Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Pahuus ei lomaile

  • Metsässä stressi häviää.
    Metsässä stressi häviää.
  • Kaupungissakin ihminen voi pysähtyä vaikkapa Mantan luona.
    Kaupungissakin ihminen voi pysähtyä vaikkapa Mantan luona.

Nyt vihdoin ulkona hikoilee kuin Managuan kaduilla. :) Radiossa sanotaan, että Rankassa erässä kirkossa otettiin panttivankeja, pappi kuoli ja poliisi ampui iskun tehneitä. Tuskin iskujen sarja johtuu kuumuudesta. Sokea usko ismeihin ja vaikka mihin sekä mielenterveysongelmat vievät ihmiset fataalisiin tekoihin.

Onneksi Suomessa voimme paeta metsiin marjoja poimimaan, rauhoittumaan, kuuntelemaan kuinka puut tanssivat tuulen kanssa. Kävelen metsässä ja mietin maailman menoa ja sitä mitä voisimme tehdä, jotta pahuus katoisi maailmasta. Voimme rakastaa mitä meillä on ja rakastaa niitä, jotka ovat lähellämme.

Jos päättäjillä olisi oikeudenmukaisuuden taju korkealla, maailmassa ei olisi sotia ja pakotettuja ratkaisuja, jotka johtavat sotien ja konfliktien lisääntymiseen. Jos päättäjillä olisi oikeudenmukaisuuden taju korkealla, mielenterveysongelmista kärsiville annettaisiin tarvitsemaansa hoitoa.

Pahuus ei lomaile. Entäs hyvyys, empatia, myötätunto? Jos itse saisin päättää, ne eivät saisi edes nukkua.

Missä ovat nyt ne mielenosoitukset joilla vaaditaan päättäjiltä tekoja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Pelolle ei saa antaa valtaa...

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

"Missä ovat nyt ne mielenosoitukset joilla vaaditaan päättäjiltä tekoja?"

Niitä järjestettiin tasaisin väliajoin viime kesästä lähtien. Mutta mielenosoittajat leimattiin vain rasisteiksi ja heidän suunsa haluttiin tukkia. Mielenosoitusten nimi taisi olla 'Rajat Kiinni', ja blogin kirjoittaja muistaakseni oli yksi monista mielenosoitusten arvostelijoista?

Käyttäjän amgs kuva

"Mielenosoitusten nimi taisi olla 'Rajat Kiinni', ja blogin kirjoittaja muistaakseni oli yksi monista mielenosoitusten arvostelijoista?"
'Rajat kiinni" on yksi ehdotettu ratkaisuista ongelmiin. Ei blogistin eikä kenenkään muun ole pakko olla samaa mieltä muiden ehdotuksista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sinä lähdit sutta pakoon, mutta meillä voi metsässä tulla karhu vastaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos päättäjillä olisi oikeudenmukaisuuden tajua, he eivät pakolla sijoittaisi kutsumattomia vieraita joukkoomme.
On myös ihmisiä, joita metsä pelottaa eikä rauhoita.

Käyttäjän amgs kuva

"Jos päättäjillä olisi oikeudenmukaisuuden tajua, he eivät pakolla sijoittaisi kutsumattomia vieraita joukkoomme."
Oikeudenmukaisuus sinua kohtaan ei merkitse oikeudenmukaisuutta niitä kohtaan, jotka todella tarvitsevat apua. Heitä on ja he ovat saaneet jäädä Suomeen.

"On myös ihmisiä, joita metsä pelottaa eikä rauhoita."
Kyllä ja myös niitä, jotka ovat oppineet metsiä pelkäämään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Päättäjämme sallivat Thaimaalaisille marjanpoimijoille turistiviisumit ilman rahavarojen tarkistamista oleskelunsa maksamiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Vain metsä kirkkoni olla saa, voin siellä palvella Jumalaa"!

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Rauha maailmassa ja ihmisillä hyvä tahto ja muuta idealistista roskaa. Maailma on oikeasti paska paikka ja siellä täytyy pitää omia puoliaan, yleensä vieläpä muiden kustannuksella. Nyt tehdään juuri päinvastoin, ei voi ymmärtää.

Muualla tämä toki tajutaan itsestäänselvyytenä, mutta lännessä osa ei millään vaan ymmärrä.

Käyttäjän amgs kuva

"Rauha maailmassa ja ihmisillä hyvä tahto ja muuta idealistista roskaa. "
Eero, metsä on hyvä paikka huutaa ja purkkaa kiukunsa. <3

Myös länsi on tehnyt pahaa muille. Moni tajuaa sen Suomessakin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Me suomalaiset olemme kokeneet niin lännen, kuin idänkin pahuuden moneen otteeseen vuosisatojen aikana. Kiinnostaisi kovasti tietää, että kenelle me suomalaiset olemme tehneet pahaa? Emme kai me sentään ole vastuussa meidät valloittaneiden maiden muualla tekemistä pahuuksista?

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava Vastaus kommenttiin #9

Ei varmaankaan kannata jäädä odottamaan vastausta henkeä pidätellen..?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

Juu ei. Jännä sinänsä, että Ana Maria on asunut Suomessa jo 24 vuotta, valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja saanut Suomen kansalaisuuden, muttei tiedä Suomen historiasta mitään.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #9

Kirjoitin maailman pahuudesta ja itse keskityt Suomeen, joka on vain yksi Länsimaa muiden joukossa. Ymmärrän toki, että Suomen kansalaisina meitä kiinnostaa Suomen asioita.
Suomen ulkoministeriön verkkosivuilla sanotaan, että Suomi osallistuu kansainväliseen kriisinhallintaan ulko- ja turvallisuuspoliittisin perustein osana kansainvälistä vastuunkantoa ja yhteisen turvallisuuden rakentamista. Osallistuminen palvelee Suomen kansainvälisiä suhteita ja on osoitus Suomen halusta osallistua kansainvälisten ongelmien ratkaisuun.
Joidenkin hullujen mielestä Suomen osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan voi olla peruste pahalle toiminnalle.
"Jännä sinänsä, että Ana Maria on asunut Suomessa jo 24 vuotta, valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja saanut Suomen kansalaisuuden, muttei tiedä Suomen historiasta mitään."
Jännä sinänsä kuinka noilla tiedolla voidaan tehdä johtopäätöksiä historian osaamisesta. :) Tuo on ihan sama kuin kommentointisi perusteella päätelisin jotakin siitä mitä tiedät tai et tiedä. Sivuseikka keskusteluaiheen kannalta. :) Anteeksi, mutta kuulostat juoroilijalta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #17

Kirjoitit "Myös länsi on tehnyt pahaa muille. Moni tajuaa sen Suomessakin.". Tästä saa kuvan, että Suomikin olisi osallistunut jotenkin tähän pahantekoon ja olisi sen takia velkaa jotakin. Koitin vain selventää, että Suomi ei ole ollut mukana kolonialismissa ja tiedustelin, että mitä pahaa suomalaiset ovat tehneet. En osannut kuvitella, että tarkoitit pahanteolla osallistumista kriisinhallintaoperaatioihin.

Jälkimmäinen kommentti kirjoitin väärän olettaman pohjalta, koska luulin sinun tarkoittavan tuolla lännen pahan tekemisellä valkoisen miehen taakkaa, jota suomalaiset eivät alistettuna kansana ole olleet osallisina luomassa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #20

Kyllä Suomikin on osallisena pahantekoon. Esimerkkinä käy Neste Oy ja Singaporen biodiesljalostamo.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Tietänet kuitenkin se, että orjalaivojen kunnossapitämisen terva tuli pääsääntöisesi Suomesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Metsä on rauhantemppeli ainakin meidänkulttuurissamme.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lapset Suomessa opetetaan kyllä hiekkalaatikolla pitämään huoli omista leluistaan että vieraat ei vie. Vanhemmille opetetaan tänään että veromme ja sosiaalihuoltomme kuuluu kaikille maailman kansalaisille.
Isissotilaatkin maassamme saavat kuntoutushoitoa.

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Blogistin mielestä meidän tavalla ajattelevien pitäisi mennä metsään huutamaan paha olo pois. Blogistin itsensä toivoma ratkaisu tilanteeseen olisi jämäkät päättäjät, jotka ymmärtäisivät lopettaa sodat. Ei pahalla, mutta noin paksun idealistisen sonnan jauhaminen tälläisessa tilanteessa loukkaa jokaista terrorin uhria. Myös niitä, jotka ovat uhreja vasta tulevaisuudessa. Mutta kaipa se on tärkeintä, että #UNELMA elää..

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Immoselta jälleen täyttä soopaa, en tunne ainoatakaan, en vihreää, en vasuria taikka demaria jotka ovat sitä mieltä, että hyväksyisivät "kaiken maailma siirtolaisten" tulla käyttämään meidän sosialiturvaa. Suomea sitoo monet pakolaisuuteen liittyvät sopimukset ja haluaako Immonen, että Suomi rikkoisi niitä ja että meidän suomalaisten otsaan lyötäisi leima "banaanitasavallan kansalainen"

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #19

Harvinaisen vastuuton ja loukkaava kommentti Ana.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #23

Immonen, olet häpeäksi maallemme ja puolueellesi.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #24
Harri Immonen

Käsittämätön kommentti Arto. Olet kirjoituksillasi vastustanut kaikin voimin siirtolaisaallon kuriin saamista ja yleistänyt kaikki perussuomalaiset rasisteiksi ja ylipäätänsä kriittisesti tulijoihin suhtautuneet.

No en minä odottanutkaan että sinulta minkäänlaista vastuunottokykyä pilkkasi suhteen löytyy.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #22

Olen vastustanut niitä keinoja kohdella turvapaikanhakijoita jotka rikkovat Suomen allekirjoittamia kv.sopimuksia. Höpö höpö puhetta on, että ylestäisin kaikki persut rasisteiksi, jos siltä suunnalta tulee rasistisia kannanottoja, kuten tulee, niin silloin niitä on myös nimitettävä rasistisiksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

Ei suinkaan Artohan muistee ihaillen, kun punikit syytivä lahtarein ruumiita mereen Uittamolla.

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

"Immoselta jälleen täyttä soopaa, en tunne ainoatakaan, en vihreää, en vasuria taikka demaria jotka ovat sitä mieltä, että hyväksyisivät "kaiken maailma siirtolaisten" tulla käyttämään meidän sosialiturvaa."
Mutta nykymenon jatkaminenhan ja sen puolesta puhuminenhan tarkoittaa juuri sitä. Ja siihen syyllistyvät kaikki luettelemasi puolueet ja muutama muu.
(Orpo:"Turvapaikanhakijoiden motiivien epäileminen on rasismia.")

Oikeasti hädänalaiset jäävät leireille näkemään nälkää sillä aikaa, kun salskeat nuoret miehet reilaavat läpi Euroopan tänne kylmään pohjolaan. He tuskin tulevat tänne miellyttävän ilmaston taikka sosiaalisten ihmisten vuoksi. Jäljelle jäävä syy ohittaa monia turvallisia maita ja jatkaa matkaa Suomeen lienee siis sosiaaliturva?

"...haluaako Immonen, että Suomi rikkoisi niitä ja että meidän suomalaisten otsaan lyötäisi leima "banaanitasavallan kansalainen"
"
Tyypillistä suomalaista alamaisajattelua tuo 'mitä muut meistä ajattelee'. Minä en ole ainakaan kuullut mediassa puhuttavan vaikkapa Japanista* taikka Australiasta banaanivaltiona. Kanadakin kieltäytyy ottamasta yksin saapuvia muslimimiehiä vastaan. Ei ole leimaa otsassa kanukeillakaan.

*Japani ei käytännössä myönnä muslimeille maan kansalaisuutta eikä pitkäaikaisia oleskelulupiakaan mielellään myönnetä. Lisäksi alkukielisen koraanin maahantuonti on kokonaan laitonta.

Jussi Säntti

"banaanitasavallan kansalainen"

Mitä ovat banaanitasavallat?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Aiheeseen liittyen, kirjoitin tällaisen jutun brittiläisen ajatuspajan näkemyksen pohjalta:

”Tänään Isis julisti sodan kristinuskoa vastaan”

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/199965-tanaan-isi...

Mitä mieltä olette tuosta näkemyksestä?

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Ehkä sitä voisi täsmentää että Euroopassa.

Nimittäin Lähi-idässä Isis antoi kristityille jo kesä-heinäkuussa 2014 vaihtoehdoiksi kääntyä islamiin, maksaa veroja tai kuolla. Aika moni lähti pakoon ja aika moni valitsi kuoleman. Verojen määrä oli niin suuri ettei sellaiseen olisi ollut kenelläkään varaa.

Isis, Isil tai Daesh perustaa oppinsa 600-luvun islamiin joka on wahhabismiakin vanhoillisempaa.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Isis_(järjestö)

Kaiken kaikkiaan surullista ja ikävää.

Käyttäjän amgs kuva

Luin ja se on surullista. Tunnen sympatiaa katolisia kohtaan vaikka en käy kirkoissa. Pappi on katolisissa yhteisöissä sen sydän. Pappi on luotettu ja kunnioitettu ystävä. Hän on kuin psykologi ja asianajaja. Minua puistattaa kun mietin miksi asetonta vanhusta piti kohdella tuolla tavoin. Sota on myös tunteiden sota ja kielteisillä tunteilla ei saa kuin lisää murheita. :(

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#14
Huuskon kirjoittamaksi aika kovaa tekstiä.
Ei sitä ihan turhaan päätoimitajaksi pääse :)

Reijo Jokela

Minusta on aika surullista, että islamin takia on jo vuosia veri lentänyt Euroopassa. Kristillisä on menettänyt henkensä sankoin joukoin. Nyt kun uhrina on pappi, niin aletaan puhua sodasta kristinuskoa vastaan. Jos meillä papppi on noin kirkkaasti tavallisen tallaajan yläpuolella, niin olemmeko sittenkään kovin kaukana muslimeista? Tuo pappihan on yksi muslimiterrorin uhreista, siinä kuin rekan alle jäänyt lapsikin. Suorastaan koomista, että noiden rekalla murhattujen lasten jälkeen mikään ajatusmärehtimö ei puhunut mistään sodasta. Taisi pääpaino olla syrjäytymisessä ja yhteiskunnan huonoudessa.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Meidän metsässä huutamisellamme ei oikein ole merkitystä maailman tilanteeseen. Eihän täällä nyt kovin hyvin mene, kun kyynisin näkemys on samalla realistisin.

Ideaalimaailma olis kiva, mutta sellaista ei ole ikinä ollut, ei ole nyt eikä tule varmasti olemaankaan. Tässä maailmassa Saudi-Arabia on ihmisoikeuksien keulakuva ja täällä pohjoisessakin lapsia huostaanotetaan rahan takia.

Kaikista erikoisin ajatus on kuitenkin, että kaikki tai edes suurin osa ihmisistä jakaisi samat arvot ja ajattelutavan ja olisi kyvyiltään samantasoisia.

Petri Hämäläinen

Moralisti ei koskaan pyydä anteeksi. Moralisti ei totuutta kaipaa.

Hannu Rautomäki

Kunhan tässä ollaan riittävän kauan suvaitsevaisia, holhoavia, ymmärtäväisiä ja monikulttuurisuutta edistäviä, niin eiköhän Suomikin vielä löydä itsensä pitkästä päättymättömästä listasta:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Islamist_ter...

Harri Immonen

Gutierrez-Sorainen on näemmä loikannut demareista liian nuivan maahanmuuttopolitiikan johdosta vihreisiin, mistä on loikattu vasemmistoon, mistä taas loikattu sitoutumattomaksi. Mihin Ana seuraava loikka vie?

Olisiko äärimmäisen suvaitsevaisuuden puolueen vuoro?

Erikoista että olet nyt blogisi saatetekstissä 'maissa maiden tavoilla' esillä, kun tämä on aikaisemmin nousi kynnyskysymykseksi ainakin yhteen loikkaan, vai merkitseekö termi sinulle jotain muuta?

Käyttäjän amgs kuva

Tekisin sama yhteistyökierros kyseisten puolueiden kanssa, jos se olisi mahdollista. RKP:n kanssa en ole tehnyt yhteistyötä koska ruotsini ei ole valitettavasti kovin vahvaa. :)
Näen, että ihminen saa vapaasti tehdä yhteistyötä eri puolueiden kanssa eikä saa olla kuin vankina yhdessä puolueessa. Perussuomalainen ei olisi se nykyinen puolue ilman niitä perussuomalaisia, jotka ovat siirtyneet toisista puolueista (Oikeusministeri oli demari ja puolustusministeri kokoomuslainen, jne.) En puhu loikkajista, koska se on kielteinen ilmaus ja vapaa ihminen toimii poliittisesti kuten hän parhaiten näkee.
'maissa maiden tavoilla' kyllä, sillä mennään. Mikä on se Suomen ainut maan tapa? Onko se vaikkapa Huuskon, Ari Alsion, Antti Rinteen vai Timo Soinin maan tapa? Suomessa on tapoja ja sitten on laki ja näin on muissa maissakin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Onneksi Suomessa voimme paeta metsiin."

Ikävä kyllä ilmastonmuutoksen viivästymisen vuoksi maamme ajoittain sangen kylmät ja lumiset talvikuukaudet rajoittavat merkittävästi tätä onneamme.

Metsiin pakeneminen on sinänsä hyvä ja toimiva ajatus konfliktitilanteissa, mutta mikään pitempiaikainen toimiva ratkaisu se ei mielestäni suomalaisille näissä nykyongelmissa kylläkään ole.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Isis järjestön toimintaan osallistuvat on julistettava sotarikollisiksi ja järjestön johtajat ja tukijat tuomiolle samaan tapaan kuin Nürbergin oikeudenkäynnissä Saksassa toisen maailmansodan jälkeen. Tuomiot rikoksista ihmisyyttä vastaan tms.

Daeshin alueelta palaaville "taistelijoille" ei maahantulolupaa riippumatta onko siteitä Suomeen vai ei.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aikamme iljettävimmät rikolliset ovat ottaneet terrorismikutsunsa levittämisen kohteiksi ja uhreiksi oman uskontotaustansa haavoittuvimmat eli yhteiskunnasta syrjäytyvat, epävarmat ja helposti radikalisoituvat kulttuurisiirtolaiset ja myös uuskäännynnäiset, jotka helposti lankeavat uskomaan jihadin sotasanoman ja joukkotuhonnan pyhyyteen. Tähän liittyvä tulkintaepäselvyys on poistettava lopullisesti myös islamin suhteen: väkivaltainen jihad on julistettava rikokseksi ja saatanalliseksi opiksi, ja siihen viittaavat jakeet on poistettava koraanista.

Kansalaisaloite: Pyhän sodan jakeet pois koraanista Suomessa ja EU:ssa -
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220319-k... "

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Näin se on, 13v sitten aloitettu Irakin sota vaan jatkuu ja on laajentunut europpaan.
Omatkin sotilaamme osallistuvat Afganistanin miehitykseen eivätkä nämä vääräuskoiset tottele.
Riensimme Afganistaniin vaikka olimme nähneet miten iso Venäjä aikaisemmin epäonnistui.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tarkoitit varmaankin Neuvostoliittoa.

Ilkka Huotari

"pappi kuoli"

Pappi siis tapettiin, ei kuollut ihan luonnollisesti/tapaturmaisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset