Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Pusulassa on mahdollisuuksia matkailuu

Pusula on pieni, tiivis ja elävä kylä. Mitä pusulalaiset arvostavat omassa kylässään? Rauhaa ja sitä, että tärkeimmät palvelut löytyvät läheltä. Terveys- ja laboratoriopalvelujen takia ei tarvitse lähteä pitkälle automatkalle. 

Pusulan terveysasema. Jos sote-uudistus toteuttuu, terveysaseman kohtalosta päättävät jatkossa muut kuin Lohjan valtuusto. Silti voimme vaikuttaa oman puolueemme kautta.

Julkiset liikenneyhteydet Pusulan kylistä Lohjan keskustaan eivät kuitenkaan ole kovin joustavia, joten uusia julkisia liikennevälinemuotoja kaivattaisiin. Ehkä Nurmijärven Kivenkyydin kaltainen minibussikuljetus voisi olla hyvä vaihtoehto?

 

Pusulan keskustassa on oma koulu, joten Pusulassa on lapsiperheitä. Lohjan valtuusto on sulkenut kyläkouluja myös Pusulan seudulla ja lopetettujen koulujen lapset ovat siirtyneet Pusulan kylän kouluun. Pusulan koulun kapasiteetti on nyt maksimissaan. Olisi hyvä, jos Pusulan koulu pysyisi ainakin nykyisissä mittasuhteissaan. Lapset tarvitsevat koulutyössään tilaa. 

 

Pusulassa ei ole kovin suuria ongelmia. Jos ongelmia syntyy, ne on ratkaistavissa yhteistyöllä. Välillä näyttää kuitenkin siltä, että henkinen yhdentyminen Lohjaan ei ole edennyt kovin nopeasti. Monet Lohjalla ajattelevat yhä, että vain Lohjan keskusta on kaupunki ja muu osa Lohjaa on reuna-aluetta. Siihen ajattelutapaan pitäisi tulla muutos. Me kaikki teemme yhdessä Lohjamme. 

Pusulan kaunis puukirkko ja tapuli.

 

Töllin mylly, Keräkankare, Ikkalan Kokki, Alhonvuori ja upeat järvet antavat mahdollisuuksia matkailun kehittämiselle ja piristymiselle. Piristystä tarvitaan jatkossakin ja toivoa sopii, että myynnissä olevat omakotitalotontit menisivät kaupaksi.

Lohjan kaupunki voisi panostaa matkailuun entistä enemmän. Yrittäjiä pitää kannustaa ja tukea markkinoimaan tuotteitaan ja tukea yritysten kansainvälistymistä. Turismi elävöittää paikkoja, jos sitä on. Pusula on kehittämisen arvoinen paikka.

 

Teksti on julkaistu eilen Länsi Uusimaan lehdessä ja Lohjan SDP:n kunnallisjärjestön verkkosivuilla

Lisää tietoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Ehkä se, että Pusula on "kaukana" vaikkapa Lohjan ja Karkkilan keskustoista vaikuttaa siihen, että yrityksiäkin löytyy. Ilman asiakkaita yrittämisessä ei ole järkeä.
Täällä lähellä on kauniita järviä ja maisemia. Pusulassa maasto on mäkinen ja siksi hyvin erikoinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset