Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

"No farms, no food!"

 • "No farms, no food!"
 • "No farms, no food!"
 • "No farms, no food!"
 • "No farms, no food!"
 • "No farms, no food!"
 • "No farms, no food!"
 • Myös Helsingin yliopiston maataloustieteiden laitoksen opiskelijat oliva mukana.
  Myös Helsingin yliopiston maataloustieteiden laitoksen opiskelijat oliva mukana.
 • Nuori mielenosoittaja. :)
  Nuori mielenosoittaja. :)
 • Joskus luontokin palkitsee. Välillä aurinko paistoi.
  Joskus luontokin palkitsee. Välillä aurinko paistoi.
 • "No farms, no food!"
 • "No farms, no food!"
 • "No farms, no food!"
 • Rautatieaseman ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan välissä oli noin 60 traktoria.
  Rautatieaseman ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan välissä oli noin 60 traktoria.

Tänään annetaan puheenvuoro niille, jotka sen ansaitsevat.

Tämä kuvakooste on maanviljeilijöiden viesti päättäjille ja samalla kunnioitukseni varsinkin niitä kohtaan, jotka ajoivat tänään satoja kilometria asiansa ja suomalaisen ruoan puolesta.

Kaikki traktorit eivät päässeet Senaatintorille vaan joutuivat jäämään Unioninkadulle ja Kaisaniemen kentälle.

Olisi ihan mukava, jos kuvat näkyisivät kuten Vapaavuorossa. Toimitus, voikos asialle tehdä jotakin?

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki: Punto Nórdico

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Nykymeiningissä kuluttaja häviää

me maksetaan tuotteesta mistä tuottaja saa vain prosentin tai kaksi ja loput menee kauppakorporaatioille, sitten me maksetaan veroina tuottajille jotta nämä voivat tuottaa lisää tavaraa josta voimme kauppakorporaatioille maksaa.

Käyttäjän amgs kuva

Eli, kauppakorporaatiot ovat jo hyvin tuettuja, mutta se ei ole viljeilijän vika, että tilanne on mennyt tuohon suuntaan. Taisi jossain kylttissä lukea "Byrokratia alas!".

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomi on hyvin huonoa maaperää kaupan kilpailulle, Suomessa pitäisi olla asukkaita kymmenen kertaa enemmän ja kuluttajien ostovoima kaksikertaa parempi jotta kilpailu kannnattaaisi. Suomessa s-ryhmä ja k-ryhmä muodostaa duopolin ja ne määrää suunilleen kokotahdin. Enen on ollut T-ryhmä mutta sen vei 1990-luvun lama. Ennen oli Spar-ketju mutta se teki konkurssin 2000-luvun alussa. Enen oli Suomenlähikauppa (Siwa, Valintatalo, Euromarket) mutta sen osti k-ryhmä 2015. Enään ei sitkuttele kuin vaivainen Lidll näiden kahden kaupan jätin rinnalla. Samaan aikaan alkaa ihmisillä olemaan "nälkä" kun ruokien hinnat pyrkivät luonostaan nousemaan inflaation myötä mutta tulot laskevat sisäisen deflaation takia. Suurimman palan rahapussista haukkaa kuitenkin vielä räjähdysmäisesti nousseet asuin kustannukset. Eniten kuitenkin vaukuttaa että maanviljelijöiden ahdingosta syytetään kauppojen halpuutus kamppanjaa joka johtuu kuluttajien ahdingosta ja se puolestaan Suomen taloustilanteesta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #4

Sama kuin yllä selkeämmin:
Suomessa kaksi kaupan jättiä (s-ryhmä ja k-ryhmä) ovatmuodostaneet duopolin raivaamalla kilpailijoita tieltään (T-ryhmä, Spar, Suomenlähikauppa) koska liian pienen väestömäärän ja sen heikon ostovoimantakia Suomi on huono alusta kilpailulle. Nämä kaksi jättiä pääsevät määräämään tahtia kilpailun puutteessa siitä huolimatta että Saksalainen Lidll roikkuu perässä.
Koko 2010-luvun ajan suomea on riepotellut taloudellinen taantuma mikä on heikentänyt ostovoimaa entisestään ja se näkyy laskeneena kulutuksena eli kysyntänä. Ostovoiman lskua lisää vielä sisäinendevalvaatio eli ihmisten tuloja pyritään laskemaan talouden tasapainon saavuttamiseksi. Tähän koko 2000-lukua kestäneen ostovoiman heikkenemiseen ovat kaupat vastanneet halpuutuskamppanialla mikä närkästyttää maatalousyrittäjiä sillä halpuuttamisen hinta onmin heidän tulojensa polkemista. Suomen maataloussekstorille on ollut myös kova isku Venäjän vastaiset talouspakotteet sekä lisääntyneiden säädösten ynnä direktiivien tuoma raskas byrogratia viidakko.

Timo Hakkinen

Hyvä Ana, että olet talonpojan asialla.
Oletko löytänyt uuden polittisen kodin meidän Alkiolaisten joukosta. Meidän perusarvoihin kuuluu koti uskonto ja isänmaa.
Tervetuloa puolustamaan arvojamme

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomen hälyyttävä tilanne:
No farms, no food vs no money, no eating

Ratkaisu vastakkain asetteluun:
Less bureaucracy, more money

Seuraus ongelman ratkaisusta:
Less secure, more loans.

Käyttäjän amgs kuva

En olisi niin pesimistinen. Tuon mielenosoituksen tarkoitus ei ollut vain vastustaa yhtä asiaa, kuten ruoan hintakilpailun vastustaminen. Sinänsä kilpailu kauppiaiden välillä kuuluu markkinatalouteen, mutta sen pitäisi tehdä reilusti tuottajia kohtaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset