Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Inhimillisen päätöksenteon puolesta

  • Inhimillisen päätöksenteon puolesta

Demokratian hyvä puoli on, että jokainen voi osallistua päätöksentekoon äänestämällä ja myös asettumalla ehdolle vaaleissa. Monissa maassa tämä ei ole itsestään selvä asia, mutta Suomessa on. Nyt on käsillä aika, jolloin pitää kysyä itseltään asettuako ehdolle vai ei ja minkä puolueen listalta.

Kahden koululaisen äitinä ja haja-asutusalueella asuvana lohjalaisena minua huolestuttaa, miten koulukäynti muovautuu tulevaisuudessa. Miten pienissä kylissä asuvat kuntalaiset voisivat elää yhtä yhdenvertaisesti kuin kaupungeissa asuvat. Miten vanhusväestön palvelujen käy? Voitaisiinko kaavoituksella vahvistaa Lohjan houkuttelevuutta asuinpaikkana? Onko yhteistyötä rajakuntien kanssa mahdollista vahvistaa? Ajat ovat muuttuneet ja asenteet koventuneet. Muurien rakentamisen sijasta tarvitaan siltoja ihmisten välillä. Päätin asettua ehdolle.

Kävin läpi Lohjan demarien alustavaa vaaliohjelmaa ja voin ilomielin todeta voivani tehdä vaalityötä ohjelmassa mainittujen asioiden puolesta. Puolue on siis sama, jonka kanssa tein yhteistyötä vuoden 2008 vaaleissa.

Kirjoitus on ilmestynyt Länsi Uusimaa -lehdessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Muistanko väärin sinun olleen myös vasemmistoliiton ehdokkaana,mutta muutos parempaan on tapahtunut.

Käyttäjän amgs kuva

Vuosien aikana on tehty yhteistyötä eri ihmisten kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Sori välihuudosts. Teet usein kuten yllä. Et anna toisille mahdollisuutta eleganttiin myöntämiseen. Aimo, se on vähän tökeröä.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #6

Espanjankielisissä maissa sanotaan: "Borrón y cuenta nueva" ja näin sanotaan, kun halutaan "aloittaa puhtaalta pöydältä". Näin yritän nyt tehdä. Ihminen valitsee puolueensa, eikä toisinpäin. Ei se ollut oikku se, että monta vuotta sitten liityin demareihin. Erkaantumiselleni oli painavia syitä ja ne syyt liittyivät silloiseen puoluejohdon linjaan. Aika ja puoluejohto ovat nyt muuttuneet.
Vuosien varrella olen oppinut paljon ja on ollut myös peiliin katsomista.

Viime viikonloppuna, sen jälkeen kun olin ilmoittanut Facebookissa haluavani ehdolle, sain useita yhteydenottoja eri puolueista. Demarit kutsuivat yhteen tilaisuuteen ja vastasin myöntävästi kutsuun. Sunnuntai-iltana Lohjan keskustassa oli Lohjan SDP: n avoin kokous. Paikalla oli noin 40 ihmistä. Aika paljon! Siellä puhuttiin asiaa ja tilaisuus oli lämminhenkinen. Kuten muut, minäkin sain kommentoida kunnallisvaaliohjelmaa ja puheenvuoroni jälkeen he taputtivat ja samalla minulle ojennettiin ehdokaspapereita. Minusta se oli oikein kaunis tapa sanoa ”tervetuloa joukkoon!”.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset