Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kyläläiset ovat elinvoimaisen kylän voimavara

  • Lohjan kaupungin ja Ikkalan kyläyhdistyksen yhteistyöllä kylälle saatiin uuden ilmoitustaulun..
    Lohjan kaupungin ja Ikkalan kyläyhdistyksen yhteistyöllä kylälle saatiin uuden ilmoitustaulun..
  • Kyläyhdistyksen ja yhden kyläläisen yhteistyöllä on saatu kauniita kukkia ohikulkijoiden iloksi.
    Kyläyhdistyksen ja yhden kyläläisen yhteistyöllä on saatu kauniita kukkia ohikulkijoiden iloksi.

Tänään sain seuraavan viestin:

"VOISIKO PAREMPAA TAPAHTUA!
Olen asunut vuosikymmeniä sitten viisi vuotta tuossa Ikkalan kylässä ja tuolloin meitä "uudisasukkaita" vierastettiin "alkuasukkaiden" toimesta aika tavalla ja erilaisilla tavoilla.
Nyt kylä ja yhteinen tekeminen kukoistaa ja vaikka kaupat ym. palvelut on menetetty paitsi kyläkoulun osalta sivistys on lisääntynyt uskomattomasti yhdessä tekemisen ansiosta.
Onnittelut Ana María Gutiérrez Sorainen sinulla on iso osa tapahtuneesta muutoksesta!
Kylä on kaunis kuin mikä, menkää katsomaan vaikka Ikkalan kylän omaa teatteria."

Vaikka kuinka edelliset sanat lämmittävät sydäntä, rehellisesti, Ikkalan kyläyhdistyksen jäsenet ansaitsevat kunnian tuhat kertaa enemmän kuin minä. Ikkalan kyläyhdistyksen kotisivulla on toimintakalenteri, josta käy ilmi kuinka paljon yhdistyksen ihmiset tekevät.

Ikkalan kyläyhdistyksen vuoden tärkein tapahtuma on elojuhlat ja sen järjestäminen vaatii monta kättä.

Nyt kesäkuussa poikkeuksellisesti Ikkalassa nähdään kesäteatteria. Ikkalalainen Liisa Jäppisen ideoima ja kirjoittama näytelmä on saanut kyläläisiä innostumaan. "Pieni Peikko-”ooppera” eli Ikkalan vuoren kultaa -esitykseen on näyttelijät saatu Ikkalasta ja lähiympäristöstä. Rooleja on niin lapsille kuin aikuisille. Musiikin näytelmään on säveltänyt Risto Nieminen ikkalalainen hänkin. Kokonaisuudessaan produktiossa on mukana yli kaksikymmentä innostunutta. "

Viesti on hyvä muistutus minulle, että kannattaa olla kansalaisyhteiskunnassa mukana ja yrittää vaikuttaa asuinympäristön viihtyvyyteen. Välillä itse mietin siirtyä sivummalle omaan rauhaan, mutta se olisi itsekästä. Kiitos viestin lähettäjälle herättämisestä! Mukana ollaan. <3

Julkaisen viestin Puheenvuorossa, koska palstalla keskitytään monesti kielteisiin asioihin ja arki, se välillä haastava, iloinen, antoisa ja ihana arki jää unholaan. Pienet yksityskohdat vaikuttavat myönteisesti ihmisiin. Tällä toisella saamallani viestillä on hyvä lopettaa:

"Ajelin eilen mökille Ikkalan kautta. Risteyksen liikenteenjakaja näytti mukavalta orvokki-istutuksineen. Pienet asiat kertovat kylän viihtyisyydestä ja huolenpidosta. "

 

Kiitos!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyläyhteisöt ovat ainoa voimavara keskittyvässä kuntarakenteessa maassamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset