Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kuntapolitiikkaa uudistamaan

  • Virvon varvon tuoreeks terveeks, tulevaks vuueks...
    Virvon varvon tuoreeks terveeks, tulevaks vuueks...

Tänään on palmusunnuntai, kuntavaalipäivä, Mikael Agrikolan ja suomen kielen päivä.

Kielessä on voimaa. Mikael Agricolan myötä suomen kirjakieli sai vahvan pohjan. Agricola oli uranuurtaja, uudistaja ja eteenpäin katsovat ihminen.

Suomi on kieli, jolla saa ilmaistua vahvojakin tunteita ja asioita lyhyesti ja ytimekkäästi. Suomen kieli on eksoottinen ja erilainen. Erilaisuus tekee suomen kielestä kiehtovan.

Myös tänä päivänä tarvitaan uranuurtajia ja uudistajia. Nyt kuten ennenkään ei pidä jäädä päivittelemään että asioiden pitäisi olla kuten ennenkin tai että asiat eivät saisi muuttua.

Ruotsinkielinen Agricola teki isänmaallisen teon olemalla uudistaja, erilainen. Jokainen äänestäjä voi tehdä uudistuksen tämänpäiväisissä kuntavaaleissa.

Tästä pääset kotisivuilleni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Tänään on palmusunnuntai, kuntavaalipäivä, Mikael Agricolan ja suomen kielen päivä."

- Katos peijakasta, niin onkin monta teemaa samalle sunnuntaille. Ehtiikö niitä kaikkia erikseen ajatella tai jopa jotenkin viettää?

Pernajan oma poika Agricola julkaisi aikoinaan ABC-kirian. Ilmankos juuri Pernajalle sijoittuikin vilkas huoltoasema, Kuninkaantien ABC. Harmi, että yhteiskuntakehitys pyyhkäisi Pernajan kartalta, ja Kuninkaantien taukopaikkakin on nyt Loviisan kaupungin rajojen sisällä.

Useiden vuosien ajan huoltoasemaketju julkaisi painettua luetteloa toimipaikoistaan, eräänlaista myöhempien aikojen ABC-kiriaa. Sen julkaisun lienee lakkauttanut tekninen edistys netteineen ja älypuhelimineen; kukapa viitsisi selata printtivihkoa, kun kaiken tiedon saa huiskimalla kännykän näyttöä? Mitä mahtaisi sanoa tähän Mikael Agricola?

Käyttäjän amgs kuva

Tuomo, jos kotipaikan identiteetti on Itä-Uudellamaalla yhtä vahva kuin täällä Länsi-Uudellamaalla, Pernaja on yhä sen asukkaille tärkeä. Pusulalaiset sanovat olevansa pusulalaisia vaikka nyt ollaan myös lohjalaisia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Äänestyslippuun ei kuitenkaan saa kirjoittaa yhtään sanaa.

Ainoastaan numerot ovat sallittuja äänestyslipuissa , vaikka vietämme Mikael Agricolan päivää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset