Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Satavuotiaan Suomen arvokkain lahja

  • Mexico cityn itsenäisyyden enkeli Suomen lipun väreillä. (Valokuva on Anahí Ramosin albumista).
    Mexico cityn itsenäisyyden enkeli Suomen lipun väreillä. (Valokuva on Anahí Ramosin albumista).
  • Pusulan kirkon hautausmaalla tänään.
    Pusulan kirkon hautausmaalla tänään.

Katsoin hetki sitten Meksikon pääkaupungissa olevan ystävän valokuva Suomen lipun väreillä valaistusta itsenäisyyden enkelistä. Ympäri maailmaa on haluttu olla mukana juhlimassa suurta Suomen merkkipäivää. Lahjojakin on satavuotiaalle Suomelle annettu.

Suuren merkkipäivän aattona Facebookissa pyörii testi suurista suomalaisista. Tuttavani kertoi, että hän suurena suomalaisena ei ole nähnyt yhtään Suomelle annettua lahjan. Se lause antoi miettimisaiheita. Toivon, että kaikista lahjoista tehtäisiin vaikkapa valokuvanäyttely esimerkiksi kansalliseen museoon.

Mikä on se arvokkain lahja Suomelle? Se on se kaikista kallein ja josta suuret suomalaiset ovat maksaneet jopa omalla hengellä. Se on se lahja, josta ilman ei ole missään maassa hyvinvointia. Se on lahja, josta me kaikki nautimme. Se on rauha.

Eilen Ikkalan koulun lapset lauloivat itsenäisyyspäivän juhlassa Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen. Ja myös eilen radio-ohjelmassa tuntemattoman suomalainen sanoi, että lipun valkoinen väri on rauha ja sininen vapaus.

Kaikille rauhallista itsenäisyyspäivää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Minulle Suomen lipun värit tuovat vahvimmin esille puhtaat valkeat hanget ja sinitaivaan. Niiden yhteisnimike on vapaus. Voimme tehdä virheetkin ihan itse, kuten parhaillaan on soten osalta käymässä, mutta se on vapautta.

Käyttäjän amgs kuva

Vapaus merkitsee eri ihmisille eri aioita. Suomi on vapaa maa, koska on itsenäinen. On kuitenkin olemassa niitä kansalaisia, jotka väittävät, että Suomi ei olisi itsenäinen eikä kahleista vapautunut maa. Niillä argumeinteilla kampanjoidaan nytkin. Minusta on satoja syitä juhlia Suomea ja se on tärkeintä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen samaa mieltä. vapaus on monitahoinen asia. On myös syitä juhlia mutta kunhan juhlat on ohi, riittää vielä paljon n.s. laittoa. Onneksi, sillä valmiissa maailmassa olisi tylsä elää ja tyytymättömyys olevaan on kaiken kehityksen edellytys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset