Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Hallituspuolueen vai Suomen etu?

Viime päivinä moni on saanut vaikutelman, että Suomi on paitsi taloudellisessa myös henkisessä kriisissä.

Päivästä toiseen tiedotusvälineistä ja julkisessa keskustelussa tulee etupäässä kielteisiä uutisia. Kuka on vastuussa kielteisestä ilmapiiristä? - Tuskin tiedotusvälineet ja kansalaiset yksin. Politiikalla ja poliitikoilla on suuri vastuu siitä mitä ja miten asioita esitetään. Poliitikot ovat myös vastuussa niistä päätöksistä, jotka ovat vieneet ja vievät maata nykytilanteeseen.

Juha Sipilän hallituksen leikkauspolitiikka ei edistä myönteisen ilmapiirin luomista, päinvastoin. Tyytymättömyyttä ja jopa toivottomuutta lisää se, että toisin kuin edellisten hallituskausien aikana, nykyisin ei ole olemassa yhtä poliittista voimaa, jonka kautta kanavoida pettymyksiä.  Perussuomalaisten takkikääntöpolitiikan jälkeen, tuttu ja turvallinen SDP tuntuu järkevältä vaihtoehdolta monille.

Kehysriihen tuloksista on kirjoitettu paljon, mutta ei siitä, että hallituksen julkisuuteen tarjoamilla leikkaustoimenpiteillä annettiin ennen kaikkea vahva hallituspuolueiden imagoon liittyvä viesti.

Kehitysyhteistyön määrärahojen leikkaus vanhojen leikkauksien päälle ei ole ymmärrettävissä muuten kuin perussuomalaisten viestinä omille kannattajille. On yleisessä tiedossa, että kehitysyhteistyövastaisuus elää vahvana perussuomalaisten parissa. Ei kehitysyhteistyörahojen leikkauksilla saada Suomen taloutta kuntoon, mutta kyllä kurjistettua kehitysmaissa toimivia projekteja ja projektien osapuolia. Ironista kyllä, sitä kautta lisätään ihmisten tarvetta poistua omasta kodista turvaa hakemaan ulkomailtakin.

Valinnanvapaus on kaunis sana, mutta terveydenhoidon valinnanvapaus merkitsee myös terveyspalvelujen yksityistämistä. Olen syntynyt maassa, jossa terveyspalveluja saadaan etupäässä yksityisiltä firmoilta, vaikka julkisiakin palveluja on nykyisin ja siksi yksityistäminen ei ole sellainen asia, josta olisin eri mieltä. Pitäisi kuitenkin tiedostaa, että Suomessa myös terveyspalveluja tarjoavat yksityiset yritykset turvautuvat verokikkailuun. Laitonta se ei ole, mutta kenties moraalitonta. Tulevaisuudessa enemmän euroja saattaa päättyä veroparatiiseihin, jos nykyistä enemmän ei tehdä mitään sen estämiseksi.

Yksityistäminen on ollut hallituspuolueiden ja varsinkin Kokoomuksen heinä ja siksi tämä päätös on viesti omille kannattajille. Tiedetään, että kun palveluja yksityistetään, ajan myötä palvelujen hinta nousee ja palvelujen laatu saattaa heikentyä. Yksityisfirman tarkoitus ei ole palvella kansalaisia vaan maksimoida voittonsa.

Sanotaan, että kielteiset uutiset myyvät, mutta kielteinen ilmapiiri, lamasta jatkuvasti puhuminen, oman puolueen intressin maan intressin etujen edelle asettaminen ei ole kovin rakentavaa politiikkaa. Kielteisyys ei voi viedä myönteisiin tuloksiin ja siksi  kiitoksia Markku Huuskolle tämän päivän myönteisestä kirjoituksesta.

Koska aprillipilastani johtuen, ole saanut onnitteluviestejä selvennän, että en ole puoluepolitiikassa mukana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuitenkin entiset aateveljesi ovat suosittelijoitasi, olet tehnyt oikean ratkaisun lopettaessasi puoluepolitiikan.

Käyttäjän amgs kuva

Aateveljet. :) Nuo kolme suosittelijaa ovat suositelleet isänmaalista tekstiä, jossa kuvailin joidenkin kansalaisten tuntoja.
Ymmärrän, jos perussuomalaiset ja kokoomuslaiset eivät kannusta itsenäistä ajattelijaa varsinkin kun kritiikki kohdistuu heidän puoluejohtajien tekemiin päätöksiin. Monille puolueen etu ja oma etu menee muun edelle.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Huvittavaa kyllä Aimo nyt. Mikä ihmeen"entinen aateveli". Jos yhtään osaat lukea niin omassa esittelyssäni ei ole koskaan lukenut puoluetta eikä edes uskontoa, sillä minä olen täysin poliittisesti sitoutumaton, sama koskee uskontoa, en usko.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suomi on henkisessä kriisissä kun alkaa karsia traditioitaan, mm. koulujen kevät-ja joulujuhlia menoineen miellyttääkseen uudisasukkaita.

Käyttäjän amgs kuva

Ja silloin, kun työttömiä luokitellaan rikkaruohoksi, ikäihminen koetaan kulu- ja menoeräksi ja hyviä käyttäytymistapoja ei noudateta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset