Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Mellakkapoliisi sulkee äänestyspaikkoja Kataloniassa

  • Vapaasti tulostettavissa oleva äänestyslippu.
    Vapaasti tulostettavissa oleva äänestyslippu.

Katalonian poliisit "Mossos de Escuadra" eivät toimi ja pyytävät apua muilta poliisivoimilta.  Nyt sitten Espanjan mellakkapoliisit toimivat ja sulkevat äänestyspaikkoja. Selityksenä on ettei ole minkäläisiä takeita oikeasta äänestyksestä. Oikeita äänestyslippuja ei ole olemassa. Jokainen katalonialainen voi tulostaa niitä kotona, vaalilautakuntia ei ole olemassa.

Katalonialaiset ovat kaduilla ja poliisii sulkee katuja ja takavarikoi vaalilippuja ja vaaliuurnia. Viesti on, ettei Kataloniassa äänestetä. Näyttää kuitenkin siltä, että jossain paikoissa ihmiset äänestävät. Tilanne on nyt hyvin jännittynyt.

Sosiaalisessa mediassa ihmiset kannustavat Espanjan poliisivoimia toimimaan ja myös on separatistien kannustavia kommentteja. Kärjistyneestä tilanteesta, teatteriäänestyksestä ovat vastuussa sekä populistit, että vallassa olevien itsepäisyys ja tehottomuus.

Jos haluat seurata suorana mitä Kataloniassa nyt tapahtuu, tässä:

Espanjan televisio:

http://www.rtve.es/directo/canal-24h/

El Mundo -lehti:

https://business.facebook.com/elmundo/videos/10154959854466867/

Yle :

https://yle.fi/uutiset/3-9860954

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Esimerkiksi suomalaisessa vaalitavassa ei yksittäisen ihmisen vaalilipun aitous olisi edes kovin tärkeää. Henkilöhän tunnistetaan ja nimi viivataan yli jo ennen lipun kolahtamista uurnaan. Lisäksi on leima aitoustodistuksena.

Jos sitten ajatellaan tilannetta, että vaalivirkailijat lisäävät uurnaan omia lippujaan tukuttain, niin sehän olisi pientä vaivaa nähden mahdollista Suomessaakin ihan oikeilla vaalilipuilla. Virkailijoiden tulisi toimia tietenkin yksimielisesti (se ei Suomessa olisi todennäköistä) ja viivailla yli äänestämättömien nimiä. Kataloniassa kaikki virkailijat voisivat olla saman kannan edustajia, jolloin em. voisi onnistua. Hyvin huolellinen tarkistus, jossa haastateltaisiin äänestäjiäkin laajalti, voisi paljastaa tämän vilppimuodon.

Suomessa muuten Ahvenanmaan itsenäisyysäänestys olisi ehkä vähän samantapainen juttu kuin tuo Katalonian itsenäisyysäänestys. Sellainen mielikuva syntynyt, että muualla Espanjassa Katalonian itsenäisyyttä vastustetaan, kun taas manner-Suomessa Ahvenanmaan itsenäisyydellä on vankka kannatus. Sehän parantaisi suomalaisten ihmisoikeuksia Ahvenanmaalla.

Käyttäjän amgs kuva

Sellaisia äänestyslistoja ei siellä ole nyt olemassa. Risto, kyllä espanjalaisilla ja katalonialaisilla on tietoa siitä kuinka oikeita vaaleja järjestetään. Tässä nyt on vain toimittu toisin. Koska luvattiin, että "me päätämme siinä ja siinä päivänä" niin tässä ollaan. Vastuuton populismi ei tunne rajoja. Poliitikot ovat nyt epäonnistuneet niin Barselonassa kuin Madridissa.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Espanjan hallituksen on helppo sortaa ilmaisunvapautta ja ihmisoikeuksia, kun sillä on EU:n ja YK:n tuki. Luulevatko Espanja ja EU että Katalonian itsenäisyyspyrkimykset loppuvat EU:n vaietessa asiasta?

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

https://www.tapionajatukset.com/30682

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mikä merkitys oikeilla äänestyslipuilla on? Miksei itse tulostettu äänestylippu ole oikea? Mihin viittaat "Sellaisia" -sanallasi? Voitko jotenkin täsmentää, että millaisia.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #7

Miten nyt voidaan olla varmoja, että sama ihminen on äänestänyt vain kerran? -Ei mitenkään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #8

Ok. Kun on muualla olemassa myös listavaaleja, niin sanasi "Sellaisia äänestyslistoja" eivät tulleet ymmärretyiksi. Jos ei ole henkilörekisteriä äänestäjistä, niin eikö silloin sama ihminen voi äänestää vähän joka paikassa moneen kertaan? Suomessa tähän vaadittaisiin jo useammat henkilötunnukset ja eri osoitteet samalle ihmisille, mikä ei kaikille onnistu.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #13

Sen takia puhun kansanäänestysteatterista. Se ei ole oikea äänestys, kuten vaikkapa Suomessa on tapana järjestää.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Kommenttiin 2:

Ana. Minuun yhteydessä oleva suomalainen vaalivalvoja kertoo, että sinun jakamat tiedot ovat valetta.

Listat löytyy ja viimeinen tarkastus tehdään internettietokannasta, jossa kaksoisnäänestys on mahdotonta.

Tämä mielestäni selittää Madridin vimman hakata ihmisiä, koska jos sinun "tietosi" olisi oikeaa, ei olisi mitään syytä mennä hakkaamaan ihmisiä ja varastaa vaaliuurnia, koska vaalit olisivat mitättömät, kuten sinä täällä julistat.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #19

Tuossa eri suorista lähetyksistä näkee kuinka varsinainen äänestys sujuu. Valmiita henkilörekistereitä ei ole käytössä vaan äänestäjän henkilöllisyyttä tarkistetaan ja äänestäjän nimeä kirjataan. Suorat lähetykset eivät valehtele. Internettitietokannoista on nyt mahdotonta tarkistaa, koska keskushallinto on estänyt sitäkin.

Ja voisitko kertoa kaverillesi, että me täällä ja myös kaikkialla maailmassa ymmärrämme heitä ja olemme sitä mieltä, että heidän kuuluisi äänestää, mutta reiluilla vaaleilla, joissa jokainen katalonialainen saa ilmaistaa tahtonsa vapaasti? Ei ole äänestäjien syy, jos Katalonian johtajat ja Espanjan keksushallinto eivät pysty neuvottelemaan ja sopimaan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #19

Kuka tämä Kataloniassa oleva suomalainen vaalivalvoja on? Hän ei ole kovin neutraali. Tietoni perustuu siihen mitä näen eri suorista lähetyksistä eri äänestyspaikoista ja siihen mitä olen lukenut.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Kai sinä senkin olet nähnyt televisiosta (Hämiö)

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #23

Hänen nimensä on salainen! Eli suomalainen, jonka nimeä ei saa sanoa on Kataloniassa vahvistamassa epädemokraatista kansanäänestystä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

HEH mihin se separaattori katosi sun kommentista ?

Sinä huudat rehellisyyttä, mutta näytät itse SOS-demonkratiallasi mallia, kun muuttelet vastauksiasi ilma sitä ilmoittamatta EDIT:

Onnetonta kerrassaan onnetonta.

Poistun, koska et osaa olla rehellinen edes omissa kommenteissasi.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #25

Juha, suorat lähetykset eivät valehtele. Valokuvia voidaan muokata jälkikäteen, mutta se mitä tulee televisiosta suorana on vaikea manipuloida. Nyt monilla sanomalehdillä on suoria lähetyksiä. En menisi sinun palstallesi kirjoittamaan, että valehtelet. Argumentoidaan syyllistämättä ketään.

Tässä tämä toisen henkilön kertomana. "Katson tilannetta livenä televisioista. Los Mossos, eli Katalonian omat poliisivoimat, on pyytänyt kansallisen poliisin ja Guardia Civilin apua järjestyksen pitoon. Siviilit kansallismieliset näyttävät tekevän kaikkensa ärsyttääkseen.Näin myös ainakin yhden naisen kaatuvan itsekseen katuun ilman että lähellä oli sen paremmin poliisia kuin ketään muutakaan. Eli tahallista provokaatiota esiintyy myös. Kataloniassa ei todellakaan ole mitään kärsivää kansanosaa ja voittoisia valloittajia. Kyseessä on puhdas poliittinen show, jossa ihmiset, me kuten muutkin, olemme propagandan uhreja. Kriisi on todellinen ja sen alku on Pujolin perheessä, jotka perustivat itsenäistymisliikkeen ja sitten varastivat Katalonian kassan. Jorge Pujol, vaimonsa ja poikansa ovat kaikki nyt oikeuden edessä, kuten myös edellinen liikkeen johtaja, joka käytti Katalonian rahoja kuin omiaan, Arturo Mas"

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

Taas muokkasit jopa omaa vastaustasi........ennen, kuin ehdin edes vastata.....

Olet melko rehellisen tuntuinen ihminen, ja todistajasi myös, joten Hallelujaa! Olen nähnyt valon Television kautta saanko siunauksesi ?

Jaakko Paasonen

Poliitikot ovat epäonnistuneet myös suomessa,eikä vain "Barselonassa" ja Madridissa.
Itse asiassa he ovat tyrineet koko EUroopassa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...manner-Suomessa Ahvenanmaan itsenäisyydellä on vankka kannatus."

Anteeksi blogistille että menee vähän off topic, mutta mistähän tällainen mielikuva on syntynyt? Ahvenanmaan itsenäisyydelle ei juuri ole kannatusta edes Ahvenanmaalla enkä tiedä miten mannersuomalaiset nyt haluaisivat pilkkoa valtakunnan kuin pienissä persupiireissä.

Jos yhtäläisyyksiä haettaisiin niin ei Suomikaan hyväksyisi Ahvenanmaan yksipuolista äänestystä irtautumisesta mutta uskoisin Suomessa olevan neuvotteluhalukkuutta samaan tyyliin kuin UK:ssa Skotlannin kohdalla. Siellähän hallitus olisi pitkin hampain hyväksynyt, jos äänestys olisi mennyt itsenäisyyden puolesta.

Sympatiani ovat katalaanien puolella mutta tosiaan, siellä on tehty kaikki väärin eikä äänestystulos johda itsenäistymiseen.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Minä ainakin kannatan Ahvenanmaan itsenäisyyttä, eihän siitä mitään hyötyäkään Suomelle ole.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

Minä en, koska toivon että Suomella on jatkossakin maailmanmitassakin täysin ainutlaatuinen saaristo. Jännittynyt tilanne Itämerellä lisää Ahvenanmaan strategista merkitystä ja olisi hullua luopua siitä. Kremlin isäntä tietysti hurraisi.

Mutta sillä mitä sinä tai minä ajattelemme asiasta ei ole mitään todistusarvoa väitteelle jota kyselin edellä. Ahvenanmaalla ei ole suurta kannatusta itsenäisyydelle joten kysymys on aika teoreettinen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #12

Heti jäit Janne vähemmistöön, vaikket mantereella asukaan. Sitä se vankka kannatus tarkoittaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Kemiönsaari on manner-Suomea vaikka 28-metrinen silta onkin välissä. "Manner-Suomen suurin merisaari."

Pidän otosta vähän snadina kuitenkin ja väitettäsi todistamattomana. Ahvenanmaa on niin kielellisesti, kulttuurisesti, historiallisesti kuin maantieteellisesti samaa saaristoa kuin muu lounais-saaristo ja yksi Suomen maakunnista. Ymmärsin että osa persuistakin halusi sen pitää Suomen osana, koska miten muuten Suomi voisi lähettää sinne meidän "homot ja pakolaiset" tai miten paikalliset voitaisiin velvoittaa Suomen siviilipalvelukseen?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #17

Toit esille Ahvenanmaan potentiaalisia hyötyjä, mutta nehän on jääneet toteuttamatta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä se kertoo eurooppalaisesta arvopohjasta ja rauhanprojektista jos mellakkapoliisi estää ihmisiä äänestämästä?

Käyttäjän amgs kuva

EU:lla ei ole mitään tekemistä Espanjan oikeuden kielteisen äänestyspäätöksen kanssa eikä nyt mellakkapoliisien työn kanssa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Sitä kyseenalaistin, että meidän rauhanunionissa tapahtuu tälläistä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Sen verran on tekemistä, että EU ja sen jäsenvaltiot Suomi mukaan lukien hyväksyy ihmisten pahoinpitelyn, kun ei kerran sitä millään lailla tuomitse. Jos ongelma on, että äänestys ei ole luotettava, eikä asianmukaisesti järjestetty, niin riittäisi, kun vaan kertoisi tämän, olisi se äänestystulos mikä tahansa.

Hölmöin mahdollinen ratkaisu on yrittää ihmisiä äänestämästä, oli ne siiten oikeat tai väärät vaalit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Espanja on EU:n jäsenvaltio ja Suomi on EU:n jäsenvaltio.

Nyt suomalaisena hävettää kuulua espanjalaisten kanssa samaan Euroopan Unioniin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Onhan tuo nyt täysin ennenkuulumatonta. Kansa vaatii saada äänestää vaikka on olemassa riski, että ainakin osa äänestää väärin. Olen pyöristynyt ja järkyttynyt.

Käyttäjän amgs kuva

Kansa? Alle puolet Katalonian itsehallintoalueen asukkaista vaatii kansanäänestystä. Katalonialaiset itse ovat nyt jakautuneet. Me olemme pyöristyneet ja järkyttyneet. Näin ei olisi pitänyt koskaan tapahtua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Espanja ei hyväksy demokratiaa ja EU myötäilee. EU ei ole koskaan ollut demokraattinen järjestö ja on tuominnut kansanäänestyksien järjestämisen EU maissa koska britit äänestivät väärin.

Juha Hämäläinen

On noilla listat tuolla pöydällä ja niihin kirjataan joitain henkilönumeroita ja tarkastetaan henkkareita.

Olisiko silti ollut parempi antaa äänestyksen kulkea omillaan, jos kerran voitte jo täällä pohjolassa sanoa, ettei vaalit ole järjestetty oikein ?

Tämä väkivaltainen väliintulo vahvistaa mielestäni sen että vaalit olisi pitänyt hyväksyä ilman väliintuloa, joka on paniikkireaktio eroa pelkääviltä tahoilta....

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Väkivaltainen hallituksen mobilisoima väliintulo Espanjassa kertoo, että missään nimessä hallituksen taholta EI haluta edes ajatella vaihtoehdon mahdollisuutta. Olisihan tuon käynnissä olevan äänetyksen tulos olla ihan kumpi vaan. Nyt hallitus takaa omilla toimillaan, että äänestäjillä ei ole vaihtoehtoa.

Kansanäänestyksen tukahduttamisen seuraukset voivatkin sitten tosiaan olla ihan mitä vaan. Pienemmistäkin on syntynyt vallankaappaus t. kansannousu. Ts. voi syntyä väkivaltaisia kansanliikkeitä itsevaltaista hallitusta ja sen harjoittamaa pakkovaltaa vastaan.

Hajoita ja hallitse.Tätäkö Espanjan hallitus haluaa ?

Käyttäjän amgs kuva

Jouko, minusta ennakoit jo tässä vaiheessa aika osuvasti mitä lähipäivinä ehkä tulee tapahtumaan. Espanjan hallitus ei tule missään nimessä hyväksymään itsenäisyysjulistuksia ja torjuu kaikenlaisia äänestystuloksia. Arvelen, että Puidgmont ja muut separatistiliikkeen johtajat joko päättyvät vankilaan tai ulkomaille. Jo nyt Espanjan hallitus syyttää Katalonian poliiseja tottelemattomuudesta!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siihenhän tämä johtaa, että Katalonian ja Espanjan hallinnon välit katkeavat lopullisesti.

Tämä äänestyshän on nyt sivuseikka, sillä mellakkapoliisit ovat ylittäneet nyt rajan, kun käytetään kumiluoteja ja vanhuksia hakataan verille.

Tämän seurauksena on välien lopullinen katkeaminen, seuraa terrosismia, seuraa vihanpitoa, ja seuraa jatkuvaa riitaa.

Oli äänestys kuinka typerä hyvänsä, niin koskaan ei ole pampulla ja aseilla lopetettu itsenäisyyspyrkimyksiä. Tällä tavalla on nyt saatu aikaan vielä isompi itsenäisyysvimma, tämä vain kiihdyttää katalonian pyrkimyksiä.

Tästä seuraa vain tuskaa ja sekasortoa.

Juha Hämäläinen

Kerrankin ritalan kanssa samaa mieltä! Siitä suositus!

Käyttäjän amgs kuva

Petteri, olen samaa mieltä. Se mitä tänään tapahtuu ja vielä voi tapahtua oli odotettavissa. Kuten Juhalle yritin selittää me täällä ja myös kaikkialla maailmassa ymmärrämme kaikkia katalonialaisia, jotka haluavat äänestää ja olemme sitä mieltä, että heidän kuuluisi äänestää, mutta reiluilla vaaleilla, joissa jokainen katalonialainen saa ilmaistaa tahtonsa vapaasti. Tämän päivän äänestys on kaukana vapaista vaaleista. Esimerkiksi New Yorkissa asuva katalonialainen saa äänestää, mutta Madridissa ei. Madridissa asuva katalonialainen näkee tämän päivän kansanäänestystä järjettömänä ja epäokeudenmukaisena, koska hän ei voi äänestää. Ei ole äänestäjien syy, jos Katalonian johtajat ja Espanjan keksushallinto eivät pysty neuvottelemaan ja sopimaan.

Juha Hämäläinen

Koska muutat tätä lausuntoa ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se epäoikeudenmukaisuus voi olla totta, mutta sillä nyt ei oikein ole asian kanssa mitään tekemistä.

Espanjan hallinto tänä päivänä varmisti sen, että katalonia ei koskaan enää tule kuulumaan Espanjaan, ehkä muodollisesti, mutta kaikin muun tavoin tämä päivä romhadutti kaiken luottamuksen rippeetkin näiden väliltä.

Tilanne on ohi, ja jos ihan oikeasti Espanja luulee, että tällälailla asia jotenkin pyyhkityy pois päiväjärjestyksestä, niin eipä sielläkään paljon asioita ymmärretä.

Minä odotan vaan sitä itsenäisyysjulistusta, ja sen jälkeen alkavaa vuosikausia kestävää väkivaltaa ja sekasortoa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #34

Väkivalta ja sekosorto on jo alkanut. Kiitos Madridin. Jos äänestys olisi todella noin huonosti järjestetty, kuten aloittaja väittää niin miksi kaikki vaiva ja väkivalta ?

Tämän päivän tapahtumat johtaa eroon niin tai näin, koska Mardidin ylireagointi ja sitä ylistävät EUforikot.

Käyttäjän amgs kuva

Viimeisten tietojen mukaan 38 ihmistä on haavoitunut. Yksi vakavasti. Sen lisäksi 8 mellakkapoliisia ja kaksi muuta poliisia ovat haavoittuneet. Tilanne on paikoittain kaottinen, kuten Tarragonassa, jossa poliiseja kivitettiin. Ihmiset äänestävät eri paikoissa ja nyt Podemos vaati pääministerin eroa. Sosialistit tuomitsevat väkivaltaisuuksia, Ciudadanos ei ole vielä sanonut mitään ja nyt Monkloassa hallituksen varapuheenjohtaja, Soraya Sánchez de Santa María, puhuu.

Nyt pitäisi vaatia, että pääsy internettietokantoihin mahdollistetaan. Se ei ole nyt mahdollista ja siksi on mahdotonta antaa luotettavia äänestystuloksia.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Sen verran on tekemistä, että EU ja sen jäsenvaltiot Suomi mukaan lukien hyväksyy ihmisten pahoinpitelyn, kun ei kerran sitä millään lailla tuomitse. Jos ongelma on, että äänestys ei ole luotettava, eikä asianmukaisesti järjestetty, niin riittäisi, kun vaan kertoisi tämän, olisi se äänestystulos mikä tahansa.

Hölmöin mahdollinen ratkaisu on yrittää ihmisiä äänestämästä, oli ne siiten oikeat tai väärät vaalit.

EDIT: tuplapostaus, kun tein uuden, joka kohdistu tuonne oikeaan kohtaan vastaukseksi

Käyttäjän amgs kuva

Kommentti on niin hyvä, että se saa jäädä tuplanakin. Tämä on jo neljäs kirjoitukseni Katalonia kansanäänestyksestä. Jokaisessa kirjoituksessa toistuu ajatus, että katalonialaiset saisivat äänestää vapaasti, olisivat he mitä mieltä tahansa. Nyt Puigdemont ja muiden separatistien tapa viedä asia eteenpäin ei ole ollut paras mahdollinen ja toisaalta keskushallinnon itsepäisyys on sekin osasyynä tähän tilanteeseen. Toisin sanoen, olen kanssasi samaa mieltä

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

https://demokraatti.fi/katalonian-aluehallinto-yli...

Niin kauan, kun "ulkoministeri" Timo Soini, tai presidentti Sauli Niinistö tuomitsee nuo poliisin terroriteot, niin Suomi hyväksyy ne.

Käyttäjän amgs kuva

Jäämme odottamaan. Espanjan keskushallinnon toimet Kataloniassa muistuttavat Turkin Erdoganin keinoja. Eikö ulkoministerimme oli rinnastanut Turkin ja Suomen arvopohja?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Juu Soini tukee Turkin diktatuurin liittyvän EU:hun.

Juha Kuittinen

"Jos kansa haluaa äänestää, on siihen tarjottava mahdollisuus. Pamppuarmeijat äänestyspaikoilla eivät oikein sovi EU:n perusperiaatteisiin." (Paavo Arhinmäki)

Käyttäjän amgs kuva

Kansalla ei ollut mahdollisuuksia äänestää vapailla vaaleilla. Missä Paavo on ollut vaatimassa kansanäänestyksen järjestämistä? Kysyn näin, koska tämän päivän väkivaltaisuudet olivat odotettavissa. Ei tarvinnut kuin seurata mitä eri espanjalaiset lehdet ja jopa Yleisradio julkaisivat Katalonian itsenäisyysprosessista. Joka tapauksessa on hienoa, että Paavo vastustaa väkivaltaisuuksia. Olen Paavon kanssa samaa mieltä, että pamppuarmeijat äänestyspaikoilla eivät oikein sovi EU:n perusperiaatteisiin.

Jaakko Paasonen

Arhinmäki ei vastusta EUa ja sen liittovaltio kehitystä.Ei myöskään tätä vastuutonta mamu politiikkaa / paperittomia. Ppäin vastoin hän avaisi rajat entisestä avoimemmaksi.
Niin ja mielrstään muita kyllä saa pamputtaa mutta ei vasemmisto anarkisteja.

Juha Kuittinen

Halla-aho vaatii Facebookissa hallitusta ottamaan kantaa Espanjan toimiin: "Eurooppalainen valtio pamputtaa ja ampuu ihmisiä"

Käyttäjän amgs kuva

Halla-aho on samalla linjalla kuin Paavo Arhinmäki. Voi tätä opportunismia! Pakko sanoa, että ainakin Mikko Kärnä on ollut hereillä paljon ennen kuin muut. Varmasti Kärnä ja kaikki, jotka ovat seuranneet tätä prosessia tietävät, että tämä ei voinut päättyä toisin, koska Espanjan keskushallinto on tehnyt jo useiden päivien aikana kaikensa estäkseen kansanäänestystä. Kuten toisessa kommentissa sanoin, on se kuitenkin hyvä, että Paavo Arhinmäki ja Halla-aho vastustavat väkivaltaa kansalaisia kohtaan.

Jaakko Paasonen

Vastustaa ja "vastustaa",on eri asia kuin tuomita selkeästi kaikki väkivalta.
Vallanpitäjillä on usein/aina tarve käyttää väkivaltaa,muka sen vastustamiseen,eivätkä he tuolloin sitä voi tuomita..vaikka tietävät sen olevan väärin.
Onhan se hyvä,että..
Arhinmäki vastustaa väkivaltaa mutta toisaalla hyväksyy sen,esim. äärivasemmisto anarkistien tekemänä.
Ja,että..
Halla Ahokin tuomitsee jyrkästi väkivallan käytön,eli/siis senkin,jonka Arhinmäki hyväksyy kansalaisia kohtaan.

Käyttäjän amgs kuva

Parasta mitä nyt Suomi ja kaikki poliitikot voivat tehdä on vaatia EU:lta ja Espanjan keskushallinnolta oikeat ja vapaat vaalit. Tämän päivän kansanäänestys oli vapaudesta ja reiluudelta kaukana.

Jaakko Paasonen

Todellakin. Parasta mitä poliitikot voivat tehdä ..Suomessakin,on tuomita jyrkästi,Tämä poliittinen poliisiväkivalta EUn kansalaisia kohtaan.

Presidentti ja pääministeri/ hallitus, oppositiolla höystettynä,voisivat aloittaa ja tehdä sen vaikka heti.

Mukaanlukien myös sos.demokraatit eli demarit joita blogistikin luultavasti edustaa..?

Aku Alanen

vain tekstissäsi olleista viittauksista ja suorista linjoista Espanjan Ylestä ja Mundo lehdestä ja niiden linjasta. Espanjan Yle eli TVE on täysin Espanjan hallituksen ohjauksessa päin vastoin kuin esim. Yle ja BBC, jotka ovat puolueettomia ja aika riippumattomia. Ajankohtaiskanava 24 oras on vielä näistä TVE:n kanavista kaikkein uskollisin hallituksen puolueelle. TVE:n toimintaa ja johtoa on vaadittu muutettavaksi puolueettomaksi useaan kertaan mutta nämä ovat kilpistyneet senaattiin.Mundo on selvästi hyvin tiukasti hallitusken linjoilla useimmissa kysymyksissä. Siksi suhtautuisin suurella varauksella niiden antamaan kuvaan tapahtumista riippumatta miten itse kukin niihin suhtautuu.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Aku, kommentista! Kyllä, mainitsemasi tiedotusvälineet antavat vain osittainen kuva tapahtumista. Josissakin keskusteluohjelmissa on ollut mukana myös katalonialaisia. Kritiikkiä Rajoyin hallintoa toimintaa kohtaan on nyt laaja. Jopa niin sanotusti oikeistolainen EL Mundo ja keskustaoikeistolainen (tai vasemmistolainen) El País moittivat nyt tapahtunutta. Katson televisiosta ja nyt kyllä moni on sitä mieltä, että tilanne on nyt vakava ja väkivalta on heikentänyt mahdollisuuksia neuvottelulle. Nyt jopa Ciudadanos, joka on ollut aina tähän asti Kansanpuolueen linjoilla Katalonian kysymyksissä, vaatii nyt samaa kuin tässä vaadin, eli reilua kansanäänestystä.

Moni suomalainen on nyt hiemmän eri mieltä Ylen riippumattomuudesta. Pääministeri Sipilän "ohjaus" on tuoreessa muistissa.

Käyttäjän amgs kuva

Vain noin 42% äänesti. Espanja pitää tuloksia laittomina. Venezuelan Nicolás Maduro moitti (oikeutetusti) Espanjan hallitusta. Maduro itse ei ole enkeli, Mariano Rajoy ei ole enkeli, Carles Puigdemont ei ole enkeli. Omituisinta on nyt lukea kuinka ne, jotka Suomessa puolustavat poliisin laillista toiminta (kyseenalaistakin) turvapaikanhakijoita kohtaan, nyt vastustavat Espanjan mellakkapoliisien laillisia toimia. Tässä maailmassa on erittäin epäoikeudenmukaisia lakeja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä (kyseenalaistakin) poliisit ovat tehneet turvapaikanhakijoille Suomessa?

Käyttäjän amgs kuva

"Mitään sanomatta poliisit kiinnittivät käsirautavyön. Laittoivat kämmenet verkkopussiin.

Nainen ei puhunut englantia, eikä poliisi hänen kieltään. Tulkkausta ei järjestetty. Puhelut katkeilevat, saattopartion johtaja selitti.

Nainen oli yhdenvertaisuusvaltuutetun raportin mukaan huomattavan pienikokoinen ja kevytrakenteinen. Hän vastusti eleistä ja äänenpainoista päätellen suullisesti, muttei yrittänyt mitään.

Paitsi itseään kohtaan.

Naiselle laitettiin suojakypärä. Suojukset ulottuivat poskille. Poliisit ilmeisesti pelkäsivät, että hän puree tai sylkee. Hänellä oli HIV-infektio.

Kolme poliisia tarttui naiseen samanaikaisesti ja kantoi koneeseen. Yksi myttäsi kangasliinan ja painoi sen suun eteen.

Nainen itki.

Poliisit istuttivat hänet penkkiin. Kypärä ja kangasliina poistettiin.

Poliisi painoi suuta vasten tyynyn. Tiiviisti.

Kun koneeseen alkoi nousta matkustajia, saattopartion johtaja heitti naisen pään yli huivin.

Hengitystie oli tukittuna ainakin puolen tunnin ajan, ehkä puolitoista tuntia. Poliisin saattoraportista ei ilmene, missä vaiheessa tyyny irrotettiin.

Lääkkeistä huolehtimisesta ei ole merkintää."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/pakkopala...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

"Hengitystie oli tukittuna ainakin puolen tunnin ajan, ehkä puolitoista tuntia."

Vaikuttaa siltä että liioittelet reippaasti eli tarinasi ei ole uskottava. Mikäli poliisin käskyjä ei totella, poliisilla on oikeus käyttää kohtuullista väkivaltaa kaikissa maailman maissa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #61

Tarina on Suomen Kuvalehdestä ja yhdenvertaisuusvaltuutetun raportista eikä minun.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eikös nyt pitäisi sinne helsinkiin järjestää poliittisenväkivallan vastainen mielenosoitus. Tämä nyt on sellaista. On poliittinen tavoite ja siihen pyritään väkivalloin. Kyllä siinä sädekehä taas hiukan kirkastuu.

No joo. Ei ole eikä tule mitään yhteistä eurooppaa. Ehkä on sinun tai teidän eurooppa. Mutta ei ole mitään meidän projektia. Pakolla eteenpäin. Macron ehdottaa yhteistä taisteluosastoa. Käytetäänkö sitä eu:sta eroon haluavia vastaan? Natohan on jo ulkoisiin uhkiin käytettävissä.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Selvä tapaus. Tässä ääriliike sokkona (ei tietoa tulevasta valuutasta, ulkosuhteista jne) lähtee kiihotuksen tuloksena hävittämään enemmistön, joka haluaa olla katalaaneja Espanjassa, kotimaata. Kyllä keskushallinnon tehtävä on suojella heitä jo perustuslainkin puitteissa. Tarpeeton väkivalta on tietysti tuomittavaa. Mutta ei toisen kotimaata noin vain saa ruveta hihhuloiden hävittämään. Itsenäisyyshalut tulee käsitellä kuten Skotlannissa tapahtui: että tiedetään, millaisista ehdoista on kyse.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyllä keskushallinnon tehtävä on suojella heitä"

Suojella heitä äänestämiseltä???

Jaakko Paasonen

Jep. Kun tuohon vielä lisää sen ainaisen marinan politiikan hiipuvasta mielenkiinnosta / äänestämättä jättäminen,kansalaisten keskuudessa,niin nyt sitä sitten hillitään, hakkaamalla rauhallisia nuoria ja vanhuksia lasten lapsineen teholle, vain siksi että haluavat äänestää.

Jokin tuossa ei oikein täsmää..

Kun ns.nukkuvat lähtevät äänestämään,niin kaskummaa..sehän ei valtaapitäville EU eliitille ym.suvskeille käy,.. vaan väkivaltakoneisto käynnistetään heti.

Eihän se Drunkkerille ja Kataiselle sovi,että kansa tai sen osa äänestää oma alotteisesti ja ilman EUn kontrollia.

Brysselissä Ilm. Barroso & toverit odottavat vesi kielellä,huonot housuissa,milloin pohj.irlannin,IRA ja Baskimaan kansallismieliset ääriainekset aktivoituvat ja lähtevät mukaan vastustamaan tätä €Urooppalaista mielettömyyttä.
No.ehkä vasta sitten tää Soppa on valmis syötettäväksi koko €uroopalle.. tällä nykyisellä mamu/muslimiongelmalla höystettynä.

Tutha lienee kysyä,Ketkä tästä luulevat hyötyvänsä..? Ja kuka nämä viulut maksaa?

Kreikkalaisetko?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jos EU olisi edes pystynyt pitämään talouden kunnossa niin ihmiset sopeutuisivat huomattavasti helpommin mutta kaikki on Euroopassa tyritty.

Seija Virtanen

"Katalonian poliisit "Mossos de Escuadra" eivät toimi ja pyytävät apua muilta poliisivoimilta. "

Mossos d'Esquarda nimenomaan toimi sunnuntaina juuri niin kuten poliisin tulee toimia eli pitämällä tilanteen rauhallisena. He ilmoittivat jo etukäteen, että heidän tehtävä on pitää siviiliväestö turvassa. Tämä ei kelvannut Espanjan hallitukselle.

Käyttäjän amgs kuva

Seija, ja myöhemmin on tullut tietoja, että "Mossos de Escuadra" ovat sanoneet, että he eivät ole pyytäneet apua muilta. Nyt tiedämme paljon enemmän kuin sunnuntaina. Kriisi syvenee. Pääministeri Mariano Rajoy ja pääoppositiopuolueen puheenjohtaja Pedro Sánchez eivät pystyneet eilen sopimaan. EU: n kanta on se, että äänestys on laiton, mutta vaatii osapuolet yhteiseen pöytään. Keskustelu pääosapuolten välillä on tällä hetkellä vain ja ainoastaan toive, haave. Tuskin nyt keskustellaan, vaikka näin pitäisi tehdä.

Seija Virtanen

No, sunnuntaina aikaisin oli jo kansainvälisissä uutisissa tieto, että Mossos d'Esquadra kiertää kaupunkeja ja kyliä rauhallisesti ja sovussa.
Ehkä tällaisessa tilanteessa ei kannata uskoa Espanjan mediaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset