Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Työttömät ja syrjäytyneet eivät populisteja kiinnosta

  • Työttömät ja syrjäytyneet eivät populisteja kiinnosta

Vuodesta 2008 jatkunut lama ja koko ajan lisääntynyt työttömyys on katkeroittanut monia. Yhteiskunta on oikeistolaistunut, ja siihen liittyvä työttömiä ja syrjäytyneitä syyllistävä puhe on lisääntynyt. Koventuneissa puheissa työttömiä pitää muka aktivoida ja sanktioida, vaikka töitä ei ole. Sosiaalietuuksista pitää leikata, koska ne muka ovat yhteiskunnan luksuspalveluja. Populistipoliitikot ovat myös keksineet syntipukin niille, joilla menee huonosti: turvapaikanhakijat. He lietsovat vastuuttomasti vihaa ja nettirähinää vainoa paenneita kohtaan. Ajatus on, että sillä tavalla populistipoliitikot saisivat poliittista nostetta. Äänten lisäksi populisteja ei muuten kiinnosta työttömät ja syrjäytyneet vähääkään. Sen on osoittanut hallituksen politiikka, jossa kaikki vaalilupaukset on petetty.

Populistisen politiikan aiheuttama yhteiskunnallinen kaaos tulisi korjata ennen kuin ajaudutaan liian syviin ristiriitoihin. Koulutukseen pitää taas alkaa panostaa. Työttömien kyykyttämisen sijaan tarvitaan muuntokoulutusta niille aloille, joissa on imua. Yrittäjyyttä pitää helpottaa muun muassa sallimalla paluu työttömyysetuudelle, jos hommasta ei tullut mitään. Lasten subjektiivinen oikeus päivähoitoon pitää palauttaa. Työmatkaliikennettä haja-alueilla pitää kehittää.

Olennaista on myös muutos asennejohtajuudessa. Poliittiseen johtoon olisi syytä valita henkilöitä, joilla on kyky puhua yhdessä tekemisestä, kaikkien mukana pitämisestä, jokaisen huomioimisesta ja jakamattomasta ihmisarvosta. Ja niin, että mitään ihmisryhmää ei syyllistetä, ei varsinkaan niitä, joiden elämäntilanne on vaikein.

Kirjoitus on julkaistu kotisivuillani ja  Lohjan sosiaalidemokraatien kunnallisjärjestön verkkosivuilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nykyinen vasemmisto tarjoaa lääkkeitä vain työttömyyden ja syrjäytymisen oireisiin, mutta ei hoida ongelmien syytä. Tälläinen politiikka johtaa verojen korotuksiin ja siten työttömyyden pahenemiseen. Kekkosen aikaan sosialismi toimi Suomessa ja työttömät palkattiin valtiolle tai kunnalle töihin.

Käyttäjän amgs kuva

Keskusta ja kokoomus ovat olleet jo 12 vuoden aikana hallituksen johtavana puolueena. Veroja on korotettu, valtion velkaa kasvatettu, rikkaat rikastuvat ja köyhät köytyvät, leipäjonot kasvavat. Hallitukset ovat teheneet oikeistopolitiikkaa ja puheet koventuneet.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomessa on ongelmana se, että oikeisto on omaksunut vasemmiston huonot tavat, ja vastaavasti vasemmisto oikeiston. Vaikka valta vaihtuu oikeiston ja vasemmiston välillä, sama kurjuus jatkuu. Tunnet Latinalaisen Amerikan sosialismia. Voisiko sieltä kopioida jotain hyödyllistä suomalaiseen sosialismiin ?

Pekka Pylkkönen

Tämähän ei pidä paikkaansa, sillä tuloerot ovat nyt huomattavasti pienemmät kuin 12 vuotta sitten. Köyhyysrajan alapuolella elävien absoluuttinen lukumäärä on laskenut 50.000 vaikka väestön määrä on kasvanut.

Kertoo Tilastokeskus.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Urpilainen lupasi ennen vaaleja 100000 uutta työpaikkaa. Toisin kävi. Mitä SDP lupaa nyt?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tytti Tuppurainenhan lupasi kielteisen päätöksen saaneille "tilapäisen" oleskeluluvan ja ilmaiset terveyspalvelut ym. sosiaaliedut. Silläkö se korjaantuu suomalaisen köyhän ja työttömän nälkä ja tuki!??

Käyttäjän amgs kuva

Inhimillisesti ajattelevat ymmärsivät, että Tytti puhui asiaa. Muu kommentista on sitä vastakkainasettelua, josta kirjoituksessa kerroin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #18

Mutta, kun "inhimillinen ajattelu" ei riitä. Pitää olla rahaa jakaa, ja paljon. Sitä meillä ei ole, vaan on otettava velkaa!??
Onko se inhimillistä lapsillemme?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Mutta kun se konsensus, Ana. Kyllä vasemmistollakin on hyviä juttuja, mutta viime hallituskaudella eivät saaneet aikaan juuri mitään. Oppositiosta on niin helppo huudella.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Niinpä. Viime hallituksessahan oli pelkästään työväenpuolueita! Miksi ne eivät saaneet mitään aikaan? Anteeksi, Saivathan ALV noston ja 100 000 uutta työtöntä ja valtavasti velkaa!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Nyt on tässä hyvä tilaisuus sivistää ihmisiä. Ja kertoa mitä sinä tekisit meille työttömille jos saisit itse päättää? Konkretiaa kiitos! :)

Yhdessä asiassa olen samaa mieltä me työttömät emme ole syy työtömyydelle ja sille että Suomella menee huonosti..

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Totta on otsikko.
Europopulistisen six-packin (vihr, sdp, kok, vas, rkp, kd) työn jäljiltä meillä oli käytännössä yli 400.000 työtöntä, joista 125.000 pitkäaikaisia, ja lähes 30.000 peruskoulun jälkeen vaille jatkoa jääneitä nuoria.
Sellaiseen pystyy vain totalitaariseen ja keskitettyyn yhteiskuntaideaaliin pyrkivä kontrolli- ja sanktioideologia, jota viher-vasemmiston ohella on alkanut polittisena kauppatavarana suosia jopa Kokoomuskin.
Siinä ihmisen osa on olla lähes täydellisesti julkistukiriippuvuvainen, jottei hän voi toteuttaa kutsumustaan, vapaasti oman elämänsä valintoja tekevänä ihmisenä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olipa populistinen otsikointi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu tuo populismin määrittely nykyään joihinkin puolueisiin on kokolailla mahdotonta.

Vihreät taitavat tällä hetkellä olla kärjessä populistisissa lupauksissa, mutta vain hiukan perässä tulevat demarit.

Se, että esim. viime hallituskauden teot ovat kyseisiltä puolueilt täysin unohdettu, eikä mistään omista tekemisistä oteta vastuuta, vaan kommentoidaan vaan, että juu, mutta ei me enää. :)

Se jos mikä on sitä populismia pahimmillaan, ja siksipä äänestyinto koko ajan laskee, puheet ja teot eivät kohtaa.

Soininvaara sanoi, että tämä aika kaipaisi uudistavia demareita, mutta kun katsoo puheita ja niitä ehdotuksia, niin ikävä kyllä sellaista ei ole olemassa. Vanhaan mantraan on vajottu, ja Rinteestä ei ole Suomen uudistajaksi.

Se on kuitenkin hyvä, että vaalivoiton tullessa joutuu niistä lupauksista ja puheista vastuuseen, niin kävi persuillekin, ja niin tulee käymään myös demareille.

Arvaapa montako niin järkyttävää ja haukuttua tämän hallituksen päätöksistä demarit tulevat purkamaan, jos vaalit voittavat?

Pekka Pylkkönen

Asioiden yksinkertaistaminen liiaksi on populismia. Tutkimusnäyttö tukee useita hallituksen toimenpiteitä, muunmuassa ansiosidonnaisen lyhentämistä, kaupan ja liikenteen vapauttamista jne yms.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Globaali finanssi mafia on ottamassa maailmaa yhä tiukemmin haltuunsa. Se pienentää tuotteiden kokoja ja huonontaa niiden laatua saadakseen aina vaan parempaa tuottoa jonka se sitten tulouttaa verottajan ulottumattomiin. Se korruptoi lainsäädäntöä. Tekee sen salassa. Salailu ja salatut sopimukset ovat sen merkki. Esimerkkinä pankki- ja yritys-salaisuuksien viidakko. Kun se huonontaa tuotteen laatua se varastaa sinulta ja kun se tulouttaa ne veroparatiiseihi se varastaa yhteiskunnaltasi.

Juha Sipilän hallitus on osa tuota järjestelmää Se yrittää nyt häikäilemättömällä ja ylimielisellä tavalla ajaa kansalaisvaltiota alas. Tehdä sen asukkaista heidän orjiaan. Ja siinä pyrkimyksessään he tukeutuvat poliisiin. Poliisi on järjestelmän käsikassara käydessään mielenosoittajien kimppuun. Se on turvaamassa poliittisen eliitin etua, heidän propagandaansa. Eli he ovat puolustamassa ryöstötaloutta. Se olisi heidän hyvä muistaa siellä rivissä ollessaan.

Osinkotalous on sana joka kuvaa oikeammin tätä nykyistä talousjärjestelmää. Siinä lähdetään osakkeenomistaja edusta. Alueellisesti tätä johdetaan Brysselistä käsin. Järjestelmä tulee takaamaan sen että taskusi tulevat jakossakin olemaan tyhjiä. Kansalaisen rooli siinä on osingontulon jatkuvuuden mahdollistajana ylisuurien hintojen maksajana tai halpisorjana olo.

Yksi mahdollisuus järjestelmästä irtautumisessa on rakentaa Brysselin narusta riippumaton palvelutili järjestelmä jossa kansalaiset vaihtavat palveluja keskenään sovittuun hintaan.

Suomi itsenäistyi imperiumista kun itsenäisyysajatukset saivat tarpeeksi tilaa kansalaisten mielissä. Samalla tavalla voimme irtautua Brysselvetoisen globaalin finanssimafian otteesta ja alkaa ajattelemaan itsenäisesti. Olla itsenäisiä, eikä antaa taloudellispoliittisen eliitin hämätä ja kävellä ylitsesi.

Suomi 001

Pekka Pylkkönen

Ajatteletko sinä itsenäisesti vai onko tämä demarinuorten leiriltä opittua kamaa?

Ilkka Huotari

Miten voit väittää, että huoli turvapaikanhakijoista (= massamaahanmuutosta, mikä koostuu lähes pelkästään afrikkalaisista/lähi-itäläisistä miehistä) olisi vain tekosyy?

Millä perusteella väität näin?

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/500213-ul...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mitä hyvää SDP on viime hallitusaikoinaan saanut aikaiseksi meidän työttömien hyväksi? Olen tainnut unohtaa. Osaisiko joku piristää muistiani?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

SDP ja Kepulilauma kasvativat aikoinaan kimpassa Suomeen valtavan julkisen sektorin ja tehottoman parasiittilauman patsastelemaan muka hyvinvoinnin nimissä. Näitä kyseenalaisia ansioita ei pidä unohtaa, vaan aina ennen vaaleja miettiä, mikä on demarien agenda oikeasti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Yhteiskunnallinen kaaos on seurausta uhkapeliin perustuvasta talousjärjestelmästä. Populistinen politiikka on seurausta yhteiskunnallisista epäkohdista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset