Tervetuloa Suomeen!

Tulin Suomeen vuonna 1992 ja muutamaa vuotta myöhemmin hain Suomen kansalaisuutta.

Kansalaisuuden voi saada hakemuksella, jos täyttää erilaisia kriteerejä. Esimerkiksi viisi vuotta keskeytyksettä (yhtäjaksoinen asumisaika) maassa asumisen jälkeen tai seitsemän vuotta 15 ikävuoden täyttämisen jälkeen, joista viimeksi kuluneet kaksi vuotta keskeytyksettä (kerätty asumisaika). Kriteeri on kiristetty, koska ennen oli jo neljän vuoden yhtäjaksoisen (tai kuuden vuoden katkonaisen) maassa asumisen jälkeen. Kansalaisuuden voi saada myös, jos hakija täyttää kielitaitoedellytyksen, hän ei ole olennaisesti laiminlyönyt elatusvelvollisuuttaan tai julkisoikeudellisia maksuvelvoitteitaan ja hän pystyy luotettavasti selvittämään, miten saa toimeentulonsa.

Nykyisin kansalaisuuden saa Maahanmuuttovirastolta. Maahanmuuttoviraston sivuilla on hyviä opastuksia ja ajankohtaista tietoa aiheesta. Toukokuussa Helsingin Sanomissa oli uutinen, jonka mukaan Suomen kansalaisuuden sai vuoden 2014 aikana yhteensä 8 260 Suomessa vakinaisesti asunutta ulkomaiden kansalaista. Määrä on lähes 700 pienempi kuin edellisenä vuonna. Naisia joukossa oli 4 462 ja miehiä 3 798. Viime vuonna Suomen kansalaisuutta myönnetiin eniten venäläisille.

Maahanmuuttoviraston sivuilla sanotaan, että Maahanmuuttovirasto sai yli 30 prosenttia enemmän kansalaisuushakemuksia vuonna 2014 kuin edellisenä vuonna ja siksi hakemusten käsittely on ollut alkuvuodesta asti ruuhkautunut. Kansalaisuushakemuksen käsittelymaksu on 440 euroa paperihakemuksesta ja 350 euroa sähköisestä hakemuksesta.

Taisi olla vuonna 1996-1997 kun hain kansalaisuuttani ja  silloinkin prosessi kesti kauan ja oli ruuhkaa. 90-luvulla kansalaisuus oli presidentin myöntämä. 27.2.1998 presidentti Martti Ahtisaari myönsi minulle kansalaisuuden. Eilen vihdoin tapasin hänet ja kiitin kansalaisuudesta.

Jutustelutuokiomme jälkeen presidentti Ahtisaari sanoi taas, että tervetuloa Suomeen!

Kiitos!

Tässä tämä linkki, jos haluat lukea espanjaksi: ¡Bienvenida a Finlandia!

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu