Uppsalan torilta Lohjan torille

Lohjalla  ja mahdollisesti myös muissa kaupungeissa keskustellaan kaupungin keskustan kehittämisestä.

Vietin muutaman päivän Ruotsin Uppsalan keskustassa ja tarkkailin Uppsalan keskustan elämää yrittäen myös oppia jotakin siitä.

Uppsala on paljon isompi kaupunki kuin Lohja. Uppsalassa on yli 140 000 asukasta ja Lohjalla noin 47 000. Toisin kuin Lohja Uppsala on yliopistokaupunki ja täynnä nuoria. Iltaisin ja viikonloppuisin, jopa sunnuntaina, kahvilat, ravintolat ja kadut olivat täynnä elämää. Arkena kaduilla on paljon pyöräilijöitä, ihmiset menevät ja tulevat eri suuntiin. Suuressa kaupungissa eletään kuitenkin toisten ihmisten ehdoilla.

Uppsalan keskustan tuntumassa on paljon nähtävyyksiä ja keskellä kaupunkia on tori tai oikeastaan aukio. Uppsalan keskusaukio on pieni, paljon pienempi kuin Lohjan tori.  Uppsalan keskusaukion ympärillä on kauppoja, ravintoloita, kahviloita, ym. Sen keskellä on vanhanaikainen katulamppu eikä muuta. 

Lohjalla mietitään nyt kovasti keskustorin elävöittämistä ja on hienoa, että on uusia ideoita, kuten luistelurata, ym. Rohkenen kuitenkin kysyä lohjalaisilta ja muiltakin, että mihin tarvitaan niin isoa keskustoria? Eikö kauppiaille ja tapahtumiin riittäisi pienempi alue, joka olisi paljon helpompi pitää siistinä, kauniina ja elävänä. Ilman kaupunkilaisia ei ole elävä kaupunki. Miten hienot ideat auttavat, jos kaupunkilaiset jäävät kotiin?

Tulevana sunnuntaina moni meistä ei jää kotiin vaan menee nimenomaan Lohjan torille keskustelemaan lohjalaisten kanssa.  Myös SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen on tulossa. Tule sinäkin! <3

 

Kirjoittaja on Lohjalainen varavaltuutettu, kaunpunkihallituksen varajäsen ja lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen. Blogissani esitän vain omia näkemyksiäni.

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu