Helsingin kaupunkipyörät innostavat

Vapun jälkeen Helsingin kaupunki toi kaduille keltaisia kaupunkipyöriä. Pyörät ovat Helsingin kantakaupungissa alueella, joka rajoittuu Ruoholahteen, Taka-Töölöön ja Sörnäisiin.

Alkajaisviikolla oli palkattuja oppaita ainakin Postitalon edessä olevassa pyöräasemassa. Opas vastasi kaupunkilaisten kysymyksiin ja opasti kaupunkipyörien käytössä. Olin siellä seuraamassa kuinka tämä palvelu toimii.

Kaupunkipyörät on saanut innostunut vastaanotto ja uudet pyörät houkuttelevat käyttäjiä. Eilen Ylen uutisissa sanotiin, että ensimmäisellä viikolla tehtiin noin 15 000 matkaa.

Pari miinusta kuulin: ruuhkaisemmissa asemissa ei välttämättä ole parkkipaikkoja saatavilla ja silloin pitää etsiä sitä parkkipaikkaa lähiasemista. Joidenkin käyttäjien mielestä toinen miinus on se, ettei pyörissä ole jalkajarruja. Kaupunkipyöristä on enemmän puhuttu niiden ulkonäöstä ja Alepa –mainoksen näkyvyydestä. Ilman muuta kaupunkien väri ja kauppaketjun mainos antavat ymmärtää, että palvelu olisi kyseisen kauppaketjun suunnittelema ja toteuttama, vaikka Alepa on vain palvelun pääsponsori.

Tärkeä tieto turisteille on se, että jokaisessa pyöräasemassa on opasteita englannin kielilläkin ja palvelu ei ole hinnalla pilattu. Koko kausi maksaa 25 euroa (toukokuusta lokakuuhun), viikko maksaa 10 euroa ja päivä 5 euroa. Lisää tietoa kaupunkipyörien palvelusta saa linkin kautta.

Polkuyörien suosio voi olla ongelma toisille, mutta toisille mahdollisuus. Nimittäin vapaaehtoisvoimin on avattu sellainen sovellus (Kaupunkifillarit.fi), josta saa tietoa kaupunkipyörien saatavustilanteesta koko kaupungissa. Kaupunkipyöräilijät, Sampsa Kuronen, Antero Päärni, Lauri Piispanen ja Hannu Leinonen, päätivät avittaa muita kaupunkilaisia. Hienoa ja toivottavasti vapaaehtoisryhmän työtä huomataan ulkomaillakin! Kaupunkifillarit -sovellus voi ratkaistaa myös parkkipaikkaongelman.

Kesällä 2016 Helsingissä on 500 keltaista pyörää ja 50 kaupunkipyöräasemaa. Helsingin kaupunkipyörät innostavat paitsi liikkumaan myös luomaan uutta. Hyvä!

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki: Descubreindo Finlandia

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu