Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Maahanmuutto ja Sipilän hallitus vuonna 2016

  • Kaikkea hyvää kaikille!
    Kaikkea hyvää kaikille!

Moni suomalainen tulee muistamaan vuoden 2016 politiikan vuotena; sellaisena, jossa Suomen hallituksen tahto törmäsi liian usein perustuslain kanssa.

Joidenkin hallituspuolueiden kannattajien mielestä ongelma on perustuslaissa ja jopa jotkut kansanedustajat ovat tahtoneet muuttaa perustuslakia, jotta heidän tahtonsa menisi läpi.

Maahanmuuttopolitiikassa Keskusta ja Kokoomus ovat luopuneet tärkeistä periaatteista, kuten yhdenvertaisuudesta ja jopa perustuslain kunnioituksesta, jotta perussuomalaiset pysyisivät tyytyväisinä. Pahinta on, että uutisten valossa asiantuntijoita ei kuunnella.

Hallituksella on kielteinen asenne turvapaikanhakijoita kohtaan, ja se asenne on heijastanut muun muassa maahanmuuttoviraston työntekijöden työtahtiin ja työlaatuun. Ensin sama virasto määritteli mitkä maat ovat turvallisia tai eivät ja sitten ihmisten massiiviset palautukset alkoivat. Samalla kiristettiin tuntuvasti turvapaikan saaneiden mahdollisuutta saada perhe Suomeen.

Joulukuun alussa hallituspuolueet näkivät kovasti vaivaa 3 000 paperittomien elämän kurjistamiseksi nykyistä enemmän ja työryhmä ohjeisti kuntia antamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille vain perustuslain mukaista, välttämätöntä hätämajoitusta, ruokaa, vaatteita ja sairaanhoitoa. Kuulemma toimeentulotukea ei laittomasti oleskeleville makseta. Mutta mitä perustuslaki sanoo toimeentulosta ja hätäavusta? Joidenkin lakioppineiden mielestä työryhmä kehottaa kuntia rikkomaan lakia.

Millä ei näytä olevan väliä, kun kyse on turvapaikanhakijoista. He ovat toisen luokan kansalaisia hallituksen silmissä. Näin vaikka juhlapuheissa puhutaan kauniisti ihmisoikeuksista ja yhdenvertaisuudesta. Pahinta, mitä Suomi on ilmeisesti tänä vuonna tehnyt, on se mitä me emme näe tai koe ja josta medioissa puhutaan hyvin vähän, eli se mitä on tapahtunut niille tuhansille turvapaikanhakijoille, jotka on lähetetty ”turvallisiin maihin” takaisin.

Hallituksen kova ja kylmä linja turvapaikanhakijoita kohtaan heijastuu yleiseen asenteeseen myös kaikkiin Suomessa asuviin maahanmuuttajiin ja jopa kielivähemmistöihin. Suomi suomalaisille tarkoittaa pientä porukkaa, joka myös päättää eduskunnassa ja hallituksessa. Suomi on vain suomenkielisille. Ruotsikieliset tuntevat hyvin nahoissaan sen mistä puhun. Puhumattakaan siitä, että saamenkielisten asemaa parannettaisiin. Vuonna 2016 ei ole ollut helppoa olla turvapaikanhakija, maahanmuuttaja, muslimi, ruotsinkielinen, työtön, sairas eläkeläinen tai humaani. Hallituksen asenne eri ihmisiä kohtaan huolestuttaa monia ja syystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Jos turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen, eikö hänen siinä tapauksessa pitäisi poistua maasta? Jos ei, minkä takia tällaisia päätöksiä yleensä tehdään? Kielteisen päätöksen jälkeen maahan jääneet eivät minun mielestäni kunnioita laillisia päätöksiä, ja minusta on erikoista, että sitä halutaan tulea. Hätäapu on juuri sitä, että saa katon pään päälle , ruoan ja akuutin sairaan- tai hammashoidon. Juuri näin toimitaan jo luultavasti kaikissa Euroopan maissa, koska suurta paperittomien luokkaa ei Europpaan haluta, ja ihan syystä.

Käyttäjän amgs kuva

Tapauksesta toiseen vaihtelee ne motiivit miksi ihminen on saanut kielteisen päätöksen ja miksi hän ei lähde Suomesta. Yhteen niputtaminen on helpoin ratkaisu.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Miksi haluat lisää maahanmuutoa ja kuinka paljon arvelet Suomen talouden kestävän heidän kotouttamiseen meneviä kuluja ?

Kyse on kuoleman vakavasta asiasta ilman muuta.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #11

Onko tärkeintä se, että halutaan lisätä maahanmuuttoa vai ei? -Minusta jokainen maahanmuuttaja on ihminen ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen äidinkielestä ja lähtömaasta riippumatta on tärkeintä. Suomi ei ole ainut maa, joka rakentaa lailla muureja rajojensa ympärillä. Enemmän kuin yhden ihmisen mielipide tulijoiden määrän suhteen tärkeintä on kuinka toimitaan oikein.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kielteisen turvapaikka päätöksen saaneet pitäisi sijoittaa suljettuun laitokseen jossa saisivat ruuan puhtauden ja välttämättömän terveyden hoidon.

9 §

"Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa"

Mikään kohta perustuslaissa ei tuomitse tällaista päätöstä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Eipä ruotsinkielisillä ole ollut mitään hätää, kun es Euroopasta maahantulijat ovat aikoinaan älynneet integroitua ruotsinkielen avulla, mm etuoikeutettuun asemaan kaupungeissa - lue: Konstsamfundet. Ns ranta(suomen)ruotsalaset ovat eri asemassa, hehän kirjaimellisesti asuvat rannikkoalueella. Olen siitä itsekin päässyt nauttimaan, kun asuin Helsingissä Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.- asunnossa. Olen nuorena asunut lähes täysin ruotsinkielisellä alueella.

Se on suuri häpeä, että YLE on supistanut FSTn ja kaikki kiintoisat ohjelmat on tylysti lakkautettu. Tulee SVT-ohjelmaa... ilmeisesti ei suomenruotsalaisten ohjemaa !

Suomenruotsalaisille pitäisi olla täysin riippumaton kanava, uutistoiminta ja asia- ja ajankohtaisohjelmat.

Niinkuin aiemmin olikin !

Kaiken kaikkiaan tämä YLE tulee täällä ulkomailla maksamaan minulle reippaasti yli 210 €gee, siis netti... ...suomalaisen operattorin kautta. IP-osoitetta en ala vaihtelemaan ja fuulaamaan. Ja heinäkuussa tulee lisälaskua 2 X 48 senttiä, TV1 ja TV2 ja oletan sen olevan sitten HD.

Käyttäjän amgs kuva

Sain viestin toiselta ulkosuomalaiselta, jossa hän kiittää tästä kirjoituksesta. Yle ei enää kerro. :(

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Siis mistä osasta ? Minä puutuin vain suomenruotsalaisten oikeudesta saada oma kanava... Takaisin.

Mitä tulee hallituksen toimintaan, on siellä joitain hyviäkin päätöksiä. Mutta perustuslakia ei noudateta.

Eikä ole ainuttakaan juristia, vaikka muistaakseni vaadittiin aiemmin koulutettu asiantuntija ministeriksi.

Jaakko Häkkinen

Loppukappaleelle ei tunnu löytyvän tukea reaalimaailmasta. Ei pakkoruotsin poistaminen suomenkielisiltä mitenkään liity "Suomi suomenkielisille" -asenteeseen.

Turvapaikanhakijoista vain pieni osa on oikeasti hädänalaisia - suurin osa käyttää järjestelmää väärin: heidän kuuluisi hakea oleskelulupaa laillisesti niin kuin muidenkin tänne töihin tai opiskelemaan tulevien.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210373-vuode...

Järjestelmän väärinkäyttäjiä ei pidä hyysätä, vaan porsaanreiät pitää tukkia.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Aika monet suomenruotsia puhuvat ja heidän etujaan valvovat ovat todenneet minulle aivan suoraan, että ei hekään suomenkielisinä mielellään suomenruotsia opiskelisi turhaan... ...ja jos on tarjolla englanti, saksa, ranska, venäjä ja muita kieliä... Ranska on erityisen tärkeä kieli ja venäjä. (Onneksi on näille tulkki samassa asunnossa) Siis jos asuisivat täysin suomea puhuvissa kunnissa. Valitettavasti minulla ei ollut lukiossa mahdollisuutta opiskella ranskaa. Eikä espanjaa. Espanjan kieltä puhutaan hyvin laajalti, myös USAssa.

Suomeruotsia on hyvin helppo ymmärtää. Kuulin Mäkelänrinteen uimahallissa: Ha du nåån sähköposti eller anrda iimeil...;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset