Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Ystäväksi maahanmuuttajaäideille

  • MLL: n verkkosivuilta.
    MLL: n verkkosivuilta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry:lla on ystävätoiminta, joka on suunnattu maahanmuuttajaäideille. Ystävätoiminnan keskeinen tavoite on maahanmuuttajaäidin integroitumista yhteiskuntaan ja kielen oppiminen.

MLL aloitti Lohjallakin vuonna 2011 Ystäväksi maahanmuuttajaäidille –toimintaa. Hyvä !


”MLL vastaa vapaaehtoisten rekrytoinnista, koulutuksesta, ammatillisesta tuesta ja ohjauksesta. MLL:n koordinaattori myös etsii maahanmuuttajaäidille sopivan ystävän ja toimii ystäväparin tukena.
Ystävätoiminnan tarve on Lohjalla kasvanut ja nykyisellä resurssilla tähän ei pystytä vastaamaan.”

Olen aiemmin kirjoittanut maahanmuuttajanaisten tilanteesta ja olen toivonut sellaistakin toimintaa mitä nyt MLL tekee Lohjan kaupungin tuella. On hyvä asia, että nyt yritetään auttaa yksin kotona olevia naisia. Mietin kuitenkin, että tarvitaan myös muita täydentäviä toimintoja, joilla naisia yritettäisiin osallistuttaa ja ottaa mukaan yhteiskuntaan. Moni nainen ei välttämättä halua toista naista kotiin ja/tai istua kotona vaan hän haluaa lähteä kotoa vaikkapa kerhoon, jossa hän voi jutella muiden suomalaisten naisten kanssa ja samalla tutustuttaa lapsensa muihin lapsiin.

Liikuntaharrastuksiin osallistuminen on hyvä keino olla mukana ja saada kavereita. Kynnys lähteä harrastamaan on korkea eikä vain rahallisesti. Moni mies (maahanmuuttaja tai suomalainen) saattaa estää vaimonsa kotoa lähtemistä. Kannattaisi panostaa myös puolison valistamiseen naisten oikeuksista ja vaikkapa kielten osaamisen tärkeydestä

Sanotaan, että oma-apu on paras apu, mutta joskus se ei noin vain toimi. Aloitteellisuus on toki tärkeä. Muistutan, että myös moni suomalainen äiti on lastenhoidossa liian yksin. Toki monilla on sukulaisia ja ystäviä, mutta ehkä moni ei jaksa hakea apua ja seuraa. Jos lasten etuja ajatellaan, tärkeintä on, ettei yksikään äiti saisi jäädä ongelmiensa kanssa yksin.

Lohjan Lasten nuorten ja perheiden lautakunta kokoontuu torstaina 18.1.2018 päättämään mm Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry:n ja Lohjan kaupungin kumppanuussopimuksen täydentämisestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Tämä kaikki hoituu sillä, että muuttaja saadaan töihin. Kotona olo ei ole mikään työ Suomen oloissa, muualla voi olla, mutta meitä eivät jälkeenjääneet kulttuurit kiinnosta eikä niiden ylläpito. Enemmänkin keskiaikaiset kulttuurit ja tavat on kitkettävä pois määrätietoisesti.

Kun muuttaja on töissä tai opiskelee kokopäiväisesti, hän integroituu automaattisesti. Hän oppii kielen, tavat ja kulttuurin. Hänet myös irrotetaan päivittäin etnisestä ryhmästään, mikä on äärimmäisen tärkeää.

En hyväksy sitä, että maahamme otetaan nuoria työikäisiä ihmisiä ja tämän joukon vähäiset naiset jäävät kotiin vain lisääntymään. Tämä on estettävä eikä tuettava sosiaalitukien avulla kotiin jäämistä. Sama koskee kantasuomalaisia.

Käyttäjän amgs kuva

"Tämä kaikki hoituu sillä, että muuttaja saadaan töihin."
Ennen kuin ihminen saa työpaikan Suomesta hänen pitäisi osata suomea tai ruotsia ja saada tietoa yhteiskunnasta ja työelämästä. Vertaistuki on hyvä askel työelämäätä kohti.

”Kotona olo ei ole mikään työ Suomen oloissa, muualla voi olla, mutta meitä eivät jälkeenjääneet kulttuurit kiinnosta eikä niiden ylläpito. Enemmänkin keskiaikaiset kulttuurit ja tavat on kitkettävä pois määrätietoisesti.”

Myös Suomen oloissa kotiäitinä tai koti-isänä olemeninen on työ. Se vasta työ on. Siitä ei saa palkkaa eikä eläkettä.

” Enemmänkin keskiaikaiset kulttuurit ja tavat on kitkettävä pois määrätietoisesti.”

Olen samaa mieltä ja siksi sanon ei kaikenlaiselle perheväkivalalle ja naisen alistamiselle.

”Kun muuttaja on töissä tai opiskelee kokopäiväisesti, hän integroituu automaattisesti. Hän oppii kielen, tavat ja kulttuurin. ” Kuten jo sanoin, työnantajat arvostavat osaamista, kielitaitoa ja monesti työkokemustakin.

”Hänet myös irrotetaan päivittäin etnisestä ryhmästään, mikä on äärimmäisen tärkeää. ”

Monesti oma etninen ryhmä auttaa kotouttamisessa vaikkapa työpaikan kautta. On tuttu asia, että esimerkiksi vietnamilaiset työllistävät toinen toistaan.

Yhteiskunta tarvitsee veronmaksajia ja jos perheet eivät tee lapsia syntyvyys laskee entisestä. Samalla se, että et halua tänne nuoria merkitsee sitä, että et hyväksy Suomeen lisää veronmaksajia. Nuoriin sijoitettu rahaa, olisi nuori syntynyt Suomessa vai ei, on sijoitus tulevaisuuteen. Ennen kuin ihminen pääsee työelämään ja kustantamaan yhteiskunnan menoja, hän tarvitsee yhteiskunnalta tukea, joka on kuin laina. Kovat arvot vievät lyhytnäköiseen politiikkaan, kuten jo tässä viime aikoina on nähty. Esimerkiksi omien työttömien halveksunnalla ja kyykyttämispolitiikalla.

Juha Hämäläinen

Nykyisin on pystyttävä hoitamaan lapsensa ja samalla käytävä töissä. Niin tekee suurin osa suomalaisista. Mitä veronmaksuun tulee niin merkittävä joukko ei kata veroillaan edes omia tai perheensä kuluja.

Tarvitsemme nettomaksajia, jotta tämä maa pysyy pystyssä. Tämä on kova totuus eikä sen kantamista saa kaataa vähemmistön niskoille, vaikka kuinka ikävältä tämä vaatimus tuntuu monista.

Minulla ei ole mitään nuoria vastaan vaan heidän elättämistään. Sama ovatko he kantasuomalaisia tai muuttajia. Nuorella äidillä ei ole mitään todellista syytä jäädä loppuiäkseen kotiin lasten takia. Mitä kauemmaksi lykkää koulutusta ja töihin menoa sitä varmemmin pysyy hellapoliisina.

Aasialaisia muuttajia ei voi edes samana päivänä verrata useisiin muslimimaista ja Afrikasta tulleisiin. Aasialaiset ovat erittäin omatoimisia. Esim ravintolaa tai liikettä pitää moni ja jaloissa pyörivät välillä lapsetkin.

Voimme perustellusti kysyä miksi eivät muut ole omatoimisia. Kyllä kyse on täysin mukavuudenhalusta tai laiskuudesta. Pärjää mitään tekemättäkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Moni mies (maahanmuuttaja tai suomalainen) saattaa estää vaimonsa kotoa lähtemistä"

Pitihän tässä yhteydessä taas kerran syyllistää se suomalainen mies. Haluan nähdä sen kantasuomalaisen miehen, joka pystyy estämään kantasuomalaisen vaimonsa lähtöä, jos tämä on lähteäkseen.

Käyttäjän amgs kuva

Kaikki ihmiset eivät ole enkeleitä. Kai miehen kuin miehen koulutuksella ja asenteella on vaikutus siihen miten hän hyväksyy puolisonsa menoja. Kyllä, kuten ilmaisit, naisen tieto ja tietoisuus omista oikeuksista vaikuttaa siihen miten hän elää puolisonsa kanssa. Koska nyt puhutaan maahanmuuttajaäideistä en voinut kirjoittaa toisin, esimerkiksi vaikkapa naisten mustasukaisesta käyttäytymisestä omaa puoluisonsa kohtaan.

Juha Hämäläinen

En tunne yhtään suomalaista pariskuntaa, jossa mies haluaa naisen pysyvän kotona. Eli se siitä optiosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitä tulikaan todistettua?

Hämäläinen ei väittämänsä mukaan tunne ketään vaimoaan kotona pitävää miestä. Kuinka monen perheen olot hän tuntee noin tarkasti? Tuliko siis todistettua yhtikäs mitään asiaan liittyvää?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yhteiset uimahallikokemukset kantasuomalaisten kanssa ovat mitä mainioin tapa yhdistää maahanmuuttajaäidit ympäröivään yhteiskuntaan.

Lapsetkin on helppo ottaa mukaan.

Käyttäjän AnttiKaisla kuva
Antti Kaisla

En ole koskaan kuullut, että suomalainen mies saattaisi estää vaimonsa kotoa lähtemistä. !?!? Oppia ikä kaikki.

Käyttäjän amgs kuva

Jos jotkut miehet "harrastavat" vaimonsa hakkamista, eivätkö he pystyisi estämään vaimonsa kotoa lähtemistä!?! Oppia ikä kaikki.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset