Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Nouseeko Suomi keskustelemalla vain siitä, mitä joku sanoi ja miksi?

  • Amsterdamin yllä.
    Amsterdamin yllä.

On hyvä, että asiasta kuin asiasta keskustellaan, mutta miksi keskustella tuntikausia, päiviä ja viikkoja saman aiheen ympärillä? Lähdin Suomesta silloin kun Alexander Stubbin muunneltu totuus tuli ilmi ja tulen takaisin ja A-studiossa keskustellaan taas samasta asiasta.

Matkan jälkeen availen Helsingin Sanomia ja lehden etusivulla perussuomalainen kansanedustaja arvostelee oman puolueen toisen kansanedustajan sanomisia. Hyvä, että arvostellaan hölmöjä käsityksiä ihmisoikeuksista, mutta eikö se mene vähän överiksi, kun kaikissa medioissa ja nettipalstoissa ei muusta keskustella?

Kenen intressi on kääntää julkinen keskustelu pois hallituksen tekemistä kipeistä päätöksistä? Nouseeko sillä tavalla Suomi hankalasta taloudellisesta tilanteesta keskustelemalla siitä, mitä joku sanoi ja miksi? Epäilen.

Eilinen A-keskustelu oli jotenkin myös virkistävä. Studiossa istui neljä muuta henkilöä kun poliittista broileria ja kyllä he tarttuivat myös hallituksen tekemättömiin asioihin ja heikkoihin päätöksiin. Pidin erityisesti siitä, että professori Teivo Teivainen muistutti, että hallituspuolueet ja muistaakseni eduskuntavaalien alla erityisesti Keskusta oli luvannut purkaa erilaisia turhia normeja, mutta toistaiseksi turhien normien ja sääntöjen purkua oli tapahtunut hyvin vähän.

Muualla maailmassa suuret taloudelliset linjaukset, yhteistyö eri maiden välillä kauppalisella sektorilla, ym. aiheet ovat keskiössä. Suomi näyttää äkkinäiseltä ja surullisesti jämähtäneeltä, ainakin jukisen keskustelun osalta.

 

Matkakokemuksista kiinnostuneille, tässä tämä linkki Vapaavuoroon: Ihminen ensin

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset