Vauvan äitiä ja kolmevuotiasta Sämää ei saa käännyttää Suomesta

Tänään moni suomalainen on järkyttynyt Riihimäellä asuva Huner Ali Muhammedin ja Gashaw Khaleel Hamadin perheen saamasta kohtelusta.

Ulkomaalaisvirasto on päättänyt erottaa perheen ja käännyttää äitiä ja kolmevuotias lapsi Irakiin. Heidän on lähdettävä Suomesta viimeistään perjantaina. Perheen kolmikuinen Klara-vauva saa toistaiseksi jäädä Suomeen, koska vauvan oleskeluluvasta ei ole vielä päätöstä. 

Autonkuljettajana työskentelevä isä on asunut perheineen Suomessa jo seitsemän vuotta. ”Huner sai turvapaikan, koska oli ammattiurheilija Irakissa ja pyöräilyjoukkue johon hän kuului oli vaarassa. Joukkueen 15 jäsenestä 11 on tapettu, neljä on saanut turvapaikan Euroopasta. Hunerille on myönnetty turvapaikka ja pysyvä oleskelulupa Suomessa.”

”Perheenyhdistäminen ei onnistunut, koska perheen tulot ovat liian matalat. Perheen isä on tehnyt työtä ravintolan autonkuljettajana, mutta hänen palkkansa on päätöksen mukaan liian pieni.”

Muut maahanmuuttoviraston perustelut ovat luettavissa muun muassa Helsingin Sanomien uutisesta.

Tuntuu siltä, että maahanmuuttovirastolla on kummallinen ja jopa epäinhimillinen käsitys lasten oikeuksista ja eduista. Tietenkin maahanmuuttovirasto soveltaa maan lakia ja politiikkojen tahtoa.

Maahanmuuttoviraston päätöksellä Huneri Ali Muhammedista tehdään yksinhuoltajaisä. Kuka hoitaa tai maksaa vauvan hoitokuluja? Jos isä jää kotiin vauvaa hoitamaan, hän ei voi ansaita itse toimeentulonsa. Miten voisi olla lapsen etu se, että vauva erotetaan omasta äidistä ja kolmevuotias isästä?

Jossain on kysyttyt maahanmuuttoviraston päätöksen puolustukseksi, että miksi vanhemmat tekivät lapsia, jos tiesivät hakemusprosessista. Kysyn kysyjiltä, että onko tämä elettävä elämä vai ei? Pitäisikö vaikkapa Talvivaaran työntekijöiltä kysyä, että miksi hankitte lapsia ja pankkilainoja, jos tiesitte yhtiön vaikeuksista. Minusta sellaista ei pitäisi edes kysyä tai ollaan vajoamassa kohti syvään henkiseen suohon. Miksi lapsia Suomessa kohdellaan kaltoin vain siksi, että heidän vanhemmilla ei ole hirveästi rahaa ja eivät ole syntyneet Suomessa?

Tiedoksi, muuten, että puolisoa vainoaville vaimokin on vihollinen. On ihmisoikeuden vastaista lähettää vaimoa maahan, jossa häntäkin vainotaan. Sodan repimässä maassa "säännöt" ovat toiset kuin hyvinvoivassa Suomessa. 

Kuten moni muu suomalainen, olen tänään alekirjoittanut adressin, jossa vaaditaan, ettei äitiä ja kolmevuotiasta Sämää saa käännyttää Suomesta. Käy sinäkin allekirjoittamassa.

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu