Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Meitä vastaan soditaan!

  • Meitä vastaan soditaan!

Ei se ollut kuin kuukausi sitten, kun perussuomalainen kansanedustaja Olli Immonen poseerasi äärioikeistolaisen ryhmän kanssa poliittisen murhan tehneen henkilön haudalla ja nyt taas sama kansanedutaja on otsikoissa kyseenalaisella asialla.

Kansanedustaja Immonen unelmoi englannikielisessä päivityksessä "vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka kukistaa painajaisen nimeltä monikulttuurisuus".

Tämä inhottava kupla, jossa vihollisemme elävät, tulee pian rikkoutumaan miljoonaksi pieneksi palaksi. 

– Nämä ovat ne päivät, jotka jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihin. Me tulemme taistelemaan loppuun saakka kotimaamme ja yhden aidon suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän.

Väestöliiton kotisivulla sanotaan, että "Suomessa elää noin 55 000 kaksikulttuurista paria tällä hetkellä ja vuosittainen lisäys on noin 3000 paria. Kaksikulttuurisissa perheissä elää noin 160 000 lasta." Kun tähän lisätään kaikki ne, jotka eivät kuulu Immosen ihannoivaan monokulttuuriseen Suomeen, niin me, jotka muodostamme ei-toivotun ryhmän on aika iso. Mihin meidät, jotka kukistetaan, lähetetään? Hautaanko?

Vihreiden kansanedustaja Jyrki J. Kasvi kirjoitti omaan Facebookinsa seinalle näin: "Ilmoitan täten, että en tule koskaan kuulumaan kansanedustaja Immosen julistamaan 'yhteen aitoon kansaan'. Odotan siis kutsua keskitysleirille, johon meidät ei-aidot suomalaiset kootaan jatkokäsittelyä varten!"

Mitä, herrat Soini, Sipilä ja Stubb, nyt aiotte tehdä, jotta me jotka elämme monikulttuurisessa arjessa ja todellisuudessa tuntisimme olevamme hyväksytyt ja turvassa suomalaisessa yhteiskunnassa? Meitä vastaan on julistettu sota ja sodan julistaja on hallituspuolueen kansanedustaja!

 

Kiinnostuneille, nyt 26.7. klo 22.00  kirjoitus on vapaasti käännetty espanjaksi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (304 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin ja onhan tämä Immonen siviiliammatiltaan vartija...

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Onneksi on eduskunnassa eikä vartijana niin säästyy moni väärän värinen teini kamerattoman kulman seikkailuilta.

Nykytyössään vähemmän vahingollinen noin yleisesti ympäristölleen, olettaisin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt olisi aika jo Soinin selittää jotain, vaikka hän tuskin haluaa että kansanedustajien keskiöiset perjantaipelleilyt häiritsisivät hänen ulkoministeriyden ihanuuttaan.

Lohela, joka vastaa eduskunnan nuhteettomuudesta, tuskin saa mitään sanottua kun on ratsastanut samoilla oman pelokkuuden levittelyllään politiikkaan kuin Immonenkin.

Perussuomalaisten ryhmyri vedonnee jälleen siihen, ettei oikein voi valvoa mitä kansanedustajat "harrastavat" "vapaa-ajallaan".

Aivan suunnatonta typeryyttähän tuollainen harhainen sotafantasiallinen kirjoittelu (ja vielä englanniksi) edustaa, mutta tarvitseeko oikeasti tuollaista hallituspuolueessa kuunnella? Onko politiikka sallitusti sekoilua?

Käyttäjän amgs kuva

Immosen päivitys kosiskelee niitä ihmisiä, joka nyt äänestävät sellaista ajattelua edustavia ja ne kansanedustajat ovat perussuomalaisia. Se teksti on kuin jostain Hitlerin puheista. Nyt juutalaisten sijasta uhkana nähdään monikuuttuurisuudessa eläviä, siis melkein jokaista suomalaista, joka ei tunnusta, että Suomessa oikeus on tarkoitettu vain ja ainoastaan yhdelle porukalle, joka edustaa tiettyä homogenista ryhmää. Tuskin esimerkiksi valtiovarainministeri Aleksander stubb kuuluu tuohon Immosen ryhmään!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Onhan tuo tavallaan ihan turvallisuuskysymyskin. Kansanedustaja ei ole siinä roolissa että voi kiihottaa seuraajiaan tekemään mielivaltaisuuksia. Lukemalla Immosen yöllisen postauksen kommentit voi havaita, etteivät kaikki seuraajat ole ihan todellisuudessa kiinni. Jos ei PS rp pysty mihinkään kuin tavanomaiseen vaivautuneeseen käsienheilutteluun, kenties suojelupoliisi katsoo asiakseen puuttua mitä Immmosen torvesta törähtelee.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #10

Luulenpa että Immonen on ollut Supon seurauslistalla jo jonkin aikaa. Se voivatko - tai edes haluavatko - he tehdä mitään on sitten eri asia. Immonenhan ei kehottanut ketään mihinkään muuhun kuin poliittiseen toimintaan. Voittamaan (ilmeisesti vaalit) ja siten päästä eroon omasta mielestään liiasta monikulttuurisuudesta. Ei puhunut mitään keinoista. Ei edes voi syyttää kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan, koska monikulttuurisuus EI ole kansanryhmä vaan aate.
Jos seuraajat sekoavat ja toimivat jotenkin rikollisesti, niin sitten on poliisin aika toimia rivakasti, kuten Suomessa on aina tehty.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #56

Monikulttuurisuus ei ole aate vaan asiaintila.Sitä voi sitten pitää hyvänä tai huonona.
Paha sille,joka pitää huonona,koska kaikki kulttuurit ovat monikulttuureja,jopa Saksa 30- luvulla.
Siinä mielessä on kyse myös kiihottamisesta kansanryhmää vastaan,että Immonen on identifioivinaan sen väärän aineksen,joka tuon moninaisuuden aiheuttaa.
Eikä jätä mitenkään epäselväksi,mitä sille olisi tehtävä.
Paha juttu.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #61

"Monikulttuurisuus ei ole aate vaan asiaintila."
Tässä olet kyllä oikeassa. Samoin kuin paskat housuissa ei ole aate vaan asiantila.

"...koska kaikki kulttuurit ovat monikulttuureja..."
Koko väittämä on yksinkertaisesti illooginen ja absurdi.

"...jopa Saksa 30- luvulla."
Kenties juuri se johti Saksaan 40-luvulla. Vastaavaa ei tapahtunut esimerkiksi yhtenäiskulttuurisissa Suomessa tai Ruotsissa.

"Siinä mielessä on kyse myös kiihottamisesta kansanryhmää vastaan,että Immonen on identifioivinaan sen väärän aineksen,joka tuon moninaisuuden aiheuttaa. Eikä jätä mitenkään epäselväksi,mitä sille olisi tehtävä."
Minä kun en osaa lukea ajatuksia sen enempää kuin kirjoittamatonta tekstiä, niin kertoisitko, mikä on tuossa Immosen tekstissä mainittu väärä aines joka moninaisuuden aiheuttaa, ja mitä sille väärälle ainekselle olisi tehtävä.
Vai onko vain sittenkin kysessä sinun kuvitelmasi ja harhasi, vai ihan vaan tietoista valehtelua ja pelottelua?

Käyttäjän eppusaarela kuva
Eppu Saarela Vastaus kommenttiin #79

"Kenties juuri se johti Saksaan 40-luvulla. Vastaavaa ei tapahtunut esimerkiksi yhtenäiskulttuurisissa Suomessa tai Ruotsissa."

Saksa oli huomattavasti nykyistäkin Suomea monikulttuurisempi vielä 40-luvulla ja sen jälkeen aina tähän päivään asti. Ylipäätään "kulttuurien sekoittuminen" ei selitä natsisaksan nousua koska fasistisia liikkeitä nousi Euroopassa yhtenäisissä (myös Suomessa) ja vähemmän yhtenäisissä yhteiskunnissa ja yhteisöissä.

Päinvastoin voidaan argumentoida, että fasististen liikkeiden nousu oli mahdollista, koska monikulttuurisuutta oli asiantilana liian vähän ja nationalistiset ideologiat liian voimakkaita.

Ongelma on siinä, että "kulttuurin" piikkiin on vaikea laittaa yhtään mitään, kun sitä on asiantilana olemassa niin monenlaista ja sen vaikutus on ehdollinen. Esimerkiksi se, että Saksassa voitiin mobilisoida yhenlainen poliittinen liike ja ideologia kansaa yhdistäväksi voimaksi, ei kerro mitään siitä, että saksalaisilla oli yhteiset elämäntavat ja arvot. Niin kuin se, että monenlaiset suomalaiset "kunnioittavat veteraanien tekoja" ei kerro, siitä, että heillä on keskenään samanlaiset elämäntavat ja arvot.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #56

Eikö ne vaalit jo voitettu ties monennenko kerran (riippuu kuka laskee) ja hallituspaikka lunastettu äänestäjien perse repimällä? Kyllä taitaa olla muut sodat voittoineen mielessään.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #10

Petra hei, sinä yliammut pahasti tulkintasi, kuten muutkin persuja demonisoivat. Immonen ei sanallakaan kohdista vihaa yhtäkään ihmistä tai ihmisryhmää vastaan.

Luultavasti Immonen sotii tuossa ideologiaa nimeltä multikulturalismi vastaan:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198922-tapau...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Mikä tekisi monokulttuurista huonomman kuin monikulttuuri?

Maailmankatsomus se on monokulttuurin suosiminenkin, ja sille löytyy paljon hyviä käytännön perusteluita.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #207

Monokulttuuria esintyy vain diktatuureissa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #285

Päinvastoin: Aito monikulttuurisuus on mahdollista vain ja ainoastaan erilaisissa diktatuureissa. Suurimmalle osalle niistä monikulttuurisuus on elinehto: hajoita ja hallitse.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #286

Monikultturi on vallitseva tosiasia kaikissa demokraattisissa valtioissa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #290

Kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa säännöt, lait, ovat kaikille samat. "Kulttuuri" taas on niiden tapojen ja käytänteiden kokonaisuus, jonka yhteisö ja sen jäsenet katsovat sanktionvaraisesti noudatettaviksi. Säännöt, lait, eivät voi olla samanaikaisesti kaikille samat ja eri ryhmille erit.

Ei voi olla niin, että kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa, kuten Suomi, saa esimerkiksi hakata vaimoaan, jos hän on muslimi, mutta ei, jos hän on katolinen. Ei voi olla niin, että laki suojelee toisten tyttö- ja poikalasten sukupuolielimien koskemattomuutta, mutta ei kaikkien. Lista on pitkä, ja sitä voisi jatkaa, muttei kannattane.

Jos väität että näin ei ole, anna esimerkki.

Jos määritelmäni kulttuurista ei kelpaa, anna parempi määritelmä.

Mutta lakkaa jankuttamasta höpöjä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #293

Mitä varten kulttuuria olisi vain sanktioidut tavat. Taidekin kuuluu olennaisesti kulttuuriin. Erinäisissä diktatuureissa ei suvaittu kun monoa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #285

Margareta, olet oikeassa, koska aivopesulla se hoituu ja saadaan ihmiset ajattelemaan ja toimimaan ainakin virallisesti samalla tavalla.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #288

Sekoitat asioita.

Tällaista puuroa siitä tulee, kun ei määritellä termejä, edes itselle, ts. ei tiedetä, mistä oikein keskustellaan; toiset aidasta, toiset aidan seipäistä.

Kaikki totalitaariset yhteiskunnat ovat diktatuureja.
Kaikki diktatuurit eivät ole totalitaarisia yhteiskuntia.

Jos eroa ei huomaa, on kyse yleensä vain älyllisestä huolimattomuudesta, käsitteiden määrittelemättäjättämisestä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #302

Kyllä Ana tietää mitä diktatuuri tarkoittaa.
Ehkä Kiina on monikulttuurinen diktatuuri.

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Miten muuten joulunäytelmän ja/tai suvivirren kieltäminen edistää/rikastutta Suomen kulttuuri-ilmastoa. Itse en välitä kummastakaan, niitä voi puolestani esittää, mutta se ei tunnu sopivan joillekkin monikulttuurin puolestapuhujille.

Maassa maan tavalla. Sinutkin on hyväksytty mukaan joukkoon, jossa pahimmat "viholliset" löytyvät omasta piiristä.

Kuinka moni muistaa 70-luvun kommunistien vappukulkueet? Itse kävin niitä katsomassa, vaikken aatetta kannattanutkaan. Porukkaa oli paljon ja mikä parasta, soittokuntia oli useita ja torvisoitto on aina komeaa. Marssijoilla oli taisteluhenki korkealla: KUOLEMA KAPITALISTEILLE JA PORVAREILLE" oli tavanomainen huutaen annettu viesti. Vihapuhetta mykypäivän mukaan ehkä, eikä sitä edes muista kommunistien perinnön tämän päivän edustajat - vasemmistoliittolaiset?

Ps. Immosen kannattaisi miettiä mitä sanoo ja kirjoittaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin Timo Soinin tulee selitellä Olli Immosen kirjoituksia, eiköhän perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho tule ojentamaan Immosta.

Ilmeisesti Immosella ei ole mitään menetettävää, tuli valituksi toiselle kaudelle, saamalla tuli kaikki etuudet mitä kansanedustajilla on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198765-ruot...
Natsit ovat koordinoituja. Hiljan Ruotsissa käräytettiin Sverigedemokraatteihin kytkeytyneet natsit dymamiitin hallussapidosta ja pakolaiskeskusta vastaan tehdyn attentaatin suunnittelusta. Media vaikenee. Lukkalalle pointsit kun uutisoi täällä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

^ Tunnetulta natsilta takavarikoitiin 550kg dynamiittia. Kun poliisit olivat hänen luonaan tekemässä kotietsintää (sieltä löytyi mm. Hitler-alttari) pihaan ajoi paikallinen Ruotsidemokraattien poliitikko. Hänen autostaan löytyi muovikassillinen nalleja, eli räjähdesytyttimiä.

Luulisi, että tällaista voisi sattua vain huumoriohjelman natsisketsissä, mutta ei... Todellisuus on ihmeellisempää.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #55

Niin, poliittisista syistä pommeja alkoivat rakentaa sosialistiset agitaattorit ja terroristit n. 100v sitten, sittemmin tuo suoran vaikuttamisen tapa on levinnyt muihinkin aatteisiin. Nykyään sitä harjoittavat eniten innokkaat islamin kohkaajat, mistä saamme lukea päivittäin uutisvälineistä.

Siis ei mitenkään erityisesti äärioikeiston harjoittama kansanperinne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #209

Silloin kun aihe on äärioikeiston väkivalta, sen väkivaltaretoriikka niin tuollainen kommentti vaan kertoo että niitä puolustelevat ovat valmiit noloihin temppuihin somessa. No hyvä vaan nolous lamaannuttaa teidät itsenne.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #209

Muinainen Miss Suomi arveli Suomen itsenäistyneen vuonna 1952. Eikä siinäkään ollut kuin 35 vuoden virhe.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko perustuslakiamme muutettu jälleen ?

Juhani Kahela

Immosen kirjoitus on saanut runsaasti ihailua. Tulkitsen Immosen kirjoituksen sanoman sellaiseksi kuin monikulttuurisuus realisoituu Göteborgissa ja Malmössä. Monikulttuurisuuden myötä Ruotsidemokraattien kannatus on räjhtänyt ylöspäin. Syy on, että kansaa ei kuulla, vaan eletään kuin ongelmia ei olisi ja hölmöilyä jatketaan. Meillä halutaan matkia ja tuoda Göteborgin ja Malmön kaltainen elämän meno Suomeen. Immosen sanavalinnat eivät ehkä olleet aivan oikeat. Se on seuraus Suomessa vallisevasta sananvapauden rajoituksista. Immonen. Ten poäng..

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Minusta on hyvä,ettei kaikki ole samaa vaaleanpunavihreää unelmahöttöä maahanmuuttokeskustelussa,,-eihän persut olisi edes olemassa,ellei kansan syvät rivit heitä tukisi myös maahanmuuttopolitiikassa !

Käyttäjän amgs kuva

Yksi on keskusteleminen ja toinen on jo uhakaileminen sodalla, sisällissodalla siis.

Viljo Häggman

Missä kohtaa Immonen puhui sodasta.

Taistelua on muuallakin, esimerkiksi jalkapallokentällä tai poliittisella areenalla. Vaaleissakin puhutaan voittamisesta ja voittajista.

Ana saa anteeksi, jos väärinymmärrys perustuu huonoon suomen kielen ymmärtämistaitoon, mutta ellei asia ole niin, niin kysessä on tahallista pelottelua ja valehtelua. Ei nyt sentään kiihotusta kansanryhmää vastaan, mutta valheellista poliittista propagandaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #46

Jos etsit Immosen Facebook-sivulta muutaman päivän takaisen kommentin moskeija-asiasta, niin sieltä se löytyy. Hän puhuu vieläpä monikossa sisällissodista, joihin ilman muuta joudutaan, jos monikulttuuristuminen saa jatkua.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #57

Jaa, se on joku toinen kirjoitus, ei siis kyseessä oleva. En osaa sanoa kun en Facebookissa liiku.
Sisällisotia on kahdenlaisia. Sisäsyntyisiä ja ulkoapäin järjestettyjä. Sisäsyntyiset ovat yleensä jo vuosisatoja alueella asuneitten ryhmien välisiä, kuten Balkanilla ja vaikkapa Baskimaalla. Sitten on tällaisia ISIS tapauksia tai Arvon Blogistimme hyvin tuntemia vientitavarasisällissotia.

Mahdollista se on sisällissota Suomessakin. Tuskin suomalaiset enää keskenään sotivat, mutta esimerkiksi venäläisten kasvava maahanmuutto voi saada aikaan Ukrainan tapaisen järjestetyn sisällissodan, tai muslimien vastaava voisi saada aikaan ISIS-tyyppisen sisällissodan. Molemmat tietenkin edellyttäisivät vahvaa ulkoista apua ja huomattavasti nykyistä suurempaa osaa väestöstä.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Miten keskustella, jos jotkut asiat ovat niin isoja tabuja, ettei niistä voi keskustella?

Sisällissota on kaukana, lähi-idän muslimimaissa ja Somaliassa ja Syyriassa asti.

Juhani Kahela

No hätä Ana. Mafiakin kannattaa monikulttuurisuutta. Sen täytyy olla silloin todella upea asia, jossa suomalaistenkin tulee olla mukana lompakko auki. Rahat menevät varmasti parempiin tarkoituksiin kuin maamme vähäosaisten auttamiseen.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #220

Joo Italian mafia on ottanut oppia suomalaisesta suvaistsevaistomafiasta, joka tienaa maahanmuutosta veronmaksajien kustannuksella http://www.ft.com/cms/s/0/0d0371d0-31f4-11e5-8873-...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Joo. Joku voisi esimerkiksi listata, mitä hyötyä maahanmuuton jatkuvasta kasvattamisesta, tai jatkuvasti lisääntyvästä monikulttuurisuudesta on. Sellaista hyötyä kun ei meikäläinen juntti pottunokka öyhöttävä rasisti perussuomalainen ole oppinut vuosien varrella havaitsemaan. Varmaan lista on pitkä.

EN kuitenkaan pidätä hengitystäni odottaessani.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kysymys on äärimmilleen vietynä sama kuin perheen huoltaja kysyisi toiselta huoltajalta että mitä hyötyä on ravita ja ruokkia kaikki lapset. Suurin osa kiistanalaisesta maahanmuutosta liittyy kansainväliseen vastuunjakoon.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #229

Voi hyvä tavaton. Monella on kyky ja halu elättää perheensä. Sen koon voi jopa itse määrätä. Elätätkö sinä Sini naapurien perheitä. Voinko lähettää sinulle tilinumeroni, niin voit alkaa elättää meidänkin perhettä. Kiitokset etukäteen. Varmaan mielelläsi elätä muitakin tilinumeronsa lähettäneitä perheitä. Tämä olisi sitä perään kuuluttamaasi yhteisvastuuta.J os rahasi ei riitä, niin ota lainaa kuten Suomi tekee ja elättää elättejä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mikähän se sellainen yksi aito kansakunta oikein olisi? Itse en ole sellaiseen vielä koskaan missään törmännyt.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuo ns. aito kansakunta lienee lähinnä vaarallinen haave?

Viljo Häggman

"Mikähän se sellainen yksi aito kansakunta oikein olisi?"

Poliittinen propagandatermi. Se toinen: "Ein Volk".

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Historiaa on hyvä lukea, siitä voi oppia kaikenlaista. Kuten sen että lähihistorian aikana on Euroopassa ollut useita yrityksiä saada aikaan "vahva ja urhea kansakunta" joka on etnisesti yhtenäinen. Aina on tuloksena ollut katastrofi.

En todellisuudessa usko että Immonen ja SVL saavat moista aikaan mutta spekuloida voi sillä mitä sitten tapahtuisi. Mikä olisi osoite niillä jotka eivät jaa heidän ideologiaansa?

Se osoite olisi joko kuopan pohjalla tai pakolaisena. Näin on ollut aina ennenkin enkä näe syytä miksi näin ei kävisi tässäkin tapauksessa. Sen on historia opettanut. Kuopan reunalla treffit meillä jotka emme sopisi tuohon utopiaan.

Käyttäjän amgs kuva

Pauli, pahinta on se, ettei tarvitse etsiä historiasta esimerkkejä muualta Euroopasta. Muilutukset ja muu Lapuan liikeen toiminta on varoittavana esimerkkinä Suomesta. Aika oli toinen ja silloin sitä katsotiin "hyväksyttävänä". Nyt kaikenlaisia puheita hyväksytään. Toivottavasti puheista toimintaan ei mennä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei kansa mitään Lapuan liikettä hyväksynyt.
Suomi on aina ollut monikulttuurinen.
Joillekin länsisuomalaisille oli vaikeata hyväksyä karjalasta tulleita evakkojakin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #33

Juuri näin. Kosola ja Walleniushan istuivat Kakolassa samaan aikaan, kun kommarit Tammisaaressa. Ja ihan saman syytteen nojallakin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #44

Jouko.
Kosola & co olivat sijaiskärsijöitä ja keulakuvia .
Tosiasiassa sekä IKL että natsit nauttivat suurta kannatusta ylimmän yht.kuntaluokam ja myös kulttuuriväen keskuudessa.
Luin taannoin Antero Mannisen ( Otto Mannisen pojan) muistelmia. Hän seisoo talonpoikaismarssin vastaanottokuvassa Kosolan lähellä. Toimitti Ylioppilaslehtä mustassa lapualaispaidassa.
Kirjoitti kirjeessä suunnilleen : " jos Saksa haluaa panna toimeen suurpyykin ( siis punikkien tuhoamisen) yhteiskunnassa,sehän on vain hyvä."
Vanhempansa ja koko lähipiiri tukivat Anteroa. Vain Elsa Enäjärvi kirjoitti jotain kriittistä. Ja Kustaa Vilkuna kuulemma.
Tämä nyt vain siksi,että myöntäisimme näiden aatteiden vetovoimaisuuden ja petollisuuden.
Ei se häpeä ole- itsepetos on.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #64

Tietysti. Noinhan se kommarienkin osalla oli: viiemisissä vaaleissa löhes 20 000 äänetä, mutta Tammisaaressa vain keulakuvat ja sijaiskärsijät. Mutta linnassa, yhtä kaikki. Ja yvä niin.

Selavii, olavi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #66

Anteeksi jankutus: mutta kommunisteilla ei ollut tukijoita yhteiskunnan ja kulttuurielämän huipulla.
Kuten nyt persut edustavat oikeiston brutalismisiipeä,sitä edusti silloin julkilapualaisuus.
Vaaleissa saatu kannatus ei kerto aina liikkeen voimasta ja vaarallisuudesta.
Nykyisessä äärioikeistossa on ilmeisen paljon ihmisiä,jotka eivät edes äänestä.
He eivät enää usko parlamentarismiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #71

Kommunistinen puolue kielettiin 30-luvulla ja maan alla toimivia kommunistejä vainottiin joten hengissä säilyneet yhteiskunnan ja kulttuurielämän huiput tuskin kovinkaan avoimesti uskaltaneet kannattaa heitä.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #71

"Nykyisessä äärioikeistossa on ilmeisen paljon ihmisiä,jotka eivät edes äänestä. He eivät enää usko parlamentarismiin."

Juu, he hoitavat asiansa lähinnä erilaisten verovapaisen säätiöiden avulla.
On helpompaa ja halvempaa ostaa muutama kellokas, kuin yrittää käännyttää koko lauma.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #90

Sampo Terho on verovapaiden säätiöiden mies, kuten Petri Sarvamaakin. Molemmat äänestivät veroparatiisien laskuun Brysselissä, kun taas muut suomalaiset mepit halusivat läpinäkyvyyttä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #44

On tietysti ihan totta, että ruotsalaisten ja suomalaisten enemmistön harkintakyky on estänyt saksalaisten ja italialaisten hurjimmat harharetket täällä pohjoisessa.

Mitä Kakolaan ja Kakoon tulee, sopii kuitenkin kysyä Kokoomusnuorten nykyjohdolta, onko kansanedustajan asiallista mainostaa Lapuan liikettä paidassaan.

Ruotsalaisissa ja suomalaisissa on myös se pieni ero, että SvD ei ole hallituksessa. IKL oli ja PS on.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #33

Margareta, kuten sanot vain osittain. Historian kirjoissa sanotaan, että vaikka porvaristo hyväksyi Lapuanliikkeen päämäärän, se kritisoi väkivallan käytt;ä. Tehtiin 250 kyyditystä, joista kolme johti kyyditettyn murhaan. Ei siis tapahtunut yksi tai kaksi, vaan lukuisia ja varmasti niistä tiedetiin. Hiljainen hyväksyntä siis.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #82

Jotkut hyväksyivät, mutta ei suinkaan kaikki porvaritkaan, saatikka kansan enemmistö.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #82

En varsinaisesti kutsuisi hyväksynnäksi sitä, että kyyditsijöitä tuomittiin rangaistuksiin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #82

Elontaistoissa, " vaahtopäissä", nuo aattehet suuret vain, voi ihmismieliä nostaa, sen oppia lasnasen sain, mut aika ja alkava miehuus, ne mulle sen tiedon toi, et aattehet liian suuret, myös maahan painaa voi!
(Eino Leino, Suuret aatteet)

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #82

Historian tuntemuksesi on puutteellista. "Kyyditykset" jatkuivat sodan loputtua. Osa kansaa pakeni ulkomaille, Velezuelaan, USAhan, Espanjaan, ja osan sisäministeri Yrjö Leino lähetti Siperiaan, jossa useita kuoli.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tuskinpa Immonenkaan noin päättömiä typerehtisi ellei sillä oikeasti olisi jotain käytännön suunnitelmia unelmansa, yhtenäiskulttuurisen Suomen, toteuttamiseen. Mä pahaa pelkään ettei ikävintä ole vielä nähty. Toivon totisesti että olen väärässä.

Toivottavasti viranomaiset ovat valveilla.

Käyttäjän amgs kuva

Ainakin yksi kansalainen on jo ehtinyt tehdä tuosta päivityksestä rikosilmoitusta, koska ei sellaista lietsonta haluta Suomeen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä olisin tehnyt vain tutkintapyynnön, sillä aaltovoi lyödä myös takaisin.
(Suuret aatteet)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kun James Hirvisaari (vai oliko hänen vieraansa) erehtyi jäljittelemään natsitervehdystä eduskunnan istuntosalin parvekkeella, niin eikös eduskunnan silloinen puhemies Eero Heinäluoma puuttunut asiaan ja seurauksena oli Hirvisaaren erottaminen eduskuntaryhmästään (ja vaaleissa putoaminen eduskunnasta).

Mielestäni Immosen kirjoitus on pahempi kuin Hirvisaaren (tai vieraansa) natsitervehdys. Ellei eduskunnan nykyinen puhemies Maria Lohela puutu asiaan, niin luottamus Lohelaan ja hänen myötään eduskuntaan on ikiajoiksi mennyt.

Mitä normit sanovat kansanedustajien käyttäytymisestä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Luulenpa, että puhemies Maria Lohela ei osaa tehdä muuta kuin hymyillä, vähän kuin pikkutyttö joka on juuri saanut tikkarin.
Enpä usko, että tulee puuttumaan oman puolueensa "hihhulien" toimintaan, niin PS-tyylistä touhua kaikkiaan.

Viljo Häggman

Olen samaa mieltä siitä, että Immosen julistus on vakavampaa kuin Hirvisaaren kaverin kädennosto, mutta ero on siinä että kädennosto tapahtui eduskuntatalossa, ja on siten puheenjohtajan valvonnan alla. Immosen sekoilu taas omalla ajallaan somessa, joten se ei liity mitenkään eduskuntatyöskentelyyn. Lohelan ei pitäisi mitenkään reagoida tähän puhemiehenä.

Lohelan kansanedustajana ja poliitikkona sekä Persujen puolueena, kyllä kannattaa reagoida vahvasti. Immosen julistus oli lähes suoraa lainaa Aatulta. Jollei ihan sisällöltään niin tyyliltään ainakin.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kansanedustajalta edellytetään tietynlaista käyttäytymistä, ei vain eduskunnassa vaan yleisesti (tarkkaa sanamuotoa en nyt muista). Ja eiköhän samantapainen edellytys koske peräti virkamiehiäkin.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #49

Muistaakseni termi oli "arvokas", mikä jo sinällään on arvoista riippuvainen.
Minusta vaarallisempaa on jos virallisesti yhteiskunnan taholta puututaan kansanedustajan sanomisiin. Kyllä tuollainen hörhöily karkoittaa muutenkin toiset päättäjät kauemmaksi. Niinhän kävi kommunisteillekin, jotka ihan avoimesti ja virallisesti ajoivat vallankumousta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #59

Miksi ei saisi vallankumousta ajaa?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #62

Totta kai saa ajaa. Sitähän jossain mielessä Immonenkin tekee. Sellaiselle vaan on kovin vaikeaa löytää paljon kannattajia. Ainakin niin kauan kuin on vatsa täynnä, viikottainen lotto, ja urheilua ja hömppää telkkarissa. Ota joku näistä pois, niin napina alkaa tosissaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Paranna muistiasi ja googleta Suomen Perustuslaki.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saakohan Muutos 2011 taas kansanedustajan? Immosessa olisi kyllä ainesta siihen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti, Immosella ei ole mitään menetettävää. Immoselle kaikki kansanedustajan etuudet tulossa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Immosen töräys on äärioikeiston sisäpolitiikkaa. Osoitetaan että kyllä ollaan heidän asiallaan ja pidetään rivit kasassa ja kannattajat tyytyväisinä. Tavoite on kahtalainen: nostatetaan henkeä ja pelotellaan vastustajia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ellei Soini nyt puutu Immosen sanomisiin niin on kyllä myös syytä pohtia hänen asemaansa ulkoministerinä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mitäs minä sanoin... Ryhmyrin mielestä kyse on vain Immosen "yksityisajattelusta". Tämä lienee selviö, mutta tämä taisi olla hampaattomin vastuunkanto vähään aikaan. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/798507/Ryhmanjoht...

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Mitä asiasta sanoo hallitus, pääministeri Sipilä, sisäministeri Orpo (turvallisuusasiat), ulkoministeri Soini, puolustusministeri Niinistö?

Käyttäjän amgs kuva

Kenties Uusi Suomi kyselee mainitulta tahoilta. Toivottavasti Immosen kanssa eri mieltä olevat kansanedustajat pysyvät hereillä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tärkeintä on mitä sanoo perustuslaki !

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

PS osoittaa toleranssia yksityisajattelulle jälleen kerran kyseenalaisessa paikassa. Olli Immonen ei sotaisine mielipiteineen voi olla uskottavan ja luotettavan hallituspuolueen kansanedustaja. Onko Sampo Terho mies vai hiiri?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Hiiri pieni hiironen.....Timo lupas rinkelin sille joka voittaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Markku Toivonen,vaikka asia ei ole tapahtunut eduskunnassa, niin oliko paikallaan puhemiesneuvoston saattaa asia peruslakivaliokuntaan näiden turpakäräjien sijaan, vikka näitä näyttää olevan niin mukava käydäkkin ?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Varmaan joku jo huomannutkin, mutta suorastaan koomista kun mies vastustaa monikulttuuria englannin kielellä. Eli tekee sen monikulttuurisesti. Hih.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olli taitaa "nauttia" mielipiteisiinsä liitettyä pelonsekaista Immos-lisää. Ainakaan kirjoituksen siteeratussa osassa ei ollut sanaakaan sodasta tai etnisyydestä, vaikka monikulttuurisuus siinä määriteltiinkin painajaiseksi.

Onko kansanedustaja Immonen punavihreille kestodemoni, jonka köykäisimmät ja abstrakteimmakin mätäkuun jutut kelpaavat paheksuttaviksi ns. paremman puutteessa?

Ai niin: poliitikkojen arvosteleminen on kansalaisoikeuksista paras! Kakkosena tulee noiden arvostelijoiden kritisointi - ja niin edelleen.

Käyttäjän amgs kuva

Painajainen ja kupla on monikulttuurisuus, joka Immosen mukaan puhkaistaan. Edustamme tuota Immosen painajaista, jota vastaan kanssataistelijoiden luottamusta Immonen nyt kutsuu. Tuo jo lietsoo monikulttuurisuudessa eläviä vastaan, oli kanslainen punavihrea tai ei. Vai onko se nyt niin, ettei perussuomalaisen kansalaisen turvallisuus ole yhtä tärkeä kuin perussuomalaisten? Puolustusministeri tai sisäministeri voisivat vastata tuohon.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Edustamme tuota Immosen painajaista..."

- Kehen viittaat monikon ensimmäistä persoonaa käyttäessäsi? Luulenpa, että immoslaisessa ajattelussa Tampereen maisteri, Suomen kansalainen ja lohjalainen perheenäiti rajautuu pikemminkin True Finn -leirin sisä- kuin ulkopuolelle. Immonen ei tekstissään määritellyt mitään eikä ketään, mutta kommenteissa hypitään seinille!

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #31

Et lukenut blogitekstiäni, muuten ymmärtäisit ketkä kuuluvat siihen meidän ryhmään ja joka ei ole mukana Immosen ihailemassa ryhmässä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #32

Jos monikulttuurista arkea on vaikkapa latino-ruoka lohjalaisella lounaalla tai espanja kotikielenä, niin enpä usko näiden tekijöiden uhkaavan kenenkään identiteettiä. Lisätietoja mahdollisesti Immosen esikunnasta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Ana Maria, täällä on nyt koolla sinun kutsumasi kansantribuuni, pyytäisin teitä ennen tuomionne julistamista tutustumaan tarkasti Perustuslakimme pykäliin: 29,30 ja 31.

Kiitos.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #31

True Finn-leiri? Mites se määritellään? Lukeudunko minä Immosen määrittelemäksi viholliseksi koska näen maahanmuuton ja vieraat kulttuurit meitä monella tapaa rikastuttavana ja kansainvälistävänä ilmiönä? Pyytäisin olemaan leimaamatta minua vihervasemmistolaiseksi. Just tulin Raatteen tieltä kun piti käydä kalauttaan kannat yhteen Raatteen taisteluiden muistomerkillä. (Kalautin kyllä ukrainalaistenkin muistomerkillä)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #36

Pahus. Olen tehnyt saman pyhiinvaelluksen, mutta en ymmärtänyt kalauttaa kantojani.

Immonen vältti määrittelyjä, joten enpä minäkään ryhdy siihen hänen nimissään. Ollin teksti oli tyyppiä "mätäkuun märät unet", ja mielestäni sellaisten näkemistä ei voida kieltää edes kansanedustajilta.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #39

Luuletteko Immosen kanssa, että kadulla, kun teidän taistelijoita tulevat minua vastaan, kyselisivät esim. ammattiani, koulutustani, jne.? Kokemuksesta vastaan, että EI. Kansanedustaja kutsuu sotaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #42

Tuskin luulen mitään "Immosen kanssa". Muuten: miksi kommenteissa lietsotaan sotaa, vaikka jutun pohjana olleessa tekstissä sanaa ei mainita? Kuka sitä sotaa oikeastaan haluaa?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #42

"Luuletteko Immosen kanssa, että kadulla, kun teidän taistelijoita tulevat minua vastaan, kyselisivät esim. ammattiani, koulutustani, jne.? Kokemuksesta vastaan, että EI. Kansanedustaja kutsuu sotaan."

Ana hyvä. Ymmärrän että sinua pelottaa, koska pakostakin katsot maailmaa sen monikulttuurisen persoonasi läpi. Sinulla on kasvuiältäsi kokemusta latinalaisamerikkalaisesta tavasta hoitaa asioita. Se jättää arvet. Suomalaisilla taas sellaisia todellisia pelkoja ei ole. Suomi on onnistunut säilyttämään koko itsenäisyytensä ajan demokraattisen järjestelmänsä, jopa silloin kuin muu Eurooppa sortui enemmän tai vähemmän totalitaarisiin diktatuureihin. Kuten Heyno tuossa aikaisemmin mainitsi, niin täällä laitettiin molemmat ääripäät jäähylle ja keskityttiin siihen miten selvitään hengissä. Pettu ja pakkanen ovat olleet hyviä opettajia suomalaisille. Sen opetuksen säilymistä ilmeisesti Immonenkin ajaa takaa. Rauhan ja järjestyksen säilymistä Suomessa. Ei mitään Nicaraguan tai Syyrian kaltaista sekasortoa tuontitavarana.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #42

Hei,jäitä hattuun. Sota on kaukane, Syyriassa, Irakissa, Afganisaa, jne. Minä en ainakaan niin kauas lähde sotimaan. Mutta on niitäkin, jotka ovat Suomesta sinne lähteneet.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #39

Jos tästä jotain positiivista pitää löytää, niin hyvähän se on, että Immonen tulee kaapista vaikka kännissä ja paljastaa perimmäiset motiivinsa. Tiedetäänpä mikä on miehiään. (Tuo mies sana ei ehkä oikein sovi ko. henkilöön) se on sitten eri asia, onko Perussuomalaisen puolueen seinät hallituspuolueena niin leveällä, että tällainen vihamielisyys mahtuu puolueen agendaan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #43

Voi niinkin luulla, että kaikki lukijat lukevat Immosen tekstin, kuten Immosen itse haluaa tarpeen vaatiessa. Itse kansalaisen saan sanoa melkein mitä vain, mutta kansanedustajalta kai vaditaan edes tapoja tai olemme kanslaisina todella typeriä ty;nantajia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Immosen teksti ei mene huonon camp-huumorin tiliin vaikka kuinka haluaisimme.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #39

Tuli vaan jotenkin mieleen Helena Erosen hihamerkit ;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #80

Suomessa näyttää olevan yksi Skön, jonka mieleen tulee Immosen tekstistä ironia.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #98

Jari-Pekka Vuorela, perussuomalaisilla on vielä perustuslain suoma sananvapaus vaikka kommenntoineista päätellen kaikkien mielestä niin ei ole.
Mitä perustuslaki sanoo sananvapaudesta:
12 §

Sananvapaus ja julkisuus

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #224

Sananvapaus sisältää vastuuta sanomisista. Immosen kanssa eri mieltä olevat nauttivat sananvapaudesta. Demokratiassa ei sananvapuden turvin saa loukata tai uhata muita ihmisarvoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #224

Grr. Taas sananvapaus otetaan asiattomasti ja harhauttavasti esiin. Onko somen persuagitaattoreiden tarkoitus hämärtää suomalaisten ajattelua jotta me olisimme persuvallan hyödyllisiä idiootteja.
Kun saat terävän huomautuksen siitä että laitat Immosen ironiakoriin, vastaat löpisemällä sananvapaudesta. Vaikka joutuisi nurkkaan ja veisi puolueensa nurkkaan saomisiensa kautta ei kuitenkaan menetä sananvapaustaan. Ehkä kirjoitat raukkamaisesti nimimerkillä jolloin itse et joudu pohtimaan näitä kysymyksiä senkin hämärrät ja himerrät ja ageeraat ja ajeeraat.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #231

Juuri näin. Sananvapaus ei tarkoita sitä, että saa sanoa mitä tahansa. Kuten Perslaki toteaa, asiasta säädetään tarkemmin lailla. Ja lainsäädännössä on selkeitä rajoituksia sananvapauteen. Sananvapaus ei ole mikään "luonnollinen universaali", se on yhteiskunnan normittama oikeus.

Sananvapauden väärinkäyttö, sananvapauden lakisääteisten rajoitteiden rikkominen, EI ole huonoa käytöstä, se on RIKOS. Sananvapauen rajoitukset koskevat myös kansanedustajia. Suomessa EI ole kansanedustajien yleistä syytesuojaa.

Se, että Kalle käyttää sananvapautta väärin ei tarkoita, että Villellä on oikeus samaan, vaan että Villellä on oikeus tehdä asiasta tutkintapyyntö ao. viranomaiseen.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ja sitten nämä kiihkoilijat vielä pelottelevat maahanmuuttajien polttopulloilla, poltetuilla autoilla ja kaupunginosien valloituksilla. Nyt on pakko jo kirota. Eikö j.....lauta löydy kansanedustajalle mistään tolkun osoittajaa? Puhuu maahanmuuttajista vihollisina. Hävettää Suomen ja suomalaisten puolesta. Satasen veto, että on pyrkinyt poliisikouluun, mutta tullut testeissä hylätyksi. (Terhoa mukaillen tämä on vain yksityisajattelua)

Viljo Häggman

"Puhuu maahanmuuttajista vihollisina."

Ei tuo kyllä mitenkään määritellyt ketä ne vihollist ovat. Voivat olla vaikka ihan kotimaisia punavihreitä mamuttajia. Vieläpä todennäköistä, koska sanoi vihollistensa elävän kuplassa. Maahanmuuttajat itse tietävät huomattavasti realistisemmin missä mennään, ja ainoastaan hyödyntävät heille tarjottuja mahdollisuuksia.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No sittenhän tämä Immosen taisteluunkutsu onkin suunnattu minunlaisiani suomalaisia vastaan. Ei tää nyt mee kiertelemällä. Olisiko tuo Immonen syytä luokitella pa....npuhujaksi, josta ei ole miestä vastaamaan puheistaan?

Viljo Häggman

"No sittenhän tämä Immosen taisteluunkutsu onkin suunnattu minunlaisiani suomalaisia vastaan."

Erittäin todennäköistä. Taidatte olla poliittisia vastustajia. Niin, ja poliitikot nyt ovat jo ammatiltaan paskanpuhujia. Poikkeuksetta.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #65

No me olemmekin samaa mieltä siitä, että Immonen kokee taistelevansa aika suurta suomalaisten kansanosaa vastaan kunnes saa taistelussa voiton vihollisistaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Immonen ei milloinkaan "antaudu" dialogiin alustensa jälkeen ellei satu olemaan täysin samanmielisten seurassa. Se on oireista.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Nyt jäitä hattuun!

Kannattaa ihan oikeasti ja tarkkaan lukea, mitä Immonen tuossa kirjoittaa, ja jättää vähemmälle pohinnalle se, mitä Immonen kenenkin mielestä "oikeasti" kirjoittaa.

"Monikulttuurisuus" on todellisuudessa oleellinen suomalaisen yhteiskunnan onelma, johon pitää puuttua, tavalla tai toisella. Ja taas, vaikka joku ottaakin herneen nenäänsä, on syytä määritellä, mitä sillä "kulttuurilla" oikein tarkoittaa, mistä siis oikein keskustellaan.

JOS kulttuurilla tarkoittaa sitä, että toiset tykkäävät hampurilaisista, toiset karjalanpiirakasta, toiset tanssivat salsaa mutta toiset polkkaa, en usko, että kellään, edes Immosella, on mitään monikulttuurisuutta vastaan. On myös syytä painottaa, että esim. ihonväri ei ole "kulttuuria", joten siitäkään Immonen ei kirjoita.

MIKSI "monikulttuurisuus" siis on ongelma kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa? No, siksi, että kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa säännöt, lait, ovat kaikille samat. "Kulttuuri" taas on niiden tapojen ja käytänteiden kokonaisuus, jonka yhteisö ja sen jäsenet katsovat sanktionvaraisesti noudatettaviksi.

Ei voi olla niin, että kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa, kuten Suomi, saa esimerkiksi hakata vaimoaan, jos hän on muslimi, mutta ei, jos hän on katolinen. Ei voi olla niin, että laki suojelee toisten tyttö- ja poikalasten sukupuolielimien koskemattomuutta, mutta ei kaikkien. Lista on pitkä, ja sitä voisi jatkaa, muttei kannattane.

Monikulttuurinen kansanvaltainen oikeusvaltio on oxymoron. JOS haluamme elää kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa, on "monikulttuurisuus" (paitsi, jos sillä tarkoitetaan pizzoja) mahdottomuus.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mistä olet keksinyt noin omituisen määritelmän kulttuurin käsitteelle?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Heurekekkasin männäviikolla kuumehoureissani.

Mutta jos määritelmä on huono, esitä parempi. Tiedäthä, välttämätön ja riittävä ehto.

Odottelen mielenkiinnolla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #83

Määritelmäsi on liian suppea jos käsität sillä vain sanktioidut toiminnat.
Kulttuuriin kuuluu yhteisössä vallitsevien toimintatapojen kokonaisuus.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #93

Kuten totesin: Esitä parempi määritelmä.

JA ole ystävällinen, jätä tällä kertaa tyhjä lässytys.

Pelkkä määritelmä, siis. Kiitos.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #99

Tarkennan: yhteisössä vallitsevien sosiaalisesti määräytyvien (vastakohtana biologisesti määräytyvien) toimintatapojen kokonaisuus.
Esim. syöminen ei ole kulttuuria, mutta millaista ruokaa syödään ja miten on kulttuuria. Ulostaminen on biologinen toimi, mutta WC on kulttuuria.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #292

Onko sinulla ihan oikeasti vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, vai peräti lukutaidossa?

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198903-meita-...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #294
Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #295

Niinpä:

JH: "Esitä parempi määritelmä.

JA ole ystävällinen, jätä tällä kertaa tyhjä lässytys.

Pelkkä määritelmä, siis. Kiitos."

MB: "En tiedä mitä tarkoitat."

MOT

Eiköhän lopeteta tähän.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #301

Joo, esitin määritelmän joka vastaa yleistä käsitystä. Sinun määritelmäsi en ole ennen kuullutkaan.
Turha sinun on toivoa, että noudattaisin sinun käskyjäsi.
Itselleni on tapana pyrkiä selventämään sanomani jos joku ei ymmärrä, ei saman toistaminen mitään selvennä.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jouko puhuu erittäin asiaa. Laittomien siirtolaisten määrätön pumppaaminen mm. Afrikasta Suomeen ja yleensä kehitysmaista suuntautuvan monikulttuurisuuden vaikutus Suomeen, pakolaismäärien kasvaessa, on suomalaisen yhteiskunnan ensisijaisissa intresseissä pitää edes jonkinlaisessa hallinnassa. Suomi ei kuulu kaikille tässä mielessä eli kohtuus kaikessa myös ei-työvoimaperäisessä eli ns. humanitäärisessä maahanmuutossa. Vain kyseisellä reseptillä terve (määrällisesti) monikulttuurisuus voi saada sopivan elintilansa ja osansa suomalaisessa yhteiskunnassa, ilman että monikulttuurisuus johtaa yhteiskuntakaaokseen ja painajaiseen, jolloin se vain hajottaa ja repii yhteiskuntaamme ja sen totuttua länsimaista identiteettiä, sen arvoja ja oikeuskäsityksiä - pahin skenaario hallitsemattomasta monikulttuurisuudesta on, että siitä tulee muistokirjoitus pienen kansamme hautakiveen. Sitä tuskin kukaan haluaa. Näin asia vaan yksinkertaisesti on.

Käyttäjän amgs kuva

Siirtolaisten määrätön pumppaaminen!. Lioittelu tuo on. Suomi ottaa vähemmän kuin 1000 siirtolaista. Kuinka paljon Italialle jää? Immosen puolue hallituksessa hyvmäärätön pumppaaminen sanojesi mukaan pumppaa.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #84

Italian Mafia pitäköön loput, koska on ne sinne Afrikasta ja Lähi-Idastä asti Italiaan "pumpannut".

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #157
Marko Huttunen Vastaus kommenttiin #84

Ana,miksi Italiankaan tarvitsee ottaa yhtään elintasopakolaista,saati sitten Suomen? Nyt jos koskaan, kerro mikä on Suomen oikea globaali vastuu mielestäsi per vuosi, 10 000, 100 000 vai peräti miljoona, 5 miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa? Koko Afrikka Suomeen? Koko maailma?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #196

Todella hyvä kysymys, jota harvoin kuulee: "Miksi Italiankaan tarvitsee...?"

Vastaus on yksinkertainen: kysymys on hieman virheellisesti asetettu. Italia HALUAA vastaanottaa pakolaisia Afrikasta. Samoin erityisesti esim. Espanja.

"Elintasopakolaisongelman" taustalla on EUn maatalouspolitiikka. EUn maataous-, vienti- ja hallintotuki Espanjan ja Italian (mm.) maataloudelle on niin massiivista, että EUn vienti Afrikan maihin on tuhonnut näiden maatalouden edellytykset; Ghanassa saa torilla espanjalaisia tomaatteja halvemmalla kuin paikan päällä kasvatettuja.

Seuraus on, että näiden Guinean lahden maiden "tomaatinviljelijät" pyrkivät elatuksekseen Eurooppaan tekemään sitä ainoaa, mitä osaavat, kasvattamaan tomaatteja. Erityisesti Espanjassa nämä laittomat maahanmuuttajat ovat kasvihuonemaatalouden selkäranka, joka on puoliorjan asemassa, tekee työtä lähes näkäpalkalla. Jos ei ole siististi, soitetaan poliisille, joka karkoittaa laittoman mamun.

Välimerenmaiden ei siis "pidä", ne tarvitsevat tuota työvoimaa. Onelmana onkin määrä, ei ilmiö sinänsä. Itse muutto on jatkunut kymmeniä vuosia, nyt se vain on saavuttanut kyllästymispisteen.

Tosiasia onkin, että JOKAINEN suomalainen, joka ostaa lähikaupasta "halpoja" espanjalaisia ja italialaisia kasvihuonevihanneksia, tukee maahanmuuttoa Afrikasta ja samalla lisää paineita Suomen "kiintiölle".

Sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tietenkin laki pitää olla kaikilla sama. Toki joltain vähemmistökulttuuriltakin voi jotain perinnetapoja kieltää yhtä lailla kuin valtaväestöltäkin. Onhan lasten pahoinpitely ollut perinteinen kasvatusmenetelmä. Onneksi se on jo kieletty. Yhtä lailla pitäisi kaikilta olla kieletty lasten elinten tarpeeton silpoaminen.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Ei yhdenvertaisuus lain edessä ole enää mitenkään itsestäänselvyys. Jo 2000-luvulla muutettu perustuslain 2. luvun 6 pykälä antaa mahdollisuuksia poiketa siitä. Eli "hyvällä syyllä" voidaan tuomita eriarvoisesti.

Ks. esimerkiksi https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2014/10/23...

keskustelusta, miten oikeudenkäytön tulisi noudattaa vallalla olevaa politiikkaa Suomessa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Jouko, oliko kommenttisi ironinen? Muuten en ymmärrä sitä ollenkaan.

Oikeusvaltio on oikeusvaltio - piste. Älä nyt sekoita keskusteluun ihmeellisyyksiä. Ei kai monikulttuurisuus tarkoita sitä, etteikö eri kulttuurien pidä noudattaa esim. yhteiskunnan lakeja.

Eli jälleen kerran: mitä ihmettä oikein tarkoitit kirjoituksellasi?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ei pienintäkään ironiaa. Lue viestini uudestaa: Kulttuuri on sellainen...

Siitä se avautuu.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #145

Mutta, mutta, mutta... Ongelma on vain se, että monikulttuurisuus ei tarkoita sitä, että toinen saisi hakata muita vapaasti, toinen taas ei. Joko molemmat saavat tai sitten kumpikaan ei saa. Eli mennään yhteiskunnan yleisten sääntöjen mukaan. Sen takia pidän kommenttiasi ihmeellisenä.

Sitä paitsi se, mikä on kulttuuria ei edes välttämättä ole laillista missään tapauksessa ja laillisuuskin muuttuu koko ajan. Ajatellaan vaikka avioliiton sisäinen raiskaus, joka nykyään on rangaistava teko, mutta ei ollut aikaisemmin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #147

Juuri noin. Mennään yhteisten sääntöjen mukaan. Se on sitä monokulttuurisuutta, joka on kansanvaltaisen oikeusvaltion perusta. On toki aidosti monikulttuurisiakin yhtieskuntia, mutta ne eivät ole, eivätkä voi olla, kansanvaltaisia oikeusvaltioita. Tällaisia ovat mm. erilaiset diktatoriset tai oliarkkiset federaatiot jne.

Asia valkenee sinulle, kun esität määritelmän käsitteelle "kulttuuri". Minä olen sen tehnyt, mutta se ei näköjään kelpaa. Esitä omasi. Siis: Välttämätön ja riittävä ehto käsitteelle "kulttuuri".

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #221

Se, että laki on kaikille sama ei ole mitään monokulttuuria vaan monojuridisuutta. Toki kulttuuri sisältää paljon muutakin kuin lain määrittelemä. Käyttämymisäännöt taasvaihtelevat monesti yhteiskunnan eri ryhmien välillä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #281

Odottelemme edelleen kaikki määritelmääsi käsitteelle "kulttuuri".

Tai taa jäädä näkemättä. Joten, kun et suostu kertomaan, mistä haluat puhua, ei kanssasi kannata puhua.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #145

Kulttuuri on paljon enemmän kuin suhtautuminen vaimon lyömiseen. Suomessa kai se on melko yleistä? Eli kuuluuko silloin suomalaisen kulttuurin oikeuksiin se, että saa lyödä aviopuolta?

No, ei tietenkään! Sehän on kiellettyä rikoslain mukaan. Mielestäni vedät yli kommentissasi. Aivan kuin monikulttuurisuus olisi eräänlainen sosiologinen "laissez faire".

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #153

Aito monikulttuurisuus nimenomaan on tuotta leseefeeriä: Kulttuurissamme vaimon pahoinpitely (ja pahoinpitely ylipäätään) on neatiivisesti sanktioitu, eräissä meille vieraissa kulttuureissa se on sanktioitu positiivisesti. Yhteensovitaminen on yksikertaisesti mahdotonta kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Jouko esittää tässä pelkistetyn selkeästi, miksi monikulttuurisuus on ongelma itseisarvoisena tavoitteena. Tämä on analyyttistä ja selkeää tekstiä. Vaaditaan jonkin väriset silmälasit, ettei ajatusta taustalla ymmärrä. Se ajatus on se, etteivät kaikki kulttuurit ole sellaisenaan yhteen sovitettavissa, vaan toisen täytyy joissakin asioissa antaa periksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kielien kohtaamisessa tuollaista tapahtuu, monimutkainen kieli voi joutua väistymään simppelimmän kielen paineen alla. Lajien evoluutiossa myös. Mutta mikä tämä teoria kulttuurien kohtaamisajosäännöostä on?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #159

Sinä et joko halua ymmärtää tai yritä ymmärtää. Loppu onkin sitten ajan haaskausta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #168

Kun levittää esoteerisiä teorioita voi yksinkertainen kysymys olla haastava. Esoteerisiä teorioita yleensä levitetään jonkun päämäärän vuoksi.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #172

Esoteeristä (=salattua, vain asialle vihkiytyneiden tiedossa, erityistä pätevyyttä vaativaa) tässä ei ole kyllä mikään. En aio enempää nokitella näin ilmiselvien asioiden suhteen. Ehdotan pienimuotoista rauhoittumista ja asian miettimistä järkiperäisesti. Onhan se paljon vaadittu, mutta minä kehtaan rakkaalta puheenvuorokonkarilta välillä jotain pyytääkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #177

Monikulttuurisuus tavoitteena on osa salaliittoteoriaa. Paha nwo-eliitti on muka luonut monikulttuuritavoitteen. Sitten näitä epämääräisiä kulttuuriteorioita joilla sekoitetaan asioita koska tosiasia halutaan hämärtää eli se että eri kulttuurit voivat elää sovussa rinnakkain tai sitten voidaan usuttaa toistensa niskaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Onko joku väittänyt,että kulttuurit olisivat sellaisenaan yhteensovittavissa?
Jokainen joka on ollut tekemisissä toisen kulttuurin kanssa tietää, että tulee yhtääntörmäyksiä ja väärinkäsityksiä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Jouko, ehkäpä perheväkivalta on aihe, jolla meidän kantasuomalaisten ei kannata elvistellä muslimeille. Rikoslaki ei erittele pahoinpitelyitä uskontokunnittain.

Viljo Häggman

Kyse taitaakin olla enemmän siitä, ettei lakia sovelleta kaikkiin samalla lailla, vaikka perustuslaki niin edellyttää. Mikä on kyllä ihan normaalia Suomessa, jos olet korkeimman oikeuden tuomari, niin saat rikkoa lakia, jos rikoksesta saatu hyöty on vähäinen korkeaan tulotasoosi nähden. Tai jos olet tietyn vähemmistöryhmän edustaja, niin tapauksen saama julkisuus on tuomiota alentava tekijä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Montako tapausta tiedät jossa rikokseen oikeudessa syylliseksi havaittu olisi saanut eri tuomion kuin vastaavasta teosta kantaväestöön kuuluva?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #197

Yksi riittää. Tiedän enemmänkin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Juuri näin. Eikä saakaan hyväksyä. Sellainen kulttuuri, joka hyväksyy perheväkivallan, ei siis sovelllut Suomeen, missään tilanteessa.

Olet siis kanssani samaa mieltä monikulttuurisen kansanvaltaisen oikeusvaltion mahdottomuudesta.

Käyttäjän amgs kuva

Jouko, meillä on eri käsityksiä monikulttuurisuudessa. Olen jo ainakin 30 vuoden aikana ollut sen kanssa tekemisissä ja hyvin onnellisena. Ongelmia on aina ihmisten välillä, muuten juhannuksena ei olisi niin paljon tappeluja maseudullakin. Korostat, kuten poikeuksetta monikuttuurisuuden vastustajat tekevät, vain kielteisiä asioita.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #92

En ole korostanut mitään "kielteisiä" tai "myönteisiä" puolia.

Mutta, määrittelepä mitä tarkoitat "kulttuurilla", niin tiedämme, mistä keskustellaan. Tuskin se Immonenkaan taiteesta puhuu.

Käyttäjän KalleLeinikka1 kuva
Kalle Leinikka

Eihän Immonen puhu tuossa mitään etnisestä taustasta, kansallisista juurista tai varsinkaan ns. rodusta, tai esitä mitään em. mainittuihin ominaisuuksiin perustuvaa yhdenmukaisuutta. Sikäli kun ymmärrän, hän viittaa kirjoituksessaan yhtenäiseen Suomeen, jonka kaikki jäsenet kokevat olevansa identiteetiltään sekä arvoiltaan suomalaisia.

En löytänyt sitaatista myöskään minkäänlaista väkivaltaan tai sotaan kiihottamista. Tuntuu että tässäkin kohussa on mitättömästä asiasta vedetty lähinnä harhaisia tulkintoja.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Hän kirjoitti m.m. tällainen kommentin :"The enemy will face a painful defeat and the strongest among us will rise in all the glory"

Kuka on se vihollinen joka tulee kohtamaan hänen "painful defeat"?

Viljo Häggman

"Kuka on se vihollinen joka tulee kohtamaan hänen "painful defeat"?"

Kommentteja en ole nähnyt, mutta olisiko poliittinen vastustaja, monikulttuuria Suomeen ajava. Olisiko tuo sitten vihreä, vassari tai demari.

Eiku ÄrKooPeeläinen.:D Haglundia ainakin näytti satuttavan oikein kivuliaasti oppositioon jääminen.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #70

Ai tarkoitatko että O.I.n kirjoiutus menee yhtyhteen hallitusohjelman kanssa? Miksi sitten jopa oman puoluen ryhmyri sanoo että se oli vain O.I.n yksityinen mielipide? Saan vähän A.B.B. viboja siitä kirjoituksesta...

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #76

En tarkoita. Juuri siksi. Otan osaa.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #105

No, miksi jätit sitten mainitsematta ne kahta hallituspuoluetta joka ei tue tällaisia ajatuksia?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #118

Kyllä sinunkin ajatus saa olla vapaa ja minulta ei tarvitse kenenkää lupaa kysyä eikä keltään muultakaan,joisskin valtioissa on toisinajattelukin kielletty.

Ana Maria, kun kansantribuunisi saa tuomiolauselmansa valmiiksi, niin lulkaise se toisessa blokissasi!

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #161

Mitä tarkoitat? Onko olemassa joku eduskuntapuoluen joka tue Olli I;n kirjoitusta? Kuin kysyin ketkä "viholliset" ovat sain vastauksen liuta puolueita. Kysyin miksi ei mainitsi kaikki puoluet jotka eivät tue O.I:n "unelmia". Vastausta odotellessa...

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #118

Kenties ne eivät ole poliittisia vastustajia. Jätin mainitsematta myös yhden oppositiopuolueen. Suomalaisessa konsensusdemokratiassa kun hallituksessa tai oppositiossa voidaan olla myös poliittisten vastustajien kanssa.

Käyttäjän KalleLeinikka1 kuva
Kalle Leinikka

Luulen että osuvampaa olisi kysyä mikä kuin kuka. Vastaus lienee vasemmistolainen monikulttuurisuuspolitiikka ja siihen liityvä ideologia.

Näen että Immonen käyttää tekstissä kielikuvia, kuten "taistelu". Sillä tuskin viitataan mihinkään fyysiseen taisteluun. Samaten ilmaisut kuten "painful defeat" (vapaa suomennos: kirvelevä tappio) ovat arkipäivää tyyliin: "HJK kärsi kirvelevän tappion", eikä niitä normaalisti tulkita kuin piru Raamattua.

Immonen ilmeisesti on taho, jonka jokaista sanomista ja tekoa tutkitaan suurennuslasilla. Milloin hän on ollut valokuvassa väärien ihmisten kanssa tai muuten guilty by association.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #117

Sitä argumentti ehkä pätisi edes jollain tavalla jos hän ei käyttäysi myös sanoja kuten esim.: "enemies", "enemy", "fighters" etc. Ei kovinkaan tuttuja sanoja jalkapallokentällä.

Urheiluun kuuluu myös että puhutaan vastustastajista arvokkaasti. Sitä paitsi Hjk voitti tänään KTP;tä 2-1. Hjk;n maalintekijät; Zeneli, Jallow. Ktp;n; Gruborovics. Pistit harvinnaisen huonon esimerkin.

"Rasisti on reppana", Jari Litmanen ;)

Käyttäjän KalleLeinikka1 kuva
Kalle Leinikka Vastaus kommenttiin #122

Pointti oli että kirjoitus selvästikin käyttää vertauskuvallisia ilmauksia, ja sillä tarkoitetaan mitä ilmeisemmin poliittista taistelua, ei taistelua lihaa vastaan.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #160

Eihän "politiisissa taisteluissa":kaan saa uhkailla. Onko politiikkoja nykyään joko vihollisia (enemy) tai "omalla puolella olevat" taistelijoita (fighters)? Oli muuten eräs saksalainen politiikko joka on kirjoittanut kirjan " omasta poliittisista taisteluista".

Käyttäjän KalleLeinikka1 kuva
Kalle Leinikka Vastaus kommenttiin #166

Ketä mielestäsi on uhkailtu? Ei voi olla uhkausta, jos sille ei ole nimettyä kohdetta. Kuten sanoin, vertauskuvallisia ilmaisuja. Minusta tämä kohu alkaa saada hysteerisiä piirteitä.

"Oli muuten eräs saksalainen politiikko joka on kirjoittanut kirjan " omasta poliittisista taisteluista"."

Tuskin ilmaisusta tulee käyttökelvotonta vain koska "eräs saksalainen poliitikko" on joskus käyttänyt sellaista tai ainakin vähän sinnepäin olevaa ilmaisua. Sillä tavoin merkittävä osa sanoista tulisi kyseenalaiseksi, sillä aina "eräs" on jossain, jollain aikakaudella käyttänyt sitä ja tehnyt samalla pahaa toisille ihmisille.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #181

Niin. "Painful defeat" on aika vahva viittaus siihen että tule menemään huonosti hänrn vastustajilleen..

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #213

No, eräs tunnettu poliitikkomme tappion jälkeen kyseli voiko vitutukseen kuolla. Vaikuttaa aika tuskalliselta tappiolta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Our lives are entwined in a very harsh times."

- Täh? Edes Ana Maria ei ryhtynyt tuon lauseen kääntämiseen, vaikka muuten yrittikin olla tarkkana. Ainakin tuon epämääräisen artikkelin osaisi jokainen alakoululainen pudottaa pois.

PS. Hittojako tässä ruikuttamaan? Siispä ikioma käännös: Elämämme ovat kietoutuneet ankaraan aikoihin. - Sehän on oikeastaan ihan napakasti sanottu, vaikka ajatus toki puuttuu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä ovat suomalaisten arvot?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No sittenhän kannattaisi vaikkapa Soinin puheenjohtajana tulla julkisuuteen kertomaan, että sanojen vihollinen tai kanssataistelija käyttäminen kuuluu Persujen tavanomaiseen retoriikkaan, eikä sanoja pidä ymmärtää niiden alkuperäisessä tarkoituksessa.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Vahvasti yliampuva ja liioitteleva tämä Ana María Gutiérrez Soraisen kirjoitus.
On tarpeetonta levittää tällaisia kansanedustaja Olli Immosen yksinpuheluita ja provosoitua niistä. Niillä ei ole mitään poliittista merkitystä.
Toisaalta Suomessa ei ole, ainakan vielä, kielletty unelmoimasta. Tulevaisuudessa kylläkin, jos joudumme vihervasemmistolaisen monokulttuurin kahleisiin.

Käyttäjän amgs kuva

Kansanedustajan sanoilla on eri arvo kuin tämän yhden Anan tai Anteron.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Jos sinä pidät itseäsi "yhtenä Anana", älä luokittele minua samaan kategoriaan.
Minä nimittäin olen aivan yhtä arvokas ja ainutkertainen kuin Olli Immonenkin yksityishenkilönä, jollaisena hän mielipiteensä esitti.
Sitäpaitsi CV:ni (jota tässä nyt en tarkemmin ryhdy esittelemään)kestää kyllä vertailun Immosen vastaavan kanssa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #101

Meinaako Antero Manninen, että kansanedustajana ihminen ei ole oma itsensä?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #101

Meinaatkos sitten, että Ana on jotenkin alempana kategoriassa? Ei sun CV tee sinun mielipiteistäsi arvokkaampia kuin kenen tahansa muiden. Näitä ulostuloja Immonen nyt ei vain voi yksityishenkilönä kuitata tehdyiksi. Sen vuoksi kantaa on jo ottaneet aika arvovaltaiset tahot.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #111

Ja itse arvokkuudella tarkoitin käyt;stapoja, meillä kaikilla pitäisi olla, ja vastuu sanoista. Pitää muistaa, että Immosen englannikielinen päivitys tuli julkisuuteen samalla viikolla kuin Norjassa muistetiin ikäviä tapahtumia. Kohde oli Norjassa monikulttuurisuuden edustajat, edistäjät tuossa Norjan tapauksessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #111

Ketkä ja mihin heidän "arvovaltansa" perustuu ?

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen Vastaus kommenttiin #111

"Meinaatkos sitten, että Ana on jotenkin alempana kategoriassa? Ei sun CV tee sinun mielipiteistäsi arvokkaampia kuin kenen tahansa muiden"

En meinaa.
Ana on itse valinnut kategoriansa. Hänellä ei kuitenkaan ole oikeutta halveksia minua, varsinkaan kun hänellä ei ole minkäänlaista tietoa minun taustoistani.
Minä en tietääkseni ole milloinkaan pitänyt omia mielipiteitäni muiden mielipiteitä arvokkaampina. Ihmisarvoltani olen kuitenkin tasavertainen kenenkä tahansa muun ihmisen kanssa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #222

Sanot siis, että Immosen sanoilla on samanlaista painoarvoa kuin sinun ja minun. Näin ei ole. Muuten mitä varten kansanedustuslaitos on olemassa, jos kuka tahansa voi ihan mistä vain Suomesta tehdä kansanedustajan hommia? Kansanedustajien kirjoituksia ja tekemisiä seurataan tiedotusvälineissä. He päättävät meidän kaiken sioista, toisin kuin me muut kansalaiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #101

Meinaatko Manninen että kansanedustajan tekemisiä pitää katsoa läpi sormien silloin kun sinä määräät koska sinulla on mahtava cv?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #101

Olli Immonen on kansanedustaja. Kansanedustaja on mielipiteistään asemansa (lainsäätäjä) vuoksi suuremmassa vastuussa kuin sinä ja minä. Kun kansanedustaja toimii Immosen tavoin sotaisaa sanomaa levittäen, kansalla on oikeus ottaa - pahoittelen ilmaisua, joka on tarkoitettu ylevän puhtoisesti pelkästään kuvainnolliseksi - edustajaansa palleista, puristaa vähän ja kysyä: MV herra kansanedustaja oikeastaan tarkoittaa?

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #101

CV:sihan epäilemättä kestää vertailun Immosen vastaavan kanssa:D

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Anteeksi Antero, mutta unelmoitko Immosen tapaan...

Sehän kertoo sinusta paljon, kuten myös lopun "vihervasemmistolainen".

markku palonen

Kulttuuri syntyy asuinpaikan ja vallitsevien olosuhteiden mukaan, se muokkaa ihmisten elintapoja ja suojautumis muotoja sekä elämän rytmiä.

Eskimoiden elämä on usein rankkaa ja ravinto kala tai valas, hylje pitoista. Näin pohjoiseen ei ole ollut tunkua asumaan vieraista kulttuureista.
Ihminen koettaa saada mahdollisimman hyvän ja turvallisen asuinpaikan, joita yleensä on teollistuneet maat missä on terveydelliset ja turvalliset asuin muodot ja -tavat.

Kun Saddam Hussein poistettiin vallasta jäi Irakiin sotilaallinen tyhjiö ja asukkaat pakenivat esim. Eurooppaan. Sieltä tuli niin hyviä kansalaisia mutta sieltä tuli myös Saddamin kätyreitä jotka oli omia kansalaisiaan kiduttaneet ja tappaneet, Näitä minä olen tarkoittanut, että Suomen pitäisi olla tarkempi maahantulijoita kohtaan jotta turvallisuus säilyisi ja kaikilla olisi kohtuulinen kotimaa.

Jouko sanoi " kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa säännöt, lait, ovat kaikille samat. "Kulttuuri" taas on niiden tapojen ja käytänteiden kokonaisuus, jonka yhteisö ja sen jäsenet katsovat sanktionvaraisesti noudatettaviksi". Tätä minäkin kannatan
Turun persu

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joukon määrititelmä kulttuurin käsitteelle sulkee pois mm. taiteen. Se on sanktionvaraisesti noudatettava vain diktatuureissa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olisiko Immosen vuodatus tuoreen aviomiehen sopeutumistuskaa omaan monikulttuuriseen avioliittoonsa? Immonenhan meni juuri naimisiin maahanmuuttajan kanssa.

Viljo Häggman

Ei oo helppoo Ollillakaan: :D

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Börje, sinä tunnet sopetumistuskaasi.

Mikäli olen ymmärtänyt Immosen puoliso on Fija os.Saarni.

Hän kirjoittelikin aikoinaan varsin napakoita blokeja Usariin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiks tässä pädekään tää:

Je suis charlie

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tulkoon Immonen kertomaan meille suomalaisille omalla kauniilla äidinkielellämme, mitä hän tarkoittaa. Ei ole paljon pyydetty, eihän?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ei oo, eihän tolla Immosella tunnu olevan ihan kaikki inkkarit kanootissa, tollasta kuitenkin on kansa äänestäny, viisas kansa?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En minä ole Immosta äänestänyt.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Sen, jolle kansa on antanut lainsäätäjän mandaatin pitää joka käänteessä ymmärtää vastuunsa. Ei pelkästään olettamalleen äänestäjäkunnalle, vaan meille kaikille. Etenkään en sulata kansainvälisen uhon menoa suomalaisten intressien edelle. Immonen ei missään suhteessa ole tehtäviensä ja velvollisuuksiensa tasalla. Pelkuri.

Viljo Häggman

Itse asiassa pistää miettimään miksi tuo kirjoitti englanniksi? Kenelle se on tarkoitettu? Muslimeille? Putinille? Tuskin suomalaisille.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Wienin portinvartijoille? Vankilaan Norjassa? Spekulaatioita kaikki tyynni, kunnes herra lainsäätäjä selittää kansalle.

Käyttäjän amgs kuva

Valitettavasti tulee Breivikin mieleen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #120

Ideologisia yhtymäkohtia ei tarvitse pitkään etsiä. Immosella on oivallinen tilaisuus katkaista spekulaatioilta siivet. Missä on meidän nörttimme ja nörttiläisensä?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #121

Olet oikeassa, moni nyt miettii tuota, esimerkiksi lainaus uutisesta.

Kansanedustaja Joona Räsänen (sd.) on ihmeissään perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen puheista. Immonen kirjoitti Facebookiin yöllä palopuheen monikulttuurisuutta vastaan.

– Neljä vuotta Norjan iskuista ja Suomessa PS kansanedustaja käyttää samanlaista retoriikkaa. Täysin sopimatonta vihanlietsontaa, Räsänen toteaa yhteisöpalvelu Twitterissä.

Norjan iskuilla Räsänen tarkoittaa Anders Behring Breivikin tekemiä iskuja, joissa sai surmansa 77 ihmistä. Tapahtumasta tuli kuluneeksi 22. heinäkuuta neljä vuotta.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/rasanen_imm...

Jari Hildén

Olin kirjoittamassa tämän tapaista, mutta eräs tuttuni sen jo tyhjentävästi laittoikin:

Lukion ja armeijan kesken jättäneen sekä sen jälkeen työkykyisyydestään huolimatta varhaiseläkkeelle hakeutuneen Olli Immosen luokitus olisi ihannoimassaan yhteiskunnassa ollut ”arbeitsscheu”. Leirillä hän olisi saanut rintaansa mustan kolmion, ellei häntä olisi torpattu Birkenaun laiturin erottelussa suoraan uuniin.
Kannattaa varoa, mitä larppaa, koska se voi muuttua todellisuudeksi.

Marko Parkkola

Koraanissa puhutaan sodasta vääräuskoisia vastaan ja kehoitetaan tappamaan heitä missä ikinä heitä kohdataankaan. Olemmeko sodassa muslimeja vastaan?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kyllä Raamatussakin kirjoitettiin kaikenlaista häröä, eikä se ole estänyt sitä, että se löytyy monen kodin yöpöydältä ihan tosta vaan. Ei tässä nyt ole kyse Koraanista vaan siitä, että kansanedustajalla menee aivan liian lujaa sen sijaan että paiskisi töitä yhteisen hyvän eteen. Vähän nyt realiteetteja, kiitos. Suurempi todennäköisyys on liukastua kiukaalle lauantai-iltana kuin joutua muslimimörön nielaisemaksi.

Marko Parkkola

En puhunut raamatusta, eikä kristinusko kiinnosta minua piiruakaan. Huomautin vain, että koraanista löytyy analogia Immosen kirjoitukselle. Loogisesti siis olemme sodassa muslimeja vastaan. Toki raamatustakin saattaa löytyä, joka vain vahvistaa pointtiani.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #115

Oletkos koskaan miettinyt että maailman muslimeista varmaan valtaosa ajattelee koraanista niinkuin normisuomalainen raamatusta: hoh hoijaa.
Immonen on nyt kuvittelemassa itsensä urhoineen sotaretkelle myös noita ihmisiä vastaan.

Tottakai tällainen agnostikkokin myöntää että sekä raamatusta että koraanista löytyy myös paljon kaunista, mutta oman harkinnan korvaajaksi niistä kirjoista ei mulle eikä monelle muullekaan ole.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #162

Onpahan taas kaksoisstandardit teidän porukalla. Pelkäättekö että paha natsi tulee ja syö teidät?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #165

Kuten isiemme ja äitiemme aikana? Melkein unohdimme.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #185

Älä ota enää. En tajua tuosta mitään.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #186
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varsinkaan jos ei mene kapakkaan Oulun Tuirassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taloudellista äärioikeistoa edustava Terho antaa konemaisesti näitä "yksityishenkilö, yksityisajattelua"-lausuntoja. Äärioikeistopuolue persujen kova ydin on Niinistö, Terho ja Halla-aho. Heille kansanomaiset Immoset ovat välineitä joita tarvitaan vaikka toisinaan aiheuttavat pientä kalabsliikkia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sini, edustaako RKP:si vasemmistoa ja kuinka se ilmenee ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pysyäksemme aiheeseen liittyvässä puolueessa on merkille pantavaa että sen kovimmat karriäristit Terho ja Niinistö ovat selkeästi äärioikeistolaisia kaikissa sanan merkityksissä ja elitistisiä vaikka puolue kerää ääniä eliitivihalla ja puheilla kuten "köyhiltä ei leikata". Sampo Terho on veroparatiisien hyvä veli ja suomalaisen huono veli.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #171

Sini, et kuitenkaan vastannut kysymykseeni, miksi ?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Immosen maailmankuva on tuloksena, kun ainoa kosketuspinta elämään syntyy Internetin kautta. Soinihan jo opasti, että rinkka selkään ja reilaamaan. Ei tainnut neuvo mennä perille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Dosentti Johan Bäckman paasaa ulkomailla venäjäksi ja kansanedustaja Olli Immonen kotimaassa englanniksi.

Molemmilla on unelmansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kauheesti pahastuneeksi heittäytyjiä on netti nyt täynnä. Ja huolestuneita, että sota tulee heti huomenna.

Ehkä hiukan kannattais kuitenkin rauhottuu, yks mölisijä ei nyt oo enemmistö, vaikka Sini nyt jo natseihin koko Persu-puoluetta on verrannutkin.

Just ja Breivik-kortti on jo käytetty, Hitler vielä kehiin, niin sitten voikin jo kuolan pyyhkiä suupielistä.

Hullu mies ja paljon pahastuneita, nettitodellisuus etenee niinkuin pitääkin

Käyttäjän amgs kuva

Kohta vedotaan siihen, että Immosen kirjoittelu oli vitsi, vitsi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Joo, ja vielä vastenmielisempää olisi "minä kirjoitin yksityishenkilönä". Kansanedustaja on AINA yksityishenkilö, ja kansanedustaja 24/7, niin kuin nykyisin on tapana esittää, koko vaalikauden. Tämä puolueesta ja älykkyystasosta riippumatta.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Kännissä ja läpällä, niinpä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tärkein kortti puuttuu. Se, että kansanedustajamme laskeutuisi keskuuteemme ja kertoisi äidinkielellämme, mitä hän oikeastaan tarkoittaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.T;"Se, että kansanedustajamme laskeutuisi keskuuteemme ja kertoisi.."

Taisit unohtaa että Soinin pitäisi myös irtisanoutua, kuten myös Terhon, Lohelan ja Putkosen toki myös. Niinistöstä puhumattakaan..

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #190

Jos sä tahdot niin. En vastusta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Olli unelmoi, kauhistus sitä ei voi suvaita.

Martin Luther King unelmoi aikoinaan myös, eikä sitäkään suvaittu, hänet ammuttiin, lynkkaajat ovat jälleen liikkeellä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Niin että otit sitten ja rinnastit Immosen Martin Luther Kingiin. Mahtavin rimanalitus, mihin olen koskaan törmännyt. Onnittelut siitä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Jokaiselle on oikeus unelmoida ja tulla sen takia ammutuksi.

Niin ja kumpi nyt tuli loukatuksi Immosta vai Kingiä?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vaikuttaa siltä, ettei Ilkka Nielsen pidä Immosta Kingiin verrattavana yhteiskunta-ajattelijana, vaikka molemmilla onkin ollut unelmansa. Näiden (kronologiseen) väliin sijoittuu Jutta Urpilainen, jonka eräät vaalikampanjapuheet inspiroivat puoluetoveri Erkki Tuomiojan viisastelemaan unelmahöttö-käsitteellä.

Onko Immosen unelmointi höttöisempää kuin Kingin aikoinaan, Ilkka?

Käyttäjän amgs kuva

Ei tuo ole unelma kuin vain sinun ja Immosen kavereiden silmissä.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Miksi luulet että BeNeLux maista kotoisin olevat mahtuisivat hänen "monokulttuuri unelmaan"?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Adolf oli myös maahanmuuttaja ja mitä sekin sai aikaiseksi.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #170

Jos Immonen aidosti haluaa monokulttuurin niin eihän sinäkään tänne sovi sen mukaan. Onhan hän jo esim. lähettämässä poliittinen tutkija Kimmo Grönlund ruotsiin. Se on meidän hallktuspuoluen jäsen mielipide tänään 25.7.2015.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #179

Minä en harrasta monikulttuuria, jos välttämättä haluaisin harrasta synnynmaan kulttuuria, voin muuttaa sinne takaisin, kukaan ei ole pakottanut minua asumaan suomessa.

Poliittinen tutkija Grönlund voi painua takaisin siihen koloon mistä häntä lausuntoa varten kaivattiin.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #201
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #206

Ääliömäisiin huomautuksiin, ei voi tuon rakentavaisemmin vastaa.

Käyttäjän TarjaArttola kuva
Tarja Arttola

se on tuo Immonen varmaan kotoisin sellaiselta seudulta jossa on jo pitempään menty naimisiin vaan samansukuisten kanssa...:)

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Luin Immosen kummatkin päivitykset, jotka olivat tönköllä ja kömpelöllä englannilla kirjoitettua, jonkinlaista banaalia ja infantiilia macholyriikkaa. Myötähäpeää tuottanut loruilu oli suoraan kuin yläasteikäisen kellarihevibändin sanoituksista - ehkäpä kielellisesti rajoittunut kansanedustaja olikin plagioinut tekstinsä joltain oululaiselta puberteettiorkesterilta?
Tärkeitä mutta toistaiseksi vastaamattomia kysymyksiä tietenkin ovat, mitä kansanedustaja yritti viestiä uhmaa ja uhkaa puhkuneella mutta epämääräisyydessään ja kryptisyydessään siansaksaa lähentelevällä töräytyksellään, sekä miksi julistus oli kirjoitettu ummettuneeksi rallienglanniksi eikä perussuomalaisten poliitikkojen suosimaksi, hysteeriseksi ja huutavaksi alibisuomeksi.
En lähde sen enempää arpomaan Immosen ajatuksettomuudenjuoksua mutta totean vain, että tämä tapaus sattui kuin tilauksesta samaan ajankohtaan, jolloin luen George Orwellin kirjoituskokoelmaa My Country Right or Left 1940-1943. Nämä vanhan mantereemme immoset ja hännikäiset ansaitsevat tunnustusta siitä, että he jaksavat muistuttaa nykyeurooppalaisia Orwellin kirjoitusten iättömyydestä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... banaalia ja infantiilia macholyriikkaa."

- Minullekin tuli mieleen aloitteleva heavy-sanoittaja - joita tosin en tunne, mutta joilla on omanlaisensa brändi. Töräyttelyllä on epäilemättä faninsa, ja populaationa he voivat hyvinkin riittää parlamenttivaalien äänestäjiksi.

Toisaalta. (Taas kerran huomaan päätyväni toisaalta-jankutukseen.) Proffa Kimmo Grönlund ehti asettua päivystävän paheksuvaiston äänitorveksi, joten Immonen puolestaan kritisoi häntä yrityksistä kaventaa sananvapautta. Siis. Onko kansanedustajalla oikeus laatia heviriimejä nettiin mätäkuisena yönä vai ei?

"Missä miehet ratsastaa siellä lampaat ei voi laiduntaa" - Suomalaista heviä takavuosilta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Alkaa ärsyttää toi persujen ideologisperäinen ja tarkoituksellinen ja kovin orwelilainen sananvapauskäsitteen jatkuva väärinkäyttö.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #183

S.L:"Alkaa ärsyttää.."

Mitäs meinasit tehdä asialle? Ajattelitko ryhtyä taistoon?

Marko Huttunen Vastaus kommenttiin #183

Sini,rakas kiistelykumppani,eikös se oo ärsyttäny sinua jo kohta vuosikymmenen :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Heyno, kulttuuria luomme päivittäin arkisissa askareissamme, ei se mikään kivenhakattu olotila ole, se on jatkuvaa muutosta.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ja tällä halusit sanoa...???

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

En ymmärrä miksi Immosen Olli vihaa minua ja kaltaisiani 'epäaitoja' suomalaisia.

En ole tietääkseni koskaan tehnyt hänelle mitään pahaa. Muuta kuin että olen olemassa.

Mutta jos hän uhkailee sodalla niin siitä vaan. Blogisota on hauskaa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Vihreiden kansanedustaja Jyrki J. Kasvi kirjoitti omaan Facebookinsa seinalle näin: "Ilmoitan täten, että en tule koskaan kuulumaan kansanedustaja Immosen julistamaan 'yhteen aitoon kansaan'. Odotan siis kutsua keskitysleirille, johon meidät ei-aidot suomalaiset kootaan jatkokäsittelyä varten!" "

Pitääköhän Jyrki J. Kasvi juutalaisia kansana. He ovat joutuneet selviytymään läpi tulisten kärsimysten jo 3000 vuoden ajan, joten kai hän heitä voi kansana pitää. Toivottavasti.

Kasville me taidamme olla vain suomalais-ugrilaista punavihermössöä. Kuitenkin suomalaiset ovat saapuneet tänne jo 10.000 vuotta sitten. Oletko Sorainen sinä sitä mieltä ettei suomalaiset ole kansa?

En yhtään puolustele Immosen ajattelua, vaan suhteuttelen asioita toisiinsa. Ehkä kenties väärin, mutta lisävalaistusta otan mielihyvin vastaan.

Luultavasti Immonen ei koe suomalaisuutta häpeää synnyttävänä sairautena tai vammana joka pitää pois puhua olemattomiin itsestä ja lisäksi vielä kaikista muistakin. Kasvinkin kyllä soisi kokeilevan olemista positiivisella tavalla ylpeä taustastaan. Pystytkö Sorainen sinä suvaitsemaan suomalaisia vai kiellätkö meidän olemassa olon kokonaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mistä sait päähäsi ettei Kasvi ole ylpeä suomalaisuudesta. Suomalaisuuden tulkki ei todellakaan ole mikään kansallismielinen höpsöttäjä kuten Soini tai Immonen tai narisija kuten Halla-aho, tai äärioikeistokarriaristi kuten Terho.

Viljo Häggman

No ei se ole kyllä ihmisoikeuksia polkeva apartheidisti pakkoruotsittajakaan, kuten jokainen RUOTSALAISEEN kansanpuolueeseen kuuluva.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #202

Väsynyttä Häggman, väsynyttä. Eikä myöskään pidä paikkaansa.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Kylläpäs on vihapuhetta Sini Lappalaiselta.... Ja infantiilia leimaamista...Mutta muutahan häneltä ei voi odottaakaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Ilmoitan täten, että en tule koskaan kuulumaan kansanedustaja Immosen julistamaan 'yhteen aitoon kansaan'. Odotan siis kutsua keskitysleirille, johon meidät ei-aidot suomalaiset kootaan jatkokäsittelyä varten!"

- Hermostunutta JJJ Kasvia "toppuuttelen" (yäk mikä uusvanha mediasanonta, mutta menköön), että Immosen mielestä suomenkielisenä suomalaisena kuulut jo meihin perus-immos-suomalaisiin, eikä taistelutoimia kohdisteta sinuun.

Käyttäjän teemuru kuva
Teemu Ruippo

Immosen kirjoittelu näyttää pohjaavaan ajatukseen, että Suomi on joskus vanhoina hyvinä aikoina ollut monokulttuurinen ja tätä mennyttä aikaa haikaillaan sitten takaisin. Todellisuudessa Suomi on kuitenkin aina ollut moninainen niin tavoissa, kielissä, kuin uskonnossakin, ja vahvimpina hetkinään Suomessa on puhallettu yhteen hiileen erilaisuuksista välittämättä.

Tunnen itse monta maahanmuuttajaa (opiskelijoita) eri taustoista ja asiat jotka heitä yhdistävät ja joita pidän eniten arvossa kantasuomalaistenkin kohdalla on että he ovat rehellisiä, mukavia ja lainkuuliaisia ihmisiä. Jokaisella heistä sattuu olemaan myös vahva työmoraali, vahvempi kuin itselläni.

Jari Leino

Ilmeisesti tämän blogin kirjoittaja ja kommentoijat eivät osaa kovin hyvin englantia? Kielitaito olisi tärkeä asia monikulttuurisessa, globaalissa maailmassa.

multiculturalism = monikultturismi, ei monikulttuurisuus

Ismit ovat aatteita.

Sosialismi on eri asia kuin sosiaalisuus.
Kommunismi on eri asia kuin yhteisöllisyys.
Feminismi on eri asia kuin feminiinisyys.

Lisäksi kannattaa pohtia sitä, että ehkä Immonen tarkoitti fight-termiä käyttäessään jihadia, joka - kuten tiedämme - tarkoittaa lähinnä henkistä tai uskonnollista kilvoittelua.

Toni Hiltunen

Kyllä minä näen sisällissodan yhtenä vaihtoehtona tulevaisuudessa, joskin hieman kaukaa haetulta. Tällaisessa asiassa, joka tulee koskettamaan jokaista tulevaisuudessa ja jolta ei halutessaan pakoon pääse, tuppaa aiheuttamaan ongelmia jossain vaiheessa. Toisen osapuolen siedättäminen toisen tahtoon on tässä tilanteessa täysin mahdotonta. Nyt ei puhuta kuitenkaan mistään ALV:n nostamisesta.

Jari Leino

Kirjoitit, Ana, että Suomessa elää noin 155 000 "kaksikulttuurista paria" .

En jaksanut lukea koko kommenttiketjua läpi, mutta on helppo arvata, että Immosen entinen työ vartijana mainitaan useasti. Samoin epäilemättä mainitaan kesken jäänyt intti (vai oliko se sivari, aivan sama).

Onko kukaan vielä hoksannut mainita kenen kanssa Immonen on naimisissa?

Viljo Häggman

Nykyisen avioliittolain vielä voimassa ollessa uskallan arvata, että vaimonsa kanssa. Persuspesialistimme Börje mainitsi jotain maahanmuuttajasta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #228

No nyt selvis sekin! Rouva Immonen ei ikinä ole taustaansa Puheenvuorossa kertonut, tai en ainakaan ole huomannut. Hän on kai sitten myös "muslimitaustainen", muslimejahan on Bosnia-Hertsegovinan asukkaista se 45%.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #228

Heh, meidän kaunis Fijamme. Enpäs tiennytkään.
Mikähän siinä on kun täällä Usarisa kirjoitelleet kauniit naiset menevät noitten persujen perään, ja jäljelle jää sitten ne...ööö...muut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #250

Silloin kun Fija tänne kirjoitti sinulla oli joku toinen pseifonyymi. Kämyt on aina raukkiksia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tarkoitatko, Leino, että Immonen saa vapaasti halata monikulttuurisuutta mutta lietsoa vihaa ja haistatella kaikkia muita monikultuurisuudestaan, jolle ei itse voi mitään? Aika surkea puolustus. Juu, muistamme kyllä täällä rouva Immosen vihalistat "maanpettureista" ja hänen Halla-ahon rankkaamisen kirjoittajana ohi Mika Waltarin. Henkilökohtaisesti muistan, vaikken haluaisikaan, hänen ilkeät kirjoittelunsa minun "tisseistäni".

Noin muutenhan olen hyvin iloinen, että Immonen on löytänyt onnen juuri monikulttuurisuudesta.

Jari Leino

Eli sinä vihaat Fijaa siksi, että hän rankkaa Halla-ahon kirjoittajana ohi Mika Waltarin? No, kai siinäkin on syy vihata toista ihmistä.

Huomasitko tämän aiemman kommenttini:

Ilmeisesti tämän blogin kirjoittaja ja kommentoijat eivät osaa kovin hyvin englantia? Kielitaito olisi tärkeä asia monikulttuurisessa, globaalissa maailmassa.

multiculturalism = monikultturismi, ei monikulttuurisuus

Ismit ovat aatteita.

Sosialismi on eri asia kuin sosiaalisuus.
Kommunismi on eri asia kuin yhteisöllisyys.
Feminismi on eri asia kuin feminiinisyys.

Lisäksi kannattaa pohtia sitä, että ehkä Immonen tarkoitti fight-termiä käyttäessään jihadia, joka - kuten tiedämme - tarkoittaa lähinnä henkistä tai uskonnollista kilvoittelua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #248

En vihaa Fijaa, kerroin vain hänen aivoituksistaan joita täällä on saatu lukea. Vai miksi sinä vihaat Fijaa (samalla logiikalla)?

Ihan turha nyt pipetillä eritellä ehkä-sitä-ehkä-tätä-tippoja Immosen kaatuneesta maitotonkasta.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #252

Toin vain esille aivan selkeän väärinymmärryksen, joka johtuu teidän suvaitsijoiden heikosta kielitaidosta.

Toivottavasti pystyt vielä jonakin päivänä antamaan Fijalle anteeksi sen, että hän pitää Halla-ahoa hyvänä kirjoittajana. Viha on hyvin kuluttava tunne.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #257

Hyvä, että kerrot minulle kokemuksistasi vihan kuluttavuudesta, kun en itse sitä tunne. Sen jotenkin kyllä huomaa kirjoituksistasi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #252

Minkähän takia minulla on muistikuva, että Petra olisi mieluusti raapinut silmät Fijalta jos olisi ylettynyt☺

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #273

Ai sellaiseltako väittely on mielestäsi näyttänyt? Olen joutunut kuuntelemaan Fijalta vaikka mitä kettuilua keksityistä kumppaneista ja rinnoista ja vaikka mistä, mutta olen itse ollut asiallinen. Kiitos vaan, Börje.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Leino ei jaksanut lukea kommentteja, eikä näköjään itse blogiavaustakaan. Ana siteerasi Väestöliiton kotisivuja, joiden mukaan kaksikulttuurisia pareja on 55 000.

Jari Leino

Onko tässä nyt oleellista se, montako "kaksikulttuurista paria" Suomessa tarkalleen on, vai se, että Immonen elää itsekin "kaksikulttuurisessa avioliitossa"?

Lupaan, että en jaksa lukea, jos jatkat vielä tästä nillittämistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #249

Lupaatko, ettet jaksa kirjoittaakaan? Olennaista on, että Ana siteeraa, ei vedä hatusta eikä kuvittele.

Marko Huttunen

Immonen voipi kohta alkaa etsiä uutta eduskuntaryhmää mutta monikulttuuri on uhka joka pitäisi hissukseen alkaa ottamaan todesta. Vieläkin Suomi on lintukoto missä ei pommit pauku, mutta monikulttuuri ei ole kuin laivamatkan päässä ja jos se tänne rantautuu niin ketään ei naurata.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Immonen on järjestämässä 612-marssia, jossa ihan sattumalta on mukana uusnatseja jopa järjestyksenvalvojina. Immonen on ihan sattumalta paikalla muistamassa Schaumannia samaan aikaan uusnatsien kanssa. Immonen veljeilee Sarastus-lehden toimittajan kanssa, lehti on äärioikeiston äänitorvi. Immonen kirjoittaa miten hänen mielestään Suomessa on tulossa sisällissota. Lopulta tämä viimeisin kirjoitus. Immonen on myös Suomen Sisun puheenjohtaja.

Kannattaa laskea pisteet yhteen ja katsoa mitä tulee lopputulokseksi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.V;"Kannattaa laskea pisteet yhteen ja katsoa mitä tulee lopputulokseksi."

Immonen?

Jaakko Häkkinen

Luultavasti Immonen sotii ideologiaa nimeltä multikulturalismi vastaan:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198922-tapau...

Hänhän ei sanallakaan kohdista vihaa yhtäkään ihmistä tai ihmisryhmää vastaan.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Jos näin, niin hän "sotii" kaiķkia niitä vastaan joka ei sovi hänen "unelmaan".
Eikä hänen silloin pitäisi kirjoittaa "enemies"(vihollisesta) ja "fighters"(taistelijoista) ko viittavat nimenomaan ihmisiin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olet väärässä. Hän kuittaa mm. tutkija Grönlundin kritiikin sillä, että Grönlund on "ruotsinkielinen" ja hänen pitää muuttaa Ruotsiin. Se on tietenkin aivan pähkähullua, koska hetki sitten Immonen palvoi ruotsinkielistä (puolalaisperäistä) Schaumania sankarinaan. Eihän tällaisissa mielikuvitelluissa kiihkonationalismijutuissa olekaan mitään logiikkaa vaan niiden tarkoitus on herättää riitaisuutta ja kaaosta.

Aina löytyy tietysti jokunen ymmärtäjä.

Käyttäjän amgs kuva

Moni meistä elää monikulttuurisessa arjessa jatkuvasti. Demarinuoret Norjassa edustivat yhden unelmoijan silmissä sitä ideologiaa ja tiedämme kuinka heille kävi neljä vuotta sitten. Viha luo vihaa ja vihainen ihmenen voi vahingoittaa muita.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Immosen julistus ei nyt semanttisella hyssyttelyllä lauhkeaksi muutu. Halutessaan sen voi myös nähdä jatkumona.

http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193854-umm...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ana María - hyvä veto sinulta! Hirvimäenkin oli pakko avata kokonaan uusi keskustelunavaus kun ei jättänyt kylmäksi tuo Olli Immosen esiintyminen.

En nyt jaksanut lukea ihan kaikkea mitä 250 kommentissa on - täällä on uutta näkökulmaa kyseiseen aiheeseen -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1989...

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos linkistä! Kävin jo lukemassa ja kommentoimassa. Huoli on nyt laajaa. Odotamme mitä Soini ja Sipilä sanovat. Immosen avaus on jatkumo ja moni perussuomalainen jakaa tuollaista ajattelua, muuten miksi ovat tuossa puolueessa, jos ovat Halla/ahon, Lohelan, Immosen, ym. eri mieltä?

Janne Hilden

Unkarin pääministeri näyttäisi olevan samoilla linjoilla PS:n kanssa:

"For us, today Europe is at stake," Orban said. "The survival, disappearance or, more precisely, the transformation beyond recognition of the European citizen's lifestyle, European values and the European nations."

http://news.yahoo.com/hungarys-orban-says-illegal-...

Käyttäjän amgs kuva

Jos soini olisi Suomen pääministeri, Suomen pääministeri olisi ilmeisesti Immosen kanssa samaa mieltä. Toistaiseksi emme tiedä mitä mieltä pääministeri Sipilä on.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tässä on "Ruskean Tytön" mielipide asiasta, jos teitä kiinnostaa. Hän puhukoon minunkin puolestani:

http://www.lily.fi/blogit/ruskeat-tytot/mina-olen-...

Käyttäjän amgs kuva

Allekirjoitetaan tuota! Lainaus tuosta blogista,

Painajainen on sitä, että äärioikeistolaisuus nousee, fasismi nousee, kansallismielisyys nousee, nousee suoraan hallitukseen, vaikka seitsemänkymmentä vuotta sitten meille luvattiin toisin. Painajainen on se, että minua ei pidetä suomalaisena, vaikka olen tavallinen, hyvä ihminen, ja minulta suomalaisuuden saavat anastaa ihmiset, jotka haluavat tappaa minut. Painajainen on se, että media ja poliisi eivät tee yhtään mitään. Painajainen on se, että minulta odotetaan ymmärrystä ja valmiutta keskustelemaan, samaan aikaan kun minut vaiennetaan ja he saavat sanoa, että joku päivä meidät on poistettu täältä. Painajainen on se, että kaikki vaikenevat, kääntävät päänsä pois, heittävät minut bussin alle ja jatkavat päiväänsä.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Älä huoli Ana Maria, sanasotaa aina esiintyy. Perussuomalaiset eivät osallistu syrjivään politiikkaan, kukaan ei tule syrjäytetyksi vaan kaikkia kuunnellaan. Kaipa se on kuunneltava Olli Immosta siinä missä maahanmuuttajiakin? Tasapuolisesti kaikkien huomioiminen estää syrjäytymistä, näin oletan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toivottavasti nukut vaaleissakin, Lappalainen, kun silmät ovat kiinni nytkin. Olli Immonen sanoo kirjaimellisesti, että "a nationalistic revolution must take place". Vähimmilläänkin tuo on syrjivään politiikkaan kehottamista.

Toivottavasti Olli Immonen on vain keskenkasvuinen kaveri, joka on jättänyt elämässään puolitiehen kaiken, missä ei pääse räiskimään mielikuvitusvastustajia.

Huolestuttavinta on niiden äänestäjien määrä, jotka tekevät näistä peräkammarin pojista kansanedustajia ja järjestöjen puheenjohtajia. Joukossa on varmasti aika monta sellaista, joille nämä taistelukutsut ovat fyysisiä eivätkä "sanasotaa".

Käyttäjän amgs kuva

Ei ole vain yksi Ana, joka on huolestunut. Nyt jos koskaan Suomen ulkoministeri Timo Soinin pitä kertoa onko Immosen kanta hallituspuolueen kanta. Sipiläkin esiin. Elämällä ei ole kesälomia!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sipilä on jo ilmoittanut kantansa, PS:n pj. Soinin puuttuu.

Sipilä: En voi hyväksyä Immosen kirjoituksia

http://yle.fi/uutiset/sipila_en_voi_hyvaksya_immos...

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #269
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #276

Arvelisin että jos mahdollista niin Soini pesee tästä kätensä ja ilmoittaa että ryhmä päättää, ja ryhmäkokouksen jälkeen että ryhmä päätti.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen Vastaus kommenttiin #276

Luuletko tosiaan, että pääministeri Sipilällä on aikaa seurata jokaista Suomessa julkaistua Facebook-sivustoa ja ottaa niihin kantaa välittömästi?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Rauha, rauha.

Kyllä suomalainen elämäntapa ja kulttuuri ovat ihan hyvä asia Suomessa. Siihen voivat maahanmuuttajat tutustua ja siten luopua turhasta pelosta ja provosoitumisesta. Suomalaiset ovat rauhaa rakastavaa kansaa.

Käyttäjän amgs kuva

Kyllä näin ja siksi ei ole syitä lietsoo kaunaa monikulttuurisuutta vastaan, koska Suomi on aina ollut monikulttuurinen paikka. Pitää muistaa, että maahanmuuttajissa on ne, jotka tulivat viime viikolla ja ne, jotka tulivat monta vuotta sitten, jne. Voi myös pohtia onko ihminen joka on tullut 30, 40 tai 50 vuotta sitten maahanmuutaja vai vain kansalainen.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Suomalainen kulttuuri perustuu yksiavioisuuteen sekä miehen ja naisen välisen avioliiton tasa-arvoisuuteen. Miten nämä asiat ovat monikulttuurisuudessa hoidettu? Uskon, että myös ulkomaalaiset Suomessa ovat yksiavioisia ja siten tunnustavat suomalaista kulttuuria. Ei pitäisi olla syytä provosoitua tai pelätä.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #274

Tarja, tietääkseni olen jo yli 20 vuotta ollut naimisissa yhden suomalaisen kanssa, vain yhden kanssa. En voisi mitenkään edustaa kaikkia niitä, jotka ovat tulleet Alaskasta, Australiasta tai Angolasta. Se, kenen kanssa jokainen haluaa olla on jokaisen oma asiansa. Suomessa on lakeja ja niitä pitää noudattaa. Se olisi sama kuin nyt muuttaisit Espanjaan ja siellä joutuisit vastailemaan jokaisen Espanjassa asuvan ja käyvän suomalaisen tekemisistä. Se ei olisi oikein. Äitinä kannan huolta siitä millaisessa yhteiskunnassa jälkipolveni kasvaa, miten heitä kohdellaan ja tullaan kohtelemaan. Uutisten valossa ei se kovin valoisalta näyttää. Arkielämän valossa hyvältä näyttää, kiitos kylälle, jossa asun.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä olen tutustunut monenlaisen suomalaiseen elämäntapaan. Kaikista en pidä.

Matti Kolehmainen

No kyllähän siellä Suomessa näyttää jo olevan sotatila päällä. Lukiessani näitä suomimedian kirjoituksia heterona,lihaasyövänä suomalaismiehenä tulee mieleen,että jos Suomeen palaa, niin pitäisikö heti varata jotain kättäpidempää. Meidät n. 17 % kansasta näköjään on julistettu henkipatoiksi. Odotan milloin media alkaa julkistamaan meistä tapporahailmoituksia. Olemme tosiaan tehneet julman teon: kyseenalaistaneet meille syötetyn totuuden.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Ei nyt sentään. Nykyinen oppositio vain tekee normaalia päivänpolitiikkaansa niin kuin sitä parhaiten osaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ana Maria, joko kansantribuunin tuomiolauselma on julkaistavissa ?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Sitä minä tässä olen pohtinut, että syyllistyikö Olli Immonen johonkin rikokseen käyttäessään perustuslaillista sananvapauttaan aika vahvoin sanankääntein?
Itse en oikein vahvaan arviointiin kykene, koskapa tuo kirjoituksessa käytetyn kielen osaamiseni ei ole riittävän vahvaa.
Suomenkielisten referointien mukaan kansanedustaja Olli Immonen ei ymmärtääkseni syyllistynyt kirjoituksellaan mihinkään rikokseen?
En löydä kirjoituksesta laittoman uhkauksen, kiihottamisen kansanryhmää kohtaan, kunnianloukkaus rikoksen, rikokseen yllyttämisen, julkisen kehottamisen rikokseen, sotaan yllyttämiseen tai laittoman sotilaallisen toiminnan etc. tunnusmerkistötekijöitä?
Jos kirjoitus sisältää ns. rasistista kiihoitusta sillä tavoin kuin se on lainsäädännössämme kuvattu, niin haluaisin saada opastusta tästä asiasta?
Miksi minun tai ylipäätään kenenkään muunkaan Perussuomalaisen pitäisi julkisesti irtisanoutua tuosta kirjoituksesta?

Käyttäjän amgs kuva

Kuka on vaatinut perusuomalaisia irtisanoutumaan? Moni perussuomalainen on Immosen kanssa samoilla linjoilla. Moni kuitenkin haluaa nyt saada selville, onko Suomen hallituksen ulkoministerin, ym. ministereiden linja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Maahanmuttosuunnat ovat Euroopan massatyöttömyyden takia muutumassa.
http://areena.yle.fi/1-2491428?autoplay=true

Käyttäjän amgs kuva

Hyvä huomio, Margareta. Muualla talous pyörii eri tavalla kuin Euroopassa. Näin yksi kaveri kertoi Atlantin toiselta puolelta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta työtä pitäisi olla jokaiselle vaikka talous ei niin vinhasti pyörisikään. Voisi ajatella,että tulevillekin sukupolville jäisi jotain.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset