Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kuusi ihmistä on kuollut moskeijaiskussa Kanadassa

  • Kuusi ihmistä on kuollut moskeijaiskussa Kanadassa

Lehtitietojen mukaan 6 ihmistä on kuollut ja kahdeksan on haavoittunut iskussa moskeijaan Quebecin kaupungissa.

Kanadan pääministeri Justin Tradeau on puhunut terrori-iskusta muslimeja kohtaan. Terrori-isku tapahtui sen jälkeen kun pääministeri Tradeau sanoi, että Kanada ottaa pakolaisia ja muslimeita. Poliisi sai kaksi tekijää kiinni. Silminnäkijät puhuvat kolmeesta tekijästä.

Kanadassa liput ovat nyt puolitangossa kunnioituksesta uhria kohtaan.

Silloin kun Euroopan kaupungeissa on ollut terrori-iskuja, moni meistä on sanonut esimerkiksi ”Je sui Charlie” Minusta myös nyt voimme sanoa ”Je suis Quebec” kannanottona vihaa ja väkivaltaa vastaan.

Rakkauta, ei vihaa!

http://internacional.elpais.com/internacional/2017/01/30/actualidad/1485...

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3378731/Kanadassa+ammuttu+moskeijassa++...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Olen Quebec" on aivan liian epämääräinen kannanotto tilanteessa, jossa moskeijaiskun on oikeastaan sekä aiheuttanut että vastaanottanut Quebec.

Kuka rohkenee asettua uhrien omaisten rinnalle nyt ja sanoa: "Olen muslimi"?

Käyttäjän amgs kuva

"Kuka rohkenee asettua uhrien omaisten rinnalle nyt ja sanoa: "Olen muslimi"?"

Tuo on kysymys joka ilmentää erottelevaa ajattelua! Valitettavasti näyttää siltä, että moni ajattelee nyt niin. Silmissäni terrorismin uhria pitää kunnioittaa, olisivat he mistä tahansa uskontokunnasta. He ovat silmissäni ja sydämessäni ihmisiä. Eli, minä rohkenen sanoa nyt niin kannanottona väkivaltaa ja terrorismia vastaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Tuo on kysymys joka ilmentää erottelevaa ajattelua!"

- Oletko tyytyväinen voidessasi syyttää perussuomalaista raja-aitojen rakentelusta, tällä kertaa hämmästyttävästi Kanadassa asti?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #6

"Oletko tyytyväinen voidessasi syyttää perussuomalaista raja-aitojen rakentelusta, tällä kertaa hämmästyttävästi Kanadassa asti?"

Anteeksi Tuomo Kokko, mutta miten perussuomalaisuus tuohon Kanadan tapaukseen liittyy? Nyt tuskin olen lukenut väärin. Taitaisi olla niin, että ajattelit jotakin muuta kuin itse. Kommentissani en sanonut mitään perussuomalaisista ja minusta on käytännössä ihan samaa mistä puolueesta olet. Aina on pystytty keskustelemaan ilman niitä puoluesidonnaisuuksien kautta.

Muslimivastausuus ei ole perussuomalaisten omaa agendaa vai onko? Ehkä sinä osaat vastata siihen. Itse uskon, että islamivastaisuus esiintyy melkein kaikissa puolueissa. Eikä se ole kovin laaja ilmiö Suomessa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #9

En ajatellut perussuomalaisuutta poliittisessa mielessä, vaan näkökulmaeroa välillämme.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #36

Minä voin sanoa: "olen muslimi." Ja jos tämä muslimien vaino jatkuu, menen rekisteröimään itseni muslimiksi kaikkiin tarvittaviin paikkoihin. Olen ylpeä isoisästäni, joka vastusti julkisesti juutalaisten luovutuksia 1940-luvulla.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Kun hyökkääjien kerrotaan huutaneen 'Jumala on suuri' arabiaksi ja käyttäneen aseina AK-47:aa voidaan päätellä että kyseessä olevan lahkojen välinen välienselvittely.

Tarkempia tietoja odotellessa. Sekin kertoo asiasta se mitä julkisuudessa ei kerrota.

Käyttäjän amgs kuva

Ymmärrän, ettei poliisi vielä kerro. Jos se olisi, kuten sanot, silloinkin se olisi terrori-isku. Lehtitietojen mukaan rukoushetkellä paikalla oli myös lapsia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Quebecin moskeijaiskusta epäilty Alexandre Bissonnette saapui Quebec Cityn oikeustalolle maanantaina.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170131220006248...

Tekijä näyttää olevan ihan puhdas kanadalainen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

No, islamfoobikoiden mukaan islamistit ovat varmasti tähänkin syyllisiä. Kansanedustaja Hakkaraisen mukaan kaikki terroristit ovat muslimeita, joten syyllisiä tuskin kannattaa hakea katolisten tai protestanttikristittyjen- tai ateistien joukoista.

Vaikka ampujat olisivatkin muita kuin muslimeja, niin toki muslimeja pitää syyttää siitä että he ovat olemassa. Jos heitä ei olisi olemassa, ei heitä voisi ampua.

Tästä argumenttia ja ajatusta saa sitten vapaasti lainata ja lähde pitää mieluiten salata kuin ilmoittaa, sillä kuitenkin se tulkitaan väärin.

Olen paneutunut maahanmuuttokriittiseen ajatteluun ja ajatus on siis sen ajattelun mukainen, ei minun omaa ajatteluani.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

En näe yhtään islamfoobikkoa tässä kommenttiketjussa, näen vain tapauksen joka tähänastisten tietojen perusteella tarkoittaa sitä että islamfoobikot eivät ole foobikkoja laisinkaan vaan realisteja.

Sen sijaan näen islamfoobikko-foobikon. Joka on minun näkökulmastani ihan yhtä huono juttu kuin tämä myyttinen islamfoobikko.

Käyttäjän amgs kuva

"Sen sijaan näen islamfoobikko-foobikon." Islamofobiasta saisi vapaasti puhua joutumatta leimatuksi foobikoksi. Ehkä foobikon leimän tarkoitus on se, että Arto Vihavainen olisi hiljaa. Toivon mukaan näin ei ole, koska muuten tällä menolla kohta Arto Vihavainen joutuu oikeusistuimen eteen.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #18

Islamofobiasta puhuminen on eri asia kuin lähes jokainen sanan käyttökerroista; perusteluita 0% leimaamista 100%. Niin kuin tälläkin kertaa. Vaikka islamin suhteen sorruttaisiin samaan, ei prosentit ole lähellekkään tuota luokkaa - perusteluita kun löytyy valitettavan helposti, siinä missä islamofobiasta todisteena ovat lähinnä kirjoittajan "fiilikset".

Ironisesti leimaamisen vastustajat ovat edelläkävijöitä perättömässä leimaamisessa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #26

"Ironisesti leimaamisen vastustajat ovat edelläkävijöitä perättömässä leimaamisessa."

Ja todistit sen! :) Hyvää päivän jatkoa!

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #27

Mut toi alotti.

Tulee ihan lapsuus mieleen, kiitos siitäkin Uuden Suomen kommenteille.

Hyvät päivän jatkot myös sinne.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Siellä on mitä ilmeisemmin tullut satukirjan tulkinnasta kiistaa. En tiedä, miten tämäkin saadaan Trumpin syyksi. Kyseisen moskeijan imaamihan oli muuten jo aiemmin valittanut, että toisen moskeijan jäsenet suhtautuvat heihin vihamielisesti.

Käyttäjän amgs kuva

Eero, laittaisitko linkin? Haluaisin lukea lisää asiasta. Kiitos!

Kalle Erkkilä

Useat lehdet raportoivat silminnäkijöiden kertoneen hyökkääjien huutaneen "Allahu Akbar". Jos näin on, niin kyseessä on ilmeisesti muslimien välisestä uskonkiistoista.

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/quebec-mos...
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/30/shots-f...

Kanadan poliisi tiedottanee asiasta enemmän, kunhan saavat kerättyä tarvittavat tiedot.

Ilman muuta tämäkin saadaan jollakin tapaa Trumpin/perussuomalaisten/kristittyjen syyksi.

Käyttäjän amgs kuva

Näyttää siltä, että on mukava uhrautua. :) Kuka täällä on syyllistänyt Trumpia ja perussuomalaisia?
Kirjoitit: "Ilman muuta tämäkin saadaan jollakin tapaa Trumpin/perussuomalaisten/kristittyjen syyksi."

Jos nyt terroristit olisivat itse samasta uskontokunnasta, se ei poista se tosiasia, että se oli terroristi-isku. Terroristi on paha olisi hän kuka tahansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uhrautuminen aivan keksityistä jutuista on osa altright keinovalikoimaa. Eivät välitä että se on epämiellyttävää.

Käyttäjän amgs kuva

Yritän keskustella asiasta ja olemassa olevien faktojen pohjautuen, mutta huomaan, että moni haluaa keskustella olettamuksista, keksityistä asioista. Aika erikoista, mutta taitaa olla ajan ilmiö.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Käyttääkseni viime vuosina pinnalla ollutta käsitettä 'nuivuus' (joko ajan ilmiö tai sitten vain merkityssisältöönsä päivityksen ja täsmennyksen saanut yksittäinen sana), ei nuivuudesta kaukana pysyminen ja sille voi vastavoimana toimiminen ilmeisesti juurikaan voi tapahtua silmiä räpyttelemättä.

Anan tämä viesti on kyllä silmien räpyttelyn todellinen tyylinäyte ja jo näinkin alkuvuoteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eräs hyvä esimerkki " keksityistä asioista" ovat kaikki uskonnot. Myös islam.

Tämä on fakta.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Vähemmän yllättävää, että suurimmat mediat hautaavat koko jutun. Sitä olettaisi, että tämä olisi etusivun ykkösenä, mutta kun on väärät tekijät.

Katsoo vaikka amppareita, varmaan 75% ulkomaiden uutisista on Trumpista, oli siellä kyllä Kansan Uutisten juttu Quebecin iskusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eihän tekijöitä vielä tiedetä. Väärä kohde?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mie oon Quebekki.

Saksassa on uutisoitu aika isosti tästä surullisesta ja traagisesta iskusta. Huomasin myös itse suomalaisten uutisten tulevan hieman jälkijunassa. Ei ilmeisesti ole haluttu levitellä epäilyksiä ja torimummujen huhuja - tiedotetaan sitten kun on jotain tiedotettavaa.

Sini heitti hyvän vastapallon tuossa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvin harvoin, tai tuskin koskaan näiden sairaiden raakuuksien yhteydessä kuulee huudettavan jonkun toisen taruolennon, kuin Allahin nimeä. Mistä tällainen voi johtua ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Allah on Jumala arabian kielellä. Allahu akbar tarkoittaa suurinpiirtein ylistys Jumalalle ja sitä huutelevat myös kristityt arabit.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#29 Varmaankin noin. Hyvä pointti, Jumalan nimeen huutelijoita toki riittää joka lähtöön, ja en epäile hetkeäkään etteikö myös kristittyjen arabienkin joukossa niitä olisi.

Kyseisessä Quebecin tapauksessa ao. jutun mukaan ehkä ei kuitenkaan ollut kristityistä arabeista kysymys( linkki alla ). Veikkaan kyseessä olevan taas kerran muslimien sisäinen paremmuuskisa ja taruolennon höpöjuttujen tulkintakysymys, josta saa sivullisetkin kärsiä. Kuten aina terrorissa.

Montako kertaa viittaamasi kristityt arabit muuten ovat konetuliasein tms. terrorismin avulla levittäneet sitä oikeata ja ainoaa ideolgiaa ? Noiden karmeiden tapahtumien yhteydessä on käsittääkseni huutelijat olleet poikkeuksetta muslimeja, näin olen ymmärtänyt.

http://www.express.co.uk/news/world/760466/mosque-...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #34

Jos ampujilla on jokin yhteys sianpään Quebecin islamilaisen keskuksen ovele jättäneisiin, tai islamofobisia kirjeitä lähetelleisiin, niin he eivät liene kovinkaan hurskaita muslimeita.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #35

Niin. Voi toki olla.

Muissa viime aikoina esilletulleissa terroritapauksissa ei tietääkseni kristittyjä tai kirkkoon kuuluvia muslimeja ole tekijöinä ollut. Tekijät ovat olleet kyllä tähän asti joko sunnit tai shiat ja siis uskonsa asialla, jos tuo ' Allah ' - huutelu ikäänkuin osoittaa teon siunaajan.

Eikös vaan ?

Minkälainen muuten sitten on tuo mainitsemasi " hurskas " , siis koraanin oppeihin vankkumattomasti nojaava muslimi ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #37

Millainen muslimi on kristitty muslimi?

"Minkälainen muuten sitten on tuo mainitsemasi " hurskas " , siis koraanin oppeihin vankkumattomasti nojaava muslimi ?"

Ei ainakaan sellainen, joka jättää irtileikattuja sianpäitä moskeijoiden oven eteen. Saati tahrii moskeijoiden ovia eläinten verellä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #38

Niin. Ihan totta. Hurskas ja aito muslimi ei koske sikaan.

Se ei kuitenkaan ollut kysymykseni pointti. Enkä usko, että harmittomilla sioilla on tämänkään järjettömän tappamisen kanssa mitään tekemistä, Kristittyjä muslimeja ei terroritekojen takana ole tähän asti näkynyt. Tappajat ovat olleet aina ' jokotai ' porukkaa jotka pitävät tiukasti kiinni omasta tulkinnastaan noista Koraanin höpöjutuista. Siis hurskaita uskovaisia kai ?

Tuossa uskontokunnassahan jopa kiihotetaan joidenkin Imaamien, t sukulaistensa toimesta tappamiseen.

http://nyheteridag.se/chefredaktor-dodshotad-av-sl...

Minkälainen on siis sellainen aito ja hurskas Islamin oppiin nojaava muslimi ? Mihin opinkappaleeseen hän sitten nojaa uskonsa ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #42

Edelleenkin, mikä on kristitty muslimi? Sellainenko joka on kääntynyt islamista kristinuskoon, mutta noudattaa joitakin islamilaisia tapoja käydessään sukuloimassa?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #44

"Muissa viime aikoina esilletulleissa terroritapauksissa ei tietääkseni kristittyjä tai kirkkoon kuuluvia muslimeja ole tekijöinä ollut. Tekijät ovat olleet kyllä tähän asti joko sunnit tai shiat ja siis uskonsa asialla, jos tuo ' Allah ' - huutelu ikäänkuin osoittaa teon siunaajan." - kirjoitin.

En tunne arabeja, enkä myöskään kristiinuskoon kääntyneitä muslimeja. ja tosiaan, kirkkoon kuuluvat muslimit ovat satua, ihan kuin Röllipeikko. Joten se siitä. Mutta, ei tuo ollut se alkuperäinen kysymykseni pontti.

Minkälainen on siis sellainen aito ja hurskas Islamin oppiin nojaava muslimi (# 37 ) ? Mihin opinkappaleeseen hän sitten nojaa uskonsa ? Näyttää nimittäin siltä, että esille tulleissa raaoissa terroriteoissa on jostain syystä aina sama ismi mukana. Ja tätä samaa ismiä myös Euroopassa joidenkin Islamin oppiin nojaavien Imaamien osalta tuetaan. Vai olenko nyt ihan väärässä ?

- Jos se vaakkuu kuin ankka, näyttää ankalta ja liikkuu kuin ankka. Sillon se varmaan on ankka.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #46

Blogin aiheena olevan terroriteon tekijöitä motivoineista aatteista tai uskonnoista ei ole tarkempaa tietoa toistaiseksi kenelläkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"Blogin aiheena olevan terroriteon tekijöitä motivoineista aatteista tai uskonnoista ei ole tarkempaa tietoa toistaiseksi kenelläkään."

Kaikkein suurin virhe ja moka tässä asiassa on siinä että rotuun, aatteeseen tai uskontoon yleensä kiinnitetään huomiota tällaisissa rikostapauksissa.

Tyypit vain kiinni ja linnaan, ei siinä sen kummemmin tarvitse uskontoja taivastella, eikä muita samalla tavoin uskovia pidä tuomita näiden rikollisten synneistä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #52

Täydellisessä maailmassa näin tietysti olisi. Valitettavasti joku on aina valmis käyttämään terroritekoja politiikan teossa, tavalla tai toisella.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #52

"Kaikkein suurin virhe ja moka tässä asiassa on siinä että rotuun, aatteeseen tai uskontoon yleensä kiinnitetään huomiota tällaisissa rikostapauksissa."

Mitä ihmettä??? Tottahan sitä halutaan tietää, minkälainen aate tai uskonto tällaisiin tekoihin voi motivoida. Onhan tämä vastaavien rikosten ennaltaehkäisynkin kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #56

"Mitä ihmettä??? Tottahan sitä halutaan tietää, minkälainen aate tai uskonto tällaisiin tekoihin voi motivoida. Onhan tämä vastaavien rikosten ennaltaehkäisynkin kannalta ensiarvoisen tärkeää."

Ne jotka levittää tällaista sanomaa pitäisi ottaa kiinni ja internoida.

Tavalliset muslimit toki kieltää ja tuomitsee tällaiset teot, eikä heitä siis pidä niistä rangaista, kuten maahanmuuttokriittiset haluaa tehdä ja miten Trump näköjään toimii.

Se mitä mamukriittiset haluaa tehdä ja mitä Trump tekee, on juuri sitä mitä isiksen strategit ovat halunneet. Se varmasti lisää radikalisoitumista sekä muslimien että kristittyjen keskuudessa. Tulee turhaa kinaa, kähinää, uhreja ja kärsimyksiä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #51

' Allah u akbar ' huuto tiedetään täälläkin huudetun, niinkuin se nyt on kuultu jo aiemminkin terroritekojen yhteydessä.

No, tuomarit motivit aikanaan selvittävät. Jälleen kerran.

Mitä tuo hurskaiden ja viisaiden uskovaisten huuto sitten tarkoittaa. Ei muuten sunkaan ihan mitä tahansa Jumalaa.

The Takbīr (تَكْبِير), also transliterated Tekbir or Takbeer, is the term for the Arabic phrase Allāhu akbar (الله أكبر), usually translated as "God is [the] greatest".[1][2] It is a common Islamic Arabic expression, used in various contexts by Muslims; in formal prayer, in the call for prayer (adhān),[3] as an informal expression of faith, in times of distress, or to express resolute determination or defiance etc..

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Takbir

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #53

Daily Telegraphin mukaan ilmaisua käyttävät myös ortodoksikristityt. Muslimit kuitenkin käyttävät sitä suhteessa enemmän.

"It is recited by Muslims and Arabic speaking Orthodox Christians as an expression of their faith. This religious term serves as a reminder to Muslims, that no matter the situation or emotion, God is always greater than any real or imaginary entity."

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/11/what-do...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olen kanssasi Ana samaa mieltä, että tuntuu osaa keskustelijoista vaivaavan lukutaidottomuus, tai sitten on sattunut juuri tähän blogiin harvinaisen paljon lukihäiriöisiä. :)

Ikäviä asioita ovat tuollaiset iskut kaikki, eikä niitä minun mielestä tarvitse mitenkään eritellä tekijöiden mukaan. Mielisairaita ja vinksahtaineita ovat kaikki terrori-ikujen tekijät, olivat sitten mistä lahkosta tahansa.

Käyttäjän amgs kuva

Kyllä, blogikirjoituksen tarkoitus on tuomita tuollaisia terrori-iskuja juuri kuten ilmaisit. Kiitos!

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Tietysti jokainen täyspäinen ihminen on kaikkia iskuja ja väkivaltaisuuksia vastaan. Tarviiko sitä nyt erikseen vielä tuomita. Pointti on siinä, miten näiden mahdollisuudet minimoidaan.

Jos nyt ajattelee itse olevansa uhrina, minua ei ainakaan lohduta tietää, että tuomitsemista ja paheksuntaa tulee kun Kalashnikovin piippu on otsalla.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #30

"Tietysti jokainen täyspäinen ihminen on kaikkia iskuja ja väkivaltaisuuksia vastaan. Tarviiko sitä nyt erikseen vielä tuomita."

Kyllä eräiden mielestä tavallisten muslimien ja heidän yhteisöjensä on tuomittava väkivaltaisten islamistien jokainen isku suureen ääneen ja näkyvästi. Jokaikisen iskun kohdalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toinen tekijä vaikuttaisi olevan marokkolainen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ja toinen kanadalainen, joka fanitti Facebookissa Trumppia ja Le Peniä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja toinen kanadalainen"

Tuo kanadalainen ei tässä yhteydessä sano mitään.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #43

Tässä on epäillyn kuva. Onko hän riittävän valkoinen sinulle?

https://heavyeditorial.files.wordpress.com/2017/01...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

Kuvat kulkee netissä nopeasti.

Jos murhaaja on kristitty, toiset huokaavat helpotuksesta ja toiset taas repivät hiuksiaan. Kos murhaaja on muslimi, käy juuri toisinpäin.

Murhatuille on samantekevää mihin uskontokuntaan heidän tappajansa kuuluu ja oikeuslaitoksen tulee tuomita kristityt ja islamistimurhaajat samalla tavalla.

------------

Syyttömiä kristittyjä ja muslimeita ei kannata pitää syyllisina ja rankaiste sen takia että joku uskonveli on tehnyt murhan, sillä sellainen touhu on rasismia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #47

Aivan oikeassa olet. Tosin epäillyn uskonnosta tai vakaumuksesta ei taida olla kellään vielä tarkempaa tietoa. Sama pätee myös marokkolaistaustaiseen epäiltyyn.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #45

Onko joku ihonväri terrorismin avaintekijä ?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Minä taas agnostikkona odottelen milloinkohan joku meistä tai ateisteista ryhtyy riehumaan vakaumuksensa takia kuten usealla uskovaisella on tapana. Eikö sen tuomitsemisen voi jättää jumalalle kuka hän sitten kellekin sattuu olemaan?

Olisi meinaan tämä maailma paljon rauhallisempi paikka.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Paikallislehtien mukaan toinen epäilty on päästetty vapaaksi ja poliisin mukaan hän on vain todistaja.

https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Monesko sadas kerta tämä on kun allahu akbar "huudon jälkeen" pikkasen paukkuu niin lauma islamfaneja rientään kertomaan että islamilla ei ole mitään tekemistä tapauksen kanssa. Eikö valkoihoinen voi olla muslimi vai mitä toi yks kuva yritti todistaa?
Olikos hyökkäyksen kohteena shiiat?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei se kuva mitään todista mutta kuvan Bissonnetti fanitti mm. Trumpia, Le Peniä, Israelin puolustusvoimia ja Richard Dawkinsin säätiötä. Kuulostaa aika epätodennäköiseltä muslimilta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minua jaksaa ihmetyttää miksi näiden todennäköisten terroritekojen yhteydessä aletaan heti levittää omia ennakkoluuloja totuuksina.

Nyt tapahtumat alkavat vähitellen selviämään, mutten vieläkään halua kommentoida epäselvää asiaa. Jaksan kyllä odotella tutkimusten edistymistä.

Surunvalittelut menehtyneiden omaisille. Pikaista toipumista kaikille haavoittuneille. Onnea poliisille syyllis(t)en ja tarpeellisten todisteiden löytämisessä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uutinen muslimin suorittamasta terrori-iskusta muslimeja vastaan kristityssä valtiossa saisi jokaisen meistä kiitolliseksi siitä, että tällainen pöyristyttävä terrori-isku ei olisi tapahtunut Suomessa.

P.S. Epäilenkin nyt uutisoidun tapauksen olevan uutisankan, jonka takaa paljastuu USA:n tai Venäjän presidentin hallinto tai näiden molempien yhteinen salaliitto. Vasta Kanadan viranomaisten suorittamat tarkemmat tutkimukset aikanaan paljastavat mitä ihan oikeasti on tapahtunut.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Eilen Kanadassa sattuneesta tragediasta on liikkunut vaikka minkälaisia huhuja. Ampujien kerrottiin huutaneen "Allahu Akbaria" ja heitä uskottiin olleen kolme. Kaksi syyrialaista ja yksi marokolaistaustainen.

Moni "kansallismielinen" ehti jo riemuitsemaan näistä esiintulleista sekoista, jotka tosin ovat sittemmin osoittautuneet täydeksi palturiksi.

Terrori-iskun tekijä oli 27-vuotias kanadanranskalainen, joka fanitti avoimesti mm. Marine Le Peniä ja Donald Trumpia. Marokolaismies puolestaan oli tapauksen silminnäkijä. Toivottavasti jotkut tähänkin blogikirjoitukseen kommentoineet tahot ottivat tästä opiksi.

Poliisi uskoo moskeijaan iltarukouksen aikaan hyökänneen Alexandre Bisonnetten toimineen yksin. Bisonnettea epäillään kuudesta murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. AFP:n mukaan lisää syytteitä muun muassa terrorismirikoksista on odotettavissa.

Käyttäjän amgs kuva

Toivon mukaan spekulaatiot nyt loppuvat. Kiitos, Martti, uudesta tiedosta!
Kankus siis oli oikealla jäljillä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Blogin aiheena olevan terroriteon tekijöitä motivoineista aatteista tai uskonnoista ei ole tarkempaa tietoa toistaiseksi kenelläkään."

Karo Kankukselta todella tarkka ja objektiivinen analyysi moskeijaiskusta jo sen selvittelyn alkuvaiheessa. Tosin tekijöitä oli ainoastaan yksi ja ainakaan tässä vaiheessa häntä ei olla syyttämässä terrorismirikoksesta.

Kts. # 46 ja # 66

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #67

Tarkoitin sitä kommenttia, jossa hän laittoi linkin tekijän valokuvaan. Olin epätarkka. Karo erehtyi. Blogin tarkoitus oli paitsi kertoa terrori-iskusta myös tuomita jyrkästi. Moni ymmärsi sen kuten itse tarkoitin. Ei ole blogistin syy, jos jotkut kommentoijat käänsivät huomionsa tekijään ja hänen uskontoonsa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Lehdet: Quebecin iskusta epäilty oli naisia vihaava äärinationalistinen Trumpin ja Le Penin kannattaja"

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170131220006252...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Todella järkyttävää olisi lukea kanadalaisten viranomaisten selvitysten jälkeen, että moskeijassa surmattujen joukossa olisi ollut isis-yhteyksistä tunnettuja jihadisteja.

Toivottavasti näin ei ole ollut. Jokaisella ihmisellä on ihmisarvonsa ja oikeutensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset