Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Miehiset muutokset

  • Kuvakaappaus Ylen verkkosivujen uutisesta.
    Kuvakaappaus Ylen verkkosivujen uutisesta.

Maailmassa tapahtuu nyt mullistuksia. Niin Turkin Recep Tayyip Erdoganin tukevien mielenosoituksien osallistujissa kuin Yhdysvaltojen Donald Trumpin kampanjan yleisössä näkee aika paljon miehiä.

Turkissa miehet huutavat ”demokratian puolesta”. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että itse Erdogan on tehnyt vallankaappausta. Suomessa tiedotusvälineet eivät puhu Erdoganin tekemästä vallankaappauksesta. Sen sijaan Turkin suurlähettilästä haastatellaan. En haluaisi olla Turkin suurlähettilään asemassa. Miten herra voisi puhua puolueettomasti kun häntäkin voidaan siivota pois ”väärän haastattelun antamisesta”? Turkissa miehet vahvistavat asemansa.

Trumpin tukevissa tapahtumissa on aika paljon miehiä. Mielipidekyselyjen mukaan noin 50 prosenttia miehistä antaa tukensa Trumpille ja muut Clintonille ja kahdelle muulle presidenttiehdokkaalle. Sellaiset miehet, jotka haluavat että heille palautettaisiin menettämänsä Amerikkaa haluavat Trumpia valkoiseen taloon. Intiaania ei kyllä Trumpin tukevissa tapahtumissa näy.

Sama miehinen ilmiö tapahtui Suomessa perussuomalaisten jytkyissä. Mihin se on johtanut? Ovatko nyt perussuomalaisia äänestäneet miehet saaneet sitä mitä he tilasivat? Maailman valta on nyt kuitenkin aika miehinen ja Suomessakin.

Ennen kuin joku ehtii sanoa, että yleistän selvennän, että yli 30% yhdysvaltalaisista miehistä on valmis äänestämään naista, että moni turkkilainen mies ei äänestänyt Erdogania ja, että perusmiehiä on Suomessa loppujen lopuksi vähän.

Suosittelen Lars-Erik Wilskmanin kirjoitusta: http://jaga.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220335-naiset

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Jukka Laine

Husseinit, Gaddafit ja Janukovits jne. myös lavastivat itse vallankaappauksensa ihan selvästi ja Kiina rahoitti itse Hong Kongin mielenosoitukset sekä tietysti Putin rahoittaa vastarintaliikettä Venäjällä ja tapattaa sopivia kohteita omilla rahoillaan, jotta Putin saa mediatilaa lännen medioissa.

Kyllä se länsi on ajanut Erdoganin seinää vasten. Ja toisinpäin tietysti. Erdogan ajoi Merkelin ahtaalle ja vauhditti Britannian brexittiä.

Mitä jos länsi olisi jättänyt Ukrainan rauhaan ja sopinut Syyriasta Venäjän kanssa? Mitä USA hyötyy Intian ja Kiinan rajavesillä uhittelusta ja Itämerellä vallan kasvattamisesta?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ensi viikolla nähtäneen kampanjan yleisössä aika paljon naisia. On tai ei, tulee Trumpista presidentti. Hillaryllä ei naisten dollarit riitä.

Käyttäjän amgs kuva

Voitto ei ilmeisesti ole vain rahasta kiinni, jos perussuomalaisiin on uskomista. Ensimmäisessä jytkyssä moni perussuomalainen pääsi eduskuntaan, vaikka heillä oli pieni vaalibudjetti. :)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ehkä naiset ovat oppineet paremmin varomaan valehtelevia ukkomiehiä omien kokemustensa kautta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja miehet antoivat Suomessa(kin) naisille äänioikeuden, joten mistä tässä nyt on kysymys? Miesten aktiivisuudesta, naisten passiivisuudesta, persuista, sosialismista, islamista, mistä?

Käyttäjän amgs kuva

Miehet antoivat naisille äänioikeuden! Pitäisikö kiittää tuosta? Kiitos, kiitos ja vielä kiitos! Joillakulla miehillä on aika heikko itsetunto, koska pelkäävät naisia, muslimieta, maahanmuuttajia ja jopa toisia miehiä. Heille myydään pelkoja ja ennakkoluuloja ja he ostavat niitä mukisematta. Miehillä on valta, hyväveliverkosto elää vahvana, mutta jotkut miehet silti kitisevät, että heitä sorretaan. :)

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Itseasiassa miehiäkin sorretaan esimerkiksi huoltajuusasioissa.

Maissa, joissa uskonto ja Islam ovat sekoittuneet, ei taida ihmisoikeus- ja tasa-arvo asiat olla kovinkaan hyvällä tolalla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Saattaa olla että kitisevät, nuo toiset. Minä en. Pelkoa en ole osannut tuntea sen jälkeen kun sain puukosta 16-vuotiaana, ja puukottaja oli sairaalassa pitempään kuin minä. Kyllä, miehet siitä naisten äänioikeudesta (yleisestä ja yhtäläisestä) päättivät. No, aina liberaalit ruotsinkieliset komitean puheenjohtaja mukaan lukien olivat tietenkin tätä ehdotusta vastaan.

Käyttäjän amgs kuva

Hyvä Max, komentti ei ollut sinusta. Naisten äänioikeudesta sen verran, että miten se olisi voinut olla toisin, kun miehet yksin olivat vallassa? Ilman naisten periksiantamatonta taiselua sen puolesta, se ei olisi ollut mahdollista tuolla aikakaudella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aika kovasti nuo naisten äänioikeutta kannattavat miehet joutuivat asian kanssa taistelemaan. Ymmärrän kyllä kantasi, saatoin turhaan provosoida.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos naiset keskenään tulisivat toimeen, hallitsisivat he maailmaa kaikilla sektoreilla. Pillun käyttövoima on valtaisa.
Lisään: 1900-luvun alussa sufraketit asian ymmärsivät ja yhteispäätöksin lakkoilivat aviovuoteissaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset