Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Jokainen koululainen ansaitsee hupinsa

  • "Lapsia sateenvarjon alla". Veistoksen tekijä on tuntematon.
    "Lapsia sateenvarjon alla". Veistoksen tekijä on tuntematon.
  • Linnanmäen kirnu.
    Linnanmäen kirnu.

Koululaisten kesäloma loppuu ihan kohta. Myös sen kunniaksi kävimme lasten kanssa Linnanmäellä.

En nyt tässä kerro paljoakaan suositusta huvipuistosta. Melkein jokainen suomalainen tuntee Linnanmäen. Jos itse olisin kansanedustaja tai ministeri, ajaisin jokaiselle lapselle oikeuden käydä kerran vuodessa jossain Suomen huvipuistossa. Kaikilla perheillä ei yksinkertaisesti ole varaa huvipuistojen rannekkeiden kustantamiseen. Jokainen lapsi, joka kohta aloittaa koulutyönsä ansaitsee hupinsa.

Jos sinua kiinnostaa voit mennä lukemaan lisää Linnanmäen päivästä Vapaavuorosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kiitos Ana Maria muuten tästä. Nämä lintsin vapaavuorot ovat olleet aikoinaan meilläkin käytössä.

Käyttäjän amgs kuva

Hienoa kuulla! Linnanmäki työllistää nuoria, toisin kuin suuret verorahoilla tuetut firmat, jotka sitten ovat lähteneet ulkomaille palauttamatta valtiolle mitään.

Reijo Jokela

Linnanmäkeä pyörittää Lasten Päivän säätiö, joten ei kannata tuon kohdalla paljoa puhua verorahoilla tukemisesta ja valtiolle palauttamisista.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #3

Varmastit käsitit väärin. Kommentissani kritiikkini kohdistuu muihin kuin Linnanmäkeen ja Lasten Päivän säätiöön.
Antaisin verorahojani sekä Lasten Päivän säätiölle, kuten nyt tehdään, että lasten lippuihin. Mannerheimin Lastensuojeluliitto voisi olla vähävaraisten lasten rannekeasian edistäjänä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Surkeinta tässä jakantuneessa Suomessa on se, että kun parempiosaisten lapset menevät uusien älypuhelintensa ja brändättyjen vaatteidensa ja reppujensa kanssa kouluun, ne huonompiosaisten lapset saavat osakseen puhdasta kuttuilua. En soisi omille lapsilleni tuollaisia kokemuksia. Sosialistia minusta ei saa tekemälläkään, mutta työtä ja riittävää toimeentuloa tulisi olla kaikille. Jos joku nyt haluaa sanoa, että ei se ole oikeudenmukaisuuskysymys, niin siitä vaan. Kun on itse tehnyt yli 40 vuotta työtä, josta on saanut jonkinlaisen korvauksenkin, haluan jollain tavoin nähdä asian siltä kantilta, että jos ihmiset marginalisoidaan tiettyyn ryhmään (pitkäaikastyöttömät?), niin mikä on heidän lastensa tulevaisuus? Minkä perinnön tällainen hyvinvointiyhteiskunta heille jättää? Aivan ihmeellistä politiikkaa, kun rahaa on enemmän kuin koskaan ja pahoinvointi vain lisääntyy. Tulokset nähdään viiveellä, mutta kyllä ne jo nyt näkyvät. Kun itse olen "parempiosainen" ja elämän iltapuolella, mutta vieläkin työelämässä, haluan menestystä kaikille. Tämä jakaantuminen on aivan hirveää, olen sitä nyt nähnyt taas lomalla Suomessa, enkä koskaan uskonut maamme menevän tällaiseen suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset