Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Shirly Karvinen, olet Suomen kaunein

  • Kaunis mies. Valokuva oli yksi monista valokuvista Sanomatalon ala-aulan toukokuun näyttelystä.
    Kaunis mies. Valokuva oli yksi monista valokuvista Sanomatalon ala-aulan toukokuun näyttelystä.

En katso Miss Suomen kilpailuja enkä muitakaan kauneuskilpailuja. Olen siis ”kauneus on sisäistä” -hokeman kannattaja. Nyt kuitenkin alkoi missiuutisointia kiinnostua.

Kiinnostukseni lähti yhden kaverini Facebookin päivityksestä, jossa hän toteaa ”pettyneenä”, että hänestä ei voisi koskaan olla sopiva Miss Suomi, koska hän supisuomalaisuudesta huolimatta ei ole vaalea ja sinisilmäinen. Päivitys liittyy Iltasanomien uutiseen, jonka mukaan Miss Suomeksi kruunatun Shirly Karvisen tausta on ollut kielteistenkin kommenttien kohteena.

Ei uutta auringon alla ja surullista on, että ajan myötä moni jatkaa asiatonta kommentointia. Tavat eivät ole siis parantuneet. Silloin kun Lola Odusoga osallistui kyseiseen kilpailuun vuonna 1996, Porin torilla kuulin yhtä ja toista Lolan ulkonäöstä ja sopivuudesta Miss Suomeksi. Myöhemmin Odusoga itse on kertonut mitä hän joutui kuulemaan ja miten hän sen kesti. Aiheesta on kirja olemassa.

Luin Shirly Karvisen elämästä ja kyllä hän oiva esimerkki monille kansainvälisille nuorille naisille ja miehille. Karvisen ja Odusogan valinnat kertovat muusta ajattelutavasta. Suomi ei ole kokonaan syrjinnälle menetetty valtakunta. Hienoa!

Kaverilleni vain tiedoksi, että ulkokuoren muokkaamiselle on tarjoilla erilaisia konsteja. Eri asia on se, että ovatko rintojen suurentaminen, silmien värien vaihtaminen vaikkapa värilisillä linsseillä ja hiusten värien värjääminen kilpailua varten eettisesti oikein?

Ja mitä se kauneus loppujen lopuksi on?

Espanjaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kauneuskilpailut voisi omasta puolestani vaikka lopettaa, koska niistä seuraa vaan marinaa ja kitinää. En ymmärrä miksi nuoret naiset haluavat pistää itsensä karjanäyttelyyn kun samalla hoetaan että meidän kulttuurissapas naista oikein kunnioitetaan esimerkillisesti. Karjanäyttelyssä on näemmä myös rotukarjaulottuvuuksia.

On eri asia kisata vaikkapa esiintymistaidoissa, mallin karismassa, kuvauksellisuudessa ja erilaisissa harjoittelua tai lahjakkuutta vaativissa kilpailuissa. Toista on pistää lavalle kiertämään rinkiä bikineissä pisteitä varten. Mutta sitä kai ihmiset haluavat.

Käyttäjän amgs kuva

" Toista on pistää lavalle kiertämään rinkiä bikineissä pisteitä varten. Mutta sitä kai ihmiset haluavat." Mutta ketkä haluavat (katsovat) bikinikilpailuja? :) Ne kauneuskilpailut alkaavat olla jo menneestä maailmasta.

Yksi "myönteinen" seikka löydän Miss Universumin kilpailulusta ja se on se, että nykyisin moni maa tuo kilpailuun oman maan asioita esiin joillakin tavoin. Puvuissa kerrotaan vaikkapa oman maan luonnosta, jne. Toki omaa maata voidaan mainostaa ulkomaille monilla muilla tavoin kuin naisen vartalolla ja naamalla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"En ymmärrä miksi nuoret naiset haluavat pistää itsensä karjanäyttelyyn kun samalla hoetaan että meidän kulttuurissapas naista oikein kunnioitetaan esimerkillisesti."

Vai että ihan karjanäyttelyyn... hohhoijaa, muutenkin halventava kommentti. Missit ovat sinusta siis epäkunnioitettavia nuoria naisia. MIKSI? Siksikö koska missikisoihin liittyy vahvasti korostus kahdesta luonnollisesta sukupuolesta siitä toisesta, kauniimmasta, eli naisesta, mitä kisassa oikein korostetaan bikini- ja huihui jopa alusvaate esiintymiskierroksin.

Oikeasti, kannattaisi varmaan kysyä suoraan missi-finalistilta, miksi hän päätti - omasta vapaasta tahdostaan ja valinnastaan - ottaa osaa koitokseen. Ehkä se auttaisi sinua avartamaan omaa suppeaa näkemystä, ja jopa suvaitsemaan missejä jatkossa paremmin.

Susanna Vehmas

Kaksi asiaa,jotka tässä maassa eivät koskaan kansalaisille kelpaa ovat 1) istuva hallitus ja 2) "hallitseva" Miss Suomi.
Viime aikoina on kovasti ollut tapetilla koulukiusaaminen ja miten se aivan ehdottomasti olisi saatava loppumaan, keinolla millä hyvänsä. Teeskentelyä, teeskentelyä!! Toisaalta ihan yleisesti hyväksyttävää näyttää olevan ainakin missien (oltiin moisesta missi-instituutiosta nyt sitten mitä mieltä tahansa) ja poliitikkojen raaka arvostelu. Että siitä malliksi taaperoille miten suhtaudutaan lähimmäisiin.

Ilkka Huotari

Missikisat palvelee monikulttuurisuusagendaa, joten se on tarpeellinen kisa. :)

... Kuten tästäkin blogikirjoituksesta huomattiin.

Käyttäjän amgs kuva

Piti se arvata, että joku kommentoisi noin. Monikulttuurisuus on monille arki, todellisuus mihin synnytään tai tullaan. Natsismi, rasismi tai idiotismi övat valinta-asioita. Ihminen itse ei voi vaikuta siihen onko äiti kiinalainen ja isä suomalainen. Hyvä kysymys on se, miksi aiemmin ei Miss Suomen kilpailuissa ole vaikkapa saamelaisnuoria nähty.

Ilkka Huotari

Sehän oli enimmäkseen huumoria, mutta ripaus siinä saattoi olla tottakin...

Ehkä Shirlyn voitto on jollekin "uussuomalaiselle" tärkeä.

Ja siis hyvä jos on, ei mua sellainen tietenkään haittaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä oikeasti on aika raskasta ja naurettavaa, että jopa tällaisista hömppäkisoista saadaan jotenkin virtaa taas johonkin monikulttuurisuuskeskusteluun.

Kyllä on ilot vähissä, jos kuvittelee tämän asian johonkin mielipiteisiin vaikuttavan.

Miehet näkevät tuossa kilpailussa vain lihanpalan, eikä sen tummuusasteella kyllä ole yhteiskunnallisesti mitään merkitystä.

Petri Hämäläinen

Hienoa Ana - arvasit oikein ja löysit taas tänään vähintään yhden rasistin ja fasistin ja idiootin! Päivän hyvä työ tehty ja maailmaa parannettu muita haukkumalla. Nyt hyvällä mielellä petiin!

Käyttäjän amgs kuva

Jos tässä kommenttiketjussa on natsismin, rasismin tai idiotismin kannattajia, voisivat he miettiä miksi kommenttini loukkaa heitä. Natsismin ja rasismin kannattajilta en pyydä anteeksi, koska he ovat hyvin tietoisia siitä mitä tekevät ja mitä ideologiaa kannattavat. Idiotismista pääsee lukemalla, opiskelun kautta, esim.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset