Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Uruguayn valtion marihuanan myynti alkaa tässä kuussa

  • Niittyleinikki on myrkyllinen. Joidenkin mielestä myös marihuana on myrkyllinen.
    Niittyleinikki on myrkyllinen. Joidenkin mielestä myös marihuana on myrkyllinen.

Uruguay on maailman ensimmäinen valtio joka tuottaa, paketoi ja myy marihuanaa. Valtion marihuanan myynti alkaa nyt tässä kuussa ja sitä myydään eri apteekeissa.

Marihuanan hinta on 1,13 euroa per gramma. Vain uruguaylaiset voivat ostaa sitä. Reskisteröidyille käyttäjille myydään anonyymisti enintään 10 grammaa viikossa.

Uruguayin valtion tarkoitus on mm. viedä bisnesvoitot huumekauppiailta ja saada ihmiset pois mustilta markkinoilta. Samalla estetään väkivaltaa. Myös marihuanan kasvatus omaan käyttöön on nyt luvallista. Myös sitä varten pitää rekisteröityä. Espanjalaisen lehden El Paísin mukaan tällä hetkellä on noin 6 000 rekisteröityä viljelijää.

Laki ideoitiin ja hyväksyttiin presidentti José Mujican kaudella vuonna 2013.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nämä on sen verran monimutkaisia juttuja, että hyvä kun joku tekee näillä ihmiskokeita. Jos tulokset ovatkin positiivisia, niin sitten sitä voisi kokeilla Ahvenanmaalla.

Käyttäjän amgs kuva

Ilman muuta, Uruguayn kokeilua seurataan muualla maailmassa. Uruguayssa on vain noin 3 ja puoli moljoonaa asukasta, lukutaitotaso on 98%. Ehkä siksi se kokeilu on nimenomaan pienessä Uruguayssa mahdollista. Sitä tehdään hyvin kontrolloidusti.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei pidä unohtaa, että Kanada laillistaan ensivuonna, ja Usastahan löytyy muutama osavaltio, jotka ovat laillistaneet, Nevada viimeisimpänä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #5

Eihän aiemmin Nevadassa saanut kuin 50 vuotta jointista.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Ana Maria, Kiitos näistä tiedoista!

USAssa on jo useita valtioita, jotka sallivat enemmän tai vähemmän vapaan marijuanan myynnin. Laillinen myynti on 6-7 miljardia 2016. Laiton myynti saattaa olla kymmenkertainen. Lähes kaikki laittomat huumeet tulevat USA-Meksiko rajan läpi ja Trumpin "muuri" (jos se koskaan rakennetaan) tuskin pysäyttää Meksikostaa tulevia huumeita.

https://www.forbes.com/sites/debraborchardt/2017/0...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis on ollut tuhansia vuosia ihmisten käytössä. En oikein ymmärrä miten siitä tuli globaali ongelma yhdessä yössä 1930 luvulla.

Joten tuo ihmiskoe kommentti on huvittava.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

No. Sehän oli class-related tietysti. CLASS-RELATED: Englanti kielsi Ginin, muttei Viskiä !!! Että köyhät eivät saaneet Ginä. Mexikolaisilta se kiellettiin ensimmäiseksi. 'Sivistyneistö' sai vetää mitä vaan tuonne vuoteen 1921.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Parempi pitää vihreä kasvi pois rikollisten käsistä ja saada siitä verotuottoa kuin ei mitään. Kasvin avulla on helppo saada huijattua ihmisiä muihin kovempiin aineisiin koukutettua taikka antamalla entistä pienempiä katteita, että pakottaa tuottamaan niitä vaarallisempia huumeita katteen pitämiseksi korkealla.

Ottamasi kuvateksti ei kyllä mennyt ihan kohdalleen ja se on myös virheellinen.

Tässä sinulle tuttuja kasveja:

https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/ties...

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Asia on muuten niin, että populaatio-kontrolli-pomot HALUSIVAT ihmisten koukuttuvan mm heroiniin ja kokaiiniin. CIAhan sitä jakeli tunnetusti Aasiasta USAan. Mutta onneksi ajat muuttuvat, cannabiksen suhteen. Suomessa tuskin ikinä. Viro saattaa dekriminalisoida lähivuosina.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomessa laittomilla markkinoilla on 20 euron hujakoilla. Ei ihme että tänne on tunkua. Siis eri liiviporukat yms.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Otetaan sitten FB ja Jorman kanssa. Täytyy muistaa lausua sanat CIA, NSA, DEA ja FSB Hymiö;)

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

3 - 4 €gee grameli, mutta nämä väittäjät ottaa 20€. Sen tietää pouliis, lehdistö ja kaikki.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Uruguaylaisten kanssa samaa heimoa ollaan. Meillä testaillaan oluen %-sallittavuutta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

EI nyt ihan uruguaylaisten tasolla olla vielä, koska vahvempaa olutta on meillä saanut valtion monopoliliikkeestä jo pitkään eli mitään uutta tuotetta ei meillä olla laillistamassa. Ainoa uudistus meillä olisi paikka, mistä sitä saa ostaa. Uruguay sen sijaan laillisti kokonaan uuden päihteen, mikä antaa kemiallista rentoutumista kaipaaville yhden vaihtoehdon lisää. Pieni tosin on Uruguaynkin askel, mutta oikeaan suuntaan kuitenkin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@34. Niin yhden vaihtoehdon lisää, mikä olisi minulle ihan hyvä juttu niin poistuisi alkoholikin pois tieltä.

Myös joillekin kavereilleni kasvi sopisi paremmin kuin viina, viinasta sekaisin menneille oli koitunut paljon haittaa.

Olen nähnyt ihan livenä, että miten viinaan kelpaamaton riitaa haastava kaveri oli ihan erilainen nautittuaan pelkästä jointista ja oli ihan mukava kuin koskaan aikaisemmin.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Cannabista on 700... ...noin 8€/gramma rimpulan kukkaa Alankomaissa. Vain sisällä voi polttaa es Coffee Shop Rembrandtpleinilla ja Bulldogissa, siellä on harvinaisesti tupakointi, sikarin polttaminen ja jointin polttaminen mahdollista sekä voi juoda alkoholia, mitä minä en ikinä juo. Ei saa kuvata sisällä, eikä FBhen kuvia, paitsi ulkona. Mutta YouTube, johon kirjautuminen iän tarkistamiseksi. Ja jazzia aamuyöhön. On myös höyrystin punaisten lyhtyjen alueella. Lupasin ottaa FB-videopuhelun Jormalle kun sinne matkustan.

Cannabis on ensisijaisesti lääke:Cured: A Cannabis Story (A film by David Triplett)

https://www.youtube.com/watch?v=0tghUh4ubbg

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

En oikein ymmärrä blogiasi Ana Maria!? Mihin sillä pyrit?
Pitäisikö Suomen kiireesti seurata Uruguayta tässä huumeasiassa?

Niittyleinikki vertauksesi on mauton.

Esittelet itsesi mm. lauseella "Jokainen meistä on arvokas". Huumetta maailmalla kauppaavatkin? Nuorison elämän pilaajat? Ihmisraunioiden aikaansaajat?

En näe mitään hyvää huumeiden levittämisessä entistä paremmin kaikkien saataville. Paljon puhuttu laiton kauppa on ehkäistävä muuten kuin lisääntyvällä käytön sallimisella. Ei onnistu! Jollei, niin kyllä ihmiskunta on pitkästi kaltevalla pinnalla tuhoonsa!

Että joku maa, tai Yhdysvaltojen osavaltio, sallii enenevässä määrin kannabiksen käytön, ei ole Suomelle seuraamisen arvoista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Blogi on aiheellinen. Uruguyan tarkoitus on heikentää rikollisten rahanlähdettä. Todella järkevää siis. Huumesotaa ei voiteta ilman muutoksia politiikassa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eli, valtioiden johtajat ottavat huumebisneksen haltuunsa. Raha puhuu!

Jos huumesota voitetaan(!) vain huumeiden lisääntyvällä avoimella levityksellä ja käytöllä, hämärämiehet ja nyt valtioinstituutiot lisäksi, sellaisella muutospolitiikalla, niin ihmiskunta on todella menossa h...tiinsä!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #15

Voisitko hiukan perustella mihinkä helvettiin sitä oltaisiin menossa? Ihminen on ollut olemassa sellaiset 150 000 - 200 000 vuotta ja huumeet ovat olleet kielletty vasta muutaman vuosikymmenen.

Eikös pikemminkin huumeidenvastainen sota ole yhtä helvettiä, kun katsoo vaikkapa Filippiinejä?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #17

Kun aletaan eri tavoin lisätä huumeiden käytön sallivuutta, ja huumeiden saantia helpottaa, vie se aivan varmasti ihmisiä enenevässä määrin huumehelvettiin. Voit Juha itse vapaasti kuvitella millainen se on.

Onhan se nyt päivän selvää, että jos huumeita saa käyttöönsä helpommin, niin käyttö lisääntyy. Ja sen mukanaan tuomat ongelmat. Mutta mitäs ongelmista, kun vaan päästään helpommin kaikki mukaan huumeiden viihdekäytön taivaaseen!

Miten huumeiden kokonaiskäyttö vähenisi sillä, että monopolin ottaa haltuunsa valtiovalta? Ei muuten kuin saatavuutta rajusti heikentämällä ja pistämällä huumeiden välittäjät pitkäksi aikaa linnaan. (Jari Aarniokin loppuiäkseen, kun ajatellaan kuinka monta elämää pilattiin, tai oltiin pilaamassa, tämän huumevälityksellä.)Todella järkyttävää toimintaa on ajaa jo nuoria huumeiden orjaksi.
Rikollisten asema tosin toiminnalla jotenkin tukaloituisi huumebisneksessä, mutta kyllähän yrittäjiä sillä taholla vieläkin riittäisi.

Minä vähät välitän Filippiinien huumesodista. Ajattelen omaa maatamme.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #40

"Minä vähät välitän Filippiinien huumesodista. Ajattelen omaa maatamme."

Ajatteletko todellakin? Miksi Suomessa on euroopantasolla huumekuolemat kärkitasoa? Mistä se johtuu, vaikka huumeet ovat kiellettyjä Suomessa.
Miten huumeiden käyttäjien rangaistukset auttavat selättämään huumeiden ongelmakäytön?

Kannabista nyt jo käytettää paljon Suomessa ja käyttö pikemminkin lisääntyy, vaikka se on laitonta.
Samalla myös meta-amfetamiinin käyttö lisääntyy.
Voisi siis sanoa, että kysyntää on sekä tarjontaa. Ikävää vain, että on paljon epäpuhtaita aineita, jotka aiheuttavat vakaviakin terveysongelmia. Laittomilla markkinoilla ei ole laadunvalvontaa, eikä ikärajoja.

Nyhän ei ole mitään käsitystä huumeiden kokonaiskäytöstä. Totta on kun jotain laillistetaan se varmasti saa pienen piikin kokeiluissa, mutta se varmasti tasaantuu ajan kanssa.

Kysymys sinulle, jos kannabis tai muut huumeet olisivat laillisia päihteitä, saisiko se sinut niitä käyttämään? ;)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #43

Ei saisi! Mutta monet, monet muut ihmiset kyllä. Ja enenevässä määrin käyttö lisääntyisi heillä, jotka jo pienessä määrin ovat käyttäjiä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #40

Näin hyvin homma toimii Suomessa, mikäli on poliisiin uskomista.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/537042-turun-s...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #40

"Kun aletaan eri tavoin lisätä huumeiden käytön sallivuutta, ja huumeiden saantia helpottaa, vie se aivan varmasti ihmisiä enenevässä määrin huumehelvettiin."
..................

Sinulta uupuu perustelut kokonaan väitteiltäsi. Mikä "huumehelvetti" muka oli käynnissä ennen kuin huumeet kiellettiin? Nähtävästi sinun kommenttisi perustuvat 70-luvun "huumevalistukseen" ja Amerikkalaisiin poliisisarjoihin.

Sinä käsittelet huumeita vain yhdestä näkökulmasta, ongelmakäyttäjien näkökulmasta, joita on vain pieni osa huumeiden käyttäjistä. Ja näidenkin ongelmakäyttäjien suurin ongelmanlähde on huumeiden laittomuus, ei niinkään huumeiden ongelmakäyttö sinänsä.

Yhteiskunnan kokonaisonnellisuus on sen yksilöiden onnellisuuden yhteissumma. Ja yksilön onnellisuus saavutetaan parhaiten sillä, että hänellä on valinnanvapaus tehdä itsensä onnelliseksi haluamallaan tavalla, kunhan ei aiheuta kärsimyksiä muille. Siksi kaikki ihmiselle nautintoa tuovat asiat täytyy olla ihmisten saatavissa.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Vincente Fox halusi sallia. Filippineillä ammutaan kaikki, syyttömättömätkin... Duarte. Mutta nythän tapetaan huumekiellon vuoksi naisia, lapsia ja miehiä ja myös kidutetaan kuoliaaksi 32 000 vuodessa. Onko tämä hyvä ratkaisu ?

Käyttäjän amgs kuva

Puhut Filippineistä, mutta Vincente Fox on Meksikon entinen presidentti. Ehkä Foxin ehdotuksella olisi vältetty kuolemia. Viime viikonloppu oli taas hyvin verinen Meksikossa.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #22

Tiedän, että Fox oli Meksikon presidentti, joka halusi lopettaa verilöylyn ja tiedän, että Duerte kansanmurhaa. Kommentista hiukan uupui tuo, mutta ajattelin, jokainen tietää...

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://yle.fi/uutiset/3-7668251

Parin vuoden takainen juttu huumesodasta.

"Asein ja myrkyin käytävään taisteluun on uponnut satoja miljardeja dollareita. Silti huumeiden käyttö ei ole vähentynyt. Latinalaisessa Amerikassa keskustellaan yhä avoimemmin tiukasta kieltopolitiikasta luopumisesta. Katso, millaista on huumerikollisuuden maantiede ja miten tähän on tultu."

Käyttäjän amgs kuva

Pertti Rampanen, kirjoituksen aiheet ovat ulkomaat, Latinalainen Amerikka, marihuana ja Uruguay eikä Suomi. Toimittaja kirjoittaa eri aiheesta, joskus hän voi ottaa kantaa aiheeseen josta kirjoittaa tai sitten ei. Tietenkin uutisten ja kirjoitusten aihevalinnalla on väliä.

Eilen mietin vakavasti kirjoitanko Venezuelan tilanteesta (josta olen kirjoittanut aiemminkin), Meksikon vakavasta väkivaltatilanteesta (Ylen uutisen mukaan toukokuussa tapettiin 2 186 ihmistä, enemmän kuin missään muussa kuukaudessa viimeisen kymmenen vuoden aikana.) tai Uruguayn huumepolitiikasta. Olisiko Uruguaylla ratkaisu vaikkapa Meksikon vakavaan ja murheelliseen tilanteeseen? Siksi tämä kirjoitus. Onko kielto syynä huumerikollisuuden takana?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Onko kielto syynä huumerikollisuuden takana?"

Helppo vastaus tähän on kyllä. Eli poliittisella päätöksellä luotiin rahasampo rikollisille, huumeiden kieltolaki toimii yhtä hyvin kuin alkoholin kielto aikoinaan. Valitettavasta huumeiden kieltolaki on jatkunut vuosikymmeniä, ja se uhreja on kymmeniä tuhansia. Edes huumeet ei tapa niin paljon ihmisiä, kuin järjetön sota niitä vastaan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #23

"Edes huumeet ei tapa niin paljon ihmisiä, kuin järjetön sota niitä vastaan."

Huumeet ja huumerahat ovat huumejengien taistelujen takana. Tietenkin kannattaisi seurata onko liberaali huumepolitiikka osuva keino taistelussa huumeita vastaan.

Tässä linkki Ylen uutiseen:

https://yle.fi/uutiset/3-9701904

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #25

Portugalista on jo hyviä kokemuksia. Ne osavaltiot Usassa ovat jo laillistaneet kannabiksen, ovat vieneet rahavirtoja pois karteilleilta.
Meksikokin laillisti lääkekannabiksen viime kuussa.

Huumepolitiikkaa pitäisi uudistaa kovalla kädelle ympärimaailmaa, myös Suomessa.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #26

Tsekki. Alankomaat. Mutta Hollannissa poliisi voi takavarikoida ilman syytettä, mutta sitä yleensä ei tapahdu. Autoilu ongelmallinen. Coloradossa molemmille määrärajat alcohol/THC autoilijoille, joka on hienoa.

Katsoin selatessani tv - kanavia. Pariskunta tuli Kanadasta autolla USAn rajalle. Marihuana tuoksui voimakkaasti henkilöistä ja mm autosta. Se tarkastettiin ja koska heillä oli lääketodistukset... rajavartijat vain totesivat, että tervetuloa USAahan, mutta ensikerralla vaivan välttämiseksi kertoivat: 'Elkää seuraavan kerran polttako sinä päivänä kun tulette'

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #26

Kävin lukemassa Portugalin kokemuksista ja pitää paikkansa, että on saatu hyviä tuloksia. Toisin kuin uhkakuvat sanoivat, kulutus ei ole kasvanut. Se on pysynyt samana. Sen sijaan ennaltaehkäisy on parantunut. Krooniset käyttäjät hakeutuvat hoitoon helpommin kuin ennen. Aidsin tapaukset ovat vähentyneet huomattavasti, jne. Myös huumeiden yliannostukset aiheuttamat kuolemat ovat vähentyneet. Kielteisenä asiana pidetään kuitenkin se, että kannabiksen kulutus ei ole laskenut. Portugalissakin huumeiden osto on rajattu. Jos on ongelmia huumeiden halussapidon kanssa ja jää kiinni saa sakkoja tai vaihtoehtona lähetetään hoitoon. Portugalissa panostetaan huumeiden käyttäjien hoitoon.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #44

"Kielteisenä asiana pidetään kuitenkin se, että kannabiksen kulutus ei ole laskenut."

Kannabis on mieto päihde, joten tuosta ei nyt tarvitse niin huolissaan olla.
Maailman käytetyin laiton huume, joka ei aiheuta yliannostus kuolemaan.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239421...

"Portugalissa panostetaan huumeiden käyttäjien hoitoon."

Suomessa panostetaan heidän rankaisemiseen, ei hoitoon.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #25

Sodat, sokeri ja tupakkaa tappaa eniten.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #35

Mihin unohdit viinan?!

Ja tähän listaan pitäisi monen mielestä vielä lisätä huumekuolemia!?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #39

Monta ihmistä on kuollut kannabikseen?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #41

Kun jätät kysymysmerkin pois, niin ollaan asiassa!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #52

Voin kertoa, että kukaan ei ole kannabiksen yliannostukseen kuollut, koska se on mahdotonta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #39

Ei huumeiden laillistaminen välttämättä lisää huumekuolemia. Päinvastoin, saattaa jopa vähentää niitä. Kyllähän Suomessakin alkoholin kieltolain aikana alkoholikuolemien määrä oli suurempi kuin kieltolain jälkeen, sillä kieltolain aikana hankittu alkoholi saattoi sisältää metanolia tai muita myrkyllisiä aineita ja oli myös vahvempaa, koska salakuljettajien kannatti tuoda alkoholi maahan mahdollisimman vähän säilytystilaa vaativassa muodossa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #25

Meksikon hallitus on käynyt sotaa huumekartelleja vastaan jo yli kymmenen vuotta. Huumesodan arvioidaan tappaneen ainakin satatuhatta ihmistä.

Huumeet eivät tapa läheskään noi paljon ihmisiä edes kymmenessä vuodessa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005280476.html

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #61

Kommenttisi jälkimmäisen kappaleen vertaus on järjetön!?

Miksi vedät tähän huumeasiaan kaiken maailman valtioita, joiden poliittinen, oikeudellinen ja sosiaalinen rakenne ja olot maassa ovat täysin epäkelvot Suomeen verrattuna? Kyseisissä maissa tapetaan muutenkin kuin huumebisneksen takia ihmisiä eri rikolliskoplien keskeisissä välienselvittelyissä, ja niiden ja poliisien välisissä tulitaisteluissa.

Mitä ihmettä Meksikon huumesodat kuuluvat maamme huumepolitiikkaan?? Ei niistä ole meille mitään opiksi otettavaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En tiedä, onko ihmiskunta kaltevalla pinnalla vai ei, mutta selvää on, että merkittävä osa ihmisistä haluaa välillä "päänsä sekaisin" eli käyttää jotain päihdettä rentoutuakseen. Näin on ja tulee luultavasti aina olemaan.

Nykysuomessa ainoa laillinen tähän tarkoitukseen soveltuva päihde on etanoli. Se ei terveys- ja psykologiset vaikutukset huomioiden luultavasti ole maailman paras aine tähän hommaan, eikä taatusti kaikille käyttäjilleen soveltuva. Olisikin hyvä, että tarjolla olisi edes joitain muita vaihtoehtoja.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Interraililla Rotterdamissa 70-luvulla, hollantilaisten ystävien kantapaikkana Jass House, uskomaton tuoksuelämys maalaisjuntille Suomesta. Pari ulsteriasuista piipahti pari kertaa yössä ovella ja kysyin ystävältäni Theolta mitä miehiä nuo olivat, vastaus oli huumepoliiseja joten jatkokysymykseni oli miksei pidätä kaikkia, vastaus tsekkasivat vain ettei ole kovien huumeiden käyttäjiä muunmuassa? Helpotti huomattavasti koska koin olevani collateral damage eikä pelkkä hyvää olutta nauttiva asiakas.

Seuraava tuoksuelämys oli sitten vuosi matkan jälkeen. Lapeenrantalaisen elokuvateatterin ala-aulaan astuessani koin deja vun, vilkaisin ympärille ja tosiaan, ovensuussa seisoi "hippi" sätkä suussa, että sillä lailla...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Parempi kokeilla ihmisillä kuin eläimillä , viattomilla luontokappaleilla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joku puolalainen aikoinaan totesi, kun kuuli kommunismin olevan tieteellinen kokeilu, että olisi pitänyt ensin kokeilla rotilla.
Koska aloituksessa puhutaan kuitenkin yhteiskunnallisesta kokeilusta, tai ainakin minä käsitin niin, niin pidin ihmisillä kokeilua sopivana.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Oikean suuntaista toimintaa! Huumekauppiaiden bisnekset pitää romuttaa!

Tilalle huumeiden regulointia, valistusta ja verotusta.

Heroiinin ja muut kovat huumeet voi pitää edelleen laittomina.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Heroiinin ja muut kovat huumeet voi pitää edelleen laittomina."

Miksi?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Apteekkiin ja erikoislääkäri hoitaa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Oikeaa linjaa pitää hakea käytännön kokemusten kautta.

En ole asiantuntija, mutta jos aine on lähes hengenvaarallinen niin silloin sen tulisi olla laiton. Mutta käyttäjiä ei saa rangaista, vaan ainoastaan isot huumekihot häkkiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #46

"vaan ainoastaan isot huumekihot häkkiin."

Tätäkin on yritetty, valitettavasti ylimmat kihot harvoin jäävät kiinni. Ja heti kun tulee valtatyhjiö, se täyttyy hyvin nopeasti. Joskus väkivallan avulla. Kuten Meksikossa juurikin on käynyt.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #46

"En ole asiantuntija, mutta jos aine on lähes hengenvaarallinen niin silloin sen tulisi olla laiton."
...............

Sitten myös moottoripyörät, mausteet ( laittaa ylensyömään ), alkoholi, tupakka. laskuvarjohyppääminen, sukeltaminen, vuorikiipieily, ym. ym, pitäisi julistaa laittomaksi.

Itse asiassa seksikin pitäisi kaiketi kieltää koska se voi johtaa uuteen elämään joka väistämättä johtaa kuolemaan :)

Käyttäjän MarkoViitanen kuva
Marko Viitanen

Ihan vertailun vuoksi: WHO:n arvion mukaan vuonna 2012 5,9 % kaikista kuolemista johtui alkoholista, jonka kulutus lisääntyy kaiken aikaa.

http://www.who.int/substance_abuse/facts/alcohol/en/

Jos ihan tosissaan erilaisten päihteiden aiheuttamiin ongelmiin haluttaisiin puuttua, pitäisi pystyä vähentämään alkoholin kulutusta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

United Nations and World Health Organisation call for drugs to be decriminalised

http://www.independent.co.uk/news/health/united-na...

Tästäkään ei Suomessa ole uutisoitu.

Huumesodassa kyse ei ole huumeiden terveyshaitat, ei ole koskaan ollutkaan.

Se on oikeasti sota ihmisiä vastaan.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Bueno ! Taas positiivinen linkki.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Se on sota huumeidenkäyttäjiä vastaan.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Olen taittanut asiasta peistä jo aiemmin Tepon kanssa, jolle tämä kannabiksen laillistaminen lienee elämänkysymys.
Puhutaan lääkekäytöstä ja kaikesta positiivisesta mitä aineeseen vain voi liittyä.
Oli mikä tahansa huume tai vastaava tuote, niin sen salliminen on huono signaali niille nuorille, joille pössyttely ei ole tullut tutuksi.
En sitten tiedä miksi niin kovin moni -70 luvun nuoruuden kaverini, joka alkoi poltella ruohoa, on nyt harhapoluilla tai mullan alla... Itselläni on myös ihan lähipiiristä ja asiantuntijoilta tarpeeksi negatiivista tietoa kamasta.
Lääkäreillä ja poliiisilla on myös aivan päiinvastaista käsitystä huumekäytön helveteistä, jotka järjestään alkavat ruohosta.
Kannabispsykoosikin on kovin tuttu ja ikävä vaiva.
Jos sitä kamaa saa suht' vapaasti, niin slumpatkaa sitä ja polttakaa tai pureskeltaa, mutta älkää tarjotko positiivista signaalia nuorille laillistuksen ajamisen myötä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Sinun kirjoituksesi kuvastaa vain omaa mielipidettäsi. Siinä ei ole mitään analyyttistä etkä perustele asiaasi millään muulla kuin "mututuntumalla".

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Mitäs jjos Juha katsoisit asiaa oiikein päin..Mutu on kyllä väärä arvio näkemykisistäni ja kokemuksistani, sorry vaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@51. Voin varmuudella tietää, että sinä puhut vajavaisista tietämyksistäsi. Et varmaan tiennyt omista kavereistasi tarpeeksi, ketkä olivat mullan alla.

Totuus siinä on, että nämä huumeriippuvaiset eivät kerro kaikkea totuutta edes lähimmäisilleen. Siksi minä näen, että sinä puhut puolitotuutta. Kannabikseen ei voi kuolla ennen kuin pössyttelee yli 21 kiloa kukkaa samana päivänä ja se on mahdotonta.

Sitä paitsi kahvi on vaarallisempaa kuin kannabis.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.washingtonpost.com/world/the_americas/...

In Uruguay’s marijuana experiment, the government is your pot dealer

Käyttäjän amgs kuva

Hei, marihuanan myynti alkoi Uruguayssa eilen. Samana päivänä apteekit tyhjentyivät! Myynti tapahtui muuten ilman ongelmia.
https://internacional.elpais.com/internacional/201...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset