Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Saako tulla teidän kauppakeskuksen pihalle vaalityötä tekemään?

  • Pusulan neste tukee demokratian kehitystä. Hyvä!
    Pusulan neste tukee demokratian kehitystä. Hyvä!

Ymmärrän, että luottamus politiikkaan ja poliitikoihin on heikko, mutta poliittiset päätökset vaikuttavat arkeemme, elämäämme, tulevaisuutemme. Tästä syystä on hyvin erikoista, että vaalien alla poliittisissa puolueissa olevia ei auteta. Päinvastoin heitä halutaan sulkea pois arjesta, näkyvyydestä.

Moni kauppaketju ei nykyisin anna puolueille ja ehdokkaille lupaa jakaa mainoksia heidän pihoilla. Facebookin keskustelupalstoissa ei haluta poliittisia kannanottoja, jne. Ehdokkaat laittavat naamansa, elämänsä arvostelun altiksi. Demokratia, joka perustuu vain mainosrahaan on vain rahademokratia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Hämmstyttävvää, politiikkahan kuuluu kaikile ja ois palvelua vaan, että sais sielä jutskaillakki!

Käyttäjän amgs kuva

Ja nimenomaan kieltoa pesrustellaan myös sillä, että asiakkaat häirintyvät!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kerran on eräs demarinainen tullut nykimään hihasta vuoden 2008 kunnallisvaalien aikana Itäkeskuksessa ja kehottanut äänestämään itseään koska hän ajaa maahanmuuttajien etuja. En kuitenkaan epäile, etteikö Lohjalla yms. pienemmillä paikkakunnilla oltaisi hienotunteisempia.

Moni opiskelukaverikin tuntuu olevan allerginen vähäisellekin politisoitumiselle.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Jos joku ei halua jotain poliittista liikettä tai puoluetta edustavia kampanjoimaan kauppansa eteen, siinä ei ole mitään epädemokraattista tai väärää.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Mielestäni nykyään on menty hieman ylipolitisoinnin puolelle, siis tarkoitan että politiikka yritetään väkisin liittää asioihin joiden kanssa sillä ei ole mitään tai hyvin vähän tekemistä. Sanomisia tulkintaan herkästi poliittisesti värittyneiksi vaikka ne ei sitä edusta. Ihmisiä myös painostetaan entistä agressiivisemmin ottamaan kantaa ja "valitsemaan puolensa".

Luulen että tämä osittain vaikuttaa yritysten sekä keskustelupalstojen ym. toimintaan. Jos Tarmo lähikauppiaan pihasta löytyy vaikkapa SDP:n teltta, niin tämä voidaan herkästi tulkita, että Tarmo liputtaa SDP:n arvojen puolesta ja tällöin "eettinen kuluttaja" hakee maitonsa toisesta kaupasta jossa se on sinistä.

Eettisyydellä en tarkoita sitä, että SDP on epäeettinen valinta, vaan sitä, että pyrkii kulutusvalinnoilla vaikuttamaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kauppakeskuksen liiketoiminta perustunee siihen, että heillä on kokonaisuus [ja tila] joka houkuttelee paikalle merkittävän ihmisvirran. Tuo ihmisvirta mahdollistaa maksun perimisen toimijoilta, jotka haluavat tavoittaa mainitun ihmisvirran. Jos poliittiset toimijat täydentävät ja lisäävät kauppakeskuksen vetovoimaisuutta, miksi heille pitäisi tarjota mahdollisuus ilmaiseeen ihmisvirran hyödyntämiseen, samalla perien maksun kappelia ylläpitävältä kirkolta ja kirjastoa pyörittävältä kunnalta? Jos taas poliittiset toimijat vähentävät vetovoimaisuutta, miksi sallia heitä edes maksusta?

P.s. Menköön tämä kommentti vielä, kun olin sen jo kirjoittanut ennen kuin huomasin blogisi kommentoinnin muuttuneen ennakkomoderoiduksi. Muutoksesta johtuen tiemme erkanevat nyt oman blogisi osalta, toivottavasti kohtaamme kuitenkin muiden blogien kommenttiketjuissa. Kiitos aiemmista blogikirjoituksistasi ja hyvää jatkoa.

Käyttäjän amgs kuva

Valitettavasti moni keskittyy muuhun kuin aiheeseen, josta kirjoitetaan ja koska välillä en ehdi istua vahtimassa mitä tänne kirjoitetaan näin järkevänä siirtyä moderointiin.

Osittain ymmärrän kauppiaiden ratkaisuja. Yleinen kielteinen suhtautuminen poliitikoihin saattaa olla yksi syy siihin miksi nyt näissä vaaleissa ehdokkaiden määrä on vähentynyt. Kuka haluaisi altistua arvostelulle? Myös moni työnantaja ja työkaveri eivät näe kuntapolitikointia meriittinä ja ymmärrän heitä. Moni sanoo yhtä ennen vaaleja ja sitten tekee toista vaalien jälkeen. Hyvistä poliitikoista ja päätöksistä ei tiedoteta vaan vain kielteisistä poliittisista sotkuista ja ratkaisuista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset