Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Manchesterin isku

  • Rakkautta ja voimia uhrien omaisille!
    Rakkautta ja voimia uhrien omaisille!

Uutiset Manchesterin terrori-iskusta järkyttävät. Se oli itsemurhaisku. Nykyisten tietojen mukaan ainakin 22 ihmistä on kuollut ja yli 50 on haavoittunut.

Terrori-isku paikassa, jossa oli paljon nuoria ja lapsia on epäinhimillinen, järjetön ja sydämetön teko.

Manchesterin Areenassa esiintyi amerikkalainen 23-vuotias poptähti Ariana Grande. Grande on tullut tunnetuksi myös feministisistä mielipiteistä. Suomessakin Grandea fanitetaan.

Pahuudelle ei pidä antaa tilaa. Nyt tarvitaan rakkautta ja kauneutta elämämme ympärille. Ihan oikeasti, jaksaisit nyt vain rakastaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tämä teksti kannattaa siirtää sellaiselle lomakkeelle, jossa on paikkakunnan ja uhrien kohdalla helposti päivitettävä kenttä.

Tekstiä on helpompi spämmätä nopeasti uudelleen, kun muutaman päivän päässä taas jossain kolisee.

Käyttäjän amgs kuva

Valitettavasti välillä tuntuu juuri siltä kuin sanot, mutta ei nyt pidä vaipua kyynisyyteen. Nuoret ja lapset eivät ansaitse sitä. Jaksaisit nyt uskoa siihen, että tästä painajaisten sarjasta päästään ohi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tsori, optimismi meni jo. Tämä "painajaisten sarja" sen kun kiihtyy vaan, ja se on ihan tietoisesti valitun politiikan seuraus. Ei muuta kuin täysperävaunut turvaamaan seuraavaa "Meillä on unelma" -miekkaria, ja kaikki on taas hyvin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #4

Miten ihmeessä täysperävaunut turvaisivat mielenosoitusta?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

Viimeaikaisissa yleisötapahtumissa on sijoiteltu raskaita ajoneuvoja yleisötapahtumiin johtaville teille. Esimerkiksi viime jouluna Turussa oli joulurauhan julistuksen ajaksi Tuomiokirkkoaukiolle johtava Uudenmaankatu katkaistu puolustusvoimien ajoneuvoyhdistelmällä.

Olettaisin, että syy oli turvata tapahtuma siltä, että joku keksii yrittää ajaa ihmisjoukkoon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

OK, kiitos. Ei ollut sattunut tuollaiset järjestelyt silmään. Taisin pitää alitajuisesti isäm maan ystävien oppimiskäyrää niin loivana, etten tajunnut tuossa asiayhteydessä olettaa jonkun ajavan väkijoukkoon raskaalla ajoneuvolla, tai henkilöautollakaan. Menköön rajallisen mielikuvituksen, tai loputtoman optimismin piikkiin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #27

Nojaa, olettaisin että asiayhteydellä ei juurikaan ole tekemistä tämän kanssa, vaan lähinnä sillä että yleisötapahtuma= suuri uhrimäärä= paljon julkisuutta= potentiaalinen kohde.

Siitä olen kyllä yhtä loputtoman optimistinen, että isäm maan ystävien takia en minäkään lähtisi teitä blokkaamaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #29

Näinhän meinataan presidentti Koiviston hautajaiskulkuettakin turvata, rekoilla tukkia sivukadut.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #4

Ok. eli hallitseva konservatiivipuolue on syyllinen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Terrori-iskuissa kuolee huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin liikenneonnettomuuksissa.

Pidän "terrorisminvastaista taistelua" huomattavasti vaarallisempana kuin terrorismia, koska se johtaa ja on jo osittain johtanut ihmisten perusvapauksien, kuten esimerkiksi yksityisyyden suojan, riistämiseen.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Liikenneonnettomuuksissa kuolee huomattavasti enemmän ihmisiä, mutta ero on siinä että terrori-iskut eivät ole onnettomuuksia, vaan joku haluaa tahallisesti aiheuttaa pelkoa ja kaaosta voimakeinoin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"... terrori-iskut eivät ole onnettomuuksia, vaan joku haluaa tahallisesti aiheuttaa pelkoa ja kaaosta voimakeinoin..."

Ei välttämättä kaaosta, vaan mahdollisesti entistä tiukempaa järjestystä, valvontaa ja kuria.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mikä taho itse asiassa eniten levittää pelkoa väestön keskuuteen: terrori-iskujen tekijät vaiko "terrorismin vastaista sotaa" käyvät tahot.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Grande on tullut tunnetuksi myös feministisistä mielipiteistä. Suomessakin Grandea fanitetaan. Pahuudelle ei pidä antaa tilaa. Nyt tarvitaan rakkautta ja kauneutta elämämme ympärille."

- Niinpä juuri. Joskus tuntuu, että hedelmällisempää kuin saarnata tyttöjen ja naisten oikeuksista kaukomailla olisi keskittää voimavaroja läntiseen ja pohjoiseen Eurooppaan leviävää naisvihakulttuuria vastaan. Sille Afganistanissa kaapatulle suomalaishyväntekijällekin olisi ollut enenevää työsarkaa myös Manchesterissa ja Mansessa ja Stadissakin, mutta ehkä vähän turvallisempi työympäristö vielä.

Kyynisyyteen ei tosiaan ole syytä eikä varaa, vaikka 'joku' voisikin väittää tuoreimmasta iskusta ns. Mathias Rust -argumenttia makaaberisti hyödyntäen, että "saamme olla kiitollisia iskun suorittajalle siitä, että hän paljasti aukon turvallisuusjärjestelyissä" tai jotain yhtä teknisenkylmäävää.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Olisivatko pop-tähden feministiset ajatukset olleet liikaa toisenlaisen arvomaailman edustajalle..?

Blogistin kanssa olen samaa mieltä, että karmea ja enemmän kuin tuomittava teko.

Rakkauttakin tarvitaan, mutta sodassa tarvitaan valitettavasti myös muita vastatoimia.

Mitä tulee Kejon kommenttiin, että terrorisminvastainen taistelu on pelottavampaa kuin itse terrorismi liittyen järjestyksen tiukentamiseen ja yksityisyydensuojan vähentämiseen, niin näinhän järjestäytyneen yhteiskunnan tulee vastuullisesti toimiakin ja ei se ole mielestäni ollenkaan pelottavaa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jos lapsi kiukuttelee, niin siihen voi vastata ymmärryksellä ja rakkaudella, mutta kun aikuinen teurastaa nuoria poliittisella tarkoitusperällä, niin siihen vastataan väkivallalla. On tullut aika lopettaa lässyttäminen ja uhriutuminen. Minä en ainakaan totu siihen, että eurooppaalaisten ruumiin palasia kertätään säännöllisesti kaduilta, koska yksi ryhmä haluaa sotaa meidän kanssamme. Vielä oudompana pidän sitä, että ääriajattelua kannattavia vihapuhujia ei poisteta europpasta, vaan he saavat avoimesti kulkea ja saarnata ympäri mannerta. He eivät ole eurooppalaisia, vaan usein pakolaisstatuksella täällä. Silti he hyökkäävät meidän arvojamme vastaan. Sitä röyhkeyttä en suvaitse ja uskon, että näin ajattelee suuri joukko ihmisiä!

Käyttäjän amgs kuva

Ville Heikanen, kirjoituksessani en puhunut muusta kuin rakkaudesta toistemme välillä suruhetkellä.

Miten me, jotka emme hyväksy terroristien kauheuksia voimme yhdessä tehdä työtä sen eteen, ettei hirmutekojen lista kasvaa? Moni terroristeista ei tule ulkopuolelta vaan ovat syntyneet Euroopassa. Miten esimerkiksi Suomi voisi suojautua nyt ja jatkossa?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ensimmäisenä voisi lopettaa terroristien rahoittajien tukemisen. Esimerkiksi Trump käy vain kumartelemassa saudien kuninkaalle vaikka ääriryhmien ja terroritekojen taustalla löytyy usein jäljet saudien ja muiden varakkaiden äärikonservatiivisten tahojen toimintaan. Länsimaat tukevat terrorismia suojelevia maita vaikka pommittavat samalla lähellä olevia maita raunioiksi. Tokihan se on poliittinen valinta sekin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #40

Olet oikeassa. Tässä on hyvä artikkeli terrorismin taustoista:

Nykyaikainen poliittinen terrorismi on pitkälti Yhdysvaltain luomus

Lyhyesti sanottuna nykyinen poliittinen terrorismi on kylmän sodan aikaisen taistelun -- taistelun kommunismia vastaan -- sivutuote.

Kylmän sodan aikana USA koulutti ja rahoitti terroristeja taistelemaan laillisesti valittuja sosialistisia hallituksia vastaan ainakin Etelä- ja Väli-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Tuo toiminta rahoitettiin muun muassa huumekaupalla.

Kun kylmä sota päättyi, nuo terroristijärjestöt ikäänkuin menettivät toimeksiantonsa ja ryhtyivät toimimaan itsenäisemmin.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #41

Nicaraguan esimerkistä tiedän ja se sota oli kuten tekstissä kuvataan. Terroris-iskuja oli. Maaseudulla asuvat serkkutyttö kuoli Reaganin "vapauden sotilaiden"toiminnan seurauksena. Nicaraguassa sodan jälkeen contrat pääsivät poliittiseen elämään. Violeta Barrios de Chamorron hallinto teki kovaa työtä rauhan eteen. Afganistanissa ei ole käynyt niin.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #41

Kyllä aina vaikutetaan johonkin, kun maiden asioita sorkitaan ja isiksen nousu Saddamin raunioista on hyvin dokumentoitu. En kuitenkaan lähtisi sanomaan, että syy on suoraan vain yhdessä tahossa. Islamia ollaan ajettu agressivisesti jo tuhansia vuosia, joten mikään ei ole muuttunut.

Näetkö jonkun tavan toimia, jolla terrorismi loppuu, nostetaan valkoinen lippu salkoon ja annetaan valta Islamisteille? Jos heidän oppikirjansa kertoo mikä on tarkoitus ja se on uskonnon levittäminen, vaikka väkivaltaa käyttäen.

Jore Puusa

Vielä oudompana pidän sitä, että ääriajattelua kannattavia vihapuhujia ei poisteta europpasta, vaan he saavat avoimesti kulkea ja saarnata ympäri mannerta.
-----------
Miksi Afriassa ja Lähi-idässä kristillistä uskontoa kannattavia ja islaminvastaista toimintaa tukevia ei poisteta esim Afganistanista tms. - vaan he saavat avoimesti kulkea ja saarnata ympäri islamilaista maailmaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Vielä oudompana pidän sitä, että ääriajattelua kannattavia vihapuhujia ei poisteta europpasta, vaan he saavat avoimesti kulkea ja saarnata ympäri mannerta."

Juu on se h*lvetin outoa, että tuollaista sensuuria ei vielä ole saatu aikaiseksi, mutta eiköhän se ole työn alla. Siihen kai tämäkin terrori-isku ja siitä uutisoiminen tähtää. F*cking sananvapaus...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miksi Afriassa ja Lähi-idässä kristillistä uskontoa kannattavia ja islaminvastaista toimintaa tukevia ei poisteta esim Afganistanista tms. ...

Suomalainen kristillisen avustusjärjestön naistyöntekijä juuri poistettiin Afganistanista.

Käyttäjän amgs kuva

Hannu, suruhetkellä voimme rakastaa toisiamme. Se on kirjoituksen viesti. Viha synnyttää pelkoa ja vihaa.

Terrorismiin pitää vastata järjellä.

Frank Halloway

Terrorismiin pitää vastata järjellä.
----------------------------
Kuulisin ilomielin toimenpide-ehdotuksesi.

Ja mitä tarkoitat kun sanot, että "suruhetkellä voimme rakastaa toisiamme"? Mitä se tarkoittaa?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #39

Rauha on yksi keinoista. Lisää resursseja radikalisoitumisen ja terrorismin ennaltehkäisyyn, tutkimukseen ja seurantaan. Yhteistyö viranomaisten ja mahdollisten radikalisoitumisuhan alla olevien nuorten, perheiden ja yhteisöjen kanssa.

"Suruhetkellä voimme rakastaa toisiamme" vastakohtana vihalle ja syytelyyn. Sain tänään viestin yhdeltä nuorelta, joka sanoi, että hän itse olisi voinut olla tuossa konsertissa, koska myös hän pitää Ariana Granden musiikista ja, että nyt hän oli surullinen. Suruun ei voi vastata vihalla, joka summentaa ajattelua vaan rakkaudella. Ihminen, joka rakastaa ei pysty tekemään pahaa rakastavalle ihmiselle. Rakkaus ei synny noin vain, mutta mitä enemmän annamme tilaa vihalle sitä vähemmän pystymme rakastamaan.

Nyt vastasin sinulle, vaikka huomasin, että et esittele itseäsi profiilissasi etkä kirjoittaa blogiasi. US:n toimitus voi nyt harkita poistaako kommenttejasi vai ei.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #44

Näitä esittämiäsi keinoja on kokeiltu. Eivät ole toimineet. Onko muuta?

Kuka tässä on vastannut suruun vihalla? Yritän jotenkin orientoitua tähän "rakastamiseen": minkälaisia ajatuksia minulla tulisi olla mielessäni koskien näitä viattomien tappamisia?

En esittele itseäni? En ole poliitikko, minun ei tarvitse mainostaa taustojani. Blogiakaan ei ole pakko kirjoittaa; pakkoblogaajat tuottavat yleensä haihattelevia tekstejä ei mistään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #44

Rauha edellyttää yhteistyötä.

Hannu Rautomäki

Ovatko terroristit joskus noteeranneet järkeä?
Ei koskaan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #43

Suomalaiset ovat järkeviä ja siksi hyviä ratkaisemaan ongelmia. Me tarvitsemme ratkaisuja. Terroristit eivät.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #43

"Ovatko terroristit joskus noteeranneet järkeä?
Ei koskaan."

Ja siksikö meidän kannattaisi reagoida järjettömästi?

Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #46

Islamilaiset terroristit ymmärtävät vain ja ainoastaan väkivaltaa.
Eikö asia ole vieläkään tullut selväksi?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

En jaksa uskoa että kuolleiden ja loukkaantuneiden vanhemmat ja muut sukulaiset, ja ystävät, ja tuttavat enää kauhean suopeasti suhtautuvat islaminuskoisiin yleisellä tasolla. ja sitten ihmetellään miksi kyseisen uskonnon edustajien maahanmuuttoa vastustetaan etenevässä määrin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaikenkattava rakkausoppi ei toimi, kata maita, uskontoja, jotka ripustavat lastensa kaulaan taivaanportin avaimen ja lähettävät lapsensa sotimaan vääräoppisia vastaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Rauha Salman Abedin sielulle sinne helvettiin saatanansa tykö, missä hän on vaikka luulikin pääsevänsä paratiisiin. Myötätuntoa myös kaikille uhreille sinne taivaaseen, koska he olisivat ansainneet jatkaa elämäänsä vielä täällä keskuudessammekin. -
http://www.cbsnews.com/news/ariana-grande-concert-...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tässä ketjussa esiintynyt argumentti että sairaudet/liikenneonnettomuudet yms tappavat enemmän kuin terrori-iskut on surullinen.

Terrori-iskut ovat tietoinen hyökkäys läntistä vapaata elämäntapaa, tasa-arvoisuutta ja demokratiaa vastaan. Sen on jotain ihan muuta kuin liikenneonnettomuudet tai perinteinen väkivalta.

Se on hyökkäys perimmäisiä arvojamme vastaan eikä sitä voi sulattaa, selittää tai hyväksyä mitenkään. Se on laskelmoitua. Terrori-iskujten tekijät eivät ole köyhiä tai kipeitä, vaan tappokoneita joita on pitkään ohjelmoitu toimimaan väkivaltaisen politiikan välineenä.

Minä oikeasti pelkään että Suomeen tulee isku jossain vaiheessa. Täällä on niin tavattoman helppo tehdä isku.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Tässä ketjussa esiintynyt argumentti että sairaudet/liikenneonnettomuudet yms tappavat enemmän kuin terrori-iskut on surullinen.

Terrori-iskut ovat tietoinen hyökkäys läntistä vapaata elämäntapaa, tasa-arvoisuutta ja demokratiaa vastaan. Sen on jotain ihan muuta kuin liikenneonnettomuudet tai perinteinen väkivalta."

Itse asiassa nykyaikainen poliittinen terrorismi on syntynyt siitä, että kylmän sodan aikana USA turvautui terrorismiin juurikin puolustaakseen tuota niinsanottua "läntistä vapaata elämäntapaa, tasa-arvoisuutta ja demokratiaa".

Toiseksi terrori-iskuista uutisoiminen levittää paljon enemmän pelkoa (terror) kansan keskuuteen kuin itse terrori-iskut. Tässä kohtaa tulee relevantiksi tuo vertaus liikenneonnettomuuksiin. Miksi meitä ei pelotella päivästä toiseen sillä, kuinka vaarallista liikenne on? Miksi kukaan ei vaadi viestisalaisuuden poistamista perusoikeuksista sillä perusteella, että viranomaiset voisivat vakoilla, kuka aikoo lähteä kännissä auton rattiin?

Nykyaikainen poliittinen terrorismi on pitkälti Yhdysvaltain luomus

Lyhyesti sanottuna nykyinen poliittinen terrorismi on kylmän sodan aikaisen taistelun -- taistelun kommunismia vastaan -- sivutuote.

Kylmän sodan aikana USA koulutti ja rahoitti terroristeja taistelemaan laillisesti valittuja sosialistisia hallituksia vastaan ainakin Etelä- ja Väli-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Tuo toiminta rahoitettiin muun muassa huumekaupalla.

Kun kylmä sota päättyi, nuo terroristijärjestöt ikäänkuin menettivät toimeksiantonsa ja ryhtyivät toimimaan itsenäisemmin.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jos liikenneonnettomuudessa ja terrori-iskussa keskustassa kuolee kolme ihmistä, niin ensimmäisen kustannukset yhteiskunnalle ovat tuhat kertaa pienemmät. Terrori-iskun jälkeen seuraa massiiviset turvatoimet ja tarkastukset jotka haittaa kaikkien elämää ja tuovat suuria kustannuksia. Kukaan ei pelkää liikenneonnettomuuksia niin paljon, etteikö lähtisi työmatkalle, mutta terrorin uhka saa ihmiset muuttamaan käytöstään, koska sitä ei voi ennakoida omalla käyttäytymisellä.

Tuo sinun kuvaama terrorismin tausta on änkyräkommunstinen harhainen näkemys, jossa ollaan riisuttu valtaosa todellisuudesta pois. Esim. Euroopassa riehunut vasemmistolainen terrorismi 60-70 luvuilla tuskimpa liittyy mitenkään Yhdysvaltojen rahoitukseen, tai valtioiden itsenäisyyspyrkimykset kuten Baskit ja Pohjois-Irlanti.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Ymmärrän kyllä, että suuressa ja mahtavassa Neuvostoliitossa "suojeltiin" kansalaisia heitä "vahingoittavalta" tiedolta. Näin ei toimita 2010-luvun länsimaassa. Terevetuloa uudelle vuosituhannelle!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #74

"Ymmärrän kyllä, että suuressa ja mahtavassa Neuvostoliitossa "suojeltiin" kansalaisia heitä "vahingoittavalta" tiedolta. Näin ei toimita 2010-luvun länsimaassa"

Ei todellakaan. Tervetuloa mainosten maailmaan, kuluttajaorjat!! :D

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mistä tiedät mitä vastaan terrooristit hyökkäävät? Mitä varten täällä olisi erityisen helppoa tehdä isku.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Rakastanhan minä. Ilman rakkautta en kykenisi vihaamaan niitä asioita, jotka uhkaavat kaikkea sitä, mitä rakastan.

Olisin välinpitämätön.

Kuten oikeastaan olen nytkin. Tämäkään hyökkäys ei vahingoittanut mitään minulle henkilökohtaisesti tärkeää ja se ei ole ensimmäinen laatuaan viime aikoina, joten näihin on ehtinyt jo turtua. En vihaa. En rakasta.

Samoin olen turtunut pikkuhiljaa siihen automaattiseen reaktioon, joka näistä seuraa.

Tämä on kuin joku vedettävä soittorasia, joka tekee samat liikkeet kerta toisensa jälkeen, koska ei kykene mihinkään muuhunkaan. Aina sen joku vetää käyntiin ja aina se soi samalla tavalla.

Siinä soivat äänet, jotka käyttävät tapahtunutta vaatien uhreilta asioita - epäsuorasti syyttäen uhreja. Siinä soivat äänet, jotka haluavat nopeita ratkaisuja. Siinä soivat opportunistien äänet. Ja sitten nämä äänet, jotka toivovat, että kun keskitytään lintujen lauluun ja ajatellaan iloisia asioita, murhamies ei ehkä murhaa juuri meitä tai menee pois.

Sillä lailla asiat ovat yleensä pysyneet samoina, toisinaan ja lopulta pahentuneet.

Aluksi kyse on toki hyvästä ja pahasta ja kumpikin löytyy meistä kaikissa. Se vaan menettää merkityksensä siinä kohtaa kun kyse on elämästä tai kuolemasta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Muutoin olen pitkälti sama mieltä, mutta ei kaikissa ihmisissä mitään pahaa löydy.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tässä ketjussa on ollut sen verran puhetta rakastamisesta, että vähitellen mieleeni muistuu tämä hieno laulu. Toivottavasti suvaitsette tämän "asialinjalta" ja "faktanäkökulmasta" poikkeamisen.

Jos rakastat

"Jos rakastat kylmää kuuta, esineitä, kirjojen kansia, auton ovia, ihmisen kuorta, en tule sinun kanssasi meren rantaan, enkä piirrä kuvaasi hiekkaan.

Jos rakastat ikkunoita, hopeatuoppeja, soopeliturkkeja, nahkaselkäistä vieraskirjaa, minä hymyilen sinulle kadun poikki, mutta en lähde kanssasi hienoon paikkaan syömään hanhenrintaa.

Jos rakastat purjehtimista, kaukomatkoja, Kanariansaarta, pois sinä lähdet ja minä pysyn täällä, ja muistelen sinua kaipaamatta aamua, jolloin tuuli puhalsi hiuksissani ja vei sinun kuvasi.

Jos rakastat seteleitä, minä autan sinua luopumaan niistä ja annan sinulle kaiken, minkä tahdot, mutta sydäntäni en anna.

Jos rakastat liikaa kirjoja, minä kysyn sinulta miten käy minun, kun tunnet minut kannesta kanteen ja juoneni lakkaavat kiinnostamasta ja muistat ulkoa kaiken.

Jos rakastat pieniä tyttöjä, pieniä tyttöjä, pieniä poikia, koiria, mummoja, vanhojapiikoja, salaattia ja sellerin juurta, lampaanpaistia, kevätaamuja, kylmien asemien yksinäisiä miehiä, minä tulen sinun kanssasi meren rantaan ja piirrän, piirrän kuvasi hiekkaan. Piirrän, piirrän kuvasi hiekkaan..."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vainajan siunauksen yhteydessä pappi tekee hiekasta ristinmerkin arkun kannelle.

P.S. Ei koske kaikkia uskontoja.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Tekijän (tai virallisesti, epäillyn, koska oikeuden tuomio vielä puuttuu) henkilöllisyys on julkaistu. ISIS -järjestö haluaa teon nimiinsä.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/221567-ap-manche...

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/salman%20abed...

Ana María, haluatko kommentoida sitä jotenkin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tekijän henkilöllisyys on julkaistu."

Olin 99.9% varma kyseisen henkilön uskonnosta ja viiteryhmästä.

Hannu Rautomäki

Haluaako demarien Tuomioja tätä samaa Suomeenkin?
Viite:
"Maahanmuutto rikastuttaa Suomea."
http://tuomioja.org/kirjoitukset/2010/05/maahanmuu...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Taas kerran osoitan syyttävän sormeni maailman suurimpaan syöpään, uskontoon. Olen täällä usein tuonut julki, miten rauhallista maapallolla olisi, jos uskonnot saataisiin jotenkin hävitettyä. Tämäkin viimeisin murhenäytelmä olisi todennäköisesti jäänyt tapahtumatta.Tiedän,että uskontojen hävittäminen ei tule onnistumaan, koska aina on niitä, jotka kuvittelevat jonkin yliluonnollisen olemassaoloon ja sen ylivertaiseen hyvyyteen ja syntien anteeksiantamiseen.
Miettikää, miten rauhatonta ja suunnatonta väkivaltaa on esim Lähi-Idässä, jossa uskonkiihkoilijat tekevät harva se päivä itsemurhaiskuja. Isis on kai ottanut tililleen tämänkin iskun.
Miettikää oikeasti millaista olisi elämä esim Lähi-Idässä, jos ei olisi nimeltä mainitsemattomia uskontoja.

Niko Sillanpää

Demarien pj:n Rinteen lääke tähän on kehitysyhteistyörahojen lisääminen.

Paitsi, että tällaisella toimenpiteellä ei ole mitään osoitettua tai edes teoreettista vaikutusta islamilaiseen terrorismiin, ainakaan minua ei kiinnosta maksaa kenellekään heikommalle killinkiäkään siitä, että tämä pidättäytyy murhaamasta yhteiskunnissamme.

Ceterum autem censeo Carthaginem esse delendam.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Grande on tullut tunnetuksi myös feministisistä mielipiteistä."
Aina demarit löytää jotain positiivistä näistä iskuista...
Onhan se hienoa saada uusi "toteemi" loputtomaan puistoon.

Itsellä nämä ei hetkuita enää mitenkään, tämä on jo normaali tila...

Eri asia on joku ihan oikea onnettomuus esim. Lapuan pamaus.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Pahuudelle ei pidä antaa tilaa."
Kyllä tuossa on ideaa.
Jos barbaarisuutta ei millään hillitä, meidän jälkeläisistä tulee barbaareja. Paha on silloin saanut kaiken tilan. Barbaarisuuden hävittäminen pahoilla keinoin voi antaa saman tilan pahuudelle.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Iskut jatkuvat niin kauan kuin ei isketä takaisin. Asfalttiviidakon sananlaskun mukaisesti:väkivalta lopettaa hattuilun.

asfalttikukka.blogspot.fi

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kuvottaa lukea näitä "rakastakaa, pelolle ei saa antaa valtaa" -oksennuksia juuri niiltä, jotka ovat tukeneet ja edelleen tukevat tämän kaaoksen tuomista Eurooppaan.

Mitähän kirjoittajakin (sosialidemokraattien ehdokas seuraavissa eduskuntavaaleissa) miettisi juuri nyt, jos oma lapsi olisi räjähtänyt kappaleiksi?

Missä ovat muslimijohtajien - mukaan lukien Suomi - tuomitsevat lausunnot? Mieluummin näkisin niitä, kuin törmäisin tälläiseen röyhkeään sosiaalipornoon.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Jos olen yhtään ymmärtänyt oikein henkilöitä, joilla on omakohtaista kokemusta ja näkemystä muualta ja Suomesta, niin eräiden kansojen ihmisten kulttuuriin kuuluu vahvasti kaupankäynti, kusetus tai kusetetuksi tuleminen. Yhtälailla vahvuudella ja pelolla ansaitaan toisten kunnioitus.

Jos tätä ajattelee, niin suvaitsevaisuus, ymmärrys ja pehmoilu eivät ole oikeita vastalääkkeitä.

Itsessään karmea ajatusketju.

Käyttäjän amgs kuva

Moni korostaa tekijän uskontoa. Mietitäänkö silloin yhtään, että uhreissa voi olla myös muslimeita? Vihalla kasvatetaan vihaa.

Terroristi oli tällä kerralla briittisyntyinen nuori mies. Hänestä sanotaan, että lopetti opiskelunsa yliopistosta, asui yksin ja oli sisäänpäin kääntynyt ihminen. Vanhemmat ovat lybialaisia ja hänen isänsä oli ääri-islamismin vastustaja. Henkilökuva toistuu taas.

Jotenkin tuli mieleen Auvisen isku ja sitä kuinka Auvista ja perheensä kuvailtiin.

Hyvä kysymys on miten estää, että sairas mieli ei ryhdy toteuttamaan omia päätelmiä. Kuuntelin televisiosta kuinka manchesterilaiset puhuivat ja yksi mies sanoi, että Manchesterissa nyt ei ole oikeistolaisia tai vasemmistolaisia eikä kristittyjä tai muslimeita vaan on ihmisiä, jotka vastustavat terrorismia. Sama täällä.

Isis otti vastuun teosta. Miksi ei ottaisi, kun se tuo heille julkisuutta? Julkisuus, pelko ja vihan lietsonta ovat terrorismin tavoitteet. Moni tukee vihaisilla vieteillä terroristeja.

Tämä viestiketju paljastaa paljon "vuoropuhelun" tasosta kun kyseessä on poliittisesti latautuneesta aiheesta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

MIkä oli teon motiivi, ellei se mitenkään liittynyt uskontoon? Mielen "sairaus" on liian helppo selitys ja vie joukkomurhaajalta vastuun tahallisesta, suunnitelmallisesta teostaan, jos se selitetäänkin pelkäksi sairauden oireeksi.

"Mietitäänkö silloin yhtään, että uhreissa voi olla myös muslimeita?" – Moniko kulttuuriperinteensä mukaan kasvatettu muslimilapsi ja -nuori lähtee kuuntelemaan amerikkalaisen (!) pop-tähden konserttia? Kiihko-islamistin mielestä sellaiset nuoret joutavatkin kuolla.

"Hyvä kysymys on miten estää, että sairas mieli ei ryhdy toteuttamaan omia päätelmiä." – Jos tuohon löytää toimivan vastauksen, sillähän voidaan poistaa maailmasta kaikki rikollisuus. Mielen poliisia ei sentään ole olemassa, ellei sellainen kehity itselle, vaikkapa uskonnon tarkoittaman omantunnon mielessä. Salman Ramadan Abedin uskonto ei sellaista omaatuntoa hänelle kehittänyt.

Suuttumus on luonnollinen ja oikeutettu tunne raukkamaisen joukkomurhan jälkeen, jonka uhrit ovat puolustuskyvyttömiä sivullisia. Teeskentelyä on kiistää sitä, varsinkaan läheisensä menettäneiltä, eikä sillä ole mitään merkitystä terroritekojen toistumiselle tai ennaltaehkäisylle, päinvastoin kuin uskottelet.

Julkisuus kuuluu avoimeen läntiseen yhteiskuntaan, sitä väkivallanteot eivät muuta eikä pidäkään. Pelkääminen ei auta mitään, mutta varautuminen on kokonaan toinen asia.

Olennaista on, keiltä pommimies sai aseensa tai oppi valmistamaan sen ja mistä sai tekotarpeet siihen – sellaista ei kyllä opeteta Manchesterin kouluissa. Nämä henkilöt ovat edelleen elossa ja avustavat innokkaasti seuraaviakin itsemurhapommittajia – heidät olisi saatava oikeuteen ja riittävän pitkäksi aikaa paikkaan, jossa he eivät enää voi vaarantaa tavallisten ihmisten turvallisuutta.

"Nyt tarvitaan rakkautta ja kauneutta elämämme ympärille. Ihan oikeasti, jaksaisit nyt vain rakastaa!" – Kovin lattea ja epärelevantti ohje, ja siksi tähän mennessä kovin huonoja tuloksia tuonut.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Salman Abedilla oli viehtymys Isikseen. Hän matkusti Libyaan ja Syyriaan päiviä ennen iskua.

http://abcnews.go.com/Blotter/portrait-emerges-sal...

"Mohammed Saeed, the imam of the local Didsbury Mosque and Islamic Centre, where Abedi sometimes worshipped, told ABC News that Abedi became angry with him after he gave a sermon in 2015 in which he criticized ISIS.

"He was showing me hate, he hated me basically," Saeed said. "I was shocked, shocked and angry. All innocent lives matter.”

"The neighborhood, around an area called Moss Side, just a few miles from the concert hall, is considered by police to be a hot bed of ISIS recruitment, according to Dr. Alexander Meleagrou-Hitchens, the research director of the program on extremism at The George Washington University."

Alue jolla Salman Abed eli on tunnettu Isiksen värväyskeskus. Hänen opintonsa ilmeisesti keskeytyivät sen vuoksi koska hän matkusteli hakemassa neuvoja pommin rakentamiseen Syyriasta ja Libyasta.

Nämä toisen polven muslimit ovat usein radikaalimpia kuin vanhempansa. Rakastamalla asia ei korjaannu. Miten voi korjata uskonnollisuudella myrkytetyn mielen?

Ellei islam kykene uudistumaan koraanin tekstit pitää asettaa julkisesti kyseenalaiseksi. 600-luvulta peräisin olevat tekstit eivät yksinkertaisesti sovi nykyiseen maailmaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Hannu Mononen jo toikin esiin sen, että tiukimman linjan islamistit katsovat ehkä, että tuollaisessa konsertissa ei kenenkään todellisen muslimin pitäisi olla mukana, joten pommi ei todellisia muslimeita vahingoita.

Tilanne on monimutkainen. Sitä ei todennäköisesti voi ratkaista kiviä toiseen suuntaan heittelemällä, eikä myöskään rakkautta kaikille jakamalla. Rakkautta toki tarvitaan paljon, mutta se ei välttämättä pure niihin, jotka ovat jo sotajalalle lähteneet.

Rakkautta (jota siis tarvitaan) ja maksimoitua sallivuutta voi pitää myös osana ongelmaa siksi, että nyt länsimaissa muodissa oleva "yksilöliberalismi" korostaa sitä näkökulmaa, että hyvään maailmaan riittää se, että raja-aidat kaadetaan, kaikki ovat fiksuja ja hyväksyvät toisensa. Kaunis ajatus, mutta ehkä jo nykyiset ongelmat ja kasvava vastakkainasettelu yhteiskunnissa osoittavat, että pelkkä vapaus ja hyvät toiveet eivät riitä. Ihmiset ja aatteet eivät ole vielä niin kehittyneitä, että osaisivat elää aina sovussa keskenään. Siksi rakkauden ja toistemme tukemisen lisäksi tarvitaan myös uusia keinoja (joiden käsittelyyn en nyt tässä tilanpuutteen vuoksi hyppää) yhteiskunnan stabiloimiseksi.

Käyttäjän amgs kuva

"Rakkautta (jota siis tarvitaan) ja maksimoitua sallivuutta voi pitää myös osana ongelmaa siksi, että nyt länsimaissa muodissa oleva "yksilöliberalismi" korostaa sitä näkökulmaa, että hyvään maailmaan riittää se, että raja-aidat kaadetaan, kaikki ovat fiksuja ja hyväksyvät toisensa. "

Kirjoituksessani puhuin rakkaudesta surevien kesken eikä rakkaudesta terroristeja kohtaan. Kukaan tässä ei ole vaatinut rakkautta terroristeille. On haluttu tässä kommenttiketjussa kääntää keskusteluun siihen suuntaan, että politiikot täällä Euroopassa olisivat vastuussa terroristien tekemisistä. Toistetaan Breivikin "ajatuksia".

Muuten olen kanssasi täysin samaa mieltä. Kiitos kommentista!

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #89

Olen samaa mieltä siitä, että surevien kohdalla rakkaus on tärkeintä. Terroristeja ei oikein voi rakastaa, mutta ei kai pidä antaa vihallekaan liian suurta valtaa. Poliitikot ovat kai yleisvastuussa kehityksestä, mutta eivät yksittäisten terroristien teoista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #90

Viha on rakkauden toinen puoli. Jos rakastaa vihaa rakkauden kohteen tuhoajaa.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #89

Kirjoituksessani puhuin rakkaudesta surevien kesken eikä rakkaudesta terroristeja kohtaan.
-----------------------
Jos näin tarkoitit, se ei käy selkeästi ilmi tekstistäsi. Moitit osaa kommentoijista, etteivät he tätä ymmärtäneet. Mikä kohta kirjoituksessasi puhuu rakkaudesta surevien kesken?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #89

Tietävätkö viranomaiset, mitä tällä hetkellä Euroopan moskeijoissa saarnataan Manchesterin itsemurhaiskusta? Olisi luonnotonta, ellei sitä käsiteltäisi mitenkään. Turvallisuudesta vastaavien viranomaisten tulisi olla selvillä ilmapiiristä ja äänensävyistä, ja toimia sen mukaan – siihen heidät on palkattu ja riittävästä reagoinnista he ovat vastuussa virkansa puolesta. Poliitikkojen vastuulla on riittävien toimintaedellytysten järjestäminen heille.

Uhrien omaiset varmaankin osaavat kohdata surunsa heille luontevalla tavalla.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #92

Moskeijoiden saarnat eivät liene periaatteessa salaisia, joten moskeijoiden yleisötilaisuuksien avoimuus viranomaisten suuntaan olisi järkevää.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #93

Toivottavasti tiedustelulakien muutos tekee mahdolliseksi senkin, että viranomaiset pystyvät hankkimaan tietoa myös moskeijoiden ei-julkisesta toiminnasta, joka voi olla täysin erilaista kuin julkinen (vrt. tanskalainen TV-dokumentti).

"Valeostajia" pitää olla lupa käyttää vaikkapa terroristijärjestöön värväytymisessä ja halukkaiden värvääjien narauttamisessa. Ei ole tarpeen kursailla, jos vastapuolikaan ei kursaile – syyttömien sivullisten henki siinä voi olla pelissä viime kädessä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #95

Aivan. Avoimuus lienee tässä kehityksessä hyvä asia. Media ja viranomaiset voivat hyvin harrastaa tuollaista toimintaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #92

Luulisi sentään joidenkin seuraavan.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Olet siis sitä mieltä, että kun Sinun asennettasi on joku kommentoijista kritisoinut, niin vuoropuhelun taso on huono vai mitä tarkoitat?

Itse ajattelen, että kunpa me Suomessa osaisimme tehdä oikeita linjauksia ja päätöksiä, jotta välttyisimme siltä, että Suomen armeijan ei tarvitsisi tulla joku päivä kaduille terrorismin takia.

Toivon myös, että terroritekoja ei sattuisi senkään vuoksi meillä, koska silloin se metsäsuomalainen voi oikeasti hermostua.

Käyttäjän amgs kuva

Saa olla eri mieltä, mutta asiallisesti faktoihin pohjustaen. Kun kirjoitus ja kirjoittajan ajatuksia tulkitaan ja väännetään, kuten ihmisille sopii omiin tarkoituksiin eikä niin kuin sanoja on sanottu, voidaan puhua asiattomasta kommentoinnista.

Yksi keino vähätellä kirjoittajan viestin on keskittyä kirjoittajaan eikä aiheeseen mistä kirjoitetaan. Myönnän, että viestiketjussa on sellaisia kommentoijat, jotka keskittyivät esimerkiksi terrorismin syihin ja kuinka terrorismia voidaan vähentää. Kiitos heille!

Frank Halloway

Saa olla eri mieltä, mutta asiallisesti faktoihin pohjustaen.
-------------------------------
Tarkoittaako tämä, että eri mieltä saa olla mutta vain sinun asettamillasi ehdoilla?

Mihin faktoihin sinun erimielisyytesi joidenkin kommentoijien kanssa, esimerkiksi blogitekstisi sisällön tulkintaa koskien, perustuu?

Niko Sillanpää

#81: Toisen posken etiikan aika on ohitse. Ei ole mitään vuoropuhuttavaa, globaalin vastuun moralismilla ei ole tässäkään mitään arvoa.

Käyttäjän amgs kuva

Pirkko Saisio voisi kommentoida sinulle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Aina kannattaa kysyä vastustajaltakin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

The Ron Paul Institute: "Tiedotusvälineet ja poliitikot eivät halua sinun tietävän Manchesterin itsemurhahyökkäyksestä: 22-vuotias Salman Abedi, joka tappoi lähes kaksi tusinaa konsertissa Manchesterissa, oli USA:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tuote Libyan Gaddafin kaatamiseksi ja "hallinnon muutos" -politiikan toteuttamiseksi Syyriassa. Itsemurhahyökkääjä oli Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan interventioiden suora tuotto Lähi-idässä."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset