Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Tarvitaan lisää tietoa tyttölapsen oikeuksista

  • Jokainen tyttölapsi ansaitsee mahdollisuuden parempaan elämään. Ilman opiskelua,olisin minäkin riippuvainen.
    Jokainen tyttölapsi ansaitsee mahdollisuuden parempaan elämään. Ilman opiskelua,olisin minäkin riippuvainen.

Kansainvälinen tyttölapsen päivänä viestini on vanhemmille: tyttöjä pitää motivoida opiskelemaan ja olemaan taloudellisesti itsenäisiä.

Vanhanaikainen idea, että "kaunis tyttö voi mennä naimisiin" saa jo heittää roskikseen. Valitettavasti monissa maissa moni vanhempi ajattelee niin vielä tänä päivänä.

Vanhanaikainen ja julma idea, että tyttöjen on pakko mennä naimisiin, olla äiti ja palvella miestä saa silppua moniksi palasiksi ja heittää vaikkapa tuleen. Tyttölapsia ei saa pakottaa mihinkään ja heillä on oikeus koskemattomuuteen!

Tytöillä pitäisi olla mahdollisuus opiskella mitä he haluavat ja tehdä mitä he itse parhaiten näkevät nykypäivän ja tulevaisuuden eteen.

Tyttölapsen päivän viettäminen ei merkitse mitään, jos ei kannusteta myös lähellä olevia tyttölapsia eteenpäin ja osoiteta heille, että hekin pystyvät mihin tahansa. Myös tytöistä voi tulla menestyviä johtajia.

Haasteista huolimatta Suomen tyttölasten asema on mainio esimerkki muiden maiden aikuisille siitä, millainen tyttöjen elämä tulisi olla.

Toivon, että jokaisella Suomeen muuttanella aikuisella (olisi muuttosyy mitä tahansa) olisi ainakin yksi suomalainen ystävä, joka kertoisi hänelle millainen on tyttöjen elämä ja miten heitä tulee kohdella Suomessa lain puitteissa. Kotouttamisesta vastaavat viranomaiset voisivat hekin antaa sitä tietoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tarkoitatko Suomea, vai yleismaailmallisesti ?

Käyttäjän amgs kuva

Kirjoituksen alkupäässä tarkoitan muita maita, mutta varsinkin viimeisessä kappaleessa puhun Suomesta. Itse olen oppinut kantapään kautta. Tietoa ei ole ollut helposti saatavilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suomessako olet kuitenkin oppinut ?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Tytöillä pitäisi olla mahdollisuus opiskella mitä he haluavat ja tehdä mitä he itse parhaiten näkevät nykypäivän ja tulevaisuuden eteen."

Sama pitäisi olla myös pojilla, mutta kurjistuva talous, eturyhmien itsekkyys, ja poliitikkojen kyvyttömyys johtaa maata kaventavat sekä tyttöjen että poikien mahdollisuuksia tehdä valintoja omassa elämässään.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Taitaa Suomessa olla pojilla että tytöillä samat mahdollisuudet opiskella mitä haluaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tytöillä pitää olla valta päättää, etteivät joudu toimimaan synnytyskoneina. Heillä tulee olla oikeus hankkia haluamansa koulutus ja työ. Tämä on ensimmäinen askel kohti kehitysmaiden nousua itse aiheuttamastaan kurjuudesta ja hallitsemattomasta väestönkasvusta, josta koko Eurooppa joutuu kärsimään, jo tänä päivänä ja vielä huomattavassa määrin enemmän tulevaisuudessa. Suurimpina esteinä tyttöjen vapaudelle päättää omasta elämästään ovat valtauskonnot kehitysmaissa eli kehittymättömissä maissa, katolinen kirkko ja islam.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Kuka pitää suomalaisia naisia "synnytyskoneina"?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Taisi sitten mennä tuo kommenttini ikään kuin "ohi" Leppäjärveltä?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Iltalehden uutisen mukaan Suomi on kakkosena Ruotsin jälkeen, Ana-Maria, pitääkö paikkansa sinunmielestäsi ?

Käyttäjän amgs kuva

Kuulin radiosta. Varmasti se riippuu miten sen näkee. Hyvä, kun Suomi on toisena eikä viimeisenä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset