Nicaraguan matkailuministeri Anasha Campbell Suomessa

Nicaragua houkutteli suomalaisia investoimaan matkailuun

Tällä viikolla Nicaraguan matkailuministeri Anasha Campbell oli kahden päivän vierailulla Suomessa osana Euroopan kiertuettaan. Ministeri Campbellin seurueeseen kuuluivat muun muassa yrittäjät Enrique Zamora, Sandra Amador ja Petri Jaakola.

Kahden päivän aikana ministeri ehti keskustella eri yritysten ja kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa. Campbell tapasi myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen.

Nicaraguan matkailuministerin vierailu Espanjaan, Ruotsiin ja Suomeen heijastaa Nicaraguan hallinnon panostuksia matkailun kehittämiseen. Matkailu Nicaraguassa on lapsen kengissä verrattuna vaikkapa Espanjaan. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut edistystä varsinkin rantakohteissa ja risteilyn puolella. Hotelliverkosto kasvaa jatkuvasti, mutta lisää investointeja tarvitaan.

Minulla oli tilaisuus tavata nicaragualaisministeri. Hän kertoi tulleensa Suomeen, koska Suomella ja Nicaragualla on perinteiset hyvät suhteet. Moni suomalainen on käynyt, asunut ja tehnyt työtä Nicaraguassa kehitysyhteistyön parissa. Suomen kehitysyhteistyö saikin vierailijoilta suuria kiitoksia ja kehuja. Yksi valtuuskunnan jäsenistä on suomalainen Petri Jaakkola, joka myy Nicaraguassa yrittäjänä lomamatkoja suomalaisille.

Nicaragua tarjoaa verohelpotuksia ulkomaalaisille sijoittajille, yrittäjille ja eläkeläisille

Nicaraguassa on matkailulle edullinen ilmasto. Valtuuskunta korosti myös Nicaraguan luontoa, tulivuori- ja sademetsämatkailua sekä koskemattomia alueita. Maassa on paljon alueita, joissa ei vielä ole matkailupalveluita, mikä tarjoaa mahdollisuuksia myös yrityshenkisille suomalaisille. Palvelujen puute ei yleensä johdu kasvumahdollisuuksien, vaan pääomien puutteesta. Myös tietoa ja kokemusta tarvittaisiin. Nicaragua tarjoaa verohelpotuksia ulkomaalaisille sijoittajille ja yrittäjille sekä myös ulkomaalaisille eläkeläisille. Tähän ovat monet yhdysvaltalaiset tarttuneet.

Ministeri Campbellin Suomen-vierailu päättyi Suomi 100 -teemaiseen iltajuhlaan. Paikalla oli paljon suomalaisia eri aloilta. Tarjolla oli erikoista nicaragualaista ruokaa, jonka nimi on Caballo bayo. Caballo bayo on ruokalajitelma, kuin pieni kirjo Nicaraguan eri ruokia. Caballo bayo tarkoittaa hevosta, jonka harja ja häntä ovat eri väriset kuin muu hevonen.

Lisää valokuvia kotisivuiltani: Ana María Gutiérrez Sorainen

Aiheesta espanjaksi nicaragualaisessa julkaisussa El 19 Digital.

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu