Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Suksitaan samaa latua

  • Lohjan torilla 18.3.2017
    Lohjan torilla 18.3.2017
  • Leena Levonperä, Minna Järvinen ja minä.
    Leena Levonperä, Minna Järvinen ja minä.

Olin Ahonpään ja Karisjärven tyväenyhdistyksen vaalitilaisuudessa. Laitan kirjoittamani puheen tähän. Tilaisuudessa puhuin ilman papereita.

 

Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Korhonen toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Olen ehdolla Lohjan valtuustoon, koska uskon siihen, että jokainen meistä ansaitsee hyvän, oikeudenmukaisen, yhdenvertaisen ja turvallisen elämän.

Tämän vuoden alussa idea ehdolle asettumisesta Lohjan valtuustoon tuntui kaukaiselta. Perhekeskeinen ihminen kuin olen, turvalliset seinät ja turvallisen perheen ja miehen kainalo tuntuivat hyvin, hyvin houkuttelevilta. Elämä ja yhteiskunta ympärillämme kuitenkin muuttuu huolestuttavaan suuntaan niin meillä kuin maailmalla. Me aikuiset olemme velkaa ennen kaikkea tuleville sukupolville. Millaiseen kouluun tulevaisuudessa meidän lapset menevät? Millaisia mahdollisuuksia lapsilla on tulevaisuudessa tulla toimeen ainakin yhtä hyvin kuin me. Maailman parantaja, heräsi taas ja/tai myös herätettiin. En seisoisi täällä ilman perheen ja ystävien kannustamista. 

Olen aina ihailut Suomessa se, että kaikilla ihmisillä on ollut yhtäläiset mahdollisuudet kouluttautua ja päästä terveydenhoitoon, jos on tarvetta. Sitä ihailemaani yhteiskuntaa ei olisi olemassa ilman sosiaalidemokratian voimaa. Pikkuhiljaa sitä hyvinvointia ollaan kuitenkin murentamassa silmiemme alla. Nyt ei ole oikea hetki jäädä katsomaan vaan myös ryhtyä yhteistyössä muiden kanssa tekemään, muuttamaan yhteiskuntaa nykyajassa. 

Nykyaikana netti ja sosiaalinen media parantavat mahdollisuuksia avoimuuteen, mutta ne myös sisältävät haasteita ja vaativat vastuuta. Ei voi luvata sellaista mitä ei pysty toteuttamaan ja on seisottava tukevasti ajamiesa asioiden takana. Ne, jotka tuntevat minut tietävät, että periaatteet eivät ole myynnissä.

Laitoin eilen Facebookiin kuvani, jossa seison suksien ja sauvojen kädessä. Tänä aamuna kuvan alle oli ilmestynyt tämä kommentti: Meillä on sanonta "suksi suohon", mutta sinulle voisi nyt toivottaa positiivisessa hengessä "suksi valtuustoon"! Harmikseni edustat väärää kuntaa, muuten seuraisin samaa latua. 

Suksitaan samaa latua kohti parempaa Lohjaa!

Täältä löytyy lisää kuvia: Suksitaan samaa latua kohti parempaa Lohjaa

Muuten, tänään olimme Lohjan torilla ja sielläkin oli mukava olla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset