Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Auttaminen ei ole aina vain tahdosta kiinni

  • Punaisen Ristin keräys vähävaraisille suomalaisille lapsiperheille.
    Punaisen Ristin keräys vähävaraisille suomalaisille lapsiperheille.

Piti kirjoittaa hallituksen "ratkaisuista", mutta arki painaa ja huolet niistä, jotka jäävät vahvoja kansalaisia suosivien päätösten alle kasvavat. Välillä, kun politiikka näyttää toivottomalta, kansalaiset toimivat toisin ja auttavat muita kansalaisia kestämään kolhuja.  Puheenvuorosta olen lukenut Timo Ekmanin vapaaehtoiskokemuksista vastaanottokeskuksissa. Kiitos Timolle tärkeästä ja hyvästä työstä!

Myös Turun Sanomista, olen lukenut, että yksi suomalainen nainen on lähtenyt Kreikkaan auttamaan niitä ihmisiä, jotka vasta saapuvat rannoille ja hän myös tekee muita vapaaehtoistöitä siellä.

Tällä hetkellä moni suomalainen on vapaaehtoisena eri järjestöissä, jotka tarjoavat apua myös muille Suomen kansalaisille. Vapaaehtoistyötä voi tehdä monilla tavoin. Toiset luovuttavat verta, auttavat lapsia kotiläksyissä tai käyvät vanhainkodeissa ulkoiluttamassa asukkaita, ym.  Itse olen käynyt yhden ryhmän kanssa tanssimassa vanhainkodeissa.

Keskustelin eri ihmisten kanssa siitä mitä hyvä voi tehdä muiden hyväksi ja kuulin yhdestä hyvästä ehdotuksesta ja se oli se, että samalla kun jouluna on niitä joulumielen keräyksiä, voisi koululaisten kesälomien kynnyksellä olla myös keräys, jolla varmistettaisiin, että vähävaraisilla lapsilla on mahdollisuus viettää hyvä loma. Moni perhe ei voi viedä lapsia huvipuistoihin, teattereihin tai leireihin, koska rahat ovat vähissä, vaikka töissä ovatkin. Ehkä joku järjestö voisi ottaa idean vastaan.

On myös käynyt selväksi, että Suomessa auttaminenkin voi ollakin mutkien takana, koska esimerkiksi jossain järjestöissä vaaditaan kurssien käymistä ennen kuin ihminen pääsee itse auttamaan. Ja sitten on se tarkka verottaja. Auttaminen ei siis aina ole vain tahdosta kiinni, vaan valitettavasti myös lakien tiukasta tulkinnasta, auttamisjärjestöjen jäykästä toiminnasta ja auttajan rahakukkarosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset