Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Hätänumerolla eteenpäin

  • Hätänumerolla eteenpäin

Sain 112 äänellä SDP:n toisen varasijan Lohjalla.

Kuntalaissa sanotaan varavaltuutetuista: Valtuutetuille valitaan varavaltuutettuja jokaisen kunnallisvaaleissa esiintyneen vaaliliiton, puolueen ja yhteislistan ensimmäisistä valitsematta jääneistä ehdokkaista sama määrä kuin valtuutettuja, kuitenkin vähintään kaksi. Yhteislistan ulkopuolella olleen valitsijayhdistyksen ehdokkaana valitulla valtuutetulla ei ole varavaltuutettua. Jos valtuutetun on todettu menettäneen vaalikelpoisuutensa, hänet on vapautettu toimestaan tai hän on kuollut, valtuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaaliliiton, puolueen tai yhteislistan järjestyksessä ensimmäisen varavaltuutetun.

Tuntemattomana ehdokkaana pienestä kylästä on vaikea päästä Lohjan valtuustoon, mutta melkein se onnistui. Suuret kiitokset minua äänestäneille ja tukeneille!

Nyt kun kampanja on ohi, on mukava alkaa valmistautua pääsiäisen viettoon. Hyvää pääsiäisviikkoa kaikille!

Kotisivuillani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kokemuksesta sanoisin, että kiität vielä Luojaasi 'vain' varapaikasta. Pääset mukaan lautakuntatyöskentelyihin ja siellä tulet näkemään vähän yhteisten asioiden hoitamisen kääntöpuoltakin. Veikkaan sinun arvioivan kahteen kertaan, asetutko seuraavan kerran ehdolle.
Onnittelut!

Käyttäjän amgs kuva

Tarkoituksena oli päästä valtuustoon päättämään, koska valtuustossa sanotaan kyllä tai ei. On kuitenkin pakko myöntää, että ilman muuta on vapautunut ja tyytyväinen olo. Kampanjan aikana yritin auttaa myös muita ehdokkaita, kannustaa heitä kampanjoimaan ja uskon saavani uusia kavereita ehdokaista ja äänestäjistä. Se on aika iso asia minulle. Minulla ei ole Suomessa oma suku takana (oi, jos olisi). <3

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ana, toisena varavaltuutettuna tulet pääsemään valtuustoon vaalikauden aikana vielä monta kertaa. Aina on sairastumisia, matkoja tai niin vaikeita asioita, että varavaltuutetut kutsutaan toimeen. Onnea ja menestystä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #3

>> 3/AA:
Ainakin ennen tavanomaista valtuustokikkailua oli se, että istuttiin kokouksessa vain puolet ajasta ja sen jälkeen kutsutettiin varajäsen paikalle. Molemmat saavat kokouspalkkiot.
Elleivät asiat ole sitten menneistä muuttuneet, niin valtuustossa käsiteltiin suurimmaksi osaksi lautakuntien valmistelemia asioita. Lautakunnan jäsenet esittelevät asiat valtuustoryhmilleen. Käytännössä suurin osa asioista on nuijankopautusta vaille valmis jo siinä vaiheessa, kun valmistelutyö lautakunnassa on tehty ja valtuustotyö on enempi lämpimikseen puhumista, jotta päästään äänestämään.
Vankkumaton mielipiteeni lienee, että lautakuntatyö antaa todellista tulosta enemmän kuin valtuustotyö.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Täydellisesti samaa mieltä pelkkä valtuustopaikka ei anna mitään valtuutetulle, jos ei ole lautakunnissa mukana työskentelyssä. Aika hälyttävää, että tänäänkin täällä avasi eräs ministeri, niin, että ei aio olla kuin valtuuston istunnoissa mukana, se on jopa väärin äänestäjiä kohtaan, että ei osallistuta siihen tärkeimpään eli lautakuntatyöskentelyyn.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Demareitten valtuutettuna sanot kyllä tai ei kunnallisjärjestön(käytännössä muutaman vahvan henkilön painostamana). Toinen vaihtoehto on olla välittämättä ryhmäkurista ja riidellä. Kokemus opettaa. Tietysti voit itsekkin päästä piiskurin penkille.

Käyttäjän amgs kuva

Valtuustokauden hyvä työ on vankka pohja tulevien vaalien tuloksille. Luulen, että moni unohtaa sen. Kunnallisessa päätöksenteossa kielteiset asiat nousevat esille, mutta media ei ole syyllinen siihen vaan päättäjät itse, jotka joko eivät perustele tai perustelevat huonosti miksi päättävät niin tai näin. Totta on myös sekin, että tehdään myös huonoja päätöksiä. Äänestäjät ovat aina oikeassa ja nyt puolueiden sisällä pitäisi pohtia miksi meni huonosti eli katsoa peiliin.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tarkistin juuri ystävieni/tuttavieni äänisaaliita ja niihin verraten oli hieno suoritus. Hyvä juttu, että saadaan etnisellä taustalla valtuutettuja ja varasellaisia mukaan.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ja kyllä toinen varasija muistetaan! Seuraavalla kerralla paremmin. Itse olin oman listani ääniharava (sain 12 ja toinen kaveri 11 ääntä ehehehehe!), joten kunnioitan tulostasi. Näissä kisoissa ei puoliautisti pärjääkään! :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset