Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Paperijoutsen

  • Paperijoutsen.
    Paperijoutsen.

Luottamushenkilöt saavat kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin. Pari viikkoa sitten tuli kutsu Lohjan keskustalaisten järjestämään tilaisuuteen. Ohjelmassa oli esityksiä innovaatiosta, yrittämisestä, taloudesta, ym. Yksi tilaisuuden pääpuhujista oli elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Aihe oli kiinnostava ja tilaisuus oli sopivasti kahden työvelvollisuuden välissä. Myönnän kuitenkin, että ilman muuta, oli vaikea lähteä mukaan. Lähdin silti ja tein oikein koska tilaisuudessa puhuttiin tärkeistä asioista. 

Eri näkökulmista puhuttiin maan nykyisestä taloudellisesta tilanteesta, tulevaisuuden näkymistä ja yhdestä uudesta lohjalaisesta järjestöstä, jonka tarkoituksena on kannustaa lohjalaisia innovoimaan ja yrittämään. Paikalla oli myös yksi uusi yrittäjä esittelemässä yrityksensä.

Tilaisuudesta jäi myös kaunis muisto. Parin tuolin päässä, josta itse istuin oli mies yksin. Tiedätte mitä tarkoitan, kun joku istuu ja haluaa olla rauhassa yksin. 

Tämä mies teki omilla kätösillä paperista jotakin. Katsoin välillä mitä ja miten hän teki sen. Kun työnsä oli valmis, hän ojensi origamityönsä minulle. Kysyin siinä epäuskoisena, että onko minulle? Vastauksensa oli kyllä. Nyt olen iloinen paperijoutsenen omistaja. Kiitos sen antajalle!

Paperijoutsen on kaunis, yhtä kaunis kuin ajatus toiselle, tuntemattomallekin ihmiselle, ilon antamisesta. Ennakkoluulot ovat joskus vain jarruja, hidasteita kanssakäymisessä. Kuvittele nyt jos osallistuisimme eri puolueiden tapahtumiin ennakkoluulottomasti. Ehkä oppisimme jotakin uutta. Minä opin. Kiitos siis Lohjan keskustalaisille tilaisuudesta ja kutsusta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän HenriMantysaari kuva
Henri Mäntysaari

Onko Lohjalla liikenteessä replikantteja? Ovatko he erityisen viehtyneitä keskustalaisuuteen? Mikä heidän suhteensa mahtaa olla kaupunki-maaseutu -railoon puolueen sisällä? Mahtavatkohan hekin salassa sympatisoida Paavo Väyrystä? Onko heillä Suomen kansalaisuus, jotta voivat äänestää, vai tekevätkö vain mielipidevaikutusta? Kysymyksiä piisaa...

Se uusi Blade Runner oli muuten aika hyvä.

Käyttäjän amgs kuva

Juu, Lohja on erikoinen paikka. Aina muiden edellä. :) Mielenkiintoisia kysymyksiä tulevaisuuden kannalta. Hyvä elokuva voisi tulla tuosta.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Pätee ihan kaikkeen kohtaamiseen. Tuntuu, että olemme koko ajan vihaisia toisillemme. Paljon epäluuloa.

Tarvitaan vuorovaikutusta ja kohtaamista.

Käyttäjän amgs kuva

Mielipiteiden vaihto kasvokkainkin on hyvä asia. Ei ole pakko olla samaa mieltä, mutta moni sulkee korvinsa valmiiksi.

Käyttäjän HeliSaukkola kuva
Heli Saukkola

Kiinnitin samoin huomiota keskustan kutsuun, itseltä tilaisuus jäi valitettavasti välistä. Olen kuitenkin monesti ajatellut että poliiytisesti aktiivisilla ihmisillä on enemmän yhteistä kuin passiivisilla. Puolueesta riippumatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset