Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Irma meni sittenkin Floridaan

  • Irma-hurrikaani on käynyt myös joissakin Karibian pienillä saarilla. Kuva pn Wikipediasta
    Irma-hurrikaani on käynyt myös joissakin Karibian pienillä saarilla. Kuva pn Wikipediasta

Irma-hurrikaani on nyt Floridassa. Hurrikaani iskeytyy länsirannikkoon. Irma on nyt neloskategorian hirmumyrsky. Tuulet ovat pahimmillaan yli 200 kilometrin tunnissa. Yle seuraa hetki hetkeltä.

Suomen ulkoministeriön arvion mukaan Floridassa asuu jopa 20 000 suomalaista. Ulkoministeriön viestinnästä kerrotiin Yleisradio toimittajille, että ulkoministeriö on lähettänyt tekstiviestejä hurrikaani Irman ennustetulla reitillä oleville suomalaismatkailijoille. Hyvä!

Kuubassa hurrikaani tuhosi osaa viljellyistä ja moni asukas on ilman sähköä.

Yhdysvalloissa on valmistauduttu pahoihin tuhoihin. Taloudellinen isku ei tule tuntumaan vain ja ainoastaan Yhdysvalloissa vaan myös muissa lähialueen maissa. Melkein jokaisella keskiamerikkalaisella on sukulaisia Floridassa. Rahavirta Floridasta Keski-Amerikan maihin on suuri.

Olen jo useita päiviä seurannut Irman etenemistä milloin kuubalaisilta j milloin Meksikolaisilta ja yhdysvaltalaisilta medioilta. Twitter on aika hyvä tässä.

Kuubalainen Cuba Debate

Miami Herald

El Nuevo Heraldin twitithttps://twitter.com/elnuevoherald

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikki on suhteellista. Floridassa Irma kylässä ja meillä Laura eduskunnassa.

Käyttäjän amgs kuva

Luonnolle ja sen voimalle emme mahda joskus mitään, mutta valetietämättömyyden edessä äänestäjät eivät ole (toivon mukaan) niin hölmöjä kuin heitä luullaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Nykyinen kehitysapumme on vesi hanhen selässä ja rahat valuvat ministereiden sveitsiläisille tileille.
Kehitysmäärärahat osoitettava katastrofiapuun kansainvälisen Punaisen ristin välityksellä. Köyhyysgategoriassa N0 5 ovat asunnottomat.

Käyttäjän amgs kuva

Aika yleistävä kommentti kehistysyhteistyöstä. Kehitysyhteistyön käytännöt, kokemukset ja tulokset vaihtelevat maasta toiseen ja paikasta toiseen.
Suomen kehitysyhteistyön määrärahat ovat nykyisin pieniä . Hallituksesta toiseen kehitysyhteistyön määrärahat ovat olleet säästökohteina. Sanotaan, että pitää panosta esimerkiksi turvapaikkahakijoiden lähtömaihin ja samalla kehitysyhteistyön määrärahoista kustannetaan mm pakolaisten vastaanottokuluja. Populismilla saa ääniä, mutta ei sillä tavoin ongelmia hoideta.

"Vuonna 2017 kehitysyhteistyön määrärahat – 881 miljoonaa euroa – vastaavat 0,40 % Suomen bruttokansantulosta. Määrärahoja käytetään niin sanottuun varsinaiseen kehitysyhteistyöhön ja muuhun kehitysyhteistyöhön.

Varsinaisesta kehitysyhteistyöstä vastaa ulkoministeriö. Siihen kuuluvilla varoilla teh­dään esimerkiksi Suomen ja kumppanimaan välistä kahdenvälistä kehitysyhteistyötä, tuetaan YK:n, kehityspankkien ja suomalaisten kansalaisjärjestöjen työtä sekä annetaan humanitaarista apua.

Muuhun kehitysyhteistyöhön tilastoidaan pakolaisten vastaanottokuluja, kehitysyhteistyön osuus EU:n talousarviosta sekä muita kehitysavuksi laskettavia maksuja eri hallinnonaloilta. Se sisältää myös arvion kehitysrahoitusyhtiö Finnfundin vuonna 2017 tekemistä kehitysyhteistyöksi laskettavista sijoituksista.
http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?n...

Käyttäjän amgs kuva

Ja Jarmo, Ulkoministeriön Suomen kehitysyhteistyön kirjoituksessa kehistysyhteistyön määrärahoista ei ole yhtäkään maa Latinalaisesta Amerikasta kymmenen suurimman Suomen kehitysavun saajamaan listassa!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

AMGS; Katastrofiapu ei ole valtioille, eikä millekään maanosalle korvamerkittyä.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #6

En tarkoittanut sitä. Oikeastaan en ottanut kantaa katastrofiapuun vaan kehistysyhteistyöhön yleensä. Katastrofiapu on seurausten hoito. Itse panostaisiin enemmän ennaltaehkäisyysn. Jos ja kun luonnon katastrofit lisääntyvät, ihmiset lähtevät katastrofialueilta eikä vain tilapäisesti. Olisi mielenkiintoista tietää palaavatko kaikki miamilaiset takaisin. Kuinka moni heistä jää muihin osavaltioihin?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #7

Afrikassa on valtioita,joita on kehitysavustettu, ennalta ehkäisty yli 50 v. ja ehkäisy jatkuu. Katastrofiapu osuisi paremmin ihmisille jotka itsekin yrittävät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Itse panostaisiin enemmän ennaltaehkäisyysn."

Niin minäkin, ilmaisia kondomeita jakeluun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset