Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Ei se hyvältä näyttää

  • Huuhtikuussa kirjoitin mm yritysten vatuullisuudesta.
    Huuhtikuussa kirjoitin mm yritysten vatuullisuudesta.

Yksi lehti tuli kotiin ja ennen kuin se päättyi paperiroskikseen, kävin sen läpi nopeasti. Lehden alussa on kauniita sanoja siitä, kuinka tämä yksi firma ja sen omistaja eivät ole tekemisissä politiikan kanssa. Varsinkin lehden viimeisillä sivuilla on lehden toimituksen toistamia aiempien lehtien pääkohdat todisteena muun muassa median ja oikeuden ajojahdista.

Helsingin Sanomat on tämän lehden toimituksen mukaan kaiken pahan alku ja juuri. "Helsingin Sanomien toimituksellinen linja on aina ollut “rajat auki tai olet rasisti”." Myös toimittaja Tommi Nieminen on tämän "sananvapauden puolustavan" lehden hampaissa. Etelä-Suomen Sanomat, Iltalehti ja myös Kauppalehti mainitut kielteisessä valossa. Yleisradio Finlaysoninista kertovat kirjoitukset ovat pahoja!

Seuraava sitaatti on tämän lehdet tuoremmasta versiosta: ”…koulut ovat alkaneet pakkosyöttää nuorisolle poliittisia kantoja esimerkiksi maahanmuutto- ja perhekysymyksiin liittyen. Erityisen paljon hämmennystä on aiheuttanut ”sukupuolineutraaliuden” aatteen lobbaaminen.”

Usea suomalainen yritys ja brändi on ilmoittanut harkitsevansa uudestaan yhteistyön tämän kyseisen firman kanssa.

Moni suomalaisaktiivi on kirjoittanut LEGO –yhtiölle tämän kyseisen firman kyseenalaisen ideologisen kampanjoinnin takia. Nyt tämän lehden numerossa mainostetaan kovasti legotuotteita jopa päätoimittajan kirjoituksessa.

Tiedät mitä nyt luin. Tämän yhden yrittäjän poliittinen ja ideologinen ristiretki jatkuu. 

Eikä se hyvältä näyttää.

Kirjoitus huhtikuusta: Eettinen yritys toimii vastuullisesti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Täydellinen sananvapaus on tavoite.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kuuluuko siihen täydelliseen sananvapauteen myös täydellinen vastuuvapaus sanomisistaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Antikainen näyttelee taas tietämätöntä vaikka on nähnyt vastauksen tähänkin monet kerrat. Vihervasemmiston tauti tämä lyhyt muisti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Tällaisia perustavanlaatuisia ihmisoikeusasioita kannattaa kerrata aika ajoin etenkin, kun tulkinnat perustuslallisten oikeuksien toteumasta vaihtelevat tapauskohtaisesti aikakautensa arvokäsitysten muassa.

MIssä siis kulkevat tällä hetkellä sananvapauden rajat Suomessa?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #7

Hyvä kysymys, Juha! Moni kun niin herkästi tuomitsee toisten kirjoituksia sananvapauden nimessä. Näin teki Kärkäinen tuoremmassa numerossa.

Juha Hämäläinen

Vastuu on kuulijalla. Eli mitä ottaa tosissaan ja mitä ei. Tämähän on nykyajan ongelma. Kaikkea soopaa on liikkeellä, mutta kuulijat eivät kykene suodattamaan sitä. Meitä aivopestään idästä ja lännestä sekä vasemmalta ja oikealta. Vastuu on täysin itsellä kuulijana. Soopaa tulee jatkossakin katkotta. Sensuuri vain vääristää soopaviestintää, se yksipuolistuu ja tulee siksi vieläkin vaarallisemmaksi. Tätä ei tajuta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Tuon ymmärrän - medialukutaitoa tulee siis kehittää.

Eikös tämä blogikirjoitus ole eräs osoitus medialukutaidosta, kirjoituksessa osoitetaan yksilöidyn kaupallisen toimijan viestittävän myynninedistämisensä ohella virheellistä ja siten myös jopa vaarallista sanomaa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aika monen kirjoittajan sananvapauskäsitys näyttää seuraavan ns. Homma-foorumin linjaa.

Homma-foorumin linjahan on tunnetusti se että pakolaisia ja muita maahanmuuttajia saa kyllä vapaasti vihata, ja heitä kuuluukin vihata ja heistä saa pitää vihapuheita vapaasti ja heistä kuuluukin pitää vihapuheita, mutta näitä vihapuheita ei sitten saakkaan arvostella, eikä vuhapuhujia.

Homma-foorumin linjan mukaisesti tässä menee siis sananvapauden raja.

Vihapuheet siis ovat sananvapauden piirissä, mutta vihapuheiden arviointi ja arvostelu ei tämän sananvapauden piiriin kuulu.

Vihapuheiden arvostelijat bannataan armotta vihapuhujien blokeista.

Onneksi tällä foorumilla ei ole niitä homma-foorumin sääntöjä vielä voimassa muuten kuin niissä blokeissa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Joo, tuli selattua Kärkkäisen propuska. Aika masentava tuotos. Onneksi en koskaan ole käynyt kyseisissä liitereissä. Ja linja pitää.

Juha Hämäläinen

Kärkkäinen teki tyylivirheen lähtiessään selittelemään. Hänellä oli toki oikeus kertoa näkemyksistään. On kuitenkin miehekästä pysyä kannassaan, kun se ei kuitenkaan miksikään ole muuttunut. Jollei pidä maahanmuuttajista niin ei siinä ole mitään sanottavaa muilla. Kärkkäisen bisnekset ovat ilmeisesti vaarassa todenteolla.

No näitä kyläkauppiaita riittää. Valmiiden toisten tekemien tuotteiden myynti ei ole kansantaloudellisesti mitenkään korkean lisäarvon toimintaa. Sen pystyy hoitamaan kuka tahansa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Jollei pidä maahanmuuttajista niin ei siinä ole mitään sanottavaa muilla.
.............

Kärkkäinen taitaa olla tikunpäässä pikemminkin natsisympatioidensa takia.

Juha Hämäläinen

Niidenkin. En näe mitä haittaa on kenellekään siitä, että Kärkkäinen paljastaa aatteensa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #12

Sitäkin kannattaisi miettiä, että onko muita yrittäjiä, jotka jakavat Kärkkäisen aatteita. Siinä on hyvä aihe tutkivalle journalismille. Jostain juutalais- ja maahanmuuttovastaiset saavat rahoitusta omalle toiminnalle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #17
    "Sitäkin kannattaisi miettiä, että onko muita yrittäjiä, jotka jakavat Kärkkäisen aatteita. "

Helsingin Hämeentielle nousee tiheästi muslimien perustamia elintarvikeliikkeitä.

Ja tietenkin lukuisat pizzeriat ja kebabruokalat ympäri maan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #23

Kärkkäinen on ainakin kuulunut vanhansuunnan oikeisiin Lesdatiolaisiin ja heitä on ainakin Pohjois-Suomessa todella paljon,rouva Koskelokin sai 18 mijoonaa eroa Erätukun osakkeilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #23

Kärkkäinen on ainakin kuulunut vanhansuunnan oikeisiin Lesdatiolaisiin ja heitä on ainakin Pohjois-Suomessa todella paljon,rouva Koskelokin sai 18 mijoonaa eroa Erätukun osakkeilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #31

Hän on Matti Koskelon vaimo, Mattia ei saatu haastettua konkurssiasiassa, niin asia vanheni, perusi myöhemmin Erätukun, tai osti,Ecolator oli myös Koskeloiden omistama.
Ranuan sukellusveneissäkin taisi olla omistusta, ainakin Matti Koskelo oli kuljettamassa sukellusvenettä Ranualle.
Antti Rantakangas, nykyinen keskustan kansanedustaja Kärsämäen Osuuspankin johtaja rahoitti sukellusveneitä Osuuspankin rahoilla 20 miljoonalla markalla pankin tappioksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Aha, kiitos. Jonkinlainen yrittäjien järjestö kai sitten osittain tämä nykylestadiolaisuus. Näin ei varmaan aina ole ollut.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #12

En näe mitä haittaa on kenellekään siitä, että Kärkkäinen paljastaa aatteensa.
......

Etkö näe että siitä on Kärkkäisen omalle liiketoiminnalle haittaa?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Nähdäkseni kaikki esitetyt väitteet Ylestä, Helsingin Sanomista ja koulusta pitävät paikkansa. En siitäkään huolimatta kannata uusnatsismia ja Kärkkäistä.

Hassua.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä
Käyttäjän amgs kuva

Hassua.
Joskus luen Helsingin Sanomia ja minusta tämän Kärkäisen väite, että "Helsingin Sanomien toimituksellinen linja on aina ollut “rajat auki tai olet rasisti”." ei pidä paikansa. Helsingin Sanomissa on ollut kaikenlaisia kannanottoja ja esim. Jussi Halla-aho on saanut vapaasti kertoa omista ajatuksista.
Yleisradiossa nykyiset perussuomalaiset kansanedustajat ovat käyneet kertomassa omista varsin tiukista ajatuksista maahanmuutosta. Haluaisin tietää kuka olisi vaatinut "rajat auki", kuten tuossa lehdessä sanotaan.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Vielä 2011 HS oli sietämätön lehti lukea (vaikka sitä muist. määräajan silloinkin tilasinkin). 2015 pakon edessä tapahtunut suomalaisten päätoimittajien synnintunnustus kuitenkin tervehdytti mediataloa jälleen kohti objektiivista journalismia.

Jos ajattelee pelkästään v. 2017 tilannetta, niin eihän asiat olekaan noin pahasti, kuin blogistin irvailemassa lähteessä kuvataan. En siltikään kovin paljon luota yhteenkään em. medioista, vaikka järki uskotteleekin, ettei JSN-media uskalla tämän hallituksen aikana ryhtyä tekemään politiikkaa yhtä härskillä tavalla kuin silloin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En minäkään ole huomannut, että Hesari olisi jotenkin erityisen "rajat auki" kannalla. Itse sen sijaan olisin taipuvainen päästämään kaikki jotka haluavat tänne räntäsateen ja nuivaston keskelle.

Käsityksen Hesarin laadukkuudesta voi tehdä m.m. sillä perusteella, että kansainvälisen tavan mukaan kukin lehti pistää etusivulleen omasta mielestään tärkeimmät uutiset. Hesarissa ne ovat ...?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pakko tunnustaa, että takavuosina tilasin muutaman tuotteen Kärkkäisen verkkokaupasta. Nuo tuotteet olivat siihen aikaan halvimpia mitä netistä löysi.

Asiakkuuteni loppui, kun luin magneettimediaa ensimmäisen kerran. Kyseisessä aviisissa oli täysin mielipuolisia salaliittoteorioita juutalaisten invaasiosta. Teksti oli kuin suoraan vainoharhaisen kynästä lähtenyttä soopaa.

Lopetin kyseisen liikeen asiakkuuden jo vuosia ennen tätä nykyistä kohua.

Käyttäjän amgs kuva

Meilläkin taisi joskus tulla jotakin sieltä, mutta onhan se aika karua lukea, että me, jotka elämme monikulttuurisessa perhearjessa olisimme uhka muille. Sen lisäksi edellisessä numerossa oli aika mälsä kirjoitus opetuksesta ja yhtä tutkijaa kohtaan esitettiin suoria syytöksiä. Kärkkäinen näkee olevansa joku vapaahtaja ja ehkä siksi hän määrätietoisesti jatkaa touhunsa. Presidenttiakin on vedetty siihen omaan soppaan!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se Kärkkäisen uusi kirjoitus oli naurettava puhdistusyritys.

Miksei sitä vaan voi myöntää suoraan, että on rasisti ja holokaustin kietäjä.

Pakko kai se on tuollanenkin kirjoittaa, kun kaupankäynti uhkaa hiljentyä. Rasittavaa valheellista yritystä kieltää aikaisempaa rasistisia kirjoituksiaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kävinpäs tässä taannoin Kuopioista palatessani Lahdessa Kärkkäisellä tankkaamassa. En siis tavaratalossa, vaan siinä viereisellä bensa-asemalla. Ainakaan romanihenkilö (pukeutumisesta päätellen) ei kokenut halvan bensiinin tankkaamista ongelmaksi. Tuskinpa minuakaan leimataan rasistiksi, kun tankkasin samaa halpaa bensiiniä?

Minulla on oma hypoteesi Juha Kärkkäisen asenteista, mutta kun minulla ei ole näyttöä siitä, niin enpä sano mitään. J. Kärkkäisen työntekijät vaikeassa saumassa joka tapauksessa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Silloin kun olin vielä työelämäsä ja työpiste Lahdessa tuli asioitu Kärkkäisillä.
Ratkaiseva oli hinta, laatu ja saatavuus.
Kotkassa kun ei ole Kärkkäisellä toiminta ei tule asioitu, eikä minun vaatimattomia ostoksia varten kenenkään kannattaa perustaa liikkeen.
Toisaalla paikallisessa kauppakeskuksessa toimii brändejä, joiden tuotteiden valmistuksessa käytetään lapsityövoima.
Joten eettiset boikotoijat kannattaa varmistaa, että tuotteiden valmistusprosessissa on käytetty natsien sijaan lapsityövoima.

Käyttäjän amgs kuva

"Joten eettiset boikotoijat kannattaa varmistaa, että tuotteiden valmistusprosessissa on käytetty natsien sijaan lapsityövoima."

Eettiset kuluttajat tietävät, että natsismi ja lapsityövoiman käyttö ovat molemmat kuin rutto ja kolera. Melko kiero yritys sinulta natsismin "valkopesussa"!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

On se eettisyys vähän niin ja näin, hyvin näyttää kelpaavan niiden lapsityövoiman käyttävien firmojen mainoseurot mm. Helsingin Sanomille ja MTV:lle.

https://www.careeraddict.com/10-companies-that-sti...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Whataboutismin käyttö on sinänsä merkki epäisänmaallista ja kertoo että käyttäjä kuuluu putinilaiseen monenkirjavaan alakulttuuriin, jota Suomeen alunperin aavistamattomien hommaforumin perustajien toimesta on rakennettu yhä kiihtyvällä volyymilla noin puolentoista vuosikymmenen ajan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

N.s. "whataboutismi" on kohtuullisesti käytettynä oiva keino asioiden ja ilmiöiden vertailemiseen jolloin se useinkin paljastaa niihin suhtautumisen kaksinaismoralismin.

Syytös epäisänmaallisuudesta taas kalskahtaa tuollaisen kaksinaismoralismin onnettomalta peittely-yritykseltä.

Ehkä kuitenkin keskustelemme asioista asioina ja suhteutamme niitä vertailukelpoisiin ilmiöihin muualla niin pysyttelemme edes auttavasti järkiperäisessä keskustelussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Puhuinkin whataboutismista systeeminä. Sitä näkee paljon mutta se ei kuulu mihinkään perinteeseen vaan sen ovat ottaneet putinistiset alakulttuurit käyttöönsä koska he eivät suhtaudu suomalaisuuteen suojelevasti eivätkä yhteisvastuullisesti eivätkä edes halua oikeata keskustelua, ainoastaan lamauttaa koko maan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #30

Freddy nyt pohditaan yhden firman ja yhden yrittäjän propagandaa. Monille lukijalle on selvä miksi yrität kääntää huomion muualle. Taisi Sini sanoa suorat sanat.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #33

Kyse on yksi merkittävä suomalaisomistuksessa oleva yritys joka ei mainosta Hesarissa ja on nostettu mitä ilmeisemin tikan nokkaan sen takia.

Sini jotenkin veti Putin mukaan tähän, jos haluat boikotoida sekin, älä tankaa Teboililla taika osta auto Delta-autolta.

Mitä tule Kärkkäisen mielipiteisiin, niihin ei tarvitse yhtyä, mutta sallittakoon.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tavaratalojen mainoslehtiä tulee postilaatikkoon mukavasti. On ilo silmäillä niiden hyviä tarjouksia. Kärkkäisen lehtikin tuli ja en ehtinyt
silmäillä mutta nyt kun on tapetilla katselin.
Sivu 46 ylhäällä on Makita akkuporakone 18V 58/91Nm 399€ sellaista porakonetta minulla ei ole vielä. Sanotaan että miehellä pitää olla vähintään kolme akkuporakonetta.
Kyllä nyt miehen puheeseen pitää luottaa Juha Kärkkäinen sanoo että polittinen toiminta on ohi ja jatkossa keskittyy palvelemisen ja henkilökunnan hyvinvointiin. Tämä minulle riittää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tosimiehellä ei koskaan liene liikaa pöriseviä leluja ja näinä sukupuolisen moninaisuuden aikoina on varmaan hyvä olla niitä mielummin enemmän jos haluaa varmistaa imagoaan.

Itse en ihan vielä tällä näytöllä kuitenkaan luottaisi Kärkkäisen vakuutteluihin. Pysyn siis jatkossakin poissa hänen liikkeistään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset