Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Pelottavien ihmisten turvallisuudesta

  • Kuvakaappaus Ylen sivuilta.
    Kuvakaappaus Ylen sivuilta.

Yle haluaa tarjota kansalaisille erilaisia mielipiteitä. Hienoa, hienoa! Tänään on A2-turvattomuus-ilta, johon on kutsuttu erilaisia ihmisiä keskustelemaan turvattomuudesta, mutta ei mistä tahansa turvattomuudesta vaan miksi maahanmuutto pelottaa?

Ylen tarjoama fakta on se, että maahanmuutto pelottaa. Maahanmuutto koostuu kuitenkin ihmisistä, ihmisistä joiden sana ei paljon painaa, kun keskustellaan siitä miksi he ovat pelottavia. Yle vahvistaa jo otsikolla, että jotkut ihmiset aiheuttavat pelkoa ja jotkut pelkäävät. Ei sillä ole väliä mitä illassa tullaan sanomaan, koska jokainen televisiokatsoja voi poimia sieltä omia mielipiteitä. Eri asia on se mitä niillä mielipiteillä myöhemmin kansalainen tekee.

Voi käydä niin, että tuskin ilta tulee parantamaan pelottavien ihmisten turvallisuutta. Vaikka pelottavat ihmiset eivät olisi Suomen kansalaisia, hekin ovat ihmisiä yhtä turvallisuuden tarpeessa kuin kaikki muut. Mikä olisi Ylen vastuu, jos ohjelman jälkeen iskut vastaanottokeskuksiiin ja maahanmuuttajia kohtaan lisääntyisivät? Muuten, taitaa olla niin, että kavereissani ei ole kovin pelokkaitta suomalaisia. Kiitos sisukkaille suomalaisille!

Muuten, milloin Yle järjestää opintoraha-, kaivosvero-, metsähallituslaki-iltoja, ym.?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (94 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ylen Tampereen toimitus on aina halunnut tulla huomatuksi Helsinki-keskeisessä yhteiskunnassamme. Tällainen mölyilta kerää katsojia, varsinkin, kun mukaan on kutsuttu ihan oikea natsi.

Turha sitä on boikotoida, kun kaikki siitä kuitenkin huomenna täällä hölisevät. Verorahoitteisella roskaviihteellä on vahva ote suomalaisesta tajunnasta. Iltakaljat on jo ostettu.

Käyttäjän amgs kuva

Tuo kutsuvieras on erikoinen ratkaisu Yleltä. Sinne on tulossa myös Asikkalan kunnanjohtaja, jolla on erikoisia näkemyksiä. Hän taisi yhdessä radiohaastattelussa puhua "pakolaislaumoista". Laumoissa on eläimiä ja sana voi kuulla kapakoissa, mutta ei kunnanjohtajan suulla. Toisin se on esimerkki siitä kuinka virka-asemissa olevat voivat olla "ei niin asiallisia".

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Näytti osallistujalista sellaiselta, että maahanmuuttajat kokevat syvää turvattomuutta täällä Suomessa ja se asia on nyt kerakaikkiaan ratkaistava Ylen toimesta. Onnea ja menestystä tärkeälle, tasapuoliselle ja luotettavalle työlle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

En pelottilisi ketään olemaan katsomatta tätä toista A2-pakolaisiltaa, vaikka nimi olisikin nyt ajan rajussa riennossa kohdentunut jostain syystä muotoon 'turvattomuusilta'. Alkusyksystä nähty A2-pakolaisilta oli näet niin surkeansäälittävän pateettisen huono, että sitä pahemmaksi on aika vaikea panna mediatyön kannalta kesätoimittajien läksiäisbileissäkään.

"Olen suomalainen" laulettiin A2-pakolaisillan lopuksi käsinkosketeltavassa euforiahengessä hauskana mutta ilmeisen yliampuvana tuputuskotouttamistemppuna. Turvapaikanhakijat velvoitettiin osallistumaan heille vieraalla kielellämme yhteislauluun, 80-luvun italiaisbiisin pohjalta tehtyyn uuskansanlauluun. En tarkoita yksin määritelmällistä ristiriitaa todetessani, että paikalla olleista ulkomaalaisista ei yhdestäkään tule koskaan suomalaista. Turvapaikan saaneelle maahanmuuttajalle mahdollisesti myönnettävä Suomen kansalaisuushan ei muuta ketään suomalaiseksi elinikänään. Kansalaisuus ja kansallisuus siis ovat yhä kaksi eri käsitettä ja asiaa. Ks. tarkemmin A2 osa 1:n kritiikki:
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204314-m...

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Olen asunut Suomessa 20 vuotta, enkä ole kertaakaan pelännyt yhtäkään kantasuomalaista. Missään kenkälaatikossa en minäkään elä ja itse asiassa, on tullut eleltyä niin pohjoisessa kuin etelässä, useammassa eri kaupungissa.

Sen sijaan lähestulkoon jokainen negatiivinen asia elämässäni on liittynyt tavalla tai toisella siihen, millaisia odotuksia minuun on kohdistettu varttuessani lapsesta tytöksi ja tytöstä naiseksi. Olen aina kadehtinut suomalaisia nuoria siitä, ettei heitä (ainakaan tietääkseni) juurikaan syyllistetty ja peloteltu milloin mistäkin joka liittyy häpeään, kasvojen menetykseen, kunniaan jne. Varmasti joissakin uskonnollisimmissa suomalaisperheissä niinkin on tapahtunut, mutta minä en sellaisia perheitä juurikaan tuntenut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomessa toki on naisten asema ja kohtelu parantunut joka vuosikymmenellä ennen tätä. Siitä saa kiittää vasemmistoa, feminismiä ja valistusta sekä eurooppalaisten arvojen kunnioitusta. Kiitosta täytyy myös antaa suomalaiselle perinteelle johon kuuluu vahvat itsenäiset naiset.
Meillä vanhemmilla naisilla voi olla samantapaisia ikäviä kokemuksia kuin mitä kuvaat. Hienoa että otit esiin nyt niin epämuodikkaita naiskysymyksiä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä en pelkää mitään muuta kuin YLE:ä. Se on suuri turvattomuuden ja ahdistuksen aiheuttaja elämässäni. Se ryöstää minut joka kuukausi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täh, oletko tosissasi? Et pelkää muuta kuin Yleä. Ylekö Suomen suuri ryöstäjä joka vaanii lompakkojamme nurkkien takana? Suomi olisi paratiisi ja onnela jos vaan yleä ei olisi?
Uusi piirre sinussa, kieltämättä tuo ylepelko.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tajusin tämän pelkoni vasta tätä bloggausta lukiessani. Sittemmin olen pohtinut, mihin sitä tuollaista edes tarvitsee moniarvoisessa yhteiskunnassa. Kaikenlainen kansalaisten homogenointi pitäisi lopettaa justiinsa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Että vaan kaupallista mediatuotantoa eli mitä vittua ja youtubin kissavideoita? Sehän se vasta homogenisoi.
Länsimainen individualismi (homogeenisuuden vastakohta) liittyy paljon lukutaitoon ja kansansivistykseen. On paradoksaalista että homogenisoivat koululaitokset ja yleisradiot tuottavat mahdollisuuden individualisaatioon. Jos vaikka mietit omaa taustaasi ja vertaat sitä esim etiopialaiseen taustaan missä valtio ei yleissivistä ihmisiä samassa mitassa niin tajuat kuinka paljon vapautta valita on tämä yleissivistävä valtio sinulle tarjonnut.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #24

Lukutaitokin kaventaa valinnanvapautta, ellei sitä itse valitse. Ei se ole mikään elinehto.

Länsimainen individualismi ei käytännössä ole individualismia, vaan tyylipuhdasta kollektiivista narsismia, eli perusteetonta jaettua uskoa omaan erityisyyteen. Ihmiset eivät koskaan ole olleet näin tasapäisiä ja samankaltaisia harhojaan myöten. Sallittua on se, millä ei ole lopulta mitään merkitystä. Kaikki muu on tiukasti kontrolloitua ja säänneltyä. Tiedät valinneesi liian vapaasti kun poliisi koputtaa ovelle tai kun toimimalla kuten valtio tai valtaapitävät, pamahtaa linnaa.

Valinnanvapaus on näennäistä, enkä ole aivan varma, onko se edes teoriassa hyväksi ihmiselle, joka on historiallisesti oppinut selviämään ja menestymään niukkojen valintojen maailmassa.

Vapaus, se on tosiaan lumihanki. Kun vedät siihen tien, sinne menet, mihin se määrää. Ja jos kuvittelee, että se on valinnanvapautta, että voi päättää mitä laitaa tiestä kulkee ja millä tavalla, niin aika suppeasti tätä maailmaa katsoo.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Siinä on vaan se ristiriita että me paraikaa kommunikoimme perin länsimaisesti niiden konventioiden kautta joita olemme "kollektiivisen narsismin" jos niin haluat sitä nimittää määräämillä ehdoilla.
Kun ollaan tanssin tai musiikin akustisen tuottamisen alueella niin silloin länsimaisesta Yle-lellisyydestä voi olla haittaa enemmän kuin hyötyä siinä suhteessa olen samoilla linjoilla kanssasi.

Johannes Paasio Vastaus kommenttiin #24

Sini, ymmärsitkö itsekään tuota litaniaasi? Huomaan sinun oleva punavihreä intellektuelli, mutta intellektuellilta toivoisin loogisempaa argumentointi. Erityisesti syy-seuraus suhteet tulisi voida kiteytää selvemmin.

En jaksa enää hiilestyä amgs normatiivisista luennoista, joiden sisältö on jotain naivin ja ärsyttävän besserwisserin välimaastossa. Mutta kehoitan amgs olemaan usein äänessä. Aina kun amsg avaa suunsa, kourallinen ihmisiä herää punavihreästi multi-kulti unesta sen painajaismaiseen todellisuuteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

Ihme kaksi kärpästä samalla iskulla lyöntiä mulle ja Analle. Hoh hoh hoijaa. Kingi tuli paikalle. Hah hah.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #31

Sini, nyt sanon sinulle julkisesti, että olen saanut viestejä, jossa minua kehotetaan olematta kanssasi kovin samaa mieltä, koska voin leimautua. Sen jälkeen kun olen lukenut olevani vaikka mitä täällä blogissani, en minä epäröin mitenkään olevani kanssasi samaa mieltä erityisesti ihmisoikeuskysymyksissä, yhdenvertaisuudessa ja itsenäisessä yhteiskunnan tarkastelussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Onpa jännää touhua. Ja nää sit haukkuvat islamia mutta paternalisoivat naisia itse.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nasima R. Ja Jani Toivola jäävät pois turvattomuusillasta. Täältä näkee perustelut. http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kunta-ja-pal...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#6
En tavallisesti katso näitä Ylen ohjelmia mutta kun sitä näin mainostetaan niin pitänee tuo katsoa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Muistelen, että Halla-aho jäi aikoinaan pois islam-illasta varsin samoin perusteluin, häntä ei vastakkainasettelu ja ylimitoitettu kilpaa päällehuutelu älämölö keskustelu kiinnostanut.. asiallisempi konteksti taas olisi. Vastakkainasettelulla varmistellaan vain messevät katsojaluvut ylenpalttisesti verovaroista nautiskelevalle YLElle - sehän tämän turvattomuusillan päätarkoitus tietysti on.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ulkoministeri Soini puolestaan ei toistuvista pyynnöistä huolimatta ole antanut haastattelua tiettyyn sanomalehteen.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä !

Käyttäjän amgs kuva

Olisiko tuollaisella asenteella tekemistä tuon puolueen laskevan kannatuksen kanssa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #41

Hufvudstadsbladet tekee pahoin tappiollista taloudellista tulosta.

Johtuneeko tämä siitä, että ulkoministeri Soini ei ole antanut sille toistuvista pyynnöistä huolimatta haastattelua ?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nasima Razmyar on oikeastaan hyvinkin oikeutettu arvostelemaan YLEä ja jukista mamu/tupa-keskusteluamme siksikin, että media ei ole ennen vuodenvaihdetta riittävästi kiinnittänyt huomiota mm. hänen ja Monika-naisten yleisiä väärinkäsityksiä ja disinformaatiota oikaiseviin viesteihin. Jostain syystä aina korostetaan tiettyjen vierastaustaisten kulttuuripiirien ylisuurta osuutta puskaraiskauksissa ja muissa tuntemattomien kesken tehdyissä väkivaltarikoksissa. Kuitenkin myös läheisväkivalta on valitettavasti hälyttävästi yleisempää noissä jo turvapaikan saaneiden vakiintuneissa maahanmuuttajapiireissä, joissa mm. kunniakäsitysvääristymistä johtuva vaikenemiskulttuuri ja sukupuolten tasa-arvokäsitysten ja perhemuotojen poikkeavuus nostavat myös viranomaisavun hakemiskynnystä.

Laajalti suositussa disinformaatiossa kuitenkin jatkuvasti toistetaan todistamattomaan mututuntumaan perustuvaa "tietoa", että läheisväkivalta ja perheenkeskeiset seksuaalirikokset ja hyväksikäytöt olisivat jotenkin erityisesti 'kantasuomalaisten juttu' siinä missä ehkä puskaraiskaukset maahanmuuttajien. Tällaista diplomaattista vieraskohteliaisuustaipumusta osoittaen käytännössä hämärretään mm. moniavioisuuden, järjestettyjen lapsiavioliittojen ym. tietyille vieraskulttuureille tyypillisten piirteiden maahantulon merkitystä kielteisten ilmiöiden kuten mm. taharrush gamaenkin leviämisen kannalta - ja osoitetaan näin hyssyttelemällä tuollaisen kulttuurivääristymän eräänlaista tosiasiallista hyväksymistä väärän suvaitsevaisuuden nimissä.

Monika-naisten Nasima Razmyar ja Väestöliitossa turvapaikanhakijoille valistustyötä tehnyt Mina Zandkarimi kommentoivat tunnettuja raiskaustilastoja marraskuisessa A-studiossa. Toimittaja Kirsi Heikelin erikseen kysyttyä he myönsivät vakavat ongelmat myös maahanmuuttajakulttuurien perheensisäisten pakkohyväksikäyttöjen riskistä, mikä on kulttuuriperäisesti valitettavan paljon suurempi kantaväestöön verraten. Monika-naisten sivuilla mainitaan: "...Myös ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden osalta korostuu lähisuhdeväkivalta. Maahanmuuttajanaisten kohdalla nousevat esille kunniaan, häpeään ja ylipäätään naisen asemaan liittyvät pelot. Lähisuhdeväkivallan osalta kohtaamme edelleen tilanteita, joissa puoliso uhkaa lasten huoltoon, oleskeluvan jatkumiseen ja ylipäätään maassa pärjäämiseen liittyvillä asioilla." Ks. - Kukkahatut syöttävät kakkahuttua, MV-hörhöt maalaavat seinälle "paholaiskriisiä" http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210956-k...

Käyttäjän amgs kuva

Veikko, pyydän anteeksi koska ylireagoin ja siksi poistin kommenttini.
Olen silti yhä sitä mieltä, että suurin osa maahanmuuttajanaisista tulee Suomeen avioliiton kautta, suomalaisen miehen kanssa. Kun puhutaan maahanmuuttajanaisten peloista, pitää tiedostaa kenen kanssa ne naiset etupäässä elävät. Kaikki maahanmuuttajanaiset eivät elä maahanmuuttajamiehen kanssa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #62

Kiitos Ana María. - Valtaosa maahanmuuttajanaisista ehkä tuleekin maahan avioliiton kautta, mutta pahoin kyllä pelkän, että nimenomaan nuo Monika-naistenkin tarkoittamat kolminkertaista läheisväkivallan uhkaa elävät ovat pääosin nimenomaan niitä Nasimankin viittaamia kulttuurisia erityisryhmiä lähinnä Lähi-idän ja Afrikan suunnilta. Minusta on kunniakasta että edes Nasima ja Monika-naiset ovat uskaltaneet käsitellä myös tätä poliittisesti epäkorrektia ongelma-aihetta vaikka epäsuvaitsevaisuuden ja rasisminkin leimakirves on aina vaarana. Toki faktalukujakin on aika ajoin julkaistu:
- http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...
- http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/seura%20riski-...

P.S. Ilmeisesti Jone Nikulakaan ei ole eilisen A2-turvattomuusillan esiintymisensä perusteella nähnyt marraskuista ansiokasta tv-haastattelua marraskuisessa A-studiossa, jossa Monika-naisten Nasima Razmyar ja Väestöliitossa turvapaikanhakijoille valistustyötä tehnyt Mina Zandkarimi kommentoivat tunnettuja raiskaustilastoja. Toimittaja Kirsi Heikelin erikseen kysyttyä he myönsivät vakavat ongelmat myös maahanmuuttajakulttuurien perheensisäisten pakkohyväksikäyttöjen riskistä, mikä on kulttuuriperäisesti valitettavan paljon suurempi kantaväestöön verraten. Monika-naisten sivuilla mainitaan: "...Myös ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden osalta korostuu lähisuhdeväkivalta. Maahanmuuttajanaisten kohdalla nousevat esille kunniaan, häpeään ja ylipäätään naisen asemaan liittyvät pelot..."

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #65

Ilmiö on olemassa, mutta enemmän kuin kulttuuriin, se on sidoksissa myös muihin seikkoihin, kuten aikuisten koulutus. Tuskin korkeastikoulutettu nainen, olisi hän mistä tahansa maasta, alistuu noin vain väkivaltaiseen suhteeseen.

Yle eilisestä keskusteluohjelmasta (sen verran kun ehdin vilkaista) ihmetytti miksi takana oli kolme naista, ilmeisesti turvapaikanhakijoita. Heiltä ei kysytty mitään ja kun juontaja puhuu maisten asemasta tulijoiden kulttuureissa, kamera siirtyi heihin ikään kuin naiset olisivat todistusta heikossa asemassa olevista naisista. Ei se ollut oikein vaika aiheen käsittely oli ihan ok.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #66

Itsekin kiinnitin huomioon samaan, miksi ihmeessä burkhapäiset naiset eivät saaneet kättään pystyyn puheenvuoroa varten, vaan vain hädintuskin ilmeillään esittivät hiljaisen erimielisyytensä, kun joku Macho-Haidar 'todisti', että toisin kuin kantasuomalaisperheissä muslimimaahanmuuttajien piireissä eivät naiset ole nyrkin ja hellan välissä, vaan aktiivisia oman onnensa seppiä, jotka sulasta omasta tahdostaan alistuvat alistettaviksi. :D Sitä vastoin studion aktiivisin nuori nainen puhui itse omasta puolestaan ja kertoi rohkeasti omalla nimellään ja naamallaan olevansa jonkin mamuryhmän edustajan raiskaama entinen muslimi.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #67

Tuo on vain tulkintasi, koska et voi koskaan tiedä mitä nuo naiset oikeasti ajattelivat. Ymmärsivätkö he mitä olivat tekemässä ja kuuntelemassa ja jos eivät, miksi Yle ei hankinut tulkin ja miksi kamera kuvasi heitä "sopivalla hetkellä".

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #68

Totta Ana María. Se on tulkintaa, niin kuin tuo Sinunkin tulkintasi "kamera siirtyi heihin ikään kuin naiset olisivat todistusta heikossa asemassa olevista naisista." Emme olisi ihmisiä ellemme tulkitsisi, koneet eivät kai siihen vielä samalla tavalla (valitettavasti/onneksi?) pysty muuten kuin teknisluontoisissa hahmotuksissa ym. ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #67

Entisellä muslimilla oli viestikin: "Saa olla töykee ja törkee."

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #84

Kieltäisitkö sinä töykeyden ja törkeyden raiskatuksi tulleelta siinä yhteydessä mihin hän sen sanomalla viittasi? Suositteletko ahdisteltavaa naista puolustamaan koskemattomuuttaan pelkällä suvaitsevaisuudella ja myötätunnolla ja alistumisella kohtaloonsa osoittamalla vain armonanomuksensa säälittävällä sanattomalla toiveella että yksi kerrallaan ins-allah, tai mitä missäkin uskonnossa sanotaan tai oumaigaad neutraalisti.

Jone oli moukkamaisen töykeä tuota nuorta naista kohtaan esittelemällä sanaista keskisormeaan. Olisi ansainnut tältä suoran toivotuksen Jonen tulla myös tietoiseksi ihan omaperskohtaisesti miltä se tuntuu. Mutta kuten todettu, tyttöparkahan joutuisi oikeuteen uhkauksesta jos olisi niin sanonut.

Käyttäjän amgs kuva

Mietin vielä kun kirjoitin, että on hyvä, että ainakin Jani ja Nasima ovat mukana esittämässä eri kantoja. Ymmärrän täysin perusteluja ja erityisesti tuo vastakkainasettelu ei vie mihinkään hyvään vaan luo lisää mielipiteiden jyrkentymistä. Ei verorahoilla saisi tehdä sitä. Miksi Yle ei haastaa päättäjiä keskustelemaan leipäjonoista, ym. todellisista ongelmista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan, on kasoittain kipukysymyksiä joita yle voisi nostaa. Mutta persut johtavat nykyään yleä. Kun Rene Hursti jätti persut he nyt estävät leipäjonojen käsittelyn ylessä. Koska persut on hallituksessa yle ei käsittele yliopitojen alasajoa eikä koulutusleikkauksia.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Muistutat kovasti Sini äärilaitta, kaikkien epäkohtien vika ovat maahanmuuttajat, Saksassa olivat aikoinaan syntipukkina juutalaiset ja sinun mielestä kaikki ongelmat poistuisi poistamalla persut.

Sinänsä pisteet kansanedustajille perusteet ovat samat kun Jussi Halla-aholla vuonna 2009 maahanmuuttoillasta

Itse kokemattomana osallistuin tuolloin, ei siitä mitään asialista keskustelu syntynyt liian monta keskustelija, taisin sen parin tunnin aikana saada pari puheenvuoro ja silloinkin joku oma ääntä rakastava puhui päällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

PS puolue ei ole mikään kansanryhmä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #34

Ovatko juutalaiset tai maahanmuuttajat muka kansanryhmä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #36

Juutalaiset ovat uskonnollinen suuntaus jotka ovat jaettavissa eri suuntauksiin niin kun kristityt.

Maahanmuuttajat eivät ole sen enempää kansanryhmä.

Perussuomalaiset ovat vakaumuksellinen tai aatteellinen suuntaus.

Nämä ovat vaan helppoja termejä mille niputetaan yksilöitä ryhmiin jonkun tietyn yhteisen tekijän perusteella.

Jos minä sanon jotain, ei pidä yleistää että maahanmuuttajat, kristityt, perussuomalaiset taika autokauppiaat ovat jotain mieltä.

Poliittisessa keskustelussa ei olla juuri kiinnostunut maahanmuuttajien taikka vähemmistöistä, vaan pääasia on että näiden termien avulla mollataan poliittisia vastustajia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Perussuomalaiset on puolue. Puolueilla yleensä on aatesuuntia.
Maahanmuuttajat ja juutalaiset ovat etnisiä vähemmistöjä joilla on tai ei ole valtaväestöstä poikkeava uskonto. Oikeasti Freddy.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #40

Näköjään Suomessa ihminen itse ei voi päättää onko hän maahanmuuttaja vai ei. Ihminen ei voi olla vain ihminen, vain kansalainen vaan aina saa "maahanmuuttaja -leimansa.
Uskontojen suhteen, monissa tapauksissa ihminen pienestä lähtien vanhempiesi kautta on omaksunut uskontonsa ja omasta ukonnon piiristä ei noin vain lähdetä, jos ihminen on hyvin uskonnollinen. Hän siis ei voi noin vain päättää itse omasta uskonnosta.
Puoluesidonnaisuus, sen sijaan on ihan jokainen vapaasti päätettävissä. Onhan perussuomalaisissa sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet aiemmin muissa puolueissa. Ei siis ole pakko olla perussuomalaisten tai jonkun muun puolueen jäsen.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #40

Olemmeko jo melkein sama mieltä?

Kansanryhmä on jo eri asia kun etninen ryhmä, Juutalaisuus voidaan pitää etnisenä ryhmänä.

Mutta maahanmuuttajien osalta, ainoa yhteinen tekijä on että on syntyessään ollut jonkun muun valtion kansalainen, ei täyttää mielestäni etnisyyden kriteerit.

On melko absurdi väittää että minun vanhin tytär kuuluu eri etniseen ryhmään, koska syntyessään isällä ei ollut vielä suomen kansalaisuutta, muut lapset kuuluvat eri etnisen ryhmään, koska isällä oli niiden syntyessä jo saanut suomen kansalaisuus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Siitä olemme samaa mieltä (mikäli #49 oli minulle) että niputukset aina antavat vääristyneen kuvan yleistyksineen.
Puolue sen sijaan on yhdistettävissä äänestyskäytökseen, tiedotukseen, julkijäsentensä ulostuloihin, ohjelmaansa jne. Puolueiden tarkoitus on profiloitua jonkun intressisfäärin mukaan. Se ei tarkoita etteikö puolueen sisällä olisi muitakin linjoja kuin ne jotka löyvät läpi julkisuudessa. Puolue kuitenkin tuomitaan tai sitä kiitellään tehdyn politiikan mukaan eikä sen mukaan onko siellä jäsenenä joku kiva tyyppi.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #49

Vaikka maahanmuuttajat kuuluvat eri etnisiin ryhmään, tämän päivän Suomessa heitä nähdään yhtenä ryhmänä ja suhtautuminen tähän ryhmään ei ole nyt kovin myönteistä. Sen lisäksi, että ihminen kohtaa ennakoluuloista kohtelua, koska hän on tullut muualta, hän kohta sitä myös koska ei osaa tarpeksi suomea, koska kuuluu "ei toivotuun" etniseen ryhmään. Suomen kieleeen oppimiseen menee aikaa, mutta ihminen voi päästä tuosta kielitaidottomasta leimasta, mutta maahanmuuttaja-, etnisestä kielteisestä leimästä hän ei pääsee muuten kuin niin, että ennakkoluuloiset ihmiset vaikkapa tutustumalla, ystävystymällä eri ihmisten kanssa tulevat toisiin ajatuksiin. Moni kuitenkin sulkeutuu, myös tulija.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #52

Maahanmuuttajien niputtamista omaksi ryhmäksi tuli suomeen EU:n liittymisen myötä.

Yhdysvalloissa ollaan kaikki amerikkalaisia siinä vaiheessa kun saa kansalaisuuden.

Toki on Yhdysvalloissakin eri uskonnollisia ja etnisiä ryhmiä.

Niputtamista yhdeksi ryhmäksi pelkästään ulkomaalaistaustan perusteella on Eurooppalainen keksintö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

Trump kai tekee sitten parhaansa Usan eurooppalaistamiseksi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #56

Se miten Trump hoitaisi presidenttinä maansa sisäpolitiikka, ei ole Euroopan kannalla juuri merkitystä.
Muulle maailmalle on merkitystä miten hän hoitaisi ulkopolitiikka, vaalikampanjassa käytetty retoriikka, voi olla aivan erilainen presidenttinä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #77
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Toisaalta Yle taisi jo päiväksi pariksi tyrehdyttää tupa-hakijavirran itärajalta ihan vaan kertomalla tulevasta ohjelmastaan, ks. http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212911-pelott...

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Nasima ja Toivola voivat keskustella keskenään.
Ei tule riitaa ja kaikilla on kivaa

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Perin mielenkiintoista, että Ylen pääjohtaja Atte Jääskeläinen oli allekirjoittamassa valtamedian kannanottoa tasapuolisen ja asiapitoisen journalismin puolesta.

Nyt kaksi valtamedian ohjelmaan kutsuttua kansanedustajaa, Razmyar (sd.) ja Toivola ( vihr.) , syyttävät Yleä tuon julistuksen hengen vastaisen keskusteluohjelman järjestämisestä ja kieltäytyvät osallistumasta siihen.

Ymmärtäisin molempia, jos kyseessä olisi valemediaan kuuluva MV-lehti, mutta kutsun on esittänyt valtamedian Yle !

Risto Laine

Aika tutuilla teemoilla mennään, joten ei uutta auringon alla. Juonikin on jo selvä.

Pidän outona, että pari kansanedustajaa jää pois, koska eivät halua kohdata erilaisuutta ja erilaisia mielipiteitä. Mitä he pelkäävät? ihmisiäkö?. Missä on heidän mainostamansa moniäänisyys ja moniarvoisuus?.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

A2-turvattomuusiltaan ollaan jo selvästi varauduttu Kremlissäkin.

Vai mihin muuhun kuin lähetyksen kanssa synkkaan pyritään sillä täsmäajoituksella, että FSB on kuin onkin onnistunut tyrehdyttämään tupa-hakijoiden tulvan itärajamme kautta päiväksi juuri ennen YLEn maksimaalista huomioarvonosoitusta Suurelle Ystävällemme valtakunnanjohtaja Putinille, joka ohjailee ja aikaansaa pakolaisvirtoja omassa maassaan ja ulkomailla Lähi-itää myöden.

Ilkka Huotari

Toivottavasti joku osaa vastata kommenttiin "kyllähän suomalaisetkin", mikä esitetään lähes 100 %:n varmasti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Valitettavsti sitten Nasima ei ole itse vastaamassa mutta tuolta voi lukea mitä voisi sanoa http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212911-pelott...

Ilkka Huotari

15 minuuttia taisi kestää, niin Jone Nikula pääsi kommentoimaan, että suomalainen aviomies on se varsinainen uhka.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Jonen uskonto ovat tilastot, mies ei ymmärrä että eri maissa naisilla on vaan huomatavan suurempaa kynnys ilmoittaa raiskauksesta, tilastojen valossa muslimimaissa ei raiskata olenkaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #30

Jone Nikula valikoi tilastonsa ja tulkintansa tarkoitushakuisesti sikäli kuin niitä oikeasti vilkuileekaan. Hän ei ole esiintymisensä perusteella nähnyt marraskuista ansiokasta tv-haastattelua A-studiossa, jossa Monika-naisten Nasima Razmyar ja Väestöliitossa turvapaikanhakijoille valistustyötä tehnyt Mina Zandkarimi kommentoivat tunnettuja raiskaustilastoja. Toimittaja Kirsi Heikelin erikseen kysyttyä he myönsivät vakavat ongelmat myös maahanmuuttajakulttuurien perheensisäisten pakkohyväksikäyttöjen riskistä, mikä on kulttuuriperäisesti valitettavan paljon suurempi kantaväestöön verraten. Monika-naisten sivuilla mainitaan: "...Myös ulkomaalaistaustaisten asiakkaiden osalta korostuu lähisuhdeväkivalta. Maahanmuuttajanaisten kohdalla nousevat esille kunniaan, häpeään ja ylipäätään naisen asemaan liittyvät pelot..."

Ja muutakin faktaa olisi Jonelle saatavilla:
- http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...
- http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/seura%20riski-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#23 Onpa se Nikula ääripää! Kuinka se kehtaa avata suunsa suomalaisten väkivallasta. Siitähän ei saa puhua!!!!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #57

Saahan toki suomalaistenkin väkivallasta puhua, mutta vähäisempää se kulttuuriperäisesti silti on kuin pikemminkin puheenaiheena ollut maahantuotavan vinoumakulttuurin lisäväkivallanperinne jota Jone ignoroi ns. ryppynaamaraivolla, ks. http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212911-pelott...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #57

Miten se liittyy turvapaikanhakijoiden aiheuttamaan turvattomuuteen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Koska yleensä on parempi jos näkee myös omat viat ja on kiinnostunut niiden korjaamisesta. Muutenhan vaan vainoaa muita vainoamisen ilosta eikä omista mitään moraalia johon vedota. Yksikertaista. Miljoona kertaa on sullekin jo vastattu että on olemassa löymätön linjatyyppisiä miestyötä tekeviä tahoja joita kaikkien mamuraiskauksista suhteettoman ison numeron tekevien kannattaisi tukea. Jos ei muuten niin uskottavuuden takia.
Nuivien kanssa aletaan aina pisteestä nolla. Kuten kaikkien fanaatikkojen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #83

Siitä voi järjestää "suomalainen aviomies on väkivaltainen"-illan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85

Niin voi. Ja suomalainen isä ja suomalainen äiti. Nuivuus on kansantautimme.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #87

YLE järjestäköön sitten sellaisen, eikä sotke turvapaikkakeskusteluun suomalaisia aviomiehiä, kun asiat eivät liity mitenkään toisiinsa.

Ei kukaan ole sanonut, etteikö Suomessakin olisi ongelmia/etteikö niitä pitäisi ratkoa, kuten väitit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #88

Liittyhän kaikkien maiden perheväkivalta toisiinsa. Asioista puhutaan kovin yleisesti vertailujen kautta esim aikavertailut tai maa tai vaikka kaupunki/maaseutu. Ennen puhuttiin nykyistä enemmän yhteiskuntaluokista tällaisissa yhteyksissä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #94

Ei ohjelmassa ollut kyse perheväkivallasta, vaan se oli turvattomuus-ilta.

"A2 Turvattomuus-ilta kysyy, miksi maahanmuutto pelottaa"
http://yle.fi/uutiset/a2_turvattomuus-ilta_kysyy_m...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #96

Kyllähän maahanmuuton voi olettaa lisäävän turvattomuutta yleistyvän perheväkivallan muodossa, koskapa juuri suurimpien turvapaikanhakijaryhmien kotikulttuureissa perheväkivalta on suomalaisia yleisempää niin lähtömaissa kuin täälläkin. Entisten turvapaikanhakijoiden ja maahan jääneiden suvuissa noudatetaan valitettavan usein lähtömaan perinteitä myös kielteisissä ilmiöissä, kuten Monika-naiset ja Nasima R ovat todenneet. Lisäksi on muistettava, että suurin osa tupa-hakijoista on nuoria miehiä, jotka kaikkialla ovat enemmän turvattomuutta tuovia kuin naiset, lapset ja keskikäiset/vanhat miehet. Eivät ihan välttämättä kaikki unelmavävyjä tai vapaaehtoisiakaan seurustelukumppaneita siis lähisuhdekulttuurimme kehittymistä ajatellen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #98

Totta.

Mutta Jone Nikulan kommentti suomalaisten aviomiesten väkivallasta ei liity tähän mitenkään: "A2 Turvattomuus-ilta kysyy, miksi maahanmuutto pelottaa"

Kyseessä oli pelkkä yritys viedä keskustelu väärille raiteille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Ilkka hei, etkö huomaa että keskustelutyylisi on outo. Me olemme kuljettaneet keskustelun teemoja niinkuin edeltä voi seurata. Yhtäkkiä sinä heität oudon kieltolaiseen vaikka kaukaan ei ole väittänyt asiaa jonka yrität kieltää.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #104

Hä? Minähän kysyin jo heti alussa, kommentissa 82, että miten Nikulan kommentti liittyi tuohon keskusteluun, mitä piti käydä.

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212911-pelott...

Ei se liittynyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #105

Minä kumosin väitteesi ja kun olimme jättäneet aiheen aloitit taas pisteestä nolla. Noin toimii fundamentalistit Isis ja muut fanaatikot. Ilkka me olemme suomalaisia!!!Älä rupea Isikseksi!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #106

En ole nähnyt mitään kumoamista.

Sen sijaan minä kumosin sinun väitteesi kommentissa 88:

"Ei kukaan ole sanonut, etteikö Suomessakin olisi ongelmia/etteikö niitä pitäisi ratkoa, kuten väitit."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #107

Minä kumosin sillä että valistin sinua että kun puhutaan yhteiskunnallisista ongelmista on aivan tavallista ja luonnollista että vertaillaan. Siksi on luonnollista että Nikula vertasi kotoperäiseen seks. väkivaltaan.
Tämähän on se avainkysymys. Ihme kampanjointia teillä Nikulaa vastaan kaikilla yökyöpeleiden ja nettipyöveleiden palstoilla. Johan on kummaa!!!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #108

Ei se suomalainen perheväkivalta liity mitenkään keskustelun aiheeseen, mikä oli: "A2 Turvattomuus-ilta kysyy, miksi maahanmuutto pelottaa".

Sanoin jo, että kukaan ei ole kieltänyt, etteikö Suomessa olisi perheväkivaltaa, ja etteikö sitäkin voisi korjailla. Se on vain ihan eri ongelma kuin maahanmuuton lisäämä turvattomuus.

Näiden vertaamisella ei saavuteta mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Kyllä saavutetaan. Pistetään ääriryhmät seinää vasten siinä että liiottelevat suhteettomasti mamujen väkivaltaa. Sellainen kannattaa lopettaa.
Maahanmuuttoa vastaan voi argumentoida monella argumentilla mutta suhteettomuus on suhteettomuutta ja kohtuuttomuus on kohtuuttomuutta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #110

Ei liity, eikä saavuteta.

Perheväkivalta on ihan eri asia, kuin kadulla tapahtuva väkivalta. Koska:
- Kadulla tapahtuva väkivalta tapahtuu yleensä tuntemattomien taholta
- Maahanmuutto lisää kadulla tapahtuvaa väkivaltaa

Jokainen voi itse vaikuttaa perheväkivaltaan ja ehkäistä sitä omilla valinnoilla. Sen sijaan katuväkivaltaan ei yleensä pysty vaikuttamaan, paitsi muuttamalla toiselle alueelle/vähentämällä liikkumista - mikä jo itsessään tarkoittaa, että turvattomuus on lisääntynyt.

Lopetan tähän jos et tätä ymmärrä. En osaa tätä tämän selkeämmin selittää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

Mistä sä nyt sen perheväkivallan kiskaisit.
Kyllä kantikset puistoissakin raiskaa ja jos vähemmän niin ei se tee raiskausta yhtään paremmaksi että se on tehty neljän seinän sisällä. Siitä et voi olla eri mieltä!
Aloitteellisia tossä raiskausjankutuksessa netissä ovat olleet nuivat ulkomailta opittujen reseptien mukaan. (esim KKK ja siitä eteenpäin kaiken maailman tsekkiläiset uusnatsit ym muu vastaava hirmiporukka).
Ja sitten kun on aloitteellinen jonkun läpän kanssa niin pitää kanssa kestää että saa palautetta. Kaikille ei lietsonta ja mustamaalaaminen käy. Ja kun se ei käy sitä kritisoidaan. Siihen on vain oppiminen. Ei jokaista Nikulaa kande alkaa dissaamaan sehän puhui laajojen kansanjoukkojen suulla. Jos Nikula hiljennetään niin viisi uutta tulee tilalle. Tolkun tavikset ovat korviaan myöten täynnä rasistien jankutuksia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #112

"Mistä sä nyt sen perheväkivallan kiskaisit."

Siitä, että Nikula vertasi suomalaisen aviomiehen väkivaltaisuuteen (=perheväkivalta).

Etkö edes tiennyt mistä tässä koko ajan puhuttiin? En jaksa tällaista, aivan turhaa ajanhukkaa jos et edes tunnu ymmärtävän suomea.

Ignore-nappi olisi hyvä. Tollaista asiantonta keskustelutyyliä ei jaksa kukaan lukea. Banni olisi myös hyvä vaihtoehto.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Ok. Mutta vaimon hakkaaminen ja raiskaaminen ovat kuitenkin lähellä toisiaan. Niin ihmiset sen kokevat. Se mikä "teistä" välittyy on juuri se minkä Nikula koko Suomen kansan puolesta ilmaisi. Teistä ei suomalaisen miehen väkivalta ole paha juttu, eikä asia josta pitäisi puhua. Näin se vaan koetaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #85

Ehkäpä nyt poissaolollaan loistaneet fanaatikotkin osallistuvat tuohon keskusteluiltaan jos vaan vertailut ja ryhmitykset ja suhteutukset tehdään tarkastellen visusti kaikkia muita kuin etnisiä ja kulttuurisia taustoja, paitsi yleistyskategoria kantakansalaiset jonka synniksi voi kaataa myös erilaiset väliinjäävätkin yleiserät ym.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Keskusteluillat ovat heijastumia mm. median avoimen keskustelun ja vapaan tiedon jakamiseen/valikoimiseen liittyvän luottamuksen puutteista ja eri ideologioden kilpailusta.

Kun eräät päätoimittajat nyt korottivat itsensä ja mediansa, heidän tulisi myös vastata huutoonsa itsekriittisesti. Heidänhän on ansaittava luottamuksensa joka päivä.

Se on muuan edellytys mm. sille, että turvallisuus ei kansalaisten silmissä ja mielessä ole tässäkään suhteessa kortilla tai kaupan tai poliittisen agendan palveluksessa.
---
Tämä sama ongelma koskee kaikkea muutakin kuin maahanmuuttoa. Kansainvaellus on toki oire ongelmista ihmisten lähtöalueilla, mutta se on ihan oikea kulttuuris-taloudellinen ongelmakimppu myös EU-maille, kansoille ja ihmisille. Vaikka "caring is sharing", niin raja siinäkin tulee vastaan.

Sitä ei pidä väheksyä, sillä se hajottaa jo mm. Schengeniä ja EU-komission omia missioita, joihin kansalaiset eivät ole voineet juuri lainkaan vaikuttaa.

Käyttäjän amgs kuva

Oikeusministeriön selvitys on lukemisen arvoinen:
"Selvitys toteutettiin viime syksynä avoimena verkkokyselynä, johon saatiin lähes 1 500 vastausta. Lisäksi haastateltiin asiantuntijoita ja vähemmistöryhmiin kuuluvia.

Muuten vihapuheen kohteeksi joutuminen oli vaikuttanut vähemmistöjen ihmisiin niin, että he saattoivat peitellä omaa identiteettiään esimerkiksi pukeutumisessa.

Noin puolella vastaajista vihapuhe oli vaikuttanut myös psyykkiseen terveyteen ja esimerkiksi itsetunnon heikkenemiseen."
http://www.hs.fi/kotimaa/a1456973838041

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tällaista eilen FB

Harri Vuorinen · 3 yhteistä kaveria
et auttanut.. paskana synnyit ja siksi jäät.
Tykkää · Vastaa · 14 t

Van Wonterghem Freddy Harri Vuorinen No mielipiteensä kullakin, makuasioista ei sovi kiistellä.

Sari Haapala

Eilisen keskustelun jälkeen Mari Poyraz on tosiaan saanut törkeää palautetta ja vihapuhetta, ja suurin osa niistä on tullut hänen kanssaan samasta kulttuuripiiristä tulleilta ulkomaalaistaustaisilta miehiltä. Jone Nikulankin esiintyminen ja suhtautuminen väkivallan uhriin oli todella vähättelevää.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ohjelman tasoa olisi ollut parempi ilman Nikulan ”viisauksia” .

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On kyllä ihan roskaa väittää, että Nikula olisi puhunut millään tasolla Poyrazista tai väkivallan uhreista vaan oli siirtynyt keskustelussa sen itse aiheeseen eli pelkoihin. Itsensä kautta reflektoiva Poyraz tulkitsi näin ihan itse. Nikulan syyttäminen Poyrazin johtopäätöksistä on väärin.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #114

Huomenta! Katsoin myöhemmin se kohta, jossa nuori nainen puhui omista kokemuksista ja varoitteli. Sen jälkeen Nikula puhuu, mutta hän puhuu yleisellä tasolla eikä hänen puheenvuoronsa ole tarkoitettu nuorelle naiselle, joka näyttää hermostuneelta Nikulalle. Silloin Nikula sanoo naiselle, ettei hän puhuu hänestä. Minusta Nikula oli asiallinen ja itselläni oli ennen toisenlainen käsitys Nikulasta kuin nyt. Talentissa Nikula oli ilkeä, mutta nyt sen verran huomaavainen, että ymmärsi toisen henkilön reaktion ja selvitti asian.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kotkalaisen persuvaltuutetun huomionosoitus maahanmuuttajille oli ilmeisen sopivaa Haapalaisen mielestä. Kuvassa oli konepistooli ja kehotettiin sillä tervehtimään ulkomaalaisia.
Onko nyt niin, että turvaa hakevien ihmisten vastaanottajien työvälineen valinta on Haapalan mielestä oikea.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Konepistoolivaltuutettu loikkasi joulukuussa keskustaan, hän ei ole enää rasisti eikä kaupunginhallitus vaadi enää hänen eroa, itse olen tyytyväinen että valtuustonryhmän puheenjohtajana tarvitsen enää puolustaa kyseestä valtuutettu.
Tosin syyteharkinnassa hän on.

Käyttäjän amgs kuva

"hän ei ole enää rasisti eikä kaupunginhallitus vaadi enää hänen eroa" Ymmärrän sen verran sarkasmia tuossa, mutta sarkasmillakin voidaan vähättellä rasismia. Koska Keskusta on samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa eikö se voi tarkoittaa sitä, että joissakin ajatuksissa ollaan samaa mieltä, kuten tuon kaupunginvaltuutetun kohdalla. Rasismi esiintyy kaikissa puolueissa eikä vain perussuomalaisissa.

Älä pahastu, mutta tuo väite, että vain perussuomalaisia syytetään rasismista kuuluu ehdottomasti uhrautumisretoriikkaan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #117

Ensin koko kaupunginhallitus vaati PS ryhmän pidättämään valtuutetun kaikesta luottamustoimista.

Kaupungin hallituksen puheenjohtaja yhdessä, valtuuston puheenjohtaja ja kaupunginjohtajan kansa julkaisivat vielä erikseen Kaupungin sivulla tiedotteen jos he jyrkästi tuomitsevat rasismi ja kyseestä valtuutettu.

15.12 (jolloin valtuutettu erosi PS ryhmästä)jälkeiseen ensimmäisessä Kaupungin hallituksen kokouksessa puheenjohtaja ilmoitti, että ketään ei vaihdetta taika eroteta.

Joka osoita sen, että rasismikortti oli ainoastaan keppihevonen, näiden kolmen hengen porukka viis veisaa rasismista, miksi olisivat edes kiinnostuneet?

Vaikka ryhmänjohtajana yritin pitää ryhmän koossa, hymyilin viikon kun tämä valtuutettu erosi ryhmästä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Freddy Van kertoo, että konepistoolimies ei ole enää rasisti, koska hän on loikannut kepulaisiin!
Anteeksi tyhmyyteni, ilman loikkausta äijä olisi edelleen rasisti, mutta loikkaus lopetti rasismin!
Hauska kuulla, että loikkaus persuista pesee joka hyppääjän rasismista.
Mutta minne se konepistooli jäi?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #120

Kerron siinä vaiheessa kun käräjäoikeus ratkaise asian.
On niin p…stä sivistysvaltion höpinä tämä syytön oleminen kunnes toisin todistetaan.

Kotkan kaupungin johdolle on sitä mieltä syyllinen kunnes toisin todistettaan, jotain tsaarin aikaisia juurtuneita virkamieskäytäntöjä.
Vasemmistolla ja lehdistöllä on sama venäläismentaliteetti, ja noilla asenteella kuvittelevat pärjäävän Euroopan Unionissa.

Käyttäjän amgs kuva

Jonkun ta moni muiden toivosta, eilen toimitus lähetti kaksi kommenttia tarkistettavaksi. Yksi kommenteista oli se, jossa Ylen Turvattomuus illassa esiintyneestä isoäidistä kirjoitetiin halveksivasti. En halunut riskeerata ja näin poistin kommentin. Samalla myös hyvät vastaukset siihen kommentiin katosivat. Ilman muuta minua harmittaa. Olisi parasta, että jokainen punitsisi sanojensa ennen kuin päättää kirjoittaa ne julkisuuteen.
Kirjoitukseni aihe oli vähemmistöjen turvattomuus. Eilen saimme lisää tietoa vähemmistöjen kokemasta turvattomuudesta. Oikeusministeriö julkaisi selvityksen, jonka mukaan "kaduilla, parkkipaikoilla ja puistoissa huutelu on tyypillisintä vähemmistöjen kokemaa vihapuhetta. Toiseksi yleisin paikka on internet." Valitettavasti myös täällä Uudessa Suomessa voi välillä kokea häirintää, kuten vähättelyä ja halveksuntakin. Toisaalta tämä keskusteluketju, osoittaa sen, että hankalistakin asioista pystytään keskustelemaan asiallisesti. Kiitos siitä!
http://yle.fi/uutiset/selvitys_kaduilla_huutelu_su...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset