Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Nummi-Pusulan lukion puolesta

  • Jossain Pusulassa tänään.
    Jossain Pusulassa tänään.

Paikallislehdessä oli taas uutinen Lohjan kaupungin koulujen lakkauttamissuunnitelmista. Listassa oli pari koulua ja Nummi-Pusulan lukio, joka sijaitsee Oinolassa.

Kuulin, että Nummi-Pusulan lukion oppilaat ja vanhemmat ovat keräämässä allekirjoituksia lukion jatkamisen puolesta. Adressi on erikoinen, koska siinä ei vaadita lukion ikuista jatkoa vaan realistisesti halutaan, että Nummi-Pusulan lukion oppilaat saisivat suorittaa opintonsa loppuun omassa koulussaan.

Allekirjoitin addressin muun muuassa siksi, koska koulukuljetuksen lisääntyminen ei ole ekologinen ratkaisu, jos ja kun vanhemmat itse joutuvat jatkossa kuljettamaaan lapsensa tai lukiolainen ajelee edestakaisin. Nuorten ja lapsiperheiden poismuutto maaseudulta sotii elävän maaseudun edistämistä vastaan. Addressissa on muitakin hyviä perusteluja. Laitan tämä tähän solidaarisuudesta ja toivoen, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi yhtäläiset mahdollisuudet käydä koulua ja saada laadukasta opetusta tutussa ympäristössä ja turvallisten aikuisten parissa.

Nummi-Pusulan lukion oppilaiden opinnot loppuun omassa lukiossa

Lohjan kaupunki aikoo lakkauttaa Nummi-Pusulan lukion säästösyistä. Lakkautus aiotaan kuitenkin tehdä välittömästi eikä asteittain, jolloin lukion oppilaat joutuvat suorittamaan opintonsa loppuun Lohjan lukiossa. Monelle oppilaalle tämä tarkoittaa käytännössä valmistumisen viivästymistä vuodella ja muuttoa Lohjalle. Tilanne on oppilaiden ja henkilöstön kannalta kohtuuton saatavaan säästöön nähden.

Nummi-Pusulan lukion oppilailla ei ollut mitään tietoa lakkautussuunnitelmasta heidän hakiessaan tähän kouluun. Välitön lakkautus on myös kuntaliitossopimusten hengen vastainen. Kaupungin pitäisi noudattaa ennustettavaa, oikeudenmukaista ja luottamusta herättävää politiikkaa myös vaikeina aikoina. Tilanteesta syntyvä epäluulo ja pettymys saattaa päätöksen toteutuessa vaarantaa Lohjalla pitkään valmistellun palveluverkkouudistuksen onnistumisen.

Lakkautuksesta lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto. Lohjan nuorisovaltuusto on perustanut tämän avoimen adressin vedotakseen valtuutettuihin, jotta Nummi-Pusulan lukion oppilaat saisivat suorittaa opintonsa loppuun omassa koulussaan. Jos haluat että Nummi-Pusulan lukion oppilaat saavat suorittaa opintonsa loppuun omassa koulussaan, allekirjoita ja jaa adressi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pahoittelen Ana! Vaikka yleensä kirjoitatkin ihan asiallisesti, nyt tuli huti. Eihän töihin hakeva voi tietää yhtiön tulevaisuudestakaan...

Käyttäjän amgs kuva

Mitä kirjoituksessa on asiatonta? Onko se, että adressi on olemassa? Minusta koulujen ja lukion sulkeminen on arvopolitiikka, jolla on vähän tekemistä opetuksen laadun ja sääst;jen kanssa. Lukio ei ole yritys joka tavoittelee taloudellista kasvua.

Kirjoitus syntyi, koska lupasin yhdeelle pusulalaiselle vanhemmalle, solidaarisuudesta heitä kohtaan. Kirjoituksen suosio kertoo kenties enemmän kuin kirjoituksen laadusta, ajan hengestä. Moni katsoo vain omaan etuun. Tuskin Lohjan keskustassa ole monta lohjalaista, jotka allekirjoittaisivat adressin. Keskustassa sijaitseva lukio pysyy pystyssä. Murhe on siis muiden...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kirjoitit adressin perustelujen olevan hyviä. Se että oppilaat hakiessaan eivät tienneet lakkautussuunnitelmasta ei ole hyvä perustelu, se on lähinnä naivia kiukuttelua. Kommentoin siis vain sitä, että nielaisit adressin karvoineen. Koulun lakkauttamisen osalta en omaa riittäviä tietoja ottaakseni kantaa puolesta tai vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset