Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Arvoisat pääministeri ja valtiovarainministeri, miltä tämä nyt kuulostaa?

  • Olemme yhdenvertaisia perustuslain edessä.
    Olemme yhdenvertaisia perustuslain edessä.

"Juutalaisten piilottelu kriminalisoidaan. Hallituksen budjettineuvotteluiden pöytäkirjamerkinnän mukaan kriminalisointi tarkoittaa käytännössä sitä, että "täsmennetään juutalaisten oleskelun edistämisen, esimerkiksi majoittamisen tai piilottelemisen, kriminalisointia koskevaa lainsäädäntöä, säätämällä erillinen rangaistussäädös juutalaisten oleskelun edistämisestä. Uudistuksella mahdollistetaan viranomaisten tehokas ja esteetön puuttuminen juutalaisten oleskeluun".

Lisäksi tulevaisuudessa juutalaisista tehdään uhka-arvio, ja heidät otetaan tarvittaessa heti säilöön."
Miltä tämä nyt kuulostaa?!

Lainasin soveltaen Talouselämässä olevaa tekstiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Todella typerältähän tuo kuulostaa, jos kirjoittaja ei ymmärrä eikä osaa tehdä eroa etnisen ryhmän ja laittomasti maassa oleskelijoiden välillä.

Käyttäjän amgs kuva

Juutalaisistakin tehtiin laittomia lailla. Molemmissa tapauksissa puhutaan ihmisista valtakoneiston armoilla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ero on siinä, että etninen ryhmä ei ole kenenkään omassa päätösvallassa, mutta lainvastainen oleskelu Suomessa sen sijaan on.

Jos taas tarkastellaan historiaa ja rinnastetaan Suomesssa 2017 laittomasti oleskelevien olosuhteita III valtakunnan juutalaisiin, kyseessä on pelkkä mauton huono vitsi, ellei suorastaan holocaustin kiistäminen.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #3

Jos ihmisellä ei ole edellytykset lähteä maasta (koska hänellä ei ole paikka mihin palata), silloin hänellä ei ole päästösvalta lähteä.

Holocaustin kiistäminen olisi se, jos väittäisin, ettei Saksassa toimittu kuvatulla tavalla. Juutalaisten piilottelusta joutui Saksassa hankaluksiin vai väitätkö, että se ei tapahtunut niin? Sen lisäksi juutalaisia otetiin säilöön eikä vain tarvittaessa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #5

Henkilö, joka oleskelee laittomasti maassa ja vielä ilman passia yms. henkilötodistusta, lienee nykyisinä levottomina aikoina parasta pitää jollain lailla viranomaiskontrollin alaisena.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #5

"Jos ihmisellä ei ole edellytykset lähteä maasta (koska hänellä ei ole paikka mihin palata)" – et siis usko, että Maahanmuuttovirastolla ja Helsingin hallinto-oikeudella olisi pätevyyttä arvioida tätä?

Väität siis Saksan III valtakunnassa juutalaisia kohdellun juuri kuten laittomasti oleskelevia Suomessa 2017?

Ja juutalaisten piilottelusta Saksassa johtuneet hankaluudet enintään sakkorangaistuksiksi?

AIkamoista röyhkeyttä juutalaisten häpäisemiseksi ja heidän kärsimystensä vähättelemiseksi.

Tämä absurdi rinnastus ei nyt vain toimi yliampuvuudessaan – entäs, jos keksisit Suomen haukkumiseksi jotakin parempaa?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #12

Se on täysin tulkintasi tekstin sanojen vaihdosta. Moni muu tulkisee sen eri tavoin kuin sinä. Ehkä siinä on rinnastuksen voima, että se antaa eri tulkinnoille tilaa.
On naurettavaa, suorastaan solvausta ja valhe väittää rinnastus solvausta juutalaisia kohtaan, sillä juutalaiset joutuivat epäinhimmilliseen kohteluun. Kaikki kuitenkin alkoi Saksassa "normaalilla" puheilla, epäluuloilla, huhuilla, voimistuvilla lailla ja epäinhimmillisillä keinoilla. Toivottavasti siihen pimeään aikaan ei palata. Tämä rinnastuksen esimerkki taisi olla niin paljastava, että moni hermostuu.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #15

Ana María, # 15.:

Kyllä: juutalaiset joutuivat Natsi-Saksassa epäinhimilliseen kohteluun. Mikä täsmälleen laittomasti Suomessa 2017 oleskelevien kohtelussa on siihen rinnastettavaa – voitko antaa siitä esimerkkejä?

"Kaikki kuitenkin alkoi Saksassa "normaalilla" puheilla, epäluuloilla, huhuilla, voimistuvilla lailla" – kyllä, koska Saksan kansallissosialistinen puolue omista poliittis-ideologisista syistään kylvi epäluuloa etnisiä juutalaisia kohtaan, ja lopulta pyrki heidän fyysiseen hävittämiseensä Euroopasta.

"...ja epäinhimmillisillä keinoilla." – Ole hyvä ja kerro esimerkkejä, mitä sellaiset ovat Suomessa 2017.

Yhteiskuntatieteiden maisterina (itse antamasi tieto; nyt myös keskustelemme yhteiskunnallisista ilmiöistä), osaatko kenties tunnistaa eroja Hitlerin Saksan ja Suomen tasavallan 2017 valtiojärjestelmien välillä?

Entä millä perustelet sitä olettamustasi tai implisiittistä väitettäsi, että "normaalit" puheet, epäluulot, huhut ja voimistuvat lait johtaisivat juuri Suomessa epäinhimillisten keinojen käyttöön 2017, kun ne eivät johtaneet siihen suomenjuutalaistenkaan kohdalla toisen maailmansodan aikana?

Rinnastus on niin typerä, että sen olisi hyvin voinut jättää omaan arvoonsa, mutta se on samalla loukkaavaa vähättelyä natsien käsissä todellista epäinhimillisyyttä kokeneita kohtaan, jos kerran väität III valtakunnan kohdelleen heitä samoin kuin Suomi laittomasti maassa oleskelijoita 2017.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #23

Päivityksessä kuvattu tilanne muistuttaa 20-30 - luvun Saksan aikoja, joukkotuhoa edeltävänä aikana. Ensin ihmisiä lokeroitiin, luonnehdittiin, syrjittiin, lailla heistä tuli laittomia.
Kuten toisessa Puheenvuorossa sanotaan Suomen hallitus toteuttaa Halla-ahon ajatuksia. Kuka nyt enää ihmettelisi kuinka hallituspuolueiden edustajat puhuvat kui Jussi Halla-ihoa! Scripta on hallitusohjelmassa!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #33

Juutalaisiin kohdistui aikoinaan henkilökohtainen vaino. Kyseisillä henkilöillä on kahden oikeusasteen päätös siitä, että kukaan tai mikään ei heitä vainoa ja että he voivat palata kotiinsa viettämään kehitysmaaelämää.

Ilman ihmisten lokerointia ja muita luokittavia kognitiivisia ja hallinnollisia prosesseja ihminen ja yhteiskunta eivät voi toimia. Eli nämä ovat tarpeellisia ja hyviä asioita.

Tasa-arvo ja tasavertaisuus ovat arvoltaan vähäisimpiä oikeushyviä. Niille on vain harvoin hyviä perusteluita eivätkä ne itseisarvoisesti perustele itseään. Perustuslakikin toteaa, että tasavertaisuudesta voidaan poiketa perustellusta syystä. Näitä hyviä perusteita on lukemattomia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Juutalaiset ovat kelvanneet vasemmistolle ainoastaan kuolleina.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olemassa olevassa ulkomaalaislaissa on kaikki nämä säilöönotot ym kirjattu. Suomen lakiin. Laittomasti maassa oleva on laittomasti maassa oleva, ihan Suomen lakien mukaan. Suosittelen lukemaan.

Käyttäjän amgs kuva

Hannu Mononen, kommenttisi on poistettu, koska et keskity vain asiaan vaan myös blogin pitäjään.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kommentti # 12 ei sisällä blogin pitäjästä muuta kuin esittämiäsi väitteitä, joten vastannet sen asiasisältöön.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ihmeekseni huomasin minunkin kommenttini poiston, joka käsitteli vain pientä huomautusta suoraan Stern- lehdestä kopioituna. Nähtävästi ei mitään pienintäkään asiaa saa julkistaa, joka näyttäisi jopa suomalaisetkin ihan hyvässä valossa ja eurooppalaisia yhteisiä arvoja kunnioittavana maana. Enemmänkin ihmettelen näitä sinun peukuttajias, joiden mielestä juutalaisten ja turvapaikanhakioiden kohtelua voidaan pitää samankaltaisina...

Käyttäjän amgs kuva

Kommenttisi lähti toisen kommentin mukana.
Blogiteksti paljastaa, että nyt hallituksen linjaukset muistuttavat juutalaisten massiivista tuhoa edeltävää sikaa. Prosessissa on samankaltaisuuksia. Lailla ihmistä, auttajistakin suomalaisista, tehdään rikollisia. Tietenkin moni on kanssasi eri mieltä niin kuin moni on kanssani eri mieltä. Poistan kommentit, jotka kohdistuvat kirjoittajaan tai joissa kommenttiosio on kuin ilmotustaulu. Ei ole pakko julkaista kaikkea eikä ole pakko kommentoida.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #34

Ana María,

Miksi poistit kommenttini, jossa huomautin, että et vastaa selviin kysymyksiin?

Kysyn Sinulta nyt toistamiseen, tunnistatko mitään eroja Hitlerin Saksan ja Suomen tasavallan 2017 yhteiskuntajärjestelmien välillä – koska nehän ovat aivan oleellisia yhteiskunnallisten prosessien ymmärtämiselle.

Viittaat edelleen "samankaltaisuuksiin" Suomen hallituksen linjausten ja juutalaisten massiivista tuhoa edeltävän ajan kanssa. Mikä on väittämääsi "epäinhimillisyyttä" Suomessa 2017 – esimerkkejä? Millaisen yhteiskunnallisen prosessin kautta oletat sen johtavan Suomessa joukkotuhontaan?

Tämä viesti ei kohdistu kirjoittajaan, vaan esittämiisi "paljastaviin" väitteisiin. Tämä viesti ei myöskään ole kuin ilmoitustaulu. Voitko siis jättää tällä kertaa poistamatta tätä tekstiä eri tekosyillä, jos blogisi tarkoitus on keskustelu, ja voitko vastata selviin kysymyksiin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Mononen haluaa ilmeisesti ajaa keskustelun linjoista yksityiskohtiin, tietäen n.s. pirun asuvan niissä ja niitä sopivasti valikoiden, korostaen ja "unohtaen" pääsevän ikäänkuin luikertelemaan eroon ikävistä yhtäläisyyksistä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #49

Myyryläinen, haluatko vastata Soraisen puolesta? Ole hyvä, tiedät kysymykset!

En luikertele eroon yhtään mistään, ja lainsäädännön tiukentamisaikeeseen saakka Sorainen on joiltakin osin oikeassa, koska kansa ja hallitus reagoivat Suomen historian ensimmäiseen terroritekoon (tai "epäiltyyn" sellaiseen, kuten on muodikasta sanoa) voimassa olevan lain toimeenpanon tehostamiseksi.

Sen sijaan hänen väitteensä Suomen viranomaisten "epäinhimillisyydestä" ovat hävyttömiä, rinnastus juutalaisten kohteluun on natsien uhrien halventamista vähättelemällä heidän kokemiaan todellisia julmuuksia, ja viittaukset joukkotuhontaan ovat Suomen 2017 kontekstissa absurdeja.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #50

"Sen sijaan hänen väitteensä Suomen viranomaisten "epäinhimillisyydestä" ovat hävyttömiä, rinnastus juutalaisten kohteluun on natsien uhrien halventamista vähättelemällä heidän kokemiaan todellisia julmuuksia, ja viittaukset joukkotuhontaan ovat Suomen 2017 kontekstissa absurdeja."

Tuota kieroutunuta ajattaleua olet toistanut joka kommentissa. Kirjoituksessa en ole väittänyt mitään vaan kysynyt miltä se näyttää ja vaihtanut sanoja. Lukija tulkitsee ja ylitulkitseekin.

Tekstissä kuvatulla tavalla oli 20-30 luvun Saksassa, ennen holokaustia. Ennen holokaustia epäluulot juutalaisia kohtaan kasvoivat kaikessa rauhassa ja epäinhimillisiä lakeja säädetiin. Nyt Suomen hallitukset linjaukset antavat ymmärtää, että paperittomat turvapaikanhakijat olisivat terroristeja joita pitää pakkosulkea johonkin ja joita ei saa rikostuomion uhan alla auttaa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #52

Ana María,

Onpa hauska kuulla, että et olekaan väittänyt mitään, vaikka rinnastatkin Nyky-Suomen Natsi-Saksaan, vaan halusit pelkästään kysyä, miltä se näyttää.

* * *

"Nyt Suomen hallitukset linjaukset antavat ymmärtää, että paperittomat turvapaikanhakijat olisivat terroristeja joita pitää pakkosulkea johonkin ja joita ei saa rikostuomion uhan alla auttaa."

Ei todellakaan, vaan Suomen hallitukset linjaukset antavat ymmärtää, että jo vuosikausia voimassa olleiden lakien toimeenpanoa on tehostettava. Laittomien maahanmuuttajien eli kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden laitonta maassa oleskelua pyritään lyhentämään ja poistamaan heidät maasta, kuten laki edellyttää, sekä käyttämään uhka-arvioita ja tarvittaessa säilöönottoa yleisen turvallisuuden parantamiseksi (meidän kaikkien, myös Sinun eduksesi). Viranomaisten estämistä, häirintää tai työn vaikeuttamista siinä lain määräämässä tehtävässä esitetään kriminalisoitavaksi.

1) Missä väitetään, että kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat olisivat terroristeja?
2) Mistä on peräisin käsitys, että heidät "pitää pakkosulkea johonkin" eli otetaan säilöön ellei siihen olisi tarvetta?
3) Missä lukee, että heitä "ei saa rikostuomion uhan alla auttaa"? Kriminalisointia esitetään ainoastaan laittoman maassa oleskelun edistämiselle, esimerkiksi majoittamiselle tai piilottelemiselle, tai muulle viranomaisten työn haittaamiselle heidän pannessaan toimeen lainvoimaisia oikeuden päätöksiä. – Rikoslaissa on muuten jo entuudestaan nimike "virkavallan anastaminen".

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005349554.html

Miksi esität noita totuudenvastaisia väitteitä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Mononen kyselee aionko vastata Gutiérrez-Soraisen puolesta. Ei minun tarvitse sillä hän vastaa aika terävästi ihan itsekin. Provosoidunpahan metakommentointiin kun olen jonkun kerran sanaillut itsekin Monosen kanssa ja tunnistin tutun mallin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #56

Kieltämättä, ihan kiinnostavia (ja opettavaisiakin) sanailuja olemme käyneet. Kiitokset niistä!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Enemmänkin ihmettelen näitä sinun peukuttajias, joiden mielestä juutalaisten ja turvapaikanhakioiden kohtelua voidaan pitää samankaltaisina..."

Enemmän ihmettelen sitä että silmat voivat olla niin sokeat, tai mieli on niin paatunut tai aivopesty, että ei huomaa yhtäläisyyksiä Saksan juutalaisvainojen ja Suomen muslimivainojen välillä. Nehän on kuin kaksi marjaa.

Erojakin toki on.

Tämä vaino ei nyt ole lähtöisin suomen hallituksesta vaan Suomen hallitus on nyt joutunut taipumaan tähän vainoon, jota myös Suomen kirkko ja tosikristityt vastustavat, "maahanmuuttokriittisten" kansalaisten ja uskonnollisesti fundamentalististen kansalaisten tahtoon.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Blogisti tekee natsivertauksen ja se on ok, mutta kun minä teen sen, teksti lentää kaatopaikalle.

Mielestäni pointtini oli ihan validi. Juutalaiset todennäköisesti tekevät Israelissa aivan samoin, heittävät laittomasti maassaolijat pihalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Juutalaiset todennäköisesti tekevät Israelissa aivan samoin, heittävät laittomasti maassaolijat pihalle."

Juutalaiset eivät siis ole sen parempia kuin natsit, tai Suomen "maahanmuuttokriittiset" ja maahanmuuttokriittisten pyllyjä nuoleskeleva Suomen hallitus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Gutiérrez-Soraisen lainaus ja siihen tekemät muutokset ovat paljastavia mutta eräiden kommentit siihen ovat vielä paljastavampia. Me taidamme todella olla vaarallisella tiellä eikä kukaan pian muista natsikortin heiluttelusta syyttäviä. Mieleeni tulee erään provarillisen liberaalin kommentti sodan jälkeen: Kun kommunisteja vietiin, me emme sanoneet mitään, kun juutalaisia vietiin, me emme sanoneet mitään, kun sosialidemokraatteja vietiin, me emme sanoneet mitään. Kun meitä vietään, ei ollut enää ketään sanomassa mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kun kommunisteja vietiin, me emme sanoneet mitään, kun juutalaisia vietiin, me emme sanoneet mitään, kun sosialidemokraatteja vietiin, me emme sanoneet mitään. Kun meitä viedään, ei ollut enää ketään sanomassa mitään."

Tältä tämä nyt tosiaan vaikuttaa.

Kohta meitäkin viedään.

Pelottaa jo tämä natsimeininki.

Marko Parkkola

Kyllähän tämä ihan Natsi-Saksalta vaikuttaa, kun katsoo tätä kirjaroviomeininkiä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/186203-yle-vahvis...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tuo kuulosta siltä, että Suomen viranomaiset rinnastetaan Gestapoon. Maahanmuuttopolitiikassa määrien kontrollointi jo rajalla olisi äärimmäisen tärkeää, että vältyttäisiin tämän kaltaisilta siirappisilta moraalipohdinnoilta. Kun tietyt kiintiöt olisivat täynnä, käännytys olisi automaattinen jo rajalta ja tapahtuisi vailla tunnontuskia. Tämä siksi, että vältyttäisiin suomalaisen yhteiskunnan ajautumiselta epävakauden tielle ja lopulta kyvyttömäksi tarjoamaan kenellekään turvapaikkaa.

Tarvitseeko tässä erikseen mainita kaikkia niitä maailman maita, jotka ovat epävakautta ruokkineen politiikan vuoksi ajautuneet ensin vakavien levottomuuksien tielle ja lopulta Failed State-tilaan? Melkein kaikissa noissa tapauksissa väestöä jakavilla etnisillä tai taloudellisilla ristiriidoilla on ollut merkittävä osuutensa. Usein tapauksiin liittyy se, että maata johtava eliitti on aloittanut jonkun kunnianhimoisen projektin esimerkiksi infrastruktuurin suhteen, laittanut siinä sivussa rahaa myös omiin taskuihin, ajanut maan jättimäisiin velkoihin ja velkojat ovat laittaneet maan resurssit ulosmittaukseen ja yllyttäneet väestön nälkämellakointiin ja keskinäisin sotiin. Suomi tekee nyt tätä samaa moraaliposeerauksen saralla ja yrittää päihittää mm. Ruotsin pakolaisten auttamisessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Anan blogilla ei ole mitään siirapin kanssa tekemistä. Oma tekstisi jossa myös syytetään humanitäärisiä tahoja tai jotain mitä eliitiksi kutsut on toki eri sävyinen.
Natsijärjestöt ja natsahtavat tahot ovat pitkään levittäneet vihaa humanitäärisiä kansalaisjärjestöjä kohtaan. Jos hallituksen noita tahoja myötäilevää esitystä tarkastelee on enemmän kuin paikallaan käyttää Anan vertausta. Siirappia siinä ei ole siteeksikään. Kas se että Jesse Torniainen ja Markus Pönkä ovat stailauksessaan ja ilmemaailmoiltaan kuin kaksi marjaa on asia joka sinänsä on aina humanitäärisen toiminnan puolella. Jos natsahtavat tahot leimaavat ne jotka eivät esiinny pönkämoodissa siirappisiksi eliiteiksi niin siitä vaan mutta vaikka hallitus on mennyt halpaan ei suomalaisista humanitäärisyyttä vankilapelotteluilla poisteta. Voi käydä päinvastoin. Auttamisesta tulee tapa säilyä itse hengissä henkisesti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Hallitukselle varmaan kerrotaan kaksoiskansalaisten kansalaisuuden perumisen olevan perustuslain vastaista, ainakin toivon niin. Kenties hallituksessa on ajateltu, että paperittomien auttamisen kriminalisointi on helpompi ujuttaa läpi, jos hampaiden kiristelyn jälkeen luovutaan noista selvästi perusoikeuksia loukkaavista kohdista.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kaksoiskansalaisuus salitiin Suomessa 1.6.2003 lähtien, sitä ennen se oli lainvastaista.
Joten kaksoiskansalaisuuden epääminen on tuskin perustuslain vastainen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kansalaisuuden perumisen vastustaminen vain kaksoiskansalaisilta asettaisi ihmiset eriarvoiseen asemaan, ja se on täten perustuslain vastaista.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #43

Kaksoiskansalaisuuden myöntäminen asettaa myös ihmisiä eriarvoiseen asemaan, joten tuo eriarvoisuus ei taida olla perustuslaillinen ongelma.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kai ymmärrät että perustuslaki on jälleen kerran väärässä jos noin on.

Laittomasti maassaolevien auttamista yksityishenkilöiden taholta ei pidä kriminalisoida. Ei tietenkään. Eihän tavan tallaajalla ole edes mitään keinoa varmistua henkilön statuksesta. Sen sijaan piilottelu, viranomaistoimen haittaaminen ja viranomaisen harjoittama auttaminen esimerkiksi myöntämällä toimeentulotukea muuhun kuin lentolippujen pitää kriminalisoida. Viranomaiset eivät kerta kaikkiaan voi vetää köyttä eri suuntiin.

Eihän tässä pitäisi olla edes mitään epäselvää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olisi tietysti kiintoisaa nähdä perustelut sille, miten kaksoiskansalaisuuden peruminen olisi perustuslain vastaista. Viime aikoina kun tavaksi on tullut väittää milloin mitäkin asiaa perustuslainvastaiseksi pelkästään väittäjän omien antipatioiden pohjalta. Mutta, kuten totesit, jos perustuslakiin on kirjoitettu vahingollisia pykäliä, ne on syytä korjata.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Paperittomien piilottelun kriminalisointi antaa käytännössä poliisille mahdollisuuden ratsata kansalaisten koteja, vain sillä perusteella että jonkun luona käy keskimääräistä tummaverisempi yksilö. Kuten toisaalla on huomautettu, tiedämme suomalaisen poliisin harjoittavan de facto etnistä profilointia.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #44

Etnistä profilointia pitääkin harjoittaa niissä tilanteissa kun siitä voidaan osoittaa olevan hyötyä. Kodin yksityisyys taas on niin vahva oikeus että siihen tuskin kajotaan ilman vahvoja epäilyjä. Vähän slippery slope-argumentilta haiskahti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toisaalta on ihan ymmärrettävää niissä tapauksissa, joissa palautus voidaan järjestää, ja on epäilyksiä radikalisoitumisesta, että jonkunlaisiin toimiin ryhdytään.

Nyt sitten tehdään tästä asiasta isompaa uutista, kuin se välttämättä tulee olemaan, pitää odottaa ja malttaa, että lakiesitykset ovat kaikkien nähtävillä, eikä sortua puheiden perusteella tehtäviin päätöksiin.

Ei auttamista kriminalisoida, sehän on jo kerrottu, kyse on piilottelusta laillisia päätöksiä vastaan, nyt pitäisi rauhoittua ja antaa asioiden edetä päätöksiin asti

Toisaalta tekisi mieleni kysyä näiltä ''kaikki ulos heti'' porukalta, että minne henkilö palautetaan, jos vastaanottajamaa ei suostu ottamaan henkilöä takaisin?

Harvemmin tähän kysymykseen vastausta saa :)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Takaisin siihen Schengen-maahan, josta on Suomeen tullut. Ei pitäisi olla vaikeata!

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

EU:n vaikutusvalta Irakiin, joka on ollut se ongelma, taitaa olla sen verran vahva että tuo "Ei suostu ottamaan vastaan" lienee melkoisen teennäinen ongelma.

Senkun soitetaan Merkelille että Fixit jos Irak ei ota porukoitaan takaisin.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

Metsään menee tuo vertaus. Juutalaiset olivat Saksan kansalaisia ja asuneet maassa iät ja ajat. Nyt halutaan kontrolliin laittomia maahantulijoita, jotka ovat päätyneet tänne useamman turvallisen maan kautta matkustellen. Ehkä vertaus olisi parempi jos meillä alettaisiin jahtaamaan esim. saamelaisia?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ana, tiedätkö mitä. Olen alkanut tykätä venäläisistä maahanmuuttajista yhä enemmän, myös blogiasi luettuasi.

Vaikka tietenkin r*ssä on r*ssä, niin venäläiset maahanmuuttajat antavat vaikutelman, että he ovat tulleet Suomeen, koska tämä on mieleinen maa heille. Eivät sitten ole koko ajan valittamassa, mikä Suomessa on vikana ja miten se pitäisi muuttaa heidän mieleisekseen.

Käyttäjän amgs kuva

Moni suomalainen nyt kritisoi Suomen hallituksen turvapaikkapolitiikkaa. On vaikea kuvitella, että tykkäisit esim. Touko Aallon mielipiteistä. En tiennyt, että pidät joidenkin venäläisten mielipiteistä suomalaisesta lastensuojelusta!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Edelliseen kommenttiini oikolukua: po. myös blogiasi luettuani.

En lähde yleistämään yhden kahden venäläisen maahanmuuttajan pohjalta koko joukkoa valittajiksi, koska venäläiset on sentään suurin maahanmuuttajapopula. Suomalaisessa lastensuojelussa voi silti olla korjaamistakin. Venäjän hallituksen/viranomaisten puuttuminen asiaa oli jollain tavoin sitä perinteistä r*ssää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #65

Suomalaisessa lastensuojelussa saattaa siis olla jotain korjaamistakin. Ihan hyvä huomio pitkälle ja syvälle levinneestä viranomaisten suojeluksessa tapahtuneesta yksityistämisestä ja busineksenteosta lastensuojelussa.

Siltikään venäläiset eivät saisi sitä huomata eikä asiaan puuttua omalta osaltaan, vai kuinka? Vaikka meidän viranomaistemme lakisääteinen tehtävä on auttaa suomalaisia ulkomailla. Jotenkin taas kerran nenääni haiskahtaa kaksinaismoralismi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miksi Jääskeläinen erottelee maahanmuuttajien mielipiteet erilleen muiden mielipiteistä ja ne vielä omiin ryhmiinsä? Onko tarkoitus tehdä kvalitatiivista tai kvantitatiivista analyysiä joissa haetaan eroja noiden ryhmien välille vai? Opinnäytetyö vai jatkotutkimusta? Vai muuten vain linnéläistä harrastusta luokitteluun ja kategorisointiin? Yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinostahan ei voi olla kyse, eihän?

(Tuoteseloste: sisältää vähäistä suuremman määrän ironiaa ja sarkasmia sekä jäänteitä puskafarssittelusta)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Luokittelu on ihan normaalia ihmisen ajatustoimintaa. Ilman sitä ei oikein olisikaan ajattelua.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #66

Niinpä, siksi halusinkin tarkistaa, ettei Jääskeläinen kuitenkin kaikitenkin halua asetella eri kategorioihin laittamilleen Ihmisille erilaisia sääntöjä asioissa joissa heitä/meitä tulisi kohdella tasavertaisesti ja -arvoisesti. Vaan ihan ajattelunsa kirkastamiseksi luokittelee.
----
Jatkoa seur. aamuna:
Linnéläinen luokittelu oli edistyksellistä ajattelua 1700-luvun puolessa välissä. Sittemmin tietämyksemme on lisääntynyt ja näköalamme laajentuneet niin, että meille ei riitä yhteiskunnallisia johtopäätöksiä tehdessämme laboratorio-olosuhteissa ceteris paribus -periaatteella ajattelu.

Jopa luonnontieteissä ollaan luopumassa C.Linnén taksonomiasta sen ymmärryksen ja tietämyksen laajentamiselle asettamien rajoitteiden takia ja siirtymässä lajimäärittelyssä enemmän funktionaaliseen suuntaan jossa lajimääritteitä käytetään vain ja ainoastaan sen verran ja siinä suhteessa kuin ne kulloisenkin kysymyksenasettelun vuoksi on tarpeen ja sen jälkeen pyritään laajempiin poikkitieteellisiin synteeseihin. Ja kulloinkin käytettävät luokitteluperusteet pitäisi pystyä perustelemaan kysymyksenasettelun kannalta järkeviksi ja lisätietoa tuoviksi sekä välttämättömiksi.

(Huom: tämä ei enää sisällä jäämiäkään ironiasta tai sarkasmista vaan on mitä "totisinta torvensoittoa")

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#38 Niin yleensä kaikki muut kuin persut antavat kuvan että Suomi ja suomalaisuus ovat mieleisiä heille. Vain persut laittavat presidenttiehdokkaaksi muualta tyylinsä ja retoriikkansa hakevan ehdokkaan. Vain persut vastustavat suomalaista hillittyä tyyliä ja sivistyksen kunnioitusta. Itsekin olen huomannut kuinka monet maahanmuuttajat sisäistävät ja tukevat suomalaisia arvoja ja suomalaista pidättyväisyyttä paremmin kuin persut. Heille esim on vierasta kutsua lempisivustoaan millään sukupuolielimen nimellä jne.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Saksan juutalaiset olivat saksan kansalaisia. Suomen paperittomat ovat henkilöitä joiden kohdalla ei turvapaikkalainsäädännön ehdot täyty.

Tarvitsee vääristynyttä empatiaa ajatella että suomen (euroopan tasolla) avomielinen turvapaikkalainsäädäntö lähettäisi oikeasti hädänalaisia surman suuhun.

Käyttäjän amgs kuva

Kuka valvoo mitä on tapahtunut niille, jotka on palautettu? Esim. Helsingin Sanomissa on ollut kirjoituksia kuolleista palautetuista.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kaikkialla on riski kuolla. Afganistanissa, Irakissa ja Somaliassa se (väkivaltainen kuolema) vain on erittäin epätodennäköinen. Niin epätodennäköinen että sen torjumiseen ei kannata käyttää penniäkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sama falski argumentti toista kertaa tässä ketjussa. Tosiasiassa Saksaan kohdistui tuolloin juutalaista perää oleva pakolaisvirta idästä päin. Se ei sulje pois sitä että vaino kohdistui myös saksan kansalaisiin ja myös sivistyneistöön joka oikeastaan oli elimellinen osa saksalaisen yhteiskunnan ns ylärakennetta. Pakolaisvirralla peloteltiin ja sitä käytettiin kohdistamaan epäedullista valoa juutalaisiin.

Käyttäjän amgs kuva

Kyllä, aika kiero ajatus, koska juutalaisia vainotiin ihan kaikilla eikä vain Saksassa ja Saksassa ei ollut eroja oliko Saksassa syntynyt vai muissa Euroopan maissa syntynyt juutalainen. Tuolla argumentilla, halutaan sanoa, että turvapaikanhakijoiden ihmisoikeudet eivät ole niin tärkeitä kuin Suomessa syntyneiden ihmisten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"juutalaisia vainotiin"

Nykyisin vainotaan viattomia eurooppalaisia ja vainoojina toimivat muslimit. Laittomasti Suomessa oleskelevilla ei ole oikeutta olla Suomessa, sehän on itsestään selvä asia lakeja kunnioittaville suomalaisille.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ana-Maria, ymmärrän tunteesi, mutta en hyväksy vertausta juutalaisvainoihin.

Juutalaiset eivät aiheuttaneet asuinmaissaan ongelmia. Hitler, omassa pakkomielteisyydessään, loi heistä mielikuvan ihmisistä, joista on päästävä eroon.

Juutalaisvainot ovat täysin eri kategoriassa kuin jihadistien vaino kristittyjä kohtaan.

Olemme olleet todistamassa siviiliuhreja, jotka mm. ISIS on vainollaan kristittyjä kohtaan aiheuttanut.

Eivätkä vainot ole loppumassa. Uusien iskujen pelossa, Helsingissä ja Turussa yritetään estää autojen pääsy yleisötapahtumiin, sulkemalla sisäänpääsyt. Eikö tämä jo ole vahvin todiste siitä, että siviilit tarvitsevat suojelua.

Nyt, missä tahansa, milloin tahansa, terroristit voivat hyökätä. He eivät valitse, onko paikalla muslimeja tai kristittyjä, he raivonsa saattelemina, tappavat niin monta kuin mahdollista.

Suomi on ollut niitä viimeisimpiä suvaitsevia maita, joissa on voinut käyttää hyväkseen sosiaaliturvaa ja hyötyä kansan hyväntahtoisuudesta.

Turun isku osoitti, että keskuudessamme on radikalisoituneet, jotka odottavat käskyä, tai toimivat itse.

On turha olla huolestunut siitä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei enää ole lupa piilotella. Heillä on lupa palata kotimaahansa ja saavat siihen myös taloudellisen tuen.

Viranomaispäätöksiä on uskottava.

On tietenkin eri asia, jos kielteisen päätöksen saanut ei halua lähteä. Meillähän on valitusoikeus, jota lähes kaikki käyttävät. Monet avioituvat suomalaisen kanssa tai kääntyvät kristityiksi.

Näen tämän ennemminkin pelaamisena kuin aitona rakkautena tai uskonsa vakaumuksen muuttumisena.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Juutalaiset eivät aiheuttaneet asuinmaissaan ongelmia. Hitler, omassa pakkomielteisyydessään, loi heistä mielikuvan ihmisistä, joista on päästävä eroon."

Löytyikin uusi, osuva natsivertaus! Aivan kuin Hitler loi mielikuvan ihmisistä, joista on päästävä eroon, ovat persut tekemässä Suomessa samaa!

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Blogisti yrittää luoda elintasopakolaisista kuvaa viattomina uhreina ja sotapakolaisina. Propagandaa sekin. Se muutama prosentti pakolaisista joka tulee Syyriasta, ei muuta kun toivotetaan tervetulleeksi. Muille toivotetaan jo rajalla hyvää matkaa takaisin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #78

"Blogisti yrittää luoda elintasopakolaisista kuvaa viattomina uhreina ja sotapakolaisina. Propagandaa sekin."

Kyllä tässä maassa ovat monetkin kovasti yrittäneet luoda kuvaa "elintasopakolaisista". Persujen nykyisellä puheenjohtajalla on siitä hommasta vuosikymmenten kokemus, homma- foorumillahan sitä hommaa tehtiin. Hyvin näyttää onnistuneen, kun sai puolueen kaapattua hallintaansa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #79

Ei siitä tarvitse luoda ylimääräisiä mielikuvia. Afganistanissa, Somaliassa ja Irakissa ihmisiä ei uhkaa väkivaltainen kuolema vaan elintasoon liittyvät ongelmat. Tämän voi kukin lukea kerätyistä tilastoista ilman mielipiteenmuokkausta.

Afganistan on nyt väkivallan suhteen yhtä turvallinen kuin Suomi vuonna 1975.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

"Afganistan on nyt väkivallan suhteen yhtä turvallinen kuin Suomi vuonna 1975."

Sitä minä en osaa määritellä, enkä ala väittämään.
Mutta eikös siellä hiljattain siepattu suomalaisnainen.

Uskoisin myös että ne jotka ovat Naton turvajoukkojen kanssa olleet siellä tekemisissä, ovat kaikki jonkinlaisessa vaarassa talebanien ja muiden jihadistien taholta.

Tämä on minulta pelkkää olettamusta, mutta se tuntuisi kuitenkin jotenkin loogiselta että näin olisi kuin ajattelen.

Muut ihmiset kuitenkin määrittelevät Afganistanin turvallisuuden, enkä minä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #81

En kiellä Afganistanin ongelmia, enkä edes vähättele niitä. Köyhyys ja elintasoon liittyvät ongelmat aiheuttavat mm. hirvittävän korkean lapsikuolleisuuden. Mutta asioista pitää puhua oikeilla nimillä: kyseisestä maasta paetaan nimenomaan köyhyyden vuoksi. Tämän ymmärtäminen auttaa ratkomaan ongelmia tehokkaammin.

Syyria on maa jossa aseellinen konflikti aiheuttaa ihmisille todellisen riskin heittää henkensä. Sen osalta voidaan oikeasti puhua sotapakolaisista.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #81

"Sitä minä en osaa määritellä, enkä ala väittämään.
Mutta eikös siellä hiljattain siepattu suomalaisnainen."

Länsimaisia ihmisiä siellä siepataan kyllä, toiveina lunnasrahat. Siitä taisi ulkoministeri Soini puhua keväällä pakkopalautuskohujen yhteydessä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #80

HRW:n maaraportti viimevuoden Afganistanista: https://www.hrw.org/world-report/2017/country-chap.... Siellä on tapahtunut suorastaan ihmeitä vain 1/2 vuodessa jos se nyt on kuni suomalainen idylli vuodelta 1975.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #82

Väkivaltaan kuolleiden määrän perusteella. Ei se mikään ihme ole vaan tilasto, joskin todennäköisesti Afganistanin osalta hiukan epätarkka.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #83

HRW vuodesta 2016: "The United Nations documented 8,397 civilian casualties as of September 30, approximately the same as the record number set in the first nine months of 2015."

Suomessa vuonna 1975?

Afganistanissa tänään?

Jos Jantunen nyt vähän pyristelisi tälle planeetalle, jookosta?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #85

Nuo tuskin ovat kuolleita vaan sisältävät myös loukkaantuneet. Afganistanin väkiluku on aivan toista luokkaa Suomen kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #86

Aha, ihminen on siis turvassa jollei suoraan kuole? Noinko siis Suomen 1975:n, ETYK-vuoden, saa samanlaiseksi kuin tämänpäivän Afganistanin?

Afganistanin väkiluku on n. 35 miljoonaa. Tuo asukasluku Suomeen suhteutettuna tarkoittaa siis n. 1/7 osaa joka on uhriluvusta n. pari tuhatta uhria vuoden 1975 Suomen mittakaavassa. Noinko tuolloin todellakin meni?

Olin itse tuolloin parikymppinen ja melkein koko vuosi kului kaakkoissuomalaisissa varuskunnissa joten jotain on ehkä saattanut mennä ohi, voisiko Pylkkönen siis tarkentaa minulle?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #88

On vaikea löytää yhteismitallisia vertailulukuja tuon kuolleiden määrän lisäksi. Afganistanissa on ollut pahimpina vuosina noin 3000 konfliktissa kuollutta, joka merkitsee suunnilleen 0.00008 todennäköisyyttä per anno heittää henkensä siinä.

Vain superidiootti pitää todennäköisyyttä niin isona että sitä vastaan pitäisi suojautua mitenkään. Etenkään kalliilla ratkaisuilla kuten turvapaikalla. Toistan: superidiootti. Täydellinen, älyllinen nolla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #89

Jos on superidioottia olla huolissaan tapetuksi tulemisesta Afganistanissa ja se on ainut vaara siellä niin ilmoittaudun superidiootiksi.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Laittomasti maassa oleva ei ole etninen ryhmä. Rinnastus ei toimi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei juutalaisetkaan ollut mikään etninen ryhmä, oikeasti.
Eivät juutalaiset ole vieläkään mikään etninen ryhmä.
Juutalaiset eivät ole kansanryhmä sen enempää kuin kristityt, budhalaiset tai muslimit.

On olemassa mustia juutalaisia, arabijuutalaisia, kommunistijuutalaisia, kapitalistijuutalaisia, rikkaita juutalaisia ja ghettojuutalaisia ja vaikka mitä juutalaisia.

Juutalaiset puhuivat eri kieliä, kaikkia maailman kieliä, kunnes kuollut heprea elvytettiin uudestaan henkiin, kun Israelin uudelle valtiolle piti saada kansallismielisen ideologian mukaisesti oma erillinen kieli.

Juutalaisuus on pelkkä illuusio, kuten saksalaisuus tai suomalaisuus.
Illusiot kyllä näköjään oikeuttavat joidenkin mielestä kansanmurhiin ja sortotoimiin kuviteltuja kansanryhmiä vastaan.

Turvapaikanhakijatkaan eivät ole mikään kansanryhmä, mutta koska heidät ymmärretään sellaiseksi, se oikeuttaa kansalaisten mielestä nämä nyt suoritettavat sortotoimet heitä kohtaan.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

ihan sama. Portit auki ja kaikki sisään. Maksetaan kunnes fyrkat loppuu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"ihan sama. Portit auki ja kaikki sisään. Maksetaan kunnes fyrkat loppuu."

Älähän nyt panikoi.

Sellaista ei kukaan halua,
ei sellaista suvakkia olekaan joka tämän hyväksyisi.
Kysymys on käytännössä varsin pienistä näkemyseroista.

Käyttäjän SariLaine kuva
Sari Laine

PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN SUOMEEN

Perustuslakituomioistuin tarvitaan Suomeen valvomaan Perustuslain toteutumista, sen noudattamista sekä sen rikkomisten estämiseksi kaikessa virka-, lainkäyttö- ja lainsäädäntötoiminnassa. Suomeen pitää perustaa oikeusvaltiolle kuuluva Perustuslakituomioistuin lainsäätäjien ja lainkäyttäjien virkatoimien luotettavaksi valvojaksi. Lainsäätäjien ja -käyttäjien oman työnsä itsevalvomisille on jo aika sanoa näkemiin.

http://sarilaine.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243858-p...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset