Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kesäkorotus ja hyvä kesäloma -keräys

  • Kesäkorotusraha löytyy jos tahtoa on. "Potilas tarvitsee happea" -kuva on otettu eilen aamulla.
    Kesäkorotusraha löytyy jos tahtoa on. "Potilas tarvitsee happea" -kuva on otettu eilen aamulla.

Lasten kesälomat ovat ovella. Jokainen äiti ja isä, joilla on tai on ollut taloudellisia vaikeuksia, ja koululaisia odottamassa yhtä innokkaasti kesälomia kuin jokainen lapsi odottaa, tietää kuinka hankalia hetkiä kesäloma tuo mukanaan. Ruokaan menee enemmän rahaa kuin lukuvuodessa ja lapset haluavat nähdä eri asioita ja myös niitä asioita, joista kaverit puhuvat. Monille lapsille Tukholman tai Tallinnan matka on vain haave.

Joku saattaa miettiä, että mitäs nämä vanhemmat menivät lapsia tekemään, jos eivät pysty tarjoamaan heille edes yhden Linnanmäen reissun (Pienemmille lapsille ilmaiset laitteet kelpaavat hyvin, mutta vanhemmat lapset haluavat kokeilla isompia laitteita, kuten heidän kaverinsa). On myös niin, että moni lapsi ymmärtää kun aikuinen selittää miksi ei voida tehdä sitä tai tätä. Tässä ei ole kyse vanhemmista vaan lapsista ja on hyvä, että vanhemmat puhuvat ongelmista.

Työttömyys, työkyvyttömyys voi tulla kenelle tahansa ilmoittamatta. Syyllistämisen sijasta pitäisi keskittyä siihen, että emme voi olla itsekkäitä ja miettiä vain kuinka erinomaisia olemme omien lastemme suhteen ja katsoa sivusta miten kesälläkin moni lapsi on eriarvoisessa asemassa. Lapset eivät ole vastuussa vaan aikuiset ja yhteiskunta.

Koska isät ja äidit, joille kesälomat tuovat haasteita tietävät mistä kirjoitan, niin jätetään turhia sanoja pois. MTV3 julkaisi jutun, jossa vanhemmat kertoivat kesälomien tuomista haasteista vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille. Yksi haastatelluista oli sitä mieltä, että” toimeentulotuki on sama on sitten kyseessä tammi- tai kesäkuu… – Olisi hienoa, että edes pieni korotus tulisi kesän ajaksi, kun ruokakulutkin ovat suuremmat silloin. Otettaisiin lapsia huomioon, ettei heidänkin tarvitsisi murehtia tällaisista asioista.”

Kesäterveiset kansanedustajille: mitä sanotte kesäkorotuksesta hankalassa asemassa oleville lapsiperheille? Arvioiden mukaan Suomessa noin 100 000 lasta elää köyhyydessä!

Kesäterveiset Suomen Punaiselle Ristille ja muille kansalaisjärjestöille: Kansalaisjärjestöt voisivat järjestä kesälomakeräyksiä. Onhan hyvä joulumieli -keräys hyvin suosittu. ”Hyvä kesäloma -keräyksen” tarkoitus voisi olla, kuten hyvä joulumieli -keräys, kerätä rahaa ruoka- ja retkilahjakortteihin.

Hyvää kesälomaa kaikille koululaisille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Valitettavasti "hyvinvointivaltiossa" moni näkee vain omaan napaan. Ihan oikeasti, jos köyhien lasten asemaa kiinnostaisi aikuisia, heitä ei olisi ja kaikki lapset nauttisivat yhdevertaisesta elämästä. Nyt näin ei ole ja sen pitäisi olla hyvinvoivien aikuisten häpeä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset