Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Se on arvoista kiinni

  • Tietokirjailija ja freelancetoimittaja Rauli Virtasen päivitys. Ehkä se enteilee tai ei, mutta se on kaunis joka  tapauksessa.
    Tietokirjailija ja freelancetoimittaja Rauli Virtasen päivitys. Ehkä se enteilee tai ei, mutta se on kaunis joka tapauksessa.
  • Saska Saarikosken twitti.
    Saska Saarikosken twitti.

Pysähdyin Tarja Filatovin päivitykseen. Perussuomalaisten valintojen jälkeen Filatov kirjoitti, että joskus parasta on olla hiljaa. Hän ei löytänyt sanoja. Halla-aho toivoi pahaa mm Filatoville, Eva Biaudetille ja kaikille vihervasemmistolaisille naisille.
” Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov. Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan. (Jussi Halla-Aho 23.3.2006 Scripta)”

Pitää myös muista mitä Halla-aho on kirjoittanut sosiaalidemokraateista: "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti." (Jussi Halla-Aho 20.12.2006 Scripta)" 

Maailmassa tiedetään Halla-ahon kovista arvoista ja mielipiteistä. Eilen luin espanjankielisistä lehdistä kuinka on toistettu, että Anders Breivik on Halla-ahon ihailija. Norjalainen Breivik tappoi 71 ihmistä Utøyan saarella Oslon lähistöllä. He olivat sosiaalidemokraattisia nuoria.

Halla-aho sanoi eilen, ettei hän irtisanoudu vanhoista blogiteksteistään. Halla-ahon vihapuheiden kohteina eivät ole olleet vain vihervasemmistolaiset maailmanparantajat, suomalaiset naiset ja suomalaiset ja ruotsalaiset sosiaalidemokraatit vaan kuten Pekka Aalto tiivisti: ”Näyttää siltä että Halla-Aho vastustaa maahanmuuttajia, Euta, suomalaisia ruotsinkielisiä, suomalaisia humanisteja, Suomalaisia homoja, suomalaisia työtä tekeviä, suomalaisia työttömiä ja Soinia. Väkivaltaa hän ei vastusta eikä omia rasistisia kirjoituksiaan.” Lisätään listaan myös islamia ja suomalaisia muslimeita. 

Hallituspuolueiden puheenjohtaja kokoontuvat nyt. Li Andersson on vaatinut uusia eduskuntavaaleja. Hajoaako hallitus? Ratkaisu on nyt Orpon ja Sipilän käsissä. Tänään nähdään mitkä ovat kokoomuksen ja keskustan oikeat arvot. Ihmisarvo on jakamaton.

Presidentti Sauli Niinistö tiivisti arvoista selkeästi: "Ulkomaalaisista tai maahanmuutosta puhuttaessa kyllä joku voi olla maahanmuuttoa vastaan ja se on erilainen mielipide. Mutta jos aletaan olla maahanmuuttavaa ihmistä vastaan, eli kyseenalaistetaan hänen ihmisarvonsa, niin silloin ollaan toisessa ulottuvuudessa ja tässä arvoraja kulkee, Niinistö toteaa MTV Uutisten haastattelussa."
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/niinis..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Onhan tämä erikoinen päivä. Halla-aho poistui neuvotteluista sanomatta mitään. Hallituspuolueiden edustajista ei ole tullut mitään tietoa julkisuuteen.
Moni kansalainen seuraa ja odottaa hallituspuolueiden ratkaisuja: Ylen Auvinen kertoi hetki sitten, että sekä keskustan että kokoomuksen eduskuntaryhmät on kutsuttu koolle ylimääräiseen kokoukseen illaksi eli klo 19.30.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Veikkaukseni: Keskusta ja Kokoomus vaihtavat hallitukseen Perussuomalaisten tilalle RKP:n ja Kristillisdemokraatit. Perussuomalaiset siirtyvät oppositioon kasvattamaan kannatustaan.

Kiinnostavinta tulee olemaan kuulla kunkin osapuolen selitys tapahtuneelle.

Käyttäjän amgs kuva

Tuo viimeinen lause oppositiotyön menestyksesta on toive ja toivossa on hyvä elää.

Kokoomuksen ja keskustan selitys tulee mahdollisesti olemaan kuten tämän jutun otsikossa lukee.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #7

Arvasinpas!

Ellei mitään muuta selitystä anneta kuin "arvot", se jää pelkäksi tekosyyksi ilman täsmällisempiä perusteluja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hbl'n haastattelussa Halla-aho puhui sivistysvaltiosta. Hänelle sietäisi toimittajien esittää kysymys kuinka sivistyneenä hän pitää omia pahimpia ulostulojaan.
Mutta suomalaiset toimittajat ovat huonoja konfrontoivassa journalistiikassa.
Toinen asia millä uutta uljasta persuvaltaa pitäisi konfrontoida on holokaustdenialismi. Varmuuden vuoksi.

Käyttäjän amgs kuva

"Hänelle sietäisi toimittajien esittää kysymys kuinka sivistyneenä hän pitää omia pahimpia ulostulojaan." Ilman muuta, hyvä pointi sinulla. Kun puhutaan vihapuheista, pitää muistaa, että Halla-ahon blogikirjoitukset ovat yhä luettavissa. Hän ei ole niitä poistanut ja näköjään hän on yhä sitä mieltä, että ansaitsemme tulla raiskatuksi "vihervasemmistolaisina naisina" toisin sanoen, koska olemme hänen kanssa eri mieltä.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

Hyvä kirjoitus ... näitä tarvitaan. Laitoin juuri jäsenhakemuksen J. Halla-ahon Perussuomalaisiin.
Eikös tuo Breiviikkikin ollut joku sosialidemokraattiperheen vesa, vai olenko antanut itseni ymmärtää väärin?

Käyttäjän amgs kuva

Onneksi olkoon arvoisestasi puolueesta! Ja muuten, myös Terhi Kiemunki haluaa takaisin puolueeseenne: https://yle.fi/uutiset/3-9664218

Tässä tuntee jo myötätuntoa Soinia kohtaan. Luin jostain, että hän sai erittäin kylmät jäähyväiset. Puheenvuorossa yksi perussuomalainen kirjoitti näin: " Olisin kernaasti kiittänyt Soinia, mutta kuultuani tahattomasti hänen suustaan natsien vallankumouksesta, en tohtinut lähestyä. Me olemme Perussuomalaisia, emme natseja."

Jos Soini, joka tuntee hyvin halla-aholaisia on tuota mieltä, mietin että missä kuplassa Soini itse on oikein ollut!

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Presidentin sanat osuvat ytimeen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

... joskaan perustuslain mukaan hallituskysymykset eivät varsinaisesti kuulu hänelle.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Olisiko hänen siis pitänyt jättää vastaamatta kysymykseen, missä arvoraja kulkee?

Edellinen presidentti halonen ei kaihtanut olla "arvojohtaja". Niinistö taas yrittää pitää matalaa profiilia ja tulee ulos enemmänkin sitten kun kaivataan ja tilanne vaatii.

Ei tuo haastattelu Halla-Ahoa kaatanut. Halla-Aho ei muka hyväksy sitä, että maahanmuuttokirjausten tarkempi noudattaminen on mahdotonta. Vähemmän ymmärretään, mitä Sipilä tarkoitti. Hän tarkoittaa omaa lainsäädäntöämme ja myös kansainvälisiä lakeja. Hallituksen työn täytyy olla sikäli ennustettavaa, etteivät oikeusistuimet sen toimia kumoa.

En minä sitä ihmettele, että asia ei halla-aholaisille aukea, mutta kun se ei tunnu aukeavan monille muillekaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #14

"Halla-Aho ei muka hyväksy sitä, että maahanmuuttokirjausten tarkempi noudattaminen on mahdotonta. Vähemmän ymmärretään, mitä Sipilä tarkoitti. Hän tarkoittaa omaa lainsäädäntöämme ja myös kansainvälisiä lakeja. Hallituksen työn täytyy olla sikäli ennustettavaa, etteivät oikeusistuimet sen toimia kumoa."

Tarkoitatko tosiaan, että Sipilän hallituksen ohjelmaan on kirjattu oman lainsäädäntömme ja myös kansainvälisten lakien vastaisia ohjelmakohtia, jotka kaikki hallituspuolueet 2015 hyväksyivät hallitusta perustettaessa? Eikä yksikään juristi älähtänyt?

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka Vastaus kommenttiin #16

Itse asiassa hallituksen valmiita toimenpideohjelmia on pitänyt vetää takaisin tai uudelleen työstettäväksi, koska ne ovat nimenomaan olleet varsinkin perustuslailliselta juridiikaltaan puutteellisia. Keskustelua on käyty mediassa paljonkin.

Sipilä mainitsi itse puhelimessa Halla-Aholle hallituksen olevan maahanmuuttopolitiikassa jo nyt "ihan äärirajoilla perussuomalaisten vaatimusten kanssa".

Käyttäjän amgs kuva

Hallitus hajoaa! Ei ole edellytyksiä hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Se on arvoista kiinni. ♥ Presidentti Niinistön puheet ihmisarvosta meni ytimeen. Hyvä Suomi!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Jokainen meistä on arvokas ! " Ana Maria Gutierrez Sorainen

Myös Jussi Halla-aho ?

Käyttäjän amgs kuva

Kuka muuta on väittänyt? Eri mieltä saa olla ja tässä Sipilä, Orpo ja jopa presidentti olivat Halla-ahon kanssa eri mieltä. Itse olen nyt samaa mieltä presidentin, Orpon ja Sipilän kanssa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Todennäköisesti Sipilä ja Orpo pelkäsivät ennakkoon tilanteita, joissa Halla-aho pistäisi heidät lujille hallitusohjelman sovitun maahanmuutto-osan toteuttamisessa, tai kieltäytyisi myönnytyksistä EU:lle myöhempien tulonsiirtojen ja "taakanjakojen" yhteydessä, toisin kuin Soini ja nyt hänen mukanaan puolueesta lähteneet.

Maanantainen "arvoneuvottelu" oli pelkkää teatteria alusta loppuun tekosyyn löytämiseksi: kaikesta päätellen jo sunnuntaina oli tiistain operaatio Uusi vaihtoehto suunniteltu (Sipilän ja Orpon tieten) ja sen mukaan arvonäytelmä esitettiin käsikirjoituksen mukaan, näennäisesti "kylmän viileästi" päähallituspuolueiden poliittiset tavoitteet vaarantaen.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Tästä olen aivan samaa mieltä ja mielestäni tämä Turun Sanomien juttu kertoo olennaisen.

Juttu on julkaistu ja päivätty 3.6.2017 eli kymmenen päivää sitten:

"Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän"

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituks...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset