Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Tahra Suomen maabrändiin

  • Sosiaalisessa mediassa moni on julkaissut tämän kuvan kannanottona.
    Sosiaalisessa mediassa moni on julkaissut tämän kuvan kannanottona.

Nykyinen valtiovarainministeri Alexander Stubb asetti vuonna 2008 korkean tason valtuuskunnalle Suomen maabrändin kehittämiselle. Valtuuskunan johdossa oli tunnettu yritysjohtaja Jorma Ollila.

Ulkoasiainministeriön sivulla sanotaan, että "Valtuuskunnan tehtävänä on laatia perusta Suomen maabrändin eli vahvan maakuvan luomiselle Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn parantamiseksi...Maabrändillä vahvistetaan suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä, saadaan lisää ulkopoliittista vaikuttavuutta, kehitetään Suomen kiinnostavuutta investointikohteena ja lisätään Suomeen suuntautuvaa matkailua. Maabrändi on taustatekijä menestykselle ja hyvinvoinnille. Huono kuva tarkoittaa pahimmillaan riskiä taloudellisesta ja poliittisesta taantumasta."

Nyt Yle kertoo, että kansainvällisesti hyvin tunnettu ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo ironisoi tuoreimmassa numerossaan Suomen perussuomalaisia ja puolueen nousua hallitukseen.

Charlie Hebdo toimii nyt kuin se pikkulapsi joka huutaa kuningalle, etti sillä ole vaatteita. Suomalainen media ei ole halunut nähdä ja puhua kuten se viaton lapsi, vaan toistanut perussuomalaisten keksimiä ja toistamia termiä, kuten "maahanmuuttokriittisyyttä". "Maahanmuuttokriittisyys" -sana on kuin se viitta, joka peittää kuninkaan alastomuuden. Muualla maailmassa syrjintää ja rasismia kutsutaan sellaisenaan. Perussuomalaisista on haluttu tehdä salonkikelpoisia, koska viihde myy politiikassakin. Eettisestä journalismista silloin ei voida puhua.

Viikko sitten kysyin pääministeri Juha Sipilältä ja valtiovarainministeriltä Alexander Stubbilta, miksi he ryhtyivät yhteistyöhön maahanmuuttovastaisten, euroskeptisten ja islamivastaisten perussuomalaisten kanssa, jos hallistusohjelmassa kirjattiin, että rasismia ei suvaita ja jokaisella kansalaisella olisi Suomessa hyvä olla? Vastaus antaa odottaa.

Viikko sitten kerroin myös, että nyt ulkomailla lehdet ja tiedotusvälineet kirjoittelevat Suomesta kuten Charlie Hebdo kirjoittelee, paitsi että muissa lehdessä se ei ole enää satiiria. Suomi vain suomalaisille ei ole myönteinen brändi ulkomaalaisille yritykselle ja yrittäjille, jotka harkitsevat investointeja Suomeen. Suomen kielteinen imago suvaitsemattomana maana ei houkuttele koulutettua työvoimaa, koska aina voi mennä muualle, jossa aurinko paistaa enemmän ja on hyvä olla henkisestikin. Kilpailu koulutetusta työvoimasta on Euroopassa kova.

Kuka on vastuussa Suomen tähän asti siistin imagon tahrimisesta? Se ei ole Charlie Hebdo sananvapauden nimisssä.

Kirjoitus löytyy nyt myös täältä: Migrant Tales.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ilmeisesti tämä valtuuskunta ei ole saanut mitään järkevä aikaiseksi, seistämän vuoden aikana on talous näivetetty.

Minusta on jo saavutus sinänsä että Charlie Hebdo huomioi Suomi ja perussuomalaiset.

En pidä tätä mitenkään huonona asiana.

Käyttäjän amgs kuva

"Minusta on jo saavutus sinänsä että Charlie Hebdo huomioi Suomi ja perussuomalaiset." Perussuomalaisille kyllä (somesta luettu: soinilaisittain aina perussuomalaisen puolueen intreessi kaiken muun edelle!), mutta koko Suomelle ja kaikille suomalaisille ei.

Annetaan perussuomalaiselle kaunistelulle tilaa vaikka en mitenkään voisi olla kanssasi samaa mieltä. :)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Maabrändin valtuuskunnan saavutuksia voidaan pitää, että Suomesta vaiennettiin kaikilla kielillä.

Suurella metelillä espanjalaiset sairaanhoitajat houkuteltiin suomeen, vähin äänin suurin osa on nyt muuttanut pois.

Kotka tai Vaasa ei nyt vaan kykene tarjoamaan nuorille ihmisille sellaisia elämyksiä kuten Euroopan kasvumetropolit.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/09/espanjalai...

Pauli Leinonen

Kyllähän ne vihervasurit ja rkp:n "valopäät" ovat pahimpia Suomen brändin likaajia ja pilaajia. Luulisi että parempaakin tekemistä olisi tällä saralla. Lohela on tasapuolisin ja älykkäin puhemies pitkiin aikoihin Suomen eduskuntalaitoksessa. Olen ylpeä hänen puolestaan.
Blokistinkin olisi syytä tunnistaa oma rasisminsa ja pyrkiä siitä eroon mahdollisimman pian. Rkp on rasismista nouseva poliittinen hyvävelikerho, jossa suomalaiset kelpaavat korkeintaan nöyriksi palvelijoiksi.
Tämä on henkilökohtainen käsitykseni vuosikymmenien politiikan seuraamisen perusteella, valitettavasti, on sanottava.

Käyttäjän amgs kuva

Pauli Leinonen, ymmärrän, jos totuus kirpaisee.
Syytät RKP:tä, vihervasureita ja blogistiakin rasismista. Rasismi perussuomalaisia kohtaan, arvelen. Toisin kuin vanhempiensa kieltä, synnyinpaikansa ja sukupuolista suuntautumista, ihminen pystyy itse vaikuttamaan puolueensa ja ajattelutapaansa. Perussuomalaisten vallanpitäjien arvostelu kuuluu demokraatiaan ja on kaukana rasismista. Emme onneksi ole Pohjois-Koreassa!

Pauli Leinonen

Kyllä tavalliset suomalaiset ovat joutuneet opiskelemaan vasten omaa tahtoaan ruotsinkieltä jo kymmeniä vuosia kestäneen ajanjakson aikana. Suurin osa ei ole tarvinnut ko kieltä, siitä on ollut vain haittaa, kun opiskeluun menneet tunnit ovat olleet pois tärkeimmistä aineista. Kaikki tämä on ollut mahdollista RKP:n vaikutusvallalla ja poliittisilla lehmänkaupoilla vallanhaluisten puoluepamppujen kanssa. Minua kirpaisee se, että ns "totuus" esitetään valheellisesti omia tarkoitusperiä ajettaessa.
Vallanpitäjiä voidaan arvostella, se on ihan oikein, mutta arvostelulle pitää olla edes siteeksi oikeata asiaa, ei oman tarkoitusperän ujuttamista valheellisilla vihjauksilla ja tölväisyillä. Sitä niittää, mitä kylvää.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #9

Kielen kuin kuielen opiskelua voidaan nähdä haitallisena, jos ei halua opiskella sitä. Monille suomalaisille (myös suomea äidikielenä puhuville) ruotsin opiskelu avaa uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi se, että suomalaisiin yliopistoihin ei pääse läpi pääsykokeiden takia voi haittaa lapsen elämää, myöhästyä opiskelunsa, mutta jos osaa ruotsia, nuori voi lukion hyvillä arvosanoilla pyrkiä ja mennä opiskelemaan Ruotsin yliopistoihin ja saada ammatinsa sieltä.
Jokainen vanhempi on vastuussa myös lastensa motivaatiosta. Tämä vain halusin sanoa vaihtoehtoisena kommentoijan ajatuksille. Huomautan, että nyt emme tässä keskustele ruotsinkielen opiskelusta vaan Suomen imagosta ulkomailla, hallituksen ristiritäisistä päätöksistä, suomalaisen median ja perussuomalaisten suhteesta.

Pauli Leinonen Vastaus kommenttiin #11

Kehäpäätelmän kukkanen, olkoon, en ala selittelemään jos ei mene perille. Vähän huvittavaksihan tämä käy.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #11

#11
Miksi ihmeessä suomalaisiin yliopistoihin ei pääse jos ei osaa ruotsia. Tietenkin jos aikoo lähteä opiskelemaan Ruotsin yliopistoihin niin silloin on osattava ruotsinkieltä.

Jos taas lähtee opiskelemaan esim Saksan, Ranskan tai Britannian yliopistoihin niin näiden kieltä on tietenkin osattava.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Se, että olemme pääosin maahanmuuttokriittistä kansaa, saattaa vielä kääntyä tulevaisuudessa vahvuudeksemme.

Itse olen tulkinnut asian siten, että ns. suvaitsevaisto on pieni, mutta sosiaalisessa mediassa kokoaan äänekkäämpi ja näkyvämpi osa kansaa.

Siksi pidän hyvänä, että heidän edustajansa jäähdyttelevät hetken oppositiossa.

Maabrändikään ei tästä enää huonommaksi voi muuttua, kuin miksi se ajettiin edellisen hallituksen aikana.

Ja mainosta se on huonokin mainonta.

Charlie Hebdo koki 15 minuuttisensa julkisuudessa. Muutoinhan sitä ei lue juurikaan kukaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Tämäkin kirjoitus osoittaa päivänselvästi, että ahdasmielisin, kapeakatseisin ja suvaitsemattomin ihmisjoukko löytyy heistä, jotka ovat ovat ottaneet itseään kuvaamaan käsitteen: "suvaitsevaiset".

He kokevat myös olevansa älyllistä eliittiä, joka tiputtelee korkealta viisaudestaan "oikeita" ajatuksia ja mielipiteitä tyhmälle kansalle, joka tosiaan kelpaa vain maksamaan tämän eliitin puuhastelut

On selvää, että kirjoittaja on eri mieltä politiikasta kuin Perussuomalaiset ja ulkoministeri Timo Soini, se hänelle suotakoon. Suomessa vallitsee ainakin vielä (maahanmuuton tässä vaiheessa) sananvapaus ja mielipiteenvapaus. Ulkoministerimme Timo Soini viisaan valtiomiesmäisesti muistutti tästä läntisestä, eurooppalaisesta vapaudesta ja oikeudesta, jopa liittyen pila-artikkeliin, missä hänen henkilöään, ja johtamaansa suurta suomalaista puoluetta, ja sen kannattajia pilkattiin ja vähäteltiin. (Hyvä Soini! Vapaus!)

Mitä Rkp:hen tulee, se tosiaan on pienen kielellis-kulttuurisesti eriytyneen eliittiporukan etujen puolesta taisteleva liike. Sillä suomalais-ruotsalaisella joukolla on huomattavasti lukuaan suurempi omistus- ja hallintavalta. Toki tuollaiset eliitit rapautuvat ja supistuvat aikojen saatossa, ja tarvitsee uusia äänestäjiä. Sellaisiksi sopivat kaikki synnynäisesti ei-suomenkieliset ja ei-kantasuomalaiset, koska näin voidaan esiintyä monikulttuurisena paijauspuolueena, mikä menee nykyhipstereille paremmin kaupaksi, kuin homeista osakesalkkuaan vartioivat direktöörit.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Asiahan ratkeaisi helposti kun rumilta ja bränditiedottomilta otettaisiin äänioikeus pois.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Joo, SUomi olis paljon niinku coolimpi, jos tavikset poistettaisiin, ne pukeutuukin rumasti ja äänestää perussuomalaisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jaatinen lupailee liikoja. Ainakin minä olen tavis enkä pukeudu lainkaan vaan laitan vain aamuisin rumat vaatteet päälleni enkä silti äänestä PerSuleita täällä punaviheriäisessä kuplassa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Viikko sitten kysyin pääministeri Juha Sipilältä ja valtiovarainministeriltä Alexander Stubbilta, miksi he ryhtyivät yhteistyöhön maahanmuuttovastaisten, euroskeptisten ja islamivastaisten perussuomalaisten kanssa, jos hallistusohjelmassa kirjattiin, että rasismia ei suvaita ja jokaisella kansalaisella olisi Suomessa hyvä olla?"

Sipilällä ja Stubbilla ei tainnut olla kovin montaa vaihtoehtoa. PS:n jättäminen ulkopuolelle olisi vaikeuttanut hallituksen toimintaa ja helposti vahingoittanut keskustan ja kokoomuksen brändiä.

Joskus on valittava huono seura. Sipilä ja Stubb kantavat päävastuun, se on selvää. Mielenkiintoista olisi tietää, ymmärsivätkö ottavansa hallitukseen kermankuorijan, jonka mieliharrastus hallituspolitiikan sijaan on oppositiopuolueiden koulukiusaaminen.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Tokkopa ne ulkomailla edelleenkään tietää hölkäsen pöläystä Suomen poliittisista olosuhteista. Mulla on duunikavereina koulutettuja ulkomaalaisia insinöörejä ja tohtoreita, eivätkä viimeisimpien firman pippaloiden perusteella osaa pääsääntöisesti mainita edes yhtä puoluetta. Suomesta tiedetään lähinnä, että täällä on kylmä, täällä on helppoa iskeä naisia, ja että naiset ovat usein nättejä. Kun ei maabrändiä ole, niin ei sitä pysty yksi vasemmistolainen pilapiirroslehti pilaamaan.

Noin muuten olen sitä mieltä, että ulkoisten voimien toimesta maata on paljon vaikeampi tuhota kuin sisältä käsin. Siinä sisältä käsin tuhoamisessa on nykyinen oppositio vuosien saatossa kunnostautunut oikein viimeisen päälle, joten olisin heistä eniten huolissaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuinkas sää nyt myönnät että on olemassa koulutettuja insinöörejä ja tohtoreita vaikka soinilaiset ovat saaneet äänensä väittämällä että sellaisia ei ole. Viimeksi tässä ketjussa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Milloinkas minä olen sanonut, ettei Suomeen tule koulutettuja insinöörejä ja tohtoreita? Mä olen työskennellyt Suomessa ainakin saksalaisten, australialaisten, intialaisten, kiinalaisten, brasilialaisten, brittiläisten, hollantilaisten, ruotsalaisten, tanskalaisten, kreikkalaisten, romanialaisten, venäläisten, jenkkiläisten, liettualaisten, latvialaisten, virolaisten, belgialaisten, ja espanjalaisten kanssa. Saattaa olla muitakin maita, mutta muisti on rajallinen.

Jostain syystä en ole törmännyt kuin yhteen Saharan eteläpuolisesta Afrikasta kotoisin olevaan insinööriin näissä hommissa, ja se nyt tietysti johtuu siitä, että sieltäpäin tulee lähinnä humanitäärisiä maahanmuuttajia, joilla ei ole mitään annettavaa työmarkkinoille. Muun muassa sitähän tässä on useampi vuosi kritisoitukin, jos ei ole vielä mennyt perille.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal Vastaus kommenttiin #19

Minullakin on monta hauskaa anekdoottia joita voisin jakaa, mutta en vedä niistä johtopäätöksiä ja yleistä niitä kokonaisiin kansoihin tai väestöihin.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #24

Olisiko siis oikeampaa sanoa, että Saharan eteläpuolisesta Afrikasta tulee etupäässä korkeasti koulutettua työvoimaa, joka työllistyy erinomaisesti yksityisen sektorin vaativiin asiantuntijatehtäviin?

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal Vastaus kommenttiin #26

Kiinnitän huomiosi anekdoottiisi, joka on mukamas jonkinlainen todiste väitteestäsi:

"Jostain syystä en ole törmännyt kuin yhteen Saharan eteläpuolisesta Afrikasta kotoisin olevaan insinööriin näissä hommissa, ja se nyt tietysti johtuu siitä, että sieltäpäin tulee lähinnä humanitäärisiä maahanmuuttajia, joilla ei ole mitään annettavaa työmarkkinoille."

Pointtina on se että tälläiset hauskat anekdootit voi vaikuttaa vakutttaavalta syyltä kuunnella kertojaa kun hän kertoilee kokemuksistaan, mutta tosiasiassa se vain kertoo ennakkoluuloista.

'...ei ole mitään annettavaa työmarkkinoille.' Ai niin, koska ainoa tapahan työllistyä markkinoilla on olla tohtorin tutkinnot. Mutta kuulemma hekin työllistyvät aika huonosti lukien ajankohtaisia artikkeleita. Hmmm. Dilemma. /sarkasmi

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Samat on kokemukset 40v työuran ajalta.

Jenkkien kuva Suomesta oli aika lailla Joulupukin maa, ja Helsingin kaduilla kävelee jääkarhuja, sijainti jossakin Islannin ja Japanin välissä.

En luettele kaikkia kansallisuuksia, joiden inssejä, tohtoreita, tutkijoita ja spezialisteja tapasin, mutta tasan yhden tapasin minäkin, joka tuli Afrikasta, jonkun ministeriömme maksamalla opintomatkalla.

Hankala sieltä on erikoisosaajia kauhalla ammentaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sattuipas "somasti", että lähtötilanteena on juuri vuosi 2008. Siitä alkaen Suomi on ollut alijäämätalous, siis pyörittänyt huusholliaan velaksi. Perussuomalaisena tunnen närkästystä, kiukkua, ehkä jopa raivoa, vahvimmillaan Pyhää Wihaa syyllisiä kohtaan!

Ja Charlie Hebdo pitäköön turpansa kiinni, minkä lausun sananvapautta käyttävänä eurooppalaisena!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Nyt koittaa kiireiset ajat perussuomalaisten päivystäville loukkaantuville, kun kotimaisen lehdistön lisäksi on seurattava koko mantereen kirjoittelua. Ja seurattavaa riittää, kun maahanmuuttokriittisen puolueen johtaja reissaa ulkoministerinä maailmalla.

Käyttäjän amgs kuva

" Charlie Hebdo pitäköön turpansa kiinni" Sensuroisit siis eri mieltä olevia ja samalla puolustelet oikeuttasi sananvapauteen! Sillä tavalla tässä Sipilän Suomessa! :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Sensuroisit siis eri mieltä olevia ja samalla puolustelet oikeuttasi sananvapauteen!"

- Linjani on täysin looginen, ja sellaisena normaalia edunvalvontaa: MINÄ olen tärkein.

Käyttäjän amgs kuva

Paljonko tämän nykyisen *perusbrändin* selitteleminen tulee maksamaan Suomelle? Presidentti on jo esimerkiksi Ruotsissa joutunut selittelemään toimittajille. Presidentin sanat ovat nyt toki koetuksella, kiitos Charlie Hebdolle!

Iltasanomien mukaan vuonna 2010 laskettiin, että maabrändiin oli palanut rahaa noin 300 000 euroa. Ne saatiin ulkoministeriöltä ja Matkailun edistämiskeskukselta.

Eniten rahaa on meni brittiläisen Simon Anholtin 150 000 euron konsulttipalkkaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128857469341...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kolmesataa tonnia on iso summa. Vielä isompi on 10 miljoonaa, joka ulkoministeri Stubbin kaudella käytettiin miinalaiva Pohjanmaan etelänristeilyyn Intian valtamerellä. Nyt tämä samainen Stubb vastaa valtion kaikista varoista rahaministerinä!

Ai niin, sorry. Lupasin tuoreelle hallitukselle sadan päivän tuen. Miten sitä voikin olla näin vaikea muistaa?

Maassa on hyvä hallitus. Maassa ON HYVÄ hallitus.

Käyttäjän amgs kuva

Omista lupauksista on pidettävä kiinni. Ihmettelin kommenttejasi ja hyvä, että syy selvisi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onhan se todella ikävää, että korkeasti koulutettu kielitaitoinen ja ennenkaikkea sivistynyt ulkoministerimme vaihtui "plokissaan" sloukaneitä heittäväksi tyhjänpuhujaksi. Aamu-tv:n päätoimittajat olivat hieman ihmeissään siitä, ettei Soini ole ymmärtänyt olevansa Suomen ulkoministeri, eikä pelkästään populistipuolueen puh.joht. Persut irvailivat aikoinaan, ettei Stubb käyttäydy asemansa edellyttävällä tavalla, no nyt se kapula sitten kalahtaa Soinin vuoksi omaan nilkkaan.

Käyttäjän amgs kuva

Varmasti Soinin plokki on kirjoitettu ja luettu hauskutettavaksi, mutta nyt ulkoministeriltä vaditaan asiallisuutta. Saa nähdä pystyykä Soini itse siihen. Televisiohaastatteluissakin tulee niitä samoja sutkahduksia. Toki hänellä on nyt rahaa palkata kirjoittajia.

Radio ja televisiohaastattelut saattavat tuoda uusia haasteita, vaikka tähän asti Soini on ollut medioissa kuin kala vedessä. Toki toimittajat kohtelevat Soinia pehmeästi, toisin kuin vaikkapa Arhinmäkeä.

http://yle.fi/uutiset/politiikan_toimittajat_soini...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Osoitatko Arto, ihan linkillä ja lainauksella, missä Soinin plokissa ei puhuta asiaa.

En kuitenkaan pidätä hengitystäni odottaessani viitettäsi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jorkka, lue Soinin ploki otsakkeella "Raivoa vaalituloksesta" niin sinunkin pitäisi ymmärtää, että tuo ploki on ministeritason henkilön kirjoittamana ala-arvoinen. IL:n Tommi Parkkonen aivan oikein toteaa Soinista tulleenkin koulukiusaaja. Onkohan noinkin kokeneelle politiikolle se kuuluisa "keltainen neste" noussut nuppiin, toivottavasti ei, kun maailmalla liikkuessaan Suomea edustaa.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Onko mielestäsi Stubb korkeasti koulutettu jos hän a) sai improbaturin eli hylätyn reaalissa b) alimman mahdollisen hyväksytyn lyhyessä matikassa c) kirjoitti suomen vieraana kielenä vaikka on ns.2-kielinen d) opiskeli ja oleskeli paljon anglosaksisissa maissa joten Suomen yo-kirjoitusten englanti oli helppo hänelle.
Saksassa on paljon eritasoisia tohtoreita, siellä pystyy tohtorin arvonimen kuulemma jopa ostamaan. Myös USA:ssa on tunnetusti hyvin eriarvoisia yliopistoja ja näinollen myös tohtorintutkintoja ja-väitöksiä.

Stubbin sivistyksestäkään en olisi niin varma, ainakin hän on itserakas kun ensimmäiseksi päästyään puheenjohtajaksi alkaa ottaa itsestään selfietä. Vaikutti todella koomiselta. Todella sivistynyt ihminen ei ensimmäiseksi/ enimmäkseen ihaile itseään.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

Onhan London School of Economics (LSE) 34. maailman paras yliopisto, Times University Ranking:in mukaan.

https://www.timeshighereducation.co.uk/world-unive...

Ei sieltä rahalla osteta tutkintoja, tai väitellä tohtoriksi...

Matias Härkönen

Voit olla ihan huoletta. Suomen asiat ei kiinnosta kovinkaan montaa ihmistä maailmalla ja persut vielä vähemmän.

Pahimmat kirjoitukset joihin minä olen törmännyt, on ne tahallaan väärinkäsitetyt kirjoitukset, joita yhä tänäänkin vielä referoidaan joskus ulkomaisissa medioissa. Esim. Helena Erosen hihamerkkikohu, joka oli täysin hakemalla haettu ja tahallaan väärinymmärretty juttu. Silti tuohon törmää vielä tämän tästä ja kaiken lisäksi vielä muunneltuna niin, että Eronen olisi ollut Persu tai kansanedustaja tuolloin.

Ja jokainenhan tietää, keitä voimme näistä "tahroista" syyttää.

Mutta jos joku on sitä mieltä, että suomeen ei kannata tulla kun täällä on niin kamalaa rasismia niin pysyköön poissa. Ei vain vastaa todellisuutta.

Käyttäjän amgs kuva

Jos Suomen ja perussuomalaisten kitinät lue vitsit, vitsit eivät muualla kiinnostaisi, tuskin lehdet ja esim. Charlie Hebdo kirjoittelisivät niistä. Helena Eronen, kuten jokainen aikuinen Suomen kansalainen on itse vastuussa omista sanomisista ja tekemisistä. Toki vastuu kasvaa poliittisen vallan kasvun yhteydessä. Vastuun pakoilu omista kirjoituksista on helpointa.
Kirjoitusten paremmuus vaihtelee lukijasta toiseen jokaisen oman arvomaailman mukaisesti. Minusta Hallaahon kirjoitukset somaleista ja Lohelan kirjoitukset islameista vetävät monia hiljaiseksi eikä siksi, että olisi kirjoittajien kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Totuus hiljentää vastaväitteet.

Ilkka Huotari

Mitä tarkoitat, että Eronen on vastuussa? Onko satiirin kirjoittaja aina vastuussa tahallaan tehdystä väärinymmärtämisestä? Siitähän Erosen tapauksessa oli kyse, satiirista ja sen tahallaan väärinymmärtämisestä.

Onko Eronen vastuussa siis kaikista väärinymärtämisistä, mitkä ovat tahallisia?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #59

Hän on vastuussa siitä mitä hän kirjoitti. ei voi vaatia, että kaikki lukisivat, ymmärtäisivät ja sisäistäisivät omia tekstiä kuten kirjoittajaa haluaa. Lukijalla on vapaus vastaanottaa muiden tuotoksia kuten lukija sen tulkitsee. Charlie Hebdon kirjoitusta voi ymmärtää monin tavoin, kuten nyt tässä kommenttiketjussa on nähty. Charlie Hebdo tietää sen ja Eronen kai tiesi mihin kirjoituksensa johtaa. Toisin kuin Charlie Hebdo, joka on vain yksi satiirilehti (vaahtikoirana), Eronen oli kirjoituksensa aikoina silloisen perussuomalaisen kansanedustaja James Hirvisaaren eduskunta-avustajana, siis poliittisen vallan piirissä!

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #63

Kait se Eronenkin sitten tosissaan vaati Amerikkalaisille turisteille hihamerkit hampurilaiskuvilla, kun kerran niin blogissaan kirjoitti. Normaalilla älyllä ja tulkintakyvyllä varustettu (ei siis Turun Sanomien toimittaja ja siitä sopuleina muu media Yleä myöten) ihminen kyllä ymmärsi kirjoituksen vähän toisin.

Vapautat Ana Maria sitten toimittajat kaikesta vastuusta. Voivat tehdä ihan millaisia tulkintoja hyvänsä ja objektiivisuuden sijaan toimia täysin oman arvomaailmansa pohjalta. Jos kerran vastuu on aina kirjoittajalla, kuten vaikkapa "Amerikkalaisturisteille hampurilaishihamerkit" tapauksessa.

Vähän vakavammin ja tähän kommenttiketjuun, kyllä Suomessa on nähtävissä vihervasemmistolta (erityisesti medialta) aika fanaattistakin oman pesän likaamista. Ennen niin vakaassa valtiossa on nähtävissä jonkin asteista liioiteltua hysteriaa ja pelkoa. Kun "oma puoli" ei ole vallassa. Mitään aidosti raflaavia tai äkkijyrkkiä muutoksiahan ei yhteiskunnallisella tasolla kuitenkaan ole tapahtumassa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #63

Totta, kuka tahansa saa tulkita tekstejä miten haluaa, mutta medialla pitäisi olla myös joku vastuu. Ja niinhän sillä onkin vastuu, jota JSN valvoo.

Itse asiassa JSN otti siihen TS:n kirjoitukseen kantaa, mutta JSN otti sen lähtökohdan, että TS:n uutinen oli oikein - ja kirjaimellisesti ottaen niin kai olikin.

Eli JSN sivuutti kokonaan sen, että alkuperäinen kirjoitus oli satiiria, mikä olisi pitänyt JSN:n mielestäni ottaa huomioon.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

"Mutta jos joku on sitä mieltä, että suomeen ei kannata tulla kun täällä on niin kamalaa rasismia niin pysyköön poissa. Ei vain vastaa todellisuutta."

Ajankohtainen kysymys. Todellisuudentaju. Mitä se on? Pitääkö olla rasismin uhri että ymmärtää miltä se tuntuu? Onko olemassa lääkkeitä/hoitoa krooniselle empatian puutteelle?

Voisinpa tässä kertoa anekdootin ja vetää siitä johtopäätöksen, yleistäen sen viittamaan kokonaiseen kansaan tai väestöön, vaikka suomalaisiin.

Mutta sitten olisin yhtä 'paha' kuin 'ne'.

Houkuttelevaa on.

Käyttäjän amgs kuva

Robert, tähän muotiin on nyt tuultu, että jos olet eri mieltä perussuomalaismielisten kanssa, sinulle tullaan sanomaan kuin suuri isäntä, että sinun pitää lähteä Suomesta. Kysyn minne ja millä tavoin? Ehkä turvapaikanhakijaksi muualle. Samat, jotka vastustavat ihmisten tuloa hakemaan turvan, haluavat, että lähtisen turvapaikanhakijaksi muualle. Kysymys taas Sipilälle ja Stubbille, onko tämä se avoin ja positiivine Suomi, josta herrat puhuvat hallitusohjelmassa!

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal Vastaus kommenttiin #48

Kyllä se niin on, että helpoin vastaus minkäänlaiseen kritiikkiin on ad hominem, tai jonkinlainen heitto siitä että 'mee muualle valittamaan blaah blaah mamu'. Noin kiltisti sanottuna.

Kirjoituksen asiallisen sisällön voi näin kokonaan sivuuttaa hyökkäämällä kirjoittajan kimppuun.

Oli minullakin hauskaa käyttää ad hominemia aikoinani. Nuoruudessani. Kypsänä 14-vuotiaana nuorena miehenä. Sitten ymmärsin että se ei toimi, ja että se on epätarkoituksenmukaista - oot jo hävinnyt debaatin jos joudut turvautumaan siihen.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #50

Eikö koko tämäkin ketju alkanut henkilöön kohdistuneesta verbaalista hyökkäyksestä?

Charlie hebdo ja Ana käyvät Timo Soinin kimppuun ad hominem?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Ensimmäinen kommentoija taisi käydä pääministeri Kataisen kimppuun taannoin.
Edit. Se olikin toisen ketjun ensimmäinen kommentti eli tämä http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Ensimmäinen kommentoija taisi käydä pääministeri Kataisen kimppuun taannoin.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #57

Vallassa olevaa ulkoministeria kriitisoidaan. Olemmeko nyt jossain totlitaarisessa valtiossa, jossa näin ei saisi tehdä? Soinia kriitisoidaan populistisista puheista, puheiden ja hallitusohjelman kirjausten ristiriitaisuuden takia. Vaahtikoirana toimiminen on median tehtävä. Moni muistaa kuinka oppositiosta perussuomalaiset ja Soinin etunenässä kävivät hallitupuolueiden ja ministereiden kimppuun ja se oli ihan ok. Nyt ongelma on perussuomalaisten rajallinen käsitys demokratiasta ja sananvapaudesta, koska Soinia pitäisi vain ylistää!

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal Vastaus kommenttiin #57

Heh.

Vai että valituksen aiheena on toimittajien käyttämä ad hominem poliitikoista?

...

Ensinnäkin, et näytä oikein ymmärtävän mikä ad hominem on. Journalistit ja satiiristit eivät hyökänneet Soinin persoonan kimppuun ymmärtääkseni (ranskani on ruosteista, joten Yle:n artikkeli on tarpeellinen), paitsi ehkä heitto siitä että katolisena miehenä, Soini on 'vääränlainen suomalainen' itsekin, vertaa 'tosi'suomalaiseen, 'vrais finlandaise', niiden käännös 'perus'suomalaisista.

Vaan he kritisöivät nyt sitä puoluetta ja miten se on päässyt valtaan (sarkastisesti jopa kehuen sitä välillä tehokkaasta johtavuudesta kun irtisanoudutaan asioista kuten 'mustan lampaan' Olli Sademiehen yhteydessä).

Olisihan ne voinut jättää Soinin uskonnon asiasta, ja kaikki ymmärtävät hyvin että "True Finns", "Vrais Finlandaise" on vähän...keskeneräinen käännöksenä, mutta sittenhän se ei olisi ollut niin hauskaa, ja he eivät olisi voineet myydä yhtä paljon lehtiä.

Tämän blogin kirjoittaja, Ana, ei ole tietääkseni syyllistynyt ad hominemiin tässä kirjoituksessa.

Siis vielä kerran, me puhutaan ad hominem:ista loogisena virhepäätelmänä (logical fallacy??), esim. kun haukutaan kirjoittajaa henkilökohtaisella tavalla kun puhutaan jostain toisesta, asiallisesta aiheesta.

Henkilön ominaisuuksilla ei pitäisi olla mitään tekemistä argumenttien pätevyydellä, yleensä.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #48

Miksi ihmeessä sinun pitäisi lähteä turvapaikanhakijaksi? Eihän sinua kukaan vainoa. Sinä vähän vainoat persuja, mutta Suomessa se on täysin sallittua ja siitä saa jopa hyväihmispisteitä. ;)

Jos et halua palata Nicaraguaan tai Kuubaan, voit EU-passilla muuttaa vapaasti mihin tahansa EU-maahan asumaan ja tekemään töitä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mutta puhemiehellähän ei ole äänivaltaa, joten äänestämässä on yksi Persu vähemmän.

Sielläpähän heiluu nuijineen ilman sitä valtaa, jota muilla edustajilla on.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ei siitä kovin montaa viikkoa ole, kun puna-virhe-sössöttäjät olivat vielä sitä mieltä ettei nykyinen hall. ohjelma ole yhtään maahanmuuttovastaisempi kuin edellinenkään.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Samaisen numeron kannessa irvaillaan Sarkozylle. Onko Ranskan maabrändi vaarassa?

Tämähän on vain kunnianosoitus persuille.

Satiirilehden toimitus saa myös olla rauhassa. Persut tuskin kaavailevat terrori-iskua tapauksen johdosta.

Käyttäjän amgs kuva

Oho, nykyisin kritiikki ulkoministeriä kohtaan on puna-virhe-sössöttäjien ahdasmielinen aivoitus! Tässä Tommi Parkkonen tarjoaa nännännää.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015060719823701_u...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olisiko paljon pyydetty, jos annettaisiin Maria Lohelan näyttää kykynsä puheenjohtajana. Arvostellaan sitten, jos hän ei osaa hoitaa hommaansa tai heittelee vielä tehtäväänsä sopimattomia lausuntoja tai kirjoituksia. Mutta sitä ennen, luotetaan, että Perussuomalaiset ovat tienneet, ketä ovat ehdottaneet, ja Sipilä ja Stubb vastaavasti, kenet ovat hyväksyneet.

Käyttäjän amgs kuva

Riitta Järvi, ym. voisivat laittaa valokuvansa, muuten he rikkovat Uuden Suomen sääntöjä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset