Nettikeskustelijat eivät ehdi paheksua omaishoitajien ja ikäihmisten kohtelua
Puheenvuorossa ja muissa nettikeskustelupalstoissa ollaan niin huolissaan ihmisistä, jotka rakensivat sellaisen maan josta on sanottu, että on lottovoitto syntyä sinne. Että aina kun pitää näyttää kaapin paikka maahanmuuttajille, ikääntyneet ja eläkeläiset muistetaan.
Kohta päättyy valtakunnallinen omaishoitajien viikko (23.–29.11.2015), enkä ole nähnyt Puheenvuorossa mitään asiasta eikä muuallakaan. Jos ollaan huolestuneita, se on kovin vaitonaista ja vaatimatonta huolta.
On hyvin tiedossa, kuinka sairaita ikäihmisiä lähetetään kotihoitoon, vaikka omaishoitajan voimat olisivat viimeisillään. Ei se ole mitään lioiteltua sanoa, että ikäihmisten hoito Suomessa on huonolla tolalla. Omaiset eivät ehdi tai jaksa vaatia omaisilleen arvokasta hoitoa. Omaishoitajat ovat monesti yksin, myös valtakunnallisessa omaishoitoviikolla. Hain Puheenvuorosta Omaishoitajat -hakusanalla ja löytyy kirjoituksia, mutta vuoden vanhoja.
Nettikeskustelijatkaan eivät siis ehdi paheksua omaishoitajien ja ikäihmisten kohtelua, koska paheksunta suuntautuu muihin ihmisiin, jotka eivät tee päätöksiä, kuten turvapaikanhakijoihin. Hävetkää!
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!
NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)
Kiitos Ana, että sinä edes muistutit tästä tärkeästä asiasta.
Normaalistihan heikompien ihmisten puolta pidetään vain silloin kun vaalit on tulossa. Kaikki ovat niin mielin kielin kosiskelemassa. Mä itse harvoin uskon mihinkään lupauksiin.
Nykyisellä hallituksella saadaan vanhusten ja muiden heikommassa asemassa olevien, asema vieläkin huonommaksi jo siitä huonosta tilasta mitä se oli entisestään.
Ja ne Persutkin sielllä mielin kielin kukkona tunkiolla, vaikka heidän nimenomaan piti olla se puolue joka olisi ajanut vähävaraisen asiaa.
Ana Maria, kirjoitit "Nettikeskustelijatkaan eivät siis ehdi paheksua omaishoitajien ja ikäihmisten kohtelua, koska paheksunta suuntautuu muihin ihmisiin, jotka eivät tee päätöksiä, kuten turvapikanhakijoihin. Hävetkää!"
Olen vierallut useassa Latinalaisen Amerikan valtiossa. Siellä on paljon kurjuutta ja köyhyyttä. Missään siellä ei hoideta vanhuksista niin hyvin kuin Suomessa. Ja miksi sinä parannat maailmaa Suomessa etkä synnyinmaassassi? Kuka hoitaa sinun vanhuksesi siellä? Kenen pitäisi hävetä?
Oletko koskaan ajatellut, että rahat menevät nyt pakolaisten elättämiseen ja ovat siitäsyystä poissa omaishoitajilta ja lapsiperheiltä.
Häpeän nyt ensin vähän kun Anna Maria niin käskee.
Paremmin pitäisi yhteiskunnan omaishoitajia kohdella, sitä mieltä olen minäkin. Raha ja omaishoidon arvostus ovat yleensä focuksessa kun mediassa omaishoidosta puhutaan.
Minua pelottaa ja tavallaan myötähävettää koventuneet asenteet omaishoidon kohdalla. Kautta vuosisatojen on omaishoidettu omia vanhempia tai hoidon tarpeessa olevaa pulisoa, jopa setiä ja tätejä, veljiä ja sisaria. Se on ollut ikäänkuin itsestään selvää. Päivinämme yhä useammat potentiaaliset omaishoitajat ovat kovettaneet sydämensä, ovat mukavuudenhaluisia, keksivät mitä hyvänsä verukkeita välttyäkseen omaistensa hoidosta.
Ihminen kirjoittaa siitä mikä sitä milläkin hetkellä eniten koskettaa, ja nyt vaan nuo raiskaustapaukset koskettaa, ei ne häviä vaikka haluttaisiinkin.
Pitäisi kirjoittaa köyhistä, orvoista, omaishoitajista, eläkeläisistä, asunnottomista, sodan uhreista, maailmanrauhasta, turvattomuudesta, lakoista, huonosta hallituksesta, oppositiosta jne.
Syyllistäminen onkin varmaan hedelmällistä, hävetkää kaikki syyllistäjät.
Katselin juuri aiheeseen liittyvän elokuvan.
http://areena.yle.fi/1-2197233?autoplay=true
Kun rahaa on vain äärellinen määrä ja kun pitää valita omien vanhusten ja maahanmuuttjien välillä, valitsen omat vanhukset - ilman erityistä melua ja ilman häpeää.
Ana Maria, pidät kovasti melua maahanmuuttjista, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun puhut suomalaisista vanhuksista. Älä nyt pillastu, mutta epäilen että syy on ettei sinulla ole isovanhempia, jotka kävivät sodat ja savotat läpi. Kunhan keksit sellaisen sammon, joka poikii rahaa niin että voimme hoitaa vanhuksemme ja koko muun mailman, niin mikä ettei ei. Palataan asiaan.
Kun raha ei riitä kaikkeen, niin ketkä hoidetaan ensin maahanmuuttajat vai omat vanhukset? Ana Maria, saisinko rehellisen vastauksen.
Emme tarvii yhtään maahanmuuttajaa eikä maailmanparantajaa lisää. Ensi vuonna ne maksavat jo miljardi euroa ja kaikki velkarahalla. Höpö höpö taksirahat ja talvivaarat. Suomella ei ole mitään velvoitetta olla koko mailman sosiaalitoimisto.
Samaten " Meillä on unelma" -konsertit ovat olleet kovin vähissä vanhusten puolesta..........
"Kun tarkastellaan kunnalle aiheutuvia kustannuksia,
tehostetun palveluasumisen 101 euron kustannustaso
saavutetaan kotihoidossa jo lähes yhdellä päivittäisellä
hoitokäynnillä. Vanhainkotihoidon kustannus ylitetään,
kun kotihoidon keskimääräiseen kustannukseen lisätään
toisen hoitokäynnin 35 euron kustannus. Pitkäaikaisen
sairaalahoidon kustannustaso saavutetaan noin kolmella
päivittäisellä käynnillä."
Edelläoleva on tästä raportista:
https://www.sitra.fi/julkaisut/Selvityksi%C3%A4-sa...
..
Jos valtakunnan tason päättäjillä, edes 20 prosentilla, olisi jokapäiväinen omakohtainen kokemus iäkkään ihmisen hoidosta, hoitopaikkojen saannista ym., niin kyllä vanhustenhoitoa toisella tavalla mietittäisiin siitä, mitä se nyt on.
Nyt on juututtu siihen, että vain kotona on kaikki hyvin. Eikä se kuitenkaan ole. Ei edes kustannusten osalta!
Oikein!
On se kumma juttu, että näihin kirjoituksiin vastaavat kaiken maailman vänkääjät, jotka eivät jaksa kirjoittaa riviäkään vanhusten asemasta.
Jaoin tätä viestillä:
"Ollaan ihmiset aktiivisia! He tämän maan rakensivat ja monta jäi hyvästelemättä."
Henry
Aiheesta voi aloittaa opiskelun vaikka täältä:
http://vaihtoehto.weebly.com/111---211-2015.html
Henry
Laitoin tämän, joka minun "teknisen töppäykseni" vuoksi ei koskaan näkynyt etusivulla:
http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207395-halli...
Henry
Joskus ennen teollistumista ja kaupungistumista vanhuksista ja oikeastaan ihan kaikista pidettiin parempaa huolta. Oli pakko. Ei sosiaaliturvaa, sosiaalitoimistoja, kansaneläkelaitosta tai terveyskeskuksia. Suomalaisilla oli enimmäkseen toisensa. Elintasokaan nykymittapuun mukaan ei ollut tosin kummoinen.
Omaishoitohan ei sinänsä "tuota" mitään, paitsi tietysti vähentää esim. laitospaikkojen tarvetta ja vähentää ainakin julkisen terveydenhuollon kustannuksia.
Se on arvokasta työtä, josta maksetaan mitätön korvaus.
Näen, että tämäkin asia on sitä muutosta, että ihmisestä on tehty työelämän muurahainen, joka rakentaa loputtomasti sitä muurahaiskekoa kunnes seuraava muurahainen ottaa tämän paikan. Ihminen määritellään länsimaisessa yhteiskunnassa paljon sen perusteella, missä hän sijaitsee työelämän hierarkiassa.
Uutisissa on vain lakkoja, kilpalukykyloikkaa ja pohditaan, miten yritykset saisivat piilotettua varallisuutensa verottajan ulottumattomiin (hallintarekisteri). Meiltä on unohtunut ihmisenä oleminen.
Tähän liittyy sekin, miten näemme pakolaiset ja ihan kaikki ihmiset ympäriltämme. Mihin meillä on varaa, kenestä voimme pitää huolta? Kestääkö kantokyky?
Jos haluaisimme luoda ihan toisenlaisen yhteiskunnan, mille pelisäännöille se pitäisi luoda?
Kommentoi 29 kommenttia