Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Mitä pahaa Faces-festivaali on tehnyt?

  •  kansanedustaja Ozan Yanarin Facebookin seinällä oli eilen 2 surullisen tason kommenttia..
    kansanedustaja Ozan Yanarin Facebookin seinällä oli eilen 2 surullisen tason kommenttia..

Eilen perussuomalaisten puoluekokouksessa, ennen videota Timo Soinin ja puolueväen vaalivalvojaisten jytkyhetkutuksesta ja itse Soinin perussuomalaisten erinomaisuuden ja muiden pilkkausten puhumisesta puolueväkeä viihdytti musiikkiyhtye, jonka solisti lauloi englanniksi.

Se oli kai esimerkki puolueen kansainvälisyydestä. Englanti on monikulttuurinen kieli ja eri kulttuureista tulevia ihmisiä yhdistävä kieli. Hienoa!

Saman aikaan kun Turussa perussuomalaiset vahvistavat, että oman puolueohjelman monikulttuurisuusvastaisuuskirjausten takana pysytään, Raaseporin vanhan suomalaisen linnan rauniolla kokoontuu kulttuuriväkeä iloisissa merkeissä etnofestivaaliin.

Facessa esiintyjien määrä on suuri ja festivaaliohjelma monipuolinen. Katsoin ohjelmasivulta, että suuri osa esiintyjistä on kotimaisia artisteja ja he esiintyvät ilmeisesti rakkaalla kotimaisella suomen kielellä. Luin surullisena sekä Mikko Aholan blogista että Iltasanomista, että Facesfestivaalin opaskylttejä on ollut ilkivallan kohteena. Melkoista vaivaa ilkivallan tekijät näkivät poistaessa tapahtuman opaste- ja mainoskyltit. Niitä oli tuhottu tai heitetty metsään tai pellolle noin 15 kilometrin säteellä Tammisaaren ja Karjaan alueella.

Faces 2015 järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana Raaseporin linnan alueella 8.-9.8. Festarin kotisivulla sanotaan: "Faces haluaa olla iloinen, myönteinen, positiivinen vastaus ja reaktio kaikkiin niihin hyvin negatiivisiin ja synkkiin hyökkäyksiin monikulttuurisuutta itsessään, ja erityisesti monikulttuurista ja avointa Suomea vastaan, joita olemme joutuneet kohtaamaan viime aikoina. Me haluamme näyttää että monikulttuurisuus on todellakin iloista, ja se rikastuttaa Meitä kaikkia, meidän elämäämme, maatamme ja on Suomalaisuutta parhaimillaan!
Joten tule siihen mukaan, manifestoimaan tätä!"

Jos Facesfestivaaliiin kohdistettu ilkivalta johtuu monikulttuurisuusvastaisuudesta, ollaan aika hakotiellä ja teko tuomittava. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Lauantaina perussuomalaiset valitsivat puolueen puheenjohtajistoon Sebastian Tynkkysen, joka on luotsannut viime aikoina perussuomalaisia nuoria. Tynkkynen puolustelee ja seisoo vankasti Olli Immosen monikulttuurisuusvastaisten kannanottojen takana. Näyttää siis siltä, että puolue ei aio tehdä pesäeroa monikulttuurisuusvastaisista linjauksista. Linjaukset, jotka ovat ristiriidassä hallitusohjelman kanssa.

Juha Sipilän hallitusohjelmassa sivulla 7 sanotaan, että "Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa. "

Saman hallitusohjelman sivulla 36 lukee: "Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Entistä

useampi suomalainen nuori opiskelee ulkomailla ja joudumme kilpailemaan myös heistä.

Hallitus kannustaa avoimeen keskusteluun maahanmuuttopolitiikasta, mutta rasismia ei sallita. Edistämme suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa kansallista keskustelukulttuuria."

 

Hallitusohjelmassa ei puhuta suoraan monikulttuurisuudesta, mutta sellaista monikulttuurista Suomea halutaan. Nyt on kuitenkin niin, että Keskustan ja Kokoomuksen hallitusyhteistyö puolueen kanssa, jonka riveissä on monikulttuurisuuden ja maahanmuuttovastaisuuden kannattavia kansanedustajia ja vastuuhenkilöitä, legitimoi myös sellaisia puheita ja ajattelutapoja.

 

On demagogiaa sanoa olevansa syrjintää ja rasismia vastaan sekä monikulttuurisuuden puolella, jos hyväksyy myös rasismin, syrjinnän ja monokulttuurisuuden ajamista. Jokainen meistä tekee Suomesta monikulttuurista maata, olemme silti yhden puolueen joidenkin jäsenten toimesta tuhoon tuomittuja ja valokuvauskaappauksen perusteella meidän pitäisi olla hljaa! Miten Suomea voidaan hehkuttaa avoimena, monikulttuurisena maana, kun yksi hallituspuolue ei sitä aja?

 

Sillä välin ilmeisesti "sotaa" monikulttuurista Suomea vastaan on jo käynnissä, ainakin Jyväskylässä ja ehkä myös Raaseporissa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tuntuu oikeasti hullulta.

Olen kerran käynyt Faces-festivaaleilla, ja päällimmäisenä jäi mieleen että lapset maalasivat sormiväreillä ja leppeä musiikki soi.

Meillä on nyt todella sairaita voimia yhteiskunnassa, mutta Timo Soinia ei kiinnosta jivetykseltä hoitaa asiaa.

Heikko johto, selkärangattomuus ja luistaminen luo kaaosta. Toivottavasti Immonen harjataan PS:n toimesta oikeasti eikä vain pimeässä pilttuussa sokeripalan ja rapsutuksen kera.

Käyttäjän amgs kuva

Kuuntelin Jussi Halla-ahon puhetta, jossa hän varoittaa muun muuassa, että jotkut haluavat Suomesta Lähi-Idän kaltaista demokratiaa! Puolueväki taputti. Uskooko tuo poruka todella siihen uhkakuvaan? Jos näin on, tuskin ratakaisevia toimenpiteitä ole tulossa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Oletan että tiesit tämän, mutta kaiken varalta: järjestyksen ja turvallisuuden vaaliminen on poliisin tehtävä, eikä Timo Soini ole poliisi. Ja vaikka olisikin, niin kuten ilmeisesti tiesitkin, hän oli Turussa eikä Raaseporissa.

Käyttäjän amgs kuva

Vastaus, kuten alla Janne Hildenille: Jos yksi mediahenkilö, kuten kansanedustaja huutaa sotureita taistelemaan monikulttuurista painajaista vastaan ja näyttää siltä, että sellaista "taistelua" käydään, eikö silloin kannattaa puhua suoraan, että kytkös kansanedustajan sanojen ja monikulttuurisuuden vastustajien välillä on ihan mahdollinen? Korkeintaan muut hallituspuolueet, jotka liputtavat monikulttuurisen Suomen puolesta voisivat kertoa mihin sitten mennään. Perussuomalaiset tekivät kantansa selväksi omassa hallitusohjelmassa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #23

Ei ole kyse siitä.

Kyse on siitä, että Petra yllä arvostelee Soinia siitä, ettei tämä hoida asiaa (joka kuuluu poliisille).

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisten puoluekokoukseen opastavia kylttejä oli rikottu ja poistettu. Ketähän siitä pitäisi "kiittää"?

Käyttäjän amgs kuva

Tuomittavaa ilkivaltaa sekin. Toisen tekemä ilkivalta ei oikeuta muita. Muistutan myös, että te olette vallassa oleva puolue. Faces on kansalaisaktivismilla järjestetty yhden viikonlopun kulttuuritapahtuma. Suhteellisuudentaju siis vertailussa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jospa määrittelisimme, mitä monikulttuurellisuus tarkoittaa. Kaiken hyväksyntääkö?

Käyttäjän amgs kuva

" Kaiken hyväksyntääkö?"

Eikö Somessa ole lakeja, jotka asettavat ihmisille rajoja? Sellaista mikä on rikos, ja Kohdallani ympärileikkauksetkin, ovat hyväksyttävien asioiden ulkopuolella. Rikollisuus on rikollisuus ja rikos on rikos rikoksen tekijän synnyinmaasta riippumatta. Sanoilla ei pitäisi olla väliä, kun ihmisten kohtalosta pitäisi puhua, eli miten heitä kohdataan ihmisinä, kansalaisina vai rikollisina, koska näyttävät joltakulta.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ympärileikkaus on pahoinpitely, uskonnosta riippumatta. Siinä lapsen oikeuksia loukataan vanhempien uskonnonvapauden nimissä.

Janne Hilden

Vaatikaamme nyt yhdessätuumin selväsanaisesti Perussuomalaisia sanoutumaan irti kaikenlaisten kylttien hajottamisesta! Je suis kyltti!
Missä viipyy Soinin irtisanoutuminen!

Käyttäjän amgs kuva

Janne, varmasti vitsailet. Mielestäni , jos yksi mediahenkilö, kuten kansanedustaja huutaa sotureita taistelemaan monikulttuurista painajaista vastaan ja näyttää siltä, että sellaista "taistelua" käydään, eikö silloin kannattaa puhua suoraan, että kytkös kansanedustajan sanojen ja monikulttuurisuuden vastustajien välillä on ihan mahdollinen? Korkeintaan muut hallituspuolueet, jotka liputtavat monikulttuurisen Suomen puolesta voisivat kertoa mihin sitten mennään. Perussuomalaiset tekivät kantansa selväksi omassa hallitusohjelmassa.

Antti Arola

Ana se jaksaa täällä aina vinkua samoista asioista. Menisit töihin tai keksisit jonku harrastuksen vaikka. Ei pahalla.

Käyttäjän amgs kuva

Onko tämä se keskustelu, joka moni haluaa? Jos olet eri mieltä asioista, voit sen sanoa, mutta minun tai kenenkään muun kirjoittajan yksityielämä ei kuulu muuhun kuin siihen, että halutaan vaientaa kirjoittajia. Lähetit sentään töihin ja harrastamaan eikä ulkomaille, kuten moni on tehnyt! Kiitoksia huolenpidosta, mutta muista, että asioista saa puhua vapaasti ja kaikki saavat tehdä niin vastuunsa mukaisesti ja niin kauna kuin jaksavat!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Voi olla, että tämän vaalikauden jälkeen persut tarvitsevat yli 50 % kannatuksen päästäkseen hallitukseen.

Anna-Kaisa Korhonen

Blogisti ottaa kirjoituksensa alussa melkoisen harppauksen Perussuomalaisten puoluekokouksesta Faces-festivaalin opaskylttien hajottamiseen. Tapahtuneen rikoksen johdosta blogisti vetoaa hallitusohjelmaan, määrittelee uudelleen monikulttuurisuudesta käytävään keskusteluun pesiytyneen demagogian rajoja ja julistaa lopuksi sotatilan "monikulttuurista Suomea" vastaan olevan jo käynnissä.

Voin vain ihailla kirjoittajan positiivista asennetta sekä rohkeutta nostaa näitä peitettyjä asiayhteyksiä julkisuuteen, monikulttuurisuutemme rikkaassa viitekehyksessä. Kiitos!

Viljo Häggman

Entä jos kylttien tuhoaminen onkin vain festivaalin markkinointikikka?
Saadaan paljon enemmän ilmaista palstatilaa mediassa.

Kyltit on joka tapauksessa poitettava festivaalin jälkeen, joten miksei sitä voi käyttää samantien hyödyksi.
Kuka muu voisi tietää 20 kilometrin säteellä, missä kaikkialla noita kylttejä on?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Olen aika pettynyt, että muutaman viikon kohkaamisen jälkeen yhä monikultturismi-käsite hakusessa. En tiedä onko tämä tahatonta vai tahallista väärinymmärrystä, mutta persut eivät vastusta monikulttuurisuutta vaan monikulturismi-ideologiaa.

Lainaan kokoomus-poliitikko Schubakin määritelmää:

"Alkuperäisen statuksen "multiculturalism" kuitenkin tarkoittaa täysin yksiselitteisesti poliittista ideologiaa, ei tummaihoista naapuriasi eikä viereistä tandooriravintolaa. Tämän ideologian mukaan on itseisarvoisen tärkeää tuoda Suomeen mahdollisimman erilaisen kulttuurin omaavia ihmisiä, vaikka sitten verovaroin. Toinen ideologialle tyypillinen piirre on arvorelativismi, jonka mukaan huono käytös tai jopa laittomuudet ovat vähemmän tuomittavia jos ne kuuluvat tekijän kulttuuriin. Tuki monikulttuuria tai ei, ei sen kritisoimisen pitäisi vuonna 2015 nostattaa tämän kaltaista haloota."

Kolmanneksi lisään, että monikulturismiin liittyy ajatus siitä, että vaikkapa suomalainen kulttuuri muuttaa omia tapojaan vieraan kulttuurin painostuksesta eli maahanmuuttaja ei niinkään kotoudu suomalaisiin sääntöihin ja sulaudu kulttuuriin, vaan saa omia erityissääntöjään, jolloin kotoutuminen vaikeutuu.

Nämä ovat ne asiat, joita persut vastustavat, eivät maahanmuuttajia ihmisinä tai kebab-ravintoloita. Oli samaa mieltä tai ei, eivät nuo kuulosta maailman kauheimmilta asioilta.

Käyttäjän amgs kuva

Mari, olisi se määritelmä kuinka hieno tahansa, ihmiset ja tässä tapauksessa monikulttuurismin kannattajat, sisältäisi se monikulttuurismi mitä tahansa, joutuvat sabotoinnin ja vihan kohteeksi. On kyse ihmisten arjesta ja ihmisten välisten suhteistä ja kuinka puolueiden edustajien puheet vaikuttavat arkeen. Nykypäivän valossa ei näytä hyvältä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kävin Faces festivaalin sivuilla mutta en löytänyt kuvaa näistä maantiejulisteista. Tietääkö kukaan mistä löytäisin?

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Kiitos Anna :)
Itse olen tuolla Face-festareilla käynyt useasti,Tammisaaressa kun asustan. En niinkään musiikin takia,vaan ilmapiirin. Tyttäreni,kun nuorempi oli,matkassa aina.. Nykyään tyttö käy ihan itsekseen,tarvii enää iskää siinä :D

Kiitos muutenkin kirjoituksestasi,aika inhaa palautetta saat niskoillesi,muttä sinnikkyydestä se +100,jatka ja jaksa..

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos sinulle kuin myös gracias, Don Niklakselle, ensimmäisen kommentin johdosta ja muuten voimia kaikille tuttaville ja ystäville tai muuten vain niille, jotka kuljemme yhdessä samoilla linjoilla. Aurinkoa kaikille! :) <3 Se sydän on kaikille hyville, myönteisille ja iloisille suomalaisille.

Käyttäjän lkarppi kuva
Lauri Karppi

Ana, sinun kannattaisi hiukan opiskella mitä tarkoittaa monikulttuuri ja monikultturismi. Persut vastustavat jälkimmäistä. Ei kukaan persu ole esimerkiksi vastustanut mitään vieraita kieliä, vaikka sinun omissa ennakkoluuloissasi olet niin kuvitellut. Se ei ole persujen vika vaan sinun omaa ahdasmielisyyttäsi.

Suosittelen lämpimästi myös lukemaan Milkon erinomaisen blogin:
http://milkoaikio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199933-...

Käyttäjän amgs kuva

Teet omia johtopäätöksiä siitä mitä ajattelen puhtaasti vain näkökulmastasi. Kuten sanoin edellä, tärkeintä on mitä kansalaiset kohtavat arjessa ja missä on kansanedustajien vastuu omista kannanotoista. Ilmeisesti kielteinen ilmapiiri, joka johtuu epämääräisistä lausunnoista kostautuu muihin kuin valta-asemissa oleviin henkilöihin. Lapset eivät ole syypäitä aikuisten päätöksiin. Termeillä ei kaduntasolla ole paljoakaan merkitystä käytännössä.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/jopa-lapset-koh...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset