Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Maahanmuuttovastaisuudella ja EU -vastaisuudella on edustajansa

  • Antti Rinteen kommentti.
    Antti Rinteen kommentti.

Perussuomalaiset valitsivat eilen Jyväskylässä puolueelle uusia johtohahmoja. Halla-aho, Huhtasaari, Eerola, Hakkarainen, Slounga-Poutsalo. EU - ja maahanmuuttovastainen puolue on nyt tullut komerosta.

En ole yllättynyt enkä tyrmistynyt. Perussuomalaisten käännös äärinationalistiseen ja äärioikeistolaiseen suuntaan oli monille, jotka seuraavat nettikeskustelua odotettu ratkaisu. Kysymys oli vain siitä milloin se tapahtuisi. Perussuomalaisten kokoussäännöt tekivät sen mahdolliseksi nyt puoluekokouksessa.

Perussuomalaisten valinnat ovat heidän. Tärkeintä nyt on miten hallituspuolueet suhtautuvat nyt heihin. Hallitusohjelman maahanmuuttokirjaukset ovat Halla-ahon käsialasta. Miten muka nyt miehen johtama puolue ei kelpaisi yhteistyökumppaniksi? Yhteistyön jatkuminen Halla-ahon perussuomalaisten kanssa merkitsisi sitä, että myös keskusta ja kokoomus tulisivat synkästä kaapista.

On hyvä, että SDP: n puheenjohtaja Antti Rinne ilmaisi kantansa. Rinne haluaa kuunnella mitä muuta annettavana Halla-aholla on. Rinne antoi vinkkejä Halla-aholle. Rinteen mielestä hallituspuolueen puheenjohtajalta olisi kuitenkin tärkeää kuulla huomisessa linjapuheessa puolueen suuntaviivat myös eriarvoisuuden torjumiseen, ihmisten kesken oikeudenmukaiseen Suomeen, sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseen, työmarkkinoiden tilanteeseen, koulutuksen tulevaisuuteen, perhevapaisiin ja ratkaisuja nuorten syrjäytymisen torjumiseen ja pitkäaikaistyöttömyyteen. Rinne korosti myös, että ihmisoikeuksien kunnioittaminen, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus ohjaavat sosialidemokraattien politiikan tekoa.

Myös SDP: n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kommentoin eilen perussuomalaisten ratkaisuja näin:

” Jussi Halla-ahon valinnan myötä Suomi sai tänään uuden puolueen: oikeistopopulistisen kahden asian liikkeen, jonka polttoainetta ovat EU- ja maahanmuuttovastaisuus. Samalla hylättiin pienen ihmisen asia. Soinin perintö siirrettiin SMP:n ulkomuseoon. Tilalle tulivat kylmät ja kovat oikeistolaiset arvot.

Pääministeri Sipilä totesi hallitusneuvotteluiden jälkeen kesällä 2015, että hallituspuolueet ovat kuin yhtä puoluetta. Keskustan, kuin myös Kokoomuksen, puheenjohtajalta olisi nyt hyvä kuulla, ovatko he edelleen yhtä puoluetta myös Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Jos hallitus jatkaa elämäänsä ennallaan, ottavat keskusta ja kokoomus vastuun Korkeimmassa Oikeudessa kiihotuksesta ja uskonrauhan rikkomisesta tuomion saaneen Halla-ahon linjauksista.

Sosialidemokraatit tarjoavat vaihtoehdon niille perussuomalaisilla, jotka haluavat edelleenkin ajaa pienen suomalaisen asiaa eivätkä halua lähteä maahanmuuttajia demonisoivien vaalivankkureiden työntöjuhdiksi.

Tiedän, että perussuomalaisissa on paljon ihmisiä, jotka ovat koko sydämellään tehneet työtä yhteiskunnan kehittämiseksi ilman mitään ääriajattelua. Toivotan ne perussuomalaiset, jotka haluavat ajaa tavallisen suomalaisen, palkansaajan ja yrittäjän asiaa, tervetulleeksi sosialidemokraattisen liikkeeseen toimimaan ihmisten tasa-arvon ja oikeudenmukaisemman Suomen puolesta ja samalla hylkäämään kovan oikeistolaisen leikkauslinjan."

Nyt media antaa ennenäkemätöntä tilaa perussuomalaisille ja Halla-aholle. Onnittelut siitä! Itse olen enemmän Tarja Filatovin kannalla, että joskus viisainta on olla sanomatta mitään. Muistamme vielä mitä Halla-aho on toivonut myös Tarja Filatoville.

Populismi elää mediahuomiosta. Syrjivät kommentit ovat ”normalisoituneet” ilman, että niitä tuomitaan tai pahekustaan julkisuudessa. Media ja muiden puolueiden pehmeät asenteet ovat nekin maahanmuutto- ja EU -vastaisen äärioikeistolaisen puolueen synnyn takana. Nyt syrjinnällä, ihmisoikeusvastaisuudella, maahanmuuttovastaisuudella ja EU -vastaisuudella on edustajansa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Maahanmuuttovastaisus ei ole persujen omaa.
Jos se olisi, niin persut olisivat myös suurin puolue.

EU-vastaisuuttakin on muissa puolueissa, vähän, mutta se voi helposti lisääntyä kun etelän maiden velat lopulta ralisoituvat.

Persut voivat olla tai olla olematta - nämä ongelmat eivät katoa mihinkään.

Käyttäjän amgs kuva

Maahanmuuttovastainen puheenjohtaja ja puoluejohto on nyt perussuomalaisten oma juttu. Muuten, olet oikeassa. Esim. vihreys ei ole vihreiden omaa.

Käyttäjän MikkoKayhko kuva
Mikko Käyhkö
Käyttäjän amgs kuva

Olet oikeassa. Ääriryhmät tukevat toisiaan.

Ilkka Huotari

Vastustaako Halla-aho intialaisia koodareita?

Käyttäjän amgs kuva

Mielenkiintoista lukea presidentti Sauli Niinisten kommentteja nyt. "
– Siellä on suorastaan tuomioita, ja olisi hyvä parantaa tapansa, ettei tule uutta, Niinistö kommentoi.

– Kyllä heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät siitä, että ne elementit, jotka tuomioon johtivat, ovat poissa. En ole huomannut, että olisi käytetty puheenvuoroja, joissa on luovuttu aiemmin sanotusta, Niinistö totesi." https://yle.fi/uutiset/3-9663338

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset