Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Muutama sana sandinistisesta propagandasta Suomen ulkoministerille

  • Kuvakaappaus Suomen ulkoministeri Timo Soinin blogista.
    Kuvakaappaus Suomen ulkoministeri Timo Soinin blogista.

”Kirjoitin joku aika sitten lässytyksen lopusta ja tahdin muutoksesta. Retoriikan raaistumisesta. Eipä tarvinnut paljon odottaa. Kun asioita seuraa pitkällä kokemuksella yllätyksiä tulee harvemmin ja ne ovat ikäviä.

Vallankumous syö lapsensa, kokonaisen kommunistin. Ei koska enää stalinistista terroria, sandinistista propagandaa, partisaaniromantiikkaa, eikä uusia sivuja kommunismin mustaan kirjaan. Kommunismi on rutto ja natsismi kolera. Saman totalitarismin rujot lapset. Ei koskaan enää. ”(Suomen ulkoministeri Timo Soini, 13.6.2016. Kirjoituksen otsikko on Myllerrys tulossa.)

Suomen ulkoministeri Timo Soini on tuohtunut Merja Kyllösen sanoista. Lohdutukseksi ulkoministerille sanoisin, että moni muukin kuin hän ei ole pitänyt Kyllösen sanailusta. Seksuaaliasiat ovat henkilökohtaisia. Se, että joku käyttäytyy julkisuudessa sopimattomasti ei voida selittää sillä, että niinkin joku muu on tehnyt ja jo sitä syytä moitin minäkin Kyllöstä. Kyllönen otti käyttöönsä perussuomalaisten Hakkaraisen ja Oinosen retoriset keinot.

Ulkoministeriltäkin odotettaan hyvää käytöstapoja ja ennen kaikkea tietoa siitä mistä hän puhuu. Tuossa lainauksen toisessa kappaleessa ulkoministeri Soini "solvaa vasureita" ja anteeksi vain puhuu pehmeitä.

Milloin Suomessa on viime vuosina ollut stalinististä terroria? Terroria on ollut lähinnä Pride-kulkueessa, vastaanottokeskuksien lähistöllä ja rasismivastaisissa tilaisuuksissa.

Ulkoministeri kirjoittaa: ”Ei koskaan enää…sandinistista propagandaa”! Ja itse jään pohtimaan mitä ulkoministeri halusi sanoa sillä viittauksella nicaragualaiseen kansaliikkeeseen ja puolueeseen. Sandinistit ovat olleet jo vuosia vallassa ja presidentti Daniel Ortega on takertunut vallankahvaan yhtä vahvasti kuin Timo Soinin oman puolueen puheenjohtajuuteen. Heti kun sandinistit astuivat valtaan, he perustivat omia tiedotusvälineitä millä tiedottavat hallinnon asioista kuin maa nimeltään Nicaragua olisi puolueen omaisuutta. Vapaa media ei saa vapaasti tiedottaa hallinnon asioista, jolloin median vahtikoiran tehtävä hankaloituu. Sandinistijohtajat sekoittavat puolue- ja hallinnon tehtävien oman puolueen intressien mukaisesti. Voisi välillä luulla, että Suomessakin sellainen toimintatapa on olemassa! Toivottavasti näin ei ole.

Retorisella tasolla sandinistien johtaja Daniel Ortega muistuttaa Suomen ulkoministeriä. Siinä, jossa ulkoministeri vielä 13.6. näkee, että ”Missä EU, siellä ongelma.”, Ortega näkee, että missä USA, siellä ongelma. Daniel Ortega rukoilee nykyisin yhtä paljon kuin ulkoministeri Timo Soini. Nicaragua on virallisesti ”vallankumouksellinen, solidaarinen ja kristillinen”. Koska vallankumouksellisuus on vain muotilausahdus, Suomen ulkoministeri tuntisi olonsa hyvin kotoisalta Nicaraguassa. Suomen ulkoministerille tiedoksi, että sandinistit ovat nyt, imperialismin vastaisista puheista huolimatta, markkinaliberaaleja, kapitalistisempia kuin Suomen oikeistolaiset ja Nicaraguan pääkauppakumppani on USA.

Suomen ulkoministeri kirjoitti myös: ” Kommunismi on rutto ja natsismi kolera. Saman totalitarismin rujot lapset. Ei koskaan enää.”

Milloin Suomen eduskunnassa on ollut kommunisteja? Mikä on Kommunistisen puolueen kannatus Suomessa? Tietenkin Suomen ulkoministeri haluaa solvata vasureita, koska hän on hermostunut, mutta pitää vain sanoa, että rutto istuu Soinin vieressä, kokouksissa ja lähellä häntä eduskunnassa, Ei se ole salaisuus, että Soinilla on natsismin ideologiaa ihannoivia puoluetovereita. Harjauksista ja ojennuksista huolimatta, sille rutolle, Suomen ulkoministeri käytännössä ei sano EI. Blokissa sanaillaan vain... puoleen kannatus on tärkeintä.

Daniel Ortega oli vapailla vaaleilla valittu presidentti 1985–1990 ja sittemmin suurimman oppositiopuolueen FSLN:n puheenjohtaja. Vuoden 2006 presidentinvaaleissa hänet valittiin uudelleen Nicaraguan presidentiksi.

Timo Soini on vuodesta 1997 lähtien perussuomalaisten puheenjohtajana. Soini on Suomen ulkoasiain- ja eurooppaministeri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Janne Suuronen

Minä olen Soinin kanssa suunnilleen samaa ikäluokkaa. Jos olisit elänyt (nuorena) 1970- ja 1980-luvun Suomessa, niin ymmärtäisit hyvin Soinin kirjoituksen.

Virallisen linjan ja lässytyksen lisäksi jopa koululaitoksemme lapsetkin tuolloin valjastettiin Taxvärkki-keräyksen muodossa tukemaan Nicaragua kommunistihallitusta; sandinistit-tulivat kyllä käsitteenä tutuiksi suomalaisille. Ajanjakso, josta on jäänyt suomalaisten kollektiiviseen alitajuntaan paljon elementtejä. Ja mitkä elementit eivät välttämättä avaudu niille, jotka tuolloin eivät Suomessa asuneet.

Käyttäjän amgs kuva

Ronald Reaganin aikana ja ihailijoiden mukaan kaikki maat, jotka vähäsen olivat vasemmistoystävällisiä olivat kommunisteja. Kommunistivastaiselle sodalle uhratiin tuhansia nicaragualaisia, myös tyttöserkkuni. Nicaragua ei ole ollut koskaan kommunisti vaikka varmasti myös Suomen kommunistit auttoivat nicaragualaisia monin tavoin. Kiitos heille!
Sekä Soini, että sinä elätte menneisyydessä sen suhteen tunnistamatta niitä muutoksia mitä sandinistisen puolueen sisällä on tapahtunut. 90 -luvun sandinismi oli aivan toinen kuin nykyinen. Siinä esimerkki suomalaisille puolueille kuinka puolue voi siirtyä laidasta laitaan sopeutuen omaan aikaan. Onko se hyvä vai ei, se on eri asia.

Janne Suuronen

Minä taas en tiedä Suomessa yhtään poliitikkoa, joka ihailisi kanssallissosialistista ideologiaa. Jotta että jospa sinäkin Natsi-syyttelyinesi tulisit Soinin ja minun lisäkseni omasta kuplastasi suoraan 2010-luvulle.

Wikipedia ja 1970-luku:
"
Sandinistien poliittinen skaala oli laaja ulottuen vallankumouksellisista marxilaisista vapautuksen teologiaa kannattaviin kristittyihin.
"
Mutta eittämättä tilanne ja liike oli huomattavasti monitahoisempi. Ja muuttui vuosien myötä.

Kommunistin vastainen sota vei serkkutyttösi. Pieni katkeruus haiskahti. Kommunistit puolestaan silpoivat lukuisia minun sukuni jäseniä. Kun Suomi taisteli vapaan demokraattisen valtion olemassaolostaan; tästä, mistä sinäkin nyt täysin rinnoin nautit.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #4

Suuronen tarinoi:

"Minä taas en tiedä Suomessa yhtään poliitikkoa, joka ihailisi kanssallissosialistista ideologiaa."

Olet elänyt suojattua elämää.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #11

Kova väite. Nimeätkö kyseiset poliitikot, edes yhden, ettei jää pelkästään vihjailujen asteelle ?

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #14

Kuten vähän arvelinkin. Ei ollut miestä tulla kertomaan nimiä vihjailuidensa kohteista. On niin paljon helpompaa levittää punaroskaa suomalaisista natsi-poliitikoista.

Ja ei tarvitse selittää, ettei ole aikaa eikä kiinnostusta päivystää US blogeissa 24/7. Se tiedetään. Senkus käyt lyömässä ne nimet kehiin, joista ylempänä vihjailit kansallissosialististen ajatusten kannattamisesta.

Janne Suuronen

"
Milloin Suomen eduskunnassa on ollut kommunisteja?
"
Ennen vuotta 1918 ja uudestaan 1945-1990.

Sen jälkeen menee määrittelykysymykseksi, mutta kyllä jopa nyky-vasemmistoliitosta löytyy kannatusta väkivaltaiselle omaisuuden sosialisoinnillekin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #5

Ennen vuotta 1918 ei kommunistista puoluetta ollut olemassakaan.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #7

Niin. Vallankaappausta ase kädessä suomalaistenkin sosialistien enemmistö kuitenkin yritti. Venäjälläkin lopulta vallan anastaneissa äärivasemmistolaisissa taisi 1917 terminologisesti olla kyse bolsevikeistä, eikä kommunisteista.

Reijo Jokela

"Ei se ole salaisuus, että Soinilla on natsismin ideologiaa ihannoivia puoluetovereita".
Tuo ei ole salaisuus. Valhe se kylläkin on. Siellä nimittäin on porukkaa, joka kanattaa osia natsismin ideologiasta. Kun katsotaan ideologiaa kokonaisuutena, niin helposti huomaa, että vasemmistolaisuudessa isompi osa natsi-ideologiasta saa kannatusta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soini vannoo Vatikaanin nimeen, jossa rehottaa niin korruptio, rahanpesu, kuin pedofilia, joka kohdistuu pieniin poikiin. Jenkeillä ja varsinkin CIA:a ovat kädet kyynerpäitä myöten veressä, mitä tulee latinalaiseen-Amerikkaan, vai onko mm. Chilen tapahtumat jo unohdettu. Kaiken kaikkiaan nuo Soinin "plokit" ovat ala-arvoisia ottaen huomioon hänen asemansa ulkoministerinä. Tuomioja, eikä kukaan muukan entisistä ulkoministereistä ei olisi koskaan sortunut tuollaiseen kielenkäyttöön.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soini sitä ja Soini tätä, se on varmaan niin kuin Enbuske kolumnissaan kirjoitti, että Soini on Suomen paras markkinointimies.

Soinista ei tarvitse pitää ja ihan vapaasti vihatakin voi, en minäkään hänen lausahduksiaan oikein ymmärrä, mutta se ei vaan jaksa ihmetyttämästä, että samaan ansaan uppoavat samat kommentoijat joka kerta.

Ei Soinin tarkoitus olekaan puhua ns. älykkäälle kansanosalle, Soini puhuu juuri niille kuppiloiden ja lähiöiden maailmansortamille ihmisille, niille nämä puheet ja populismi uppoaa.

Turhaahan Soinin on yrittää vedota Vihreiden tai RKP:n kannattajakuntaan, siitä ei ole mitään hyötyä.

Se vaan ihmetyttää, että pidetään jotenkin asemaa väärinkäyttäneenä ja sortuneena huonoon kielenkäyttöön, onpa täällä piukkapipoista ja sulkeutunutta väkeä. Oletteko koskaan seuranneet, mitä ministerit etelä-euroopassa, Italiassa, Englannissa ja Amerikassa puhuvat. Tämä Soinin retoriikka on pientä siihen verrattuna.

Ihan piristäväähän se on, että ei aina kaikkien poliitikkojen puheet kuulosta samalle.

Se on lähes joka kerta kun Soini tuonne plokiinsa kirjoittaa, niin joku taas pahoittaa mielensä, parempi olisi, että vain itsekseen nauraisi, niin Soinikaan ei koko ajan julkisuudessa paistattelisi.

Kaksinaismoraalistakin toimittajat tällä viikolla puhuivat, ja Merja Kyllösen lausahdukset tantraseksistä olivat toimittajien mielestä ala-arvoisia, jos miespoliitikko olisi samaa ehdottanut, olisi aivan varmasti sen poliitikon ura loppunut.

Kannattaa ottaa huomioon, että harvoin Soini puhuu ihmisistä nimillä yleensä arvostelee puolueita ja puolueiden kannanottoja. Soinia taas usein juuri nimellä mollataan, mikä taas ei mielestäni politiikkaan kuulu.

Puolueita ja aatteita saa aina haukkua, kunhan jättää henkilökohtaisuudet pois.

Käyttäjän amgs kuva

"Kannattaa ottaa huomioon, että harvoin Soini puhuu ihmisistä nimillä yleensä arvostelee puolueita ja puolueiden kannanottoja. Soinia taas usein juuri nimellä mollataan, mikä taas ei mielestäni politiikkaan kuulu."
Kyllä Soini puhuu ihmisten nimellä. Li Anderssonia hän on maininnut viime aikoina. Julkisissa tehtävissä olevia henkilöitä voi ja pitää arvostella, jos on aiheita ja myös Timo Soinikin saa tehdä niin. Minusta tässä blogitekstissä enemmän kuin arvostellaan tehdään selväksi mitä "sandinistinen propaganda" mahdollisesti on. Sanon mahdollisesti, koska varmasti siihen propagandaan liittyy muutakin kuin ehdin kirjoittaa.
Merja Kyllösen sanoista on eri tulkintoja ja minusta jo siksi sanojen valinta oli epäonnistunut.
Sanot: "jos miespoliitikko olisi samaa ehdottanut, olisi aivan varmasti sen poliitikon ura loppunut." Et vasrmasti muista mitä jotkut perussuomalaiset kansanedustajat ovat sanoneet eduskunnassa vaikkapa seksuaalisista vähemmistöistä. Heille on vain naurettu, koska vitsi, vitsi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seksuaalinen vähemmistö ei ole yksityinen henkilö.

Sekoitat taas kerran asian, voi haukkua homoja, lesboja, heteroita, kommunisteja, natseja ja vaikka mitä ryhmttymää, se ei ole ehkä sopivaa, mutta henkilöön silloin ei mennä.

Väitätkö oikeasti kirkkain silmin, että jos Soini olisi sanonut Kyllösen tarvitsevan tantraseksiä, niin seuraukset olisivat olleet samat?

Ilkka Kanerva ja puutarhanhoito on esimerkki myös, miten käy, jos miesministeri leikkii tulella.

No se nyt on sanahelinää sandinisteistä mitä Soini käyttää, tämä blogisi on juuri esimerkki, mihin Soini pyrkii, ja syötti on nielaistu koukkuineen päiivineen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos joku ei ole tajunnut, että Vasemmistoliitossa on ollut ja on kommunisteja (jopa vanhoja stalinisteja kansanedustajina), niin se ei ole kai Soinin vika?

Vasemmistoliitolla on aatteeliset ja osin geneettiset juurensa niin SKP:ssä kuin SKDL:ssä!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen tuntenut satoja kommunisteja, kuten kaikki Turun seudulla konepajoissa työskennelleet, työkavereina parhaimillaan kymmenittäin ja aina toimeen tultiin. "Kotikommunisteiksi" heitä nimittäisin, sillä yhtään aktiivi "kommaria" en tunne joka olisi halunnut NL:n kaltaista yhteiskuntajärestelmää Suomeen. Omistusantoa, uutta autoa, kesämökkiä, lasten koulumenestystä ja "herraksi" pääsemistä, näitä kaikkea yhdessä tavoiteltiin, oltiinpa sitten "komukoita" tai "noskeja"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset