Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

"Suvakin" ja "mukasuvaitsevaisen" synttärijuhla

  • "Suvakin" ja "mukasuvaitsevaisen" synttärijuhla

Muutama kuukausi sitten liityin ystävän kutsusta suljettuun Facebook-sivulle, jolla oli yksi ainut tarkoitus ja se oli kutsua mukanaolijoita allekirjoittamaan kannanoton, joka myöhemmin julkaistaisiin Helsingin Sanomissa, kuten se tapahtuikin.

Me yli 6000 allekirjoittanutta sanomme yhdessä muun muuassa, että "... ihmisten jakamattomien ja tasavertaisten ihmisoikeuksien kunnioittaminen on itsestäänselvää. Että hyvinvoiva sivistysvaltio auttaa sotaa, hävitystä ja sortoa pakenevia ihmisiä uhriutumatta itse..."

Se kannanotto on ollut liikaa joillekuille kansalaisille. Nyt nettiin on ilmestynyt lukuisia listoja, joissa minun ja kaverieni nimet, ammatit ja asuinkunta ovat julkaistu epäasiallisen esittelyn alla, kuten "tässä on se kuuluisa 8k suvakkilista etunimien mukaisessa aakkosjärjestyksessä..."

Olen lukenut lukuisten kavereiden mielipiteet noista listoista, ja kaikki ovat sitä mieltä, että se, missä valossa meidän nimiämme käytetään, kertoo enemmän listan julkaisijoista kuin meistä. Eri asia on se, miksi Suomessa saa halventaa ja leimata ihmisiä vapaasti.

Listat ovat ilmestyneet nyt, kun valmistaudumme vuoden suurimpaan juhlaan: pienen pojan synttärijuhlaan.

Sen verran olen Jeesuksta lukenut, että vain sellainen ihminen, joka ei tiedä Jeesuksesta paljoakaan voi väittää, että Jeesus ei rakastanut muita ihmisiä kuten itseään, uhrautuen jopa itse muiden ihmisten hyväksi. "Suvakkina" pidetään sellaisia ihmisiä, jotka "sinisilmäisesti auttavat kaikkia maailman kansalaisia." ja koska nämä "suvakit" ovat esimerkiksi maahanmuuttorajoittavaa ideologiaa vastaan ja syrjintää vastaan, heitä vihataan, kuten Jeesustakin vihattiin ja halveksittiin. "Suvakki" sana on nykyisin haukkumasana, mutta Jeesuksen ajatukset ja toimintatavat täyttävät vihatun "suvakin" määritelmän.

Jeesusta pidettiin varsinkin vallanpitäjien keskuudessa eräänläisenä rikollisena, valehtelijana. Kuten tänä päivänä, jotkut kansanedustajat puhuvat vaikkapa turvapaikanhakijoista.

Joulun perimmäinen sanoma rauhasta ja hyvästä tahdosta ihmisten kesken on kenties nyt vieläkin tärkeämpi kuin edellisinä jouluina. Jouluaterian edessä meidän tulee olla kiitollinen myös niistä, jotka paljastavat itsestään syvempiä ajatuksia, olivat ne kuinka synkkiä. Lucia -neitojen häpäiseminen valheilla, kuten Lahdessa on koettu, on kaikkea muuta kuin kristillisen perinteen kunnioittamista. Miksi vannotte puolustavanne omia naisianne, oma kulttuurianne ja omaa uskontoanne vieraita uskontoja vastaan, mutta käyttäydytte todellisuudessa kuin kritittyjen ja toisten ihmisten viholliset?

Huolimatta silti kaikista niistä synkistä ajatuksista ja pahasta mielestä joita sananne tuottavat, toivotamme teillekin hyvää joulua ja oikein rauhallista uutta vuotta!

Anteeksianto on tärkeä ja jopa "suvakkien" halveksijalla, ihmisoikeuksien rajoittajalla ja/tai kieltäjällä ja pienten Lucioiden vihapuheen osoittajalla on oikeus nauttia edessämme ihmisoikeuksista ja myös hyvästä joulusta.

Halauksia listoilla mukanaoleville ja niiden ulkopuolella oleville, jotka haluaisivat olla niissä kuin myös Lucioille ympäri maata.

Rauhaa ja hyvää tahtoa kaikille tasapuolisesti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Kyllä leimaaminen tapahtuu puoliin ja toisiin jatkuvasti ja se on median vika, koska se otta asian huomioon. Kuitenkin leimaamisen ilmiöt ovat pikemminkin seuraus varsiniasist ongelmista, jotka ovat lainsäädännössä. Nykyinen ulkomaalaislaki on täynnä kohtia , jotka mahdollistavat niiden väärinkäyttöä ja median on huomioittava sitä seikka ja hallituksen vastuu asiassa eikä vainoa eihmisiä siitä onko joku "suvakki" vai "rasisti".

Ainakin itse ajattelen näin.

Käyttäjän amgs kuva

Medialla on tekemistä, mutta ei ole ainut taho, joka sortuu halpamaisiin temppuihin. Jokainen kansanedustaja ja kansalainen on itse vastuussa omista sanoista. Täällä Uudessa Suomessa on yksi tunnettu blogisti, joka melkein jokaisessa blogikirjoituksessa käyttää jatkuvasti kielteisiä sanoja ihmisitä. kuten tuo "mukasuvaitsevainen" - sanaa. Miksi ei hän voisi kirjoittaa asioista panettelematta ihmisiä? Ei se voi johtua kielen huonosta hallinnasta vaan huonoista käytöstavoista tai omasta tahdosta osoittaa kuinka huonoja ihmisiä muut ovat koska ovat hänen kanssa eri mieltä.

Muuten, yksi kommentti, jossa oli vain yksi linkki on poistettu. Tämä blogi ei ole ilmoitustaulu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On silkkaa rautaa, että nuoret Lucia-neidot eivät jääneet poljettaviksi vaan nousivat puolustamaan itseään netin huijareilta ja pervoilta. On varmasti vaikea ymmärtää viisitoistavuotiaana, miten tällaiset netin herjajulkaisut ovat persukansanedustajien ja poliitikkojen suosittelemia.

Minäkään en sitä aikuisena voi käsittää.

Käyttäjän amgs kuva

"On varmasti vaikea ymmärtää viisitoistavuotiaana, miten tällaiset netin herjajulkaisut ovat persukansanedustajien ja poliitikkojen suosittelemia."

Kyllä näin. Oliko se niin, että he mainostavat olevansa rehellisiä? Aika surullista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Multa tällainen Lucia-juttu on mennyt ohi. Mistä siinä oli kyse.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #10

Markku Huusko laittoi pari linkkiä kommentissa 9.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Kiitos Ana. Hyvää joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

On se vähän hassua että pitäisi alkaa ajamaan maahanmuuttopolitiikkaa satukirjan mukaan.
Mitä tuohon listaan tulee, on aika ilmiselvää että nykyinen maahanmuuttopolitiikka täyttää sinisilmäisyyden ja korruption kriteerit. Jopa se raksafirman Pentti huomaa sen. Ns tuulipukukansa sitten purkaa pahaa oloaan näillä tempauksillaan. Tämä lista on oire, parannetaan sairaus.

Käyttäjän amgs kuva

Minusta kunnioittaminen on sitä, että vaikka ei olisi samaa mieltä tai kannattaisi vaikkapa tiettyä ajatusta tai elämänkatsomusta ei sanoilla tai teoilla loukkaa muita. Se, että sanot, että raamattu on satukirja loukkaa niitä suomalaisia ja maailman kansalaisia, jotka uskovat siihen. Pyydän anteeksi heiltä, etten poistanut kommenttiasi. En poista, koska niin moni tänä päivänä loukkaa muita ihan kuin se olisi normikäyttäytymistä. Näin ei kuitenkaan saisi olla.

Väität, että maahanmuuttopolitiikka täyttää korruption kriteerit. Mihin väitteesi perustuu? Millä tavalla suomalaiset viranomaiset hyötyvät pimeästi maahanmuuttopolitiikasta? Millä tavalla suomalaiset viranomaiset vaikkapa poliisit, jotka ovat olleet nyt hyvin työllistettyinä ovat edistäneet etunsa maahanmuuttopolitiikalla? Ei saisi asettaa muita kansalaisia huonoon valoon vain siksi, että on jotakin mieltä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kiitos ettet poistanut kommenttiani, monet sortuvat omia arvoja ja mielipiteitä kyseenalaistavien kommenttien poistoon. Jos ei itseään niille altista, joutuu siihen pahamaineiseen kuplaan. Maailma ei ole mikään pallomeri, pitää aikuisen ihmisen kestää ikäviäkin tunteita.

Mitä se kertoo raamatusta tai kristinuskosta jos se ei kestä kritiikkiä? Pitäisikö minun uskoa siihen että aikoinaan syntyi jumalan lapsi, joka käveli veden päällä ja teki vedestä viiniä?
Nykyinen luterilainen kristinusko on niin sanotulla "cherry picking" tyylillä tehty, missä raamatusta on otettu kaikki hyvät osat ja huonommat osat kuitataan olan kohautuksella. Ne hyvät opetukset ovat kuitenkin, no, hyviä ja on hyvä että kristinusko kannustaa niiden noudattamiseen. Sen takia vielä kirkkoon kuulun vaikka sieltä eroaminen muodissa onkin.

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2026... Siinä esimakua siitä, mitä tarkoitan. Viranomaiset tai virkavalta eivät maahanmuutosta hyödy, päinvastoin. Tilanteesta hyötyvät vuokranantajat, yksityisten VOKkien pitäjät ja yrittäjät halvasta työvoimasta.

Päivi Jartela

Kaunis kirjoitus! En itse ole erityisen uskonnollinen, mutta uskon kuitenkin inhimillisyyteen, tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin. Niihin ihmisoikeuksiin, jotka kuuluvat kaikille.

Toivotan sinulle Ana rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta!!

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos itsellesi! Uskomme samoihin asioihin.

Iloista joulua ja onnellista 2016 sinulle!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä Lucia-neitoihin kohdistunut törkytapaus kertoo hyvin ikävästä ilmapiiristä, jota äärityypit kännipäissään ja muuten typeryyksissään lietsovat.

ESS: Tutkija kehuu Lucia-neitojen mielipidekirjoitusta: "Ei voida alistua pelon ilmapiiriin"

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/22/tutki...

Itse mielipidekirjoitus ESS:stä: http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/21/lucia...

Käyttäjän amgs kuva

Onko jo olemassa tutkimuksia siitä kuinkä tämä kielteinen netti-ilmapiiri vaikuttaa ihmisten arkeen ja julkiseen käyttäytymiseen vaikkapa liikenteessä, ruokakaupoissa, kahviloissa, jne? Miten kielteinen asenne näkyy työelämässä?

Millainen elämä elävät ne kansalaiset, jotka etupäässä ajattelevat vain maahanmuutoasioista ja näkevät kaikkia ja kaikenlaista vain kielteisessä valossa? Heitä on varmasti jonkun verran. Heidän tuella pari kansanedustajaa istuu eduskunnassa.

Pelolle ei saa alistua, tulisi se mistä suunnasta. Toivottavasti järki voittaa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Tämä Lucia-neitoihin kohdistunut törkytapaus kertoo hyvin ikävästä ilmapiiristä"

Markku Huusko voisitko mennä itse ensin peilin ja tulla sitten vasta puhumaan ikävästä ilmapiiristä. Et ole vieläkään vastannut minulle miksi poistit viimeisen kirjoitukseni, jossa juuri toin sen asian esiin että suvaitsevaiset ovat todellisuudessa "suvaitsevaisia"

Eikö ylläpitö kestä minkäänlaista kritiikkiä vai mistä kenkä puristaa?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Törkeä käytös on törkeää käytöstä, sitä ei pitäisi joutua kohtaamaan.

Ihmettelen kuitenkin osin tätä loukkaantumista:

Sivulla http://isanmaallinenenemmisto.fi/ on listattu kaikki allekirjoittaneet. Lista on siis julkinen. Nyt kun jokin toinen taho julkaisee listan, se on koettu loukkaavana.

Masentavaa sinänsä - minä olisin aivan hyvin allekirjoittaa kyseisen listan. Minulle oli kuitenkin kohtalaisen selvää, että siitä tulee jonkinlainen poliittinen keppihevonen, jonka varjolla vaaditaan jotain, mitä en enää allekirjoittaisi.

Tämä oli helppo arvata, kun tekstissä ollaan polttopulloista huolissaan, mutta esimerkiksi tp-kriisin kustannuksista ja muista yhteiskunnallisista ongelmista ei mainita sanaakaan.

Käyttäjän amgs kuva

Polttopulloiskut pakolaiskeskuksiin ovat yksi terrorismimuoto. Erikoista on, ettei sellaisia katsota terroritekoina. Ne iskut vaikuttavat myös yhteiskuntarauhaan. Jos joku konfliktitaho on olemassa, se on nämä "soturit", "maahanmuuttokriitikot", jotka kohdistavat vihansa ihmisiin, joilla ei ole tekemistä poliittisten päätösten kanssa. Jos ollaan eri mieltä harrastetusta maahanmuuttopolitiikasta, järkevä ihminen ottaa yhteyttä päättäjiin eikä sivullisiin.

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

"Jos ollaan eri mieltä harrastetusta maahanmuuttopolitiikasta, järkevä ihminen ottaa yhteyttä päättäjiin eikä sivullisiin."

Olen täysin samaa mieltä, enkä millään tavoin puolusta näitä nähtyjä laittomuuksia tai muita älyttömyyksiä. Siitä huolimatta maahanmuuttopolitiikka on asiallisen kritiikkinsä ansainnut.

Jukka Mäkinen

Polttopulloiskut ovat terrorismia, siitä olen samaa mieltä. Tekijöitä on rangaistava sen mukaan.

Kannattaisi kuitenkin miettiä mikä ajaa ihmisen terroritekoon rangaistuksen uhallakin. Se on viimeinen oljenkorsi. Kun kerran päättäjät ja laillinen yhteiskunta eivät tee mitään, niin tehdään itse.

Jotain on mennyt maahanmuuttopolitiikassa ja turvapaikkapolitiikassa pahasti perseelleen, kun ihmiset alkavat heitellä polttopulloja. Jos, kuten näyttää, talven mentyä tulee uusi aalto tulijoita, epätoivoinen ja väkivaltainen vastustus tulee kasvamaan. Nurkkaan ajettu rottakin käy päälle, kun muuta tietä ei ole.

Yhteiskuntarauhaan nämä teot eivät oikeastaan vaikuta juurikaan, koska ne eivät kohdistu normaaliin suomalaiseen yhteiskuntaan, vaan ovat tapahtuneet yhteensuuntaan suljetuilla VOK-alueilla. Vai voitko puhtaalla omallatunnolla väittää pelkääväsi että joku heittää kadulla kävellessäsi päällesi polttopullon. Enemmän ne häiritsevät maahanmuuttobisneksen ja suvakkien mielenrauhaa. Toistaiseksi yksikään maahanmuuttaja ei ole saanut naarmuakaan näistä terrori-iskuista.

Yhteiskuntarauhaa sen sijaan rikkoo, enemmän kuin kenties koskaan vuoden 1918 jälkeen, pimeillä kaduilla naisia ja tyttöjä vaanivat turvapaikanhakijat. Näitten aiheuttama pelko on ihan oikeaa. Ei kai muuten poliisi ja koululaitos ohjeistaisi tyttöjen käyttäytymistä.

Olli Keskinen

Mitä itse seurasin tuota keskustelua niin käsittääkseni ei noita lucia neitoja kyllä haukuttu vaan ennemminkin oltiin heidän puolellansa ja huolestuneita. 15 vuotias nyt ei ymmärrä välttämättä maailman realiteeteista paljoakaan. Olen monesti hämmästellyt että mikä ihme tätä "suvakki" porukkaa vaivaa. Eikö oikeasti suostu näkemään sitä että maailmassa on myös pahoja ihmisiä? Sellaisia ihmisiä joita ei kiinnosta yhteiskunnan lait ja asetukset. Valitettavasti kun tuolta EU ulkorajan takaa tulee näitä ns. Pakolaisia niin he eivät ole tottuneet länsimaalaiseen demokratiaan. Mielestäni tälläisiä ihmisiä ei tulisi myöskään päästää eurooppaan koska lapsena opitut tavat istuvat tiukassa. Mielestäni myös länsimaalainen rauhan kulttuuri on myös liian kallis tuhottavaksi tälläisen keskiajalla jämähtäneen barbaarisen uskonnon vuoksi. Emme voi mitenkään olla varmoja kuka on terroristi ja kuka ei, mutta varmaa on se että lähi-idän ihmisistä näitä löytyy paljon. On totta että negatiivinen nettiasenne vaikuttaa ihmisiin, niin se on myös minuun vaikuttanut kun näkee mihin suuntaan eurooppaa ollaan ajamassa. Taloutemme ei kestä näiden turvapaikkashoppaajien vastaanottoa. Itse en ainakaan henkilökohtaisesti ole valmis ottamaan puolta maailmaa tänne asumaan. On pakko tehdä karsintaa suurella kädellä ja jos siinä muutama uhri tulee niin ei voi mitään.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Onneksi meillä Suomessakin on valtaosa suvaitsevia ihmisiä. Mutta ns. rasistit saavat hölmöyksillään äänensä liikaa kuuluviin.

Hyvää Joulua, ¡Feliz Navidad Ana Maria

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

Heikki, minäkään en kannata rasismia, maahanmuuton voimakasta rajoittamista sen sijaan kyllä. Paljonko maahamme voidaan mielestäsi ottaa ihmisiä tänä syksynä nähdyllä toimintamallilla - kauanko kehitys saa siis mielestäsi jatkua, ennen kuin siihen puututaan, vai onko siihen tarvetta puuttua missään vaiheessa? Väkeä tulee meille voimakkaan väestönkasvun maista, joten tulijoista ei nykysäännöillä ole pulaa niin kauan, kuin elintaso meillä selvästi ylittää lähtömaiden tason. Afrikan väestön ennustetaan kasvavan nykyisestä miljardista neljään miljardiin vielä vuosisadan loppuun mennessä. Siihen on suhteellisen lyhyt aika ja tokihan tuo väestönlisäys tulee lisäämään konflikteja ja aiheuttamaan muuttopainetta myös siksi, että resurssit Afrikassa hupenevat. Euroopassa asuu alle miljardi ihmistä ja Suomessa noin 5,4 miljoonaa.

Vai onko tällaisten pohtiminen mielestäsi turhaa tai jopa rasistista? Onko oman kansamme hyvinvointi tai jopa olemassaolo merkityksetön huolenaihe?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Arvo

Kommenttini ei liittynyt mitenkään pakolaisten määriin eikä pakolaisten "laatuun" - siitä pitävät muut huolta. Vaan asenteisiin suhteessa muihin kuin meihin pärepirteissä eläneisiin impivaaralaisiin, jotka ovat juuri pudonneet puusta ja keksineet päretulen.

Mesopotinasta tulevilla irakilaisilla on tuhansien vuosien kulttuuri takanaa huolimatta siitä, että uskontokunnat tappavat toisiaan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #19

Heikki, kaksinkertaisesti kiitos hyvän joulun toivotuksesta ja vastauksesta toiselle kommentoijalle, joka kyselee asiasta, johon et ottanut aiemmin kantaa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

"Mesopotinasta tulevilla irakilaisilla on tuhansien vuosien kulttuuri takanaa ..."

Tässä juuri on se ristiriita suvakkiajattelussa.
Joko ihmisellä on juuri sen mittainen kulttuuri takanaan kuin on elinvuosia, jolloin muutos voisi olla teoriassa mahdollista, tai sitten tuhansien vuosien painolasti, jota ei saa pois millään kotouttamisella.

Yritääkää nyt päättää. Molemmat eivät ole mahdollisia.

Käyttäjän amgs kuva

Arto, palstan sääntöjen mukaan sinulla pitäisi olla tässä valokuva. Pari kommenttia olen hyväksynyt, mutta muuten on vaikea hyväksyä lisää.
Toiseksi Heikin vastauksesta käy ilmi, ettei hän halua ottaa kantaa siihen asiaan, josta kyselet ja kyselet. Kolmanneksi ei saisi luoda omia mielikuvia "olkinukkeja" toisen kommentoijan sanoista. Rauhaa ja hyvää tahtoa!

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

Olen ladannut valokuvan profiiliini ja sen saa näkyviin klikkaamalla nimeäni. En tiedä, miksi se ei näy kommenttieni yhteydessä, vaikka mielestäni latasin kuvan palvelun ohjeiden mukaan. Laitoin nyt lomakkeen ylläpidolle, jotta saan asian kuntoon.

Sensuuriisi ilmeisesti nyt minun on sitten alistuminen. Ilmeisesti kysyn liian epämukavia, vaikeita kysymyksiä.

Käyttäjän amgs kuva

Saako tulla Suomeen tai ei? Suljetaanko maan rajoja tai ei? jne on kysytty jo kauan niin kauan kuin maahanmuutosta on keskusteltu. Olen seuranut maahanmuuttokeskustelua jo vuodesta 2008 ainakin. Nykyinen pakolaisaalto oli ennustettavissa. Tiedetiin pakolaileirien katastrofaalisesta tilanteesta, mutta EU: n johtajat eivät haluneet tehdä ennaltaehkäiseviä päätöksiä. Rajojen valvonta tiukennetiin ja laillisia keinoja tulla EU: n alueeseen oli vähissä. On liian helpoa syyttää tulijoista, koska rohkenevat etsimään parempaa elämää, entäs päätöksentekijöiden vastuu lähtömaissa ja kohdemaissa?

Tietenkin pakolaisten suuri määrä asettaa haasteita valtiolle kuin valtiolle, mutta eihan rajojen sulkemalla ongelmia ratkaista vaan hyvällä kotouttamispolitiikalla. Eniten mietin, etti suomalainen yhteiskunta ole valmis siihen kotouttamistyöhön ei sen takia ettei rahoja olisi vaan koska ei haluta auttaa muita kuin omia kansalaisia.

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja Vastaus kommenttiin #35

Kuvani ei vieläkään näy kommenttien yhteydessä, pahoittelut siitä. Voit poistaa tämän kommenttini, jos asia on siitä kiinni. Olen pyytänyt US:n ylläpidolta korjausta asiaan.

CMI:n Hussein Al-Taee on myös kertonut pakolaiskriisin johtuvan siitä, että pakolaisleirien rahat loppuivat. Vaikka olen kohtuudella seurannut uutisia, kuulin tällaisen väitteen ensimmäisen kerran vasta kymmenen päivää sitten. Väite on hämmästyttävä, sillä pakolaiskriisin hoito nyt nähtävässä muodossa tulee todella paljon kalliimmaksi. Kannattaa myös lukea Ilkka Huotarin tuore blogi "Miksei turvapaikanhakijoita palauteta pakolaisleireille?" Ilkka kertoo siinä Jordaniassa olevasta pakolaisleiristä, joka on suurelta osin EU:n rahoittama, mutta kapasiteettiinsa nähden lähes tyhjillään.

Jos näin todella on, mikä olisi sinänsä pöyristyttävää, on kyseessä kuitenkin vain osatotuus, koska liikkeellä on niin paljon sitä väkeä, joka ei täytä turvapaikan saannin kriteereitä. Jos joku on nähnyt hyvän, kattavan analyysin pakolaistulvan syistä, olisin vinkistä kiitollinen. Sellaista olen kaivannut kuukausien ajan.

Tilanne on kuitenkin sellainen, että sitä ei voida ratkaista siirtämällä väkeä loputtomasti Eurooppaan. En minä ainakaan ole valmis siihen, että Eurooppa - ja sen mukana Suomi - muutetaan kokonaan toiseksi paikaksi. Tuossa toisessa viestissäni valotin vähän väestösuhteita. Jyrätyksi me jollain aikavälillä tulemme, jos siihen vapaaehtoisesti suostumme. Rajoja muuttoliikkeelle on pakko asettaa. Muu olisi vastuutonta itseämme kohtaan. Meille historian saatossa päätynyttä maa-aluetta - kotiamme - ja menneiden ja nykyisten sukupolvien luomaa hyvinvointia ei pidä kevytmielisesti heittää menemään.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #38

Arto Ylisaukko-oja, ja kaikki muutkin kuvattomana kirjoittavat:

Profiilikuvasi saamiseksi näkyviin ehdotan, että kokeilet konstia, jota ei neuvota ylläpidon ohjeistuksessa, mutta jolla aikanaan sain oman pärstäni ilmestymään tänne. Yksinkertaisesti: toimi siten, kuin olisit perustamassa omaa blogiasi Uuteen Suomeen (riippumatta siitä, aiotko tosiaan tehdä niin), ja noudata askel askeleelta siihen annettuja ohjeita. Lopulta niin menetellen kuvasi ilmestyy sekä uutistekstien että blogien kommentteihisi.

Toinen kysymys on sitten, pidätkö tunnistettavana antamaasi profiilikuvaa, jossa näkyy ratsukko ja siinä ratsastajan pää noin nuppineulanpään kokoisena? Oletan, että tekstit tulevat siitä ylempänä näkyvästä päästä...

Ihmettelen yleisestikin Uuden Suomen toimituspolitiikkaa tältä osin: miksi ylipäänsä antaa sääntöjä tunnistettavasta profiilikuvasta, jota ei sitten oikeasti viitsitä noudattaa, ei kirjoittajien eikä toimituksen taholla?

Tietoteknisesti luulisin olevan mahdollista ohjelmoida esto sellaisen tekstin julkaisemiselle, josta puuttuu kokonaan valokuva.

Tietoteknisesti luulisin olevan mahdollista myös myöntää käyttöoikeudet kirjoittamisoikeuksineen vasta sen jälkeen, kun toimitus on ensin hyväksynyt profiilikuvan sellaiseksi, joksi se säännöissä ilmoitetaan, eli tunnistettavaksi.

Osa kirjoittajista pitää tätä pilkkanaan käyttäen profiilikuvanaan sarjakuvahahmoja, lemmikkiensä kuvia, graafisia symboleja tai suttua, josta ei ota mitään selvää. Miksi Uusi Suomi haluaa suosia tällaista pelleilyä?

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja Vastaus kommenttiin #42

Kiitos Hannu vinkistä, odotan kuitenkin ensin US:n ylläpidon mahdollisia toimia, kun täytin eilen tunnistautumislomakkeen, vai miksi sitä nimitettiinkään. Kieltämättä olen huonosti tunnistettava noin pienessä kuvakoossa, jollaiseksi palvelu tuon kuvan kutistaa. Kasvokuviakin löytyy, mutta muistaakseni homma meni jotenkin niin, että kirjauduin Facebookin kautta ja palvelu otti profiilikuvan suoraan sieltä, ja tuo nyt sillä hetkellä oli profiilikuvanani (voin muistaa väärinkin). Kirjoitan oikealla nimelläni, enkä mitenkään yritä salata identiteettiäni. Yksi täyskaima tästä maasta löytyy, joten kuvan tunnistettavuus olisi sikäli kyllä perusteltua.

Tekstit on tosiaan muotoiltu kuvassa ylempänä näkyvän ihmisen eikä alempana näkyvän hevosen päässä. Oikein päätelty.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Heikki Karjalainen; mistä kumpuaa tämän loputon alemmuudentunne ja tarve loata omaa kansaa, kulttuuria ja sen perinteitä? Päätit olla oikein omaperäinen ja repäisit "rasisti"-kortin esiin. Lävitsesi kävi varmaan lämmin tunne siitä, kuinka hyvä sinä olet ihmisenä? Jalat tukevasti irti maasta leijuit kohti valoa...

Kun katselee näitä suuria Mesopotamian tuhansien vuosien kulttuurin "lapsia", heidän käytöstään täällä ja muualla Euroopassa, sitä tuhoa ja esimerkiksi keskimääräistä lukutaidottomuutta, mikä siellä paikan päällä (kaikissa islamilaisissa valtioissa) vallitsee, niin ei voi olla kuin tyytyväinen, että emme ole saaneet siitä enemmälti osaamme. Pidettäköön tämä asiantila edelleen. Emme halua heidän uskonsotiaan tai ylipäänsä uskontoaan tänne, koska se ei tuo mukanaan mitään hyvää. Päin vastoin Sharian ja sen hirveydet. Jokainen voi käydä tutustumassa tähän yhteiskuntajärjestelmään yksinkertaisesti Youtubessa haulla "Sharia".

Meillä naiset ovat jotakuinkin tasa-arvoisia ja suunta tässä on ollut oikea. Kaikki osaavat lukea ja kaikilla on (toistaiseksi) mahdollisuus opiskeluun, sananvapauteen ja äänioikeuteen, joitakin meidän köyhän impivaaralaisen kulttuurimme, jos ei luomia, ainakin hyväksymiä periaatteita maainitakseni.

Hyvä Suomi, hyvä suomalaiset! Olemme nousseet köyhyydestä lyhyessä ajassa yhdeksi muiden kehittyneiden eurooppalaisten maiden joukkoon. Älkäämme antako heikkikarjalaisten antaa sitä pois ja viedä maatamme tuhoon.

Mitä tulee Lahden VOKin Lucia neito -kirjoitteluun, niin kyseinen SPRn yksikkö ei vastannut yhteenkään esitettyyn kysymykseen siitä, miten tyttöjen turvallisuus oli taattu tilassa, jossa samana yönä käytettiin mm. puukkoa ja tarvittiin useampi poliisipartio rauhoittamaan riehunutta asukasjoukkoa. Parin päivän päästä, kun koko kirjoittelu oli ensin poistettu VOKin FB-sivuilta, YLE alkoi sitten levittää tätä omaa totuuttaan asiasta ja IL ja IS jne. halukkaasti seurasivat perässä. Olisiko ollut asiallista vastata esitettyihin kysymyksiin? Ai niin, ei kuulu SPRn tapoihin, kuin silloin, kun kysytään "myötäkarvaan". SPRhän on meillä jo valtio valtiossa.

Lopuksi: En ymmärrä miten joulu ja Jeesus saatiin tähän heidän mielipiteensä "perusteisiin" niputettua tueksi mukaan? Onko se, että heidän empatiansa kohdistuu maahan tunketuneisiin nuoriin muslimimiehiin enemmän oikeaa ja aitoa empatiaa, kuin meidän kriittisten empatia maatamme, oman kansamme lapsia, vanhuksia ja naisia kohtaan? Mielestäni ei ole. Ja tämän mielipiteeni takana seison. En pakene Mesopotamiaan ja jätä perhettäni vihollisen käsiin, niin kuin eräät mutatis mutandis.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Aito rakkaus on rajatonta. Mieti vaikka laupiaan samarialaisen opetusta http://www.evl.fi/raamattu/1992/Luuk.10.html. Jeesus sanoi myös: "Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin tee niin? Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin?" http://www.evl.fi/raamattu/1992/Matt.5.html

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #30

Et ymmärtänyt, miten Jeesus saatiin mukaan. Tuossa oli minun vastaukseni. On ihan sinun oma asiasi miten koet sen mutta kyllä Jeesus sopii tähän keskusteluun aivan hyvin esimerkiksi.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #32

Et tainnut ymmärtää lukemaasi, kun sinulla on niin kiire puolustamaan Jeesusta. Voisimme varmaan käydä tästä aiheesta mielenkiintoisen debatin, mutta se ei ollut kirjoitukseni sanoma.

Kyseenalaistin sen miten Jeesus ja empatia ovat jotenkin parempia ja oikeampaa, jos ne yhdessä kohdistetaan tukemaan siirtolaisia vs. että sama pari kohdistetaan oman maamme tarvitseviin? Miksi tänne tulleet menevät tässäkin asiassa jonon ohi,ei aukea minulle.

Tulikohan tämä nyt riittävän selvästi ilmaistua? Hyvää joulua.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #37

Jeesuksen opetuksen aivan keskeinen ero aiempaan juutalaiseen nationalistiseen eetokseen oli universaali käsitys Jumalan rakkaudesta kaikkia ihmisiä kohtaan, riippumatta heidän syntyperästään.

Ai niin, hyvää joulua. Meinasi unohtua.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #32

Et tainnut ymmärtää lukemaasi, kun sinulla on niin kiire puolustamaan Jeesusta. Voisimme varmaan käydä tästä aiheesta mielenkiintoisen debatin, mutta se ei ollut kirjoitukseni sanoma.

Kyseenalaistin sen miten Jeesus ja empatia ovat jotenkin parempia ja oikeampaa, jos ne yhdessä kohdistetaan tukemaan siirtolaisia vs. että sama pari kohdistetaan oman maamme tarvitseviin? Miksi tänne tulleet menevät tässäkin asiassa jonon ohi,ei aukea minulle.

Tulikohan tämä nyt riittävän selvästi ilmaistua? Hyvää joulua.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #45

Ei se tunnu oikein selväksi sinulle tulevan, Tapani Tuominen, luepa nyt tuo viesti, jota kommentoit ja vaikka koko Vuorisaarna oikein ajatuksen kanssa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #47

Merja, jotkut ihmiset sanovat "en ymmärrä", kun he tarkoittavat "en halua ymmärtää". Nykyään se näyttäisi olevan yleistymässä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #47

Ai oikein vuorisaarna pitäisi lukea... voi teitä yksinkertaisia uskovaisia. Minä en ota täällä kantaa siihen mitä Jeesus on kenties joskus sanonut, vaan olen kyseenalaistanut sen, miten se sopii paremmin toisen puolen perusteluksi - vain heidän asiansa oikeuttamiseen.

Tyypillistä kaikille uskovaisille on juuri se, että vain oman asian puolesta rukoilu on oikeaa rukoilemista, oikean jumalan kutsumista tueksi... varmasti Pariisin terroristitkin tekivät vasta niin. Liekö nyt kunniavieraita oman jumalansa luona?

Laittakaa Merja ja Ville pikku kätöset ristiin ja toivokaa oikein hartaasti, että ymmärtäisitte mitä luette ennen kuin kommentoitte.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #51

Kannattaisi tosiaan perehtyä Jeesuksen sanoihin, niin kuin ne on kirjattu evankeliumeihin, jos ei ymmärrä miten Jeesus liittyy johonkin asiaan ja se johtuu siitä, ettei tunne Jeesuksen opetuksia. Muuten voi antaa aika sivistymättömän kuvan itsestään.

Käyttäjän amgs kuva

Kulttuurit muuttuvat jatkuvasti joko parempaan tai huonompaa suuntaan, mutta ei koskaan tulee olemaan niin täydellistä kulttuuria, että se olisi muiden kulttuurien yläpuolella. Vain ihminen joka on tietoinen oman kulttuurin arvosta pystyy vapaasti arvostamaan ja arvostelemaan muita. Karjalaisen sanojen tulkitseminen tietyn kulttuurin halveksijana silloin kun Karjalainen keskittää arvionsa toiseen kulttuuriin on vain Karjalaisien kommentin lukijan oma tulkinta. Ollaan vapaita arvostelemaan toistemme kommentteja, mutta toistemme sanojen ylitulkitseminen on väärä lähtökohta keskustelulle.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Siksi niin vapaasti arvostelenkin silloin kun siihen on tarvetta eli kuten edellä. On monia kulttuureita, joita arvostan suuresti. Niihin ei kuitenkaan liity se tuho, hävitys, epätasa-arvo jne. mitä nämä nyky-mesopotamian hedelmät edustavat ja tuovat mukanaan.

Eikö olekin upeaa, kun meillä vielä toistaiseksi ainakin on sananvapaus, naiset mukaanlukien? Se ei kuulu heidän kulttuuriinsa eikä siinä naisten tarvitse oppia edes lukemaan, saati kirjoittamaan, joten salli minun ainakin arvostaa sitä mitä meillä on.

Se on hankittu kovalla työllä ja sen eteen ja puolustamiseksi on jouduttu vuodattamaan paljon verta ja menetetty ihmishenkiä.

Siksi jos kysyt miten minä jakaisin sen pienenevän kakun, niin karkureilla ja elintasosiirtolaisilla,ei ole paikkaa siinä pöydässä.Tehkööt he töitä omansa eteen, kuten kaikki muutkin. Ja kun täällä ei ylimääräisiä töitä ole, etsiköön muualta. Aidot pakolaiset erikseen.

Hyvää Joulua.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Aina kun puhutaan maahamuutosta tai pakolaisista, puhutaan myös uskonnosta. Johtuneeko siitä, että valtaosa pakolaisista ja turvapaikanhakijoista on muslimeita. Mieleeni purjehti jostain Sam Harrisin (Uskon Loppu)viisas totuus: "Kaikki ovat kuitenkin pervesillä tavalla samaa mieltä yhdestä perustavan tärkeästä asiasta: muiden uskovien tai uskottomien näkemysten kunnioittaminen ei ole Jumalan tukema asenne.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyvää joulua, rauhaa ja onnellista uutta vuotta, Ana Maria ja kaikki muutkin täällä!

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Pelko vie pimeälle polulle. Pelko johtaa raivoon, raivo johtaa vihaan ja viha vie kärsimykseen. (Yoda). Suomennos hieman vapaa :)

Noinhan se on, jos olet tyyni, pidät ajatuksen selkeänä niin pystyt toimimaan rationaalisesti kaikissa tilanteissa.

Mutta miten saadaan noita pelkoja pois, miten saadaan ne turvapaikanhakijat käyttäytymään, jotka aiheuttavat ongelmia? Entä selkeästi rikollinen aines? Miten voidaan puhua ongelmista ilman kiihkoilua puolin ja toisin? Niistäkin on oikeasti voitava puhua muuten tästä ei seuraa kuin kaaos.

Nythän tuhansia Irakilaisia on perunut hakemuksensa, eli kyllä, joukossa on myös niitä joiden turvapaikkaperuste voidaan olettaa olevan vähintäänkin kyseenalainen. Entä missä on Syyriasta tulevat turvapaikanhakijat? ¨
On voitava sanoa ääneen mikä pelottaa, ja siihen pelkoon on vastattava järjen äänellä. Ja pelot on otettava todesta, koska ne kuitenkin viimekädessä ohjaavat ihmisten käyttäytymistä.

Ja kyllä, on ihmisiä ja yrityksiä jotka selkeästi pyrkivät hyödyntämään pakolaisista ihan rahamielessä.

Kriittisiä ääniä ei voi vaimentaa sanan "rasisti" alle. Kuten ei myöskään hyvää tarkoittavien ihmisten ääniä sanan "suvakki" alle.

Voisin laittaa nimeni sellaiseen listaan, jossa peräänkuulutetaan asiallista ja ratkaisukeskeistä keskustelua pakolaiskriisin ilman huutoa puolin ja toisin.

Tämä on minusta ainoa tie, joka on demokratiassa toimiva ratkaisu ja kestää myös ulkopuolisen kritiikin. "Ei mulla muuta".

Ja hyvää Joulua ja parempaa uutta vuotta 2016!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset