Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

"Maahanmuuttokriitikko", joka ei siedä kritiikkiä

  • "Maahanmuuttokriitikko", joka ei siedä kritiikkiä

Euroedustaja, perussuomalainen Jussi Halla-aho kehottaa omalla Facebook-seinällään muun muassa minua poistumaan Suomesta.

Halla-ahoa hermostuttaa se, että kysyin eilen Uudessa Suomessa, että miten on mahdollista, että sivistysvaltiossa Suomessa on sellainen eduskunnan puhemies, joka ei hyväksy perustuslaillista oikeutta harrastaa vapaasti uskontoaan, myös islamia. Miten Lohelan valinta on sovittavissa hallitusohjelman kirjauksen kanssa, jonka mukaan rasismia ei sallita? Miten tämä on mahdollista? Kysymykseni on tarkoitettu Alexander Stubbille ja Juha Sipilälle, jotka puhuvat avoimesta ja kaikenlaisten kansalaisten Suomesta.


Sama kehotus on tullut parilta Halla-ahon kannattajalta myös blogiini. Taitaa sananvapaus asettaa kovia haasteita "maahanmuuttokriitikoille". Halla-ahon ja Maria Lohelan ajatuksia kannattavat sekoittavat nyt keskustelupalstoilla (niin Uudessa Suomessa kuin muuallakin) tahallisesti asioita ja ryhtyvät argumentoimaan islamia vastaan ikään kuin ääri-islamisti olisi nyt valittu puhemieheksi. Suomen eduskunnan puhemieheksi on valittu ihminen, joka ajattelee syrjivästi sukupuolivähemmistöistä, muslimeista ja maahanmuuttajista ja koska tämä asia tuodaan julkisuuteen ja kysytään, miten se on sovitettavissa hallitusohjelman kirjausten kanssa, niin nyt yhtäkkiä pitää poistua Suomesta!

Halla-ahon päivitys todistaa sen, että "maahanmuuttokriitikko" ei siedä näköjään pätkääkään kritiikkiä. Näköjään Jussi Halla-ahon sananvapaus on vain samanmielisille!


Ana María Gutiérrez Sorainen,

Suomen kansalainen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (144 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No ei hän ainakaan tuon kuvan kommentin perusteella ole juuri sinua ajamassa maasta, koska tuskinpa ajattelisi kohdallasi Somaliaa määränpääksi. Mutta osoittaa kyllä henkisen pienuutensa tuollaisella huitaisulla, joka sisällöltään on tyypillinen "junttikommentti".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Junttikommenteilla" pidetään älämölo-saunantaakse-kannattajisto tyytyväisinä. Osa perussuomalaisia äänestäneistä näyttää raivostuneen PS:n hallitustoimiin ja takinkääntöihin. Puolueen Facebook-sivulla on meneillään varsinainen petettyjen kuoro. Ajatukset on hyvä silloin viedä kiusaamiseen, niin harmitkin helpommin unohtuvat. Ja se sivistys.

Edit. kas kun sattuikin. Ketjussa kirjoitetaankin juuri: "Painukoot vi**uhu täältä rutajamasta... tai voitaas vaikka vierä larontaakki ja..."

Mutta mitä muutakaan voisi kuulla jos orkestroi tuollaisia epäargumentteja.

Käyttäjän amgs kuva

Petra, kai kehotus on suunnattu myös sinulle, joka kirjoitit eilen Lohelan tapauksesta. Me olemme niitä "muita aatelisia". Somaleista olis vain Husu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #10

Se on ihan normipäivä täällä Suomessa, että mepit vitsailevat veronmaksajien toivottamisella Somaliaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vielä näyttää elävän vahvana muiluttajaisäin henki. Niin löyhähtelee kumpujen yöstä, että ... Ei puutu enää kuin, että aletaan hakeutua saunan taakse.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #36

Kyllä, mutta kun sivistysvaltion seikoista kritisoidaan, kalikka kalahtaa. Sivistysvaltio on muutenkin repimisen kohteena. Seuraavaksi hallitus käy kirjastolain kimppuun. Mitäpä sitä kirjallisuutta enää lukemaankaan, kun voi lukea netistä älämölöä, kuolaamisgurgelointia ja öyhötystä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #39

"... älämölöä, kuolaamisgurgelointia ja öyhötystä."

Hei tuosta tuli mieleeni, että kävin suosituksestasi katsomassa Mad Max Fury Roadin!

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #39

Kirjastolakia ryhtyi uudistamaan jo edellinen hallitus. Vaikka nykyisessä onkin yksi kulttuuria täysillä rynnistäen vastustava puolue, katsotaan nyt rauhassa, mitä sieltä ulos putkahtaa. Olen hieman alalla, enkä toistaiseksi pelkää kirjastolaitoksen puolesta.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #39

No kokeilisit Petra välillä vaikka sitä kirjallisuuden lukemista. ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Camp_of_the_Saints

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Älä välitä Ana, Halla-aho haluaisi varmaan minutkin ja monet muut hänen arvostelijansa karkottaa Suomesta. Annetaan hänen potea huonoa itsetuntoaan rauhassa ja ruokkia johtamaansa kulttia. Siitä hän elää.

Sitä paitsi Brysselissä ja EU-parlamentissa aika käy väkisinkin pitkäksi yhden asian ihmiselle.

Seppo Hildén

"...aika käy väkisinkin pitkäksi yhden asian ihmiselle"

Niin näyttää käyvän siellä Hyvinkäälläkin, mutta onneksi löytyy näitä rasistikeskustelublogeja.

Heh.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heh...samaa ajattelin minäkin, kun on aikaa lukea ja myöskin kiinnostusta kiukutella jokaisen höhlänkin kommentin perään. Eipä taida aika mihinkään muuhun juuri riittääkään;)

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #58

Ihan aikuisia nyt toisen aikuisen kimpussa! Minusta on aika kuvottavaa. Pitäisi keskustella asioista eikä ihmisistä. Juoruilupalstoja on muualla!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #72

Nyt en ymmärrä mitä tarkoitat? Mikä on kuvottavaa? Teitä on joukko vireitä ihmisiä, joilla on tarve joka blogissa ruotia jonkun ihmisen, erityisesti vanhoja sanomisia kovin tarkoitushakuisesti.. Ja kerätä jostain muista nimettömistä blogeista juuri joidenkin persujen sanomisia ja yleistää niitä sitten kaikkiin muihinkin persuihin. Se ei tunnu oikein reilulta.

Tuo jatkuva ilkeämielinen asenne on alkanut olla jo liiankin päivittäistä touhua ja sama joukko aina taputtaa innokkaasti toisiaan. Nyt pitäisi minun mielestäni olla rakentava kirjoituksissaan ja yrittää antaa lähinnä tukea Sipilän uudelle hallitukselle. Kansa on nyt nämä ihmiset sinne äänestänyt ja pulinat pois.

Toivotaan vain että kaikki menee hallituksen suunnitelmien mukaan ja aikaa myöten kaikilla suomalaisilla menee vähän paremmin kuin mitä edellisen hallituksen aikana on mennyt. Järkeistämällä hallintoa ja supistamalla myös menoja, saadaan ehkä velkoja vähennettyä niin, ettei tulevilla sukupolvilla menisi vieläkin huonommin... Rauhaa ja suvaitsevaisuutta teille kaikille toivotellen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #76

Ana on juuri kirjoittanut politiikkaa kommentoivan blogin, mutta sinua kiinnostaa arvioida kirjoittajia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #79

Tarkoitin kyllä teidän koko joukkuettanne, en ketään yksittäistä ihmistä. Blogit ja kommentit ovat teillä aina suunnattuna vain yhteen maaliin ja kielenkäyttö on niin ikävää ja osoittelevaa, että pahaa tekee lukea... Poistunkin nyt maisemista joksikin aikaa ja yritän välttää myöhemminkään lukemasta teidän kenenkään blogeja. Niistä tulee vain paha mieli.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #86

Kyse ei ole mistään joukkueesta. Marttyroimalla et voi estää ihmisiä tekemästä yhteiskunnallisesti tärkeitä huomioita, vaikka niiden esilletuominen harmittaisikin. Miten ihmeessä sinulle voi tulla paha mieli siitä, että mepin ruma kommentointi tuodaan esille?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #88

Luin juuri äsken Maria Lohelan blogin vuodelta 2008, joka minun mielestäni oli odotettua maltillisempi. Olin teiltä saanut kuvan, että hän on varsinainen rasisti mielipiteiltään, mutta erehdyin. Tarkoitushakuisuus näyttää olevan teidän "joukkueella" hyvin samankaltainen. Tartutaan johonkin lauseeseen ja muokataan sitä sitten eteenpäin oman kiukuntunteen mukaan:) Se toki on sallittua.

Omassa ystävä-ja lähipiirissäni suhtaudutaan maahanmuuttoon varsin suvaitsevaisesti, ihan niin kuin teen minä itsekin. Isisin-pelko toki on monen mielessä pienenä peikkona taka-alalla, vaikka kaikki tiedämme suurimman osan muslimeista olevan tavallista mukavaa väkeä, joka ei aiheuta mitään ongelmia. Maahanmuuton ongelmista Saksassa keskustellaan paljon, mutta vastaava "ilkeilyä" kuin täällä erimieltä oleviin, en ole nähnyt.

Kritiikkiä saa toki kaikki osapuolet vapaasti esittää, kunhan ei isketä yksinomaan vyön alle, kuten teidän "joukkueenne" usein tekee ja se aiheuttaa turhaa ärtymystä monissa. Myötätuntoni persuja kohtaan on ajan myötä vain kasvanut (kiitos teidän:) vaikken ole heitä koskaan äänestänytkään - eroavaisuuksia meillä on sen verran paljon. Monta kuukautta näkyi vain täälläkin ennen vaaleja vain persuvastaisia blogeja, joissa ei sanan säilää säästelty, sen ikävimmissä muodoissaan.

Mikä minut nyt sai ärtymään on tuo täydellinen empatian puute tätä Maria Lohelaa kohtaan, joka uudessa työssään saa heti vastaansa myös ikivanhojen asioiden kaivelun - se ei ole reilua. Annettaisiin hänen rauhassa päästä edes alkuun omassa työssään ja vasta jälkikäteen voimme nähdä miten hän pärjäsi. Samaa työrauhaa toivon kaikille muillekin uusille ministereille, puolueista riippumatta, joiden oma osa ei ole kansan räksytyksessä kovinkaan helppoa. Suvaitsevaisuutta pidän yhtenä suurena arvona, oikeudenmukaisuuden ja reiluuden lisäksi.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #101

Lohela on nyt vallankahvassa ja korkealla oleva ihminen, toisin kuin me kansalaiset, jotka hänen ajattelua arvostelemme. Miksi et vaadi empatiaa muslimityttöjä kohtaan, jotka kohtaavat Lohelan kaltaisia ennakkoluuloja ja syrjintää kuin myös omien ryhmien alistamista? Vallassaolevia aina on kriitisoitu. Miksi nyt pitäisi olla pyhiä lehmiä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #104

Ana Maria: Olen jopa kirjoittanut muslimityttöjen onnettomasta tilanteesta, mutta kuten kaikki tiedämme, niin sillä ei ole mihinkään mitään vaikutusta..
Sen sijaan voin yrittää edes muokata mielipiteitä täällä hiukan suvaitsevammaksi kanssasisariamme kohtaan ja myöskin lukea hiukan tarkemmin, mitä blogisti Maria Lohela oikeasti sanoi vuonna 2008.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #104

Miksi et kirjoita suoraan Maria Lohelalle kysyäksesi, miten hän parantaisi muslimityttöjen asemaa Suomessa? Uskon, että hän vastaisi sinulle.

Itse parantaisin muslimityttöjen asemaa mm. huntukiellolla ja varmistamalla, että uskonnosta eroamisen vapaus koskee myös heitä, ilman että he joutuvat pelkäämään islamin määräämää kuolemantuomiota tai isiensä tai veliensä kunniamurhan uhriksi joutumista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #104

Näin on ja osa on kritisointinsa vuoksi joutuneet jättämään kotimaansa valitettavasti.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #88

Välillä "kommentoidaan politiikkaa", välillä taas "tuodaan mepin ruma kommentointi esille", useimmin kait vaan yksinkertaisesti "rasismi".
Ikinä ei kuitenkaan itse(mukamas) haukuta ihmistä, vaan aina on jollain lailla ylevämpää ja tämä "suvakkien" harrastama vihapuhe yhden puolueen poliitikkoja kohtaan.
Ja kun PS-puolueen äänestäjät ovat saunantaakseälämölö-kansaa, kuten myös he ovat joku kultti, mitä johdetaan jostain, niin kyllä itse näkisin että samoin te "härkösläiset" muodostatte oman lahkon, jonka jäsenet innokkaasti rientävät peukuttamaan samanmielisten kommentteja, olkoonkin miten perusteettomia, tahi paikkansapitämättömiä hyvänsä.
Petran, Raijan yms. kirjoittelu on ainakin itselleni laittanut "karvat pystyyn" ja aiheuttanut sen että pitää jollain tavalla yrittää "puolustella" näitä heidän päähän potkimia poliitikkoja. Kirjoittelullaan siis on täysin päinvastainen vaikutus, kuten kaija kelhu tuossa jo totesi.

Blogitekstin kirjoittajalle sanoisin, että kukaan ei liene ketään _kehottanut_ poistumaan Suomesta, vaan yksinkertaisesti todennut, että jos ei ole hyvä olla jossakin, niin voihan sitä mennä sellaiseen paikkaan missä uskoo olevan paremmin.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #76

Ootko koskaan käynyt Homma-foorumilla tai lukenut Iltalehden uutisten kommenttiraitoja?

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #72

"Ihan aikuisia nyt toisen aikuisen kimpussa! Minusta on aika kuvottavaa. Pitäisi keskustella asioista eikä ihmisistä. Juoruilupalstoja on muualla!"

Toteaa blogisti, joka blogissaan juuri itse käy toisen aikuisen kimppuun. Vaikka sellainen käytös on hänen mielestään kuvottavaa. Kun pitäisi keskustella asioista eikä ihmisistä. Eikä siis Halla-ahosta kuten blogisti tekee.

Näkeekö kukaan muu tässä tahatonta ironiaa?

Heh.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #106

Meidän äänestäjien kuuluukin pitää silmällä poliitikkoja ja vallanpitäjiä, jotka varoillamme joko tekevät hyvää tai pahaa sekä päättävät tulevaisuudestamme.

En ole koskaan kuullut missään muualla mepistä tai kansanedustajasta, joka piikittelee niin paljon politiikan ulkopuolella olevia ihmisiä. Sinulla ei ole sellaisesta henkilökohtaista kokemusta, kukaan poliitikko ei ole hyökkäillyt sinuun koskaan tai loukannut etniskytkeytynyttä identiteettiäsi. Sen sijaan sinä olet minustakin kirjoittanut kokonaisen blogin, jossa mielikuvittelet ja lietsot itseäsi etten arvostaisi kaltaisiasi omakustannekirjailijoita ja keksit vielä syyksi mielikuvittelemasi kielietnisen taustani. Oikein melodramaattista uhriutumista ja loukkaantumista sekä henkilöönkäymistä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #108

Petra: Tätä muun muassa juuri tarkoitin, vaikka asia onkin nyt vain eri...tietoista ilkeilyä. Upota puukko heti kun siihen löytyy pienikin aihe:)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #109

Ahh, niinpä tietysti. Suo anteeksi, seison vastedes tumput suorana.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #112

Petra, sinulta tuli juuri odottamani kommentti. Et edes ymmärrä mistä oli kyse. Lopetan nyt tämän turhan jankkaamisen kanssanne tähän ja menen keräämään voimia ihan muualle, jossa ihmiset suhtautuvat toisiinsa vähän rakentavammin, vaikka olisivatkin eri mieltä asioista. Hyvää kesää vain teille kaikille.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #118

Ero on siinä, että blogikirjoituksessa puhun vallanpitäjien ajatuksista, kirjoituksista, kun taas Katja Kelho Ja Seppo Hildén kekittyivät nokittelemaan yhtä kansalaista antaen ymmärtää, että hänellä ei olisi muuta tekemistä kuin kommentoida. Miten tuollainen @keskustelu@ voi olla asiallista? Se on minusta kuvottavaa!

Jari Leino Vastaus kommenttiin #108

Petra, kenenkään identiteetti ei ole etniskytkeytynyt (mitä se sitten tarkoittaneekaan) vaan kaikki ihmiset ovat i-han samanlaisia.

Mistä tahansa etnisestä taustasta tuleva ihminen on i-han yhtä suomalainen kuin kaikki muutkin suomalaiset sillä sekunnilla kun hän astuu Suomen maaperälle, tai viimeistään siinä vaiheessa kun hän saa kelakortin tai Suomen kansalaisuuden.

Ettäs tiedät. :)

Esa Niemi

Jorma:
"Halla-aho haluaisi varmaan minutkin ja monet muut hänen arvostelijansa karkottaa Suomesta."

Kerrotko sinä missä Halla-aho haluaa karkottaa ketään, vai onko näissä jutuissa tarkoitus olla edes uskottavuutta tai järkeä?

Aiemmat juttusi eivät ole olleet kovin uskottavalla pohjalla, joten sinun omankin uskottavuuden takia osoitat tälläisen kohdan.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Haluaisin blogistilta tietää pari asiaa. Missä Lohela kirjoittaa, että ei saa vapaasti harjoittaa islamin uskontoa. Missä Halla-aho kehottaa blogistia poistumaan Suomesta. Löysin Halla-ahon facebook seinältä alla olevan viestin. jos blogisti tuon ymmärtää kehotukseksi poistua Suomesta niin minä en Suomenkielisenä kyllä sitä ymmärrä.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?fref=pb&hc...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

N. 83 % suomalaisista ymmärtää tuon viestin kuten blogisti.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#5
Onko 83% suomalaisista täyttä ymmärrystä vailla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #18

Eiks Kokoomus saanut reilut 18%?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #17

Lohela kirjoitti myös seuraavasti: "...eurooppalaisilla on täysin yhtäläinen oikeus kristilliseen arvomaailmaan, tapakulttuuriin ja maallisiin lakeihin. Islamilaiset paheksuvat eurooppalaisen vapaamielisen elämäntavan syntejä ..."

- Nyt joku saattaisi kysyä, että
a) Onko ensin tänne saapunut Lähi-idästä lähtöisin oleva uskonto sallittu, mutta toinen ei vaikka uskonnonvapaus?
b) Pitääkö Suomen lakeja noudattaa tai kunnioittaa eli tässä tapauksessa uskonnonvapauslakia vai onko Perussuomalaisille annettu jokin erikoisvapaus?
c) Jos Perussuomalaisille on annettu tällainen erikoisvapaus sanoa mitä tahansa ja olla joutumatta siitä minkäänlaiseen vastuuseen (lukuunottama Halla-ahon pöljää tuomiota) niin voisiko vinkumisen "ajojahdeista" ja median salaliitosta lopettaa?
d) Kuuluvatko vapaamielinen ja syntinen elämäntapa kristilliseen arvomaailmaan?

Mauri Skön

Mistä toi 83% tulee, tuntuu jotenkin idioottimaiselta luvulta?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lohelan mielestä islamia pitäisi saada harjoittaa vapaasti islamilaisissa maissa:
"Minun mielestäni muslimit voivat lukea ohjeitaan juuri siitä kirjasta mistä parhaaksi näkevät, rukoilla matoillaan vaikka 50 kertaa päivässä ja noudattaa Sharia-lakiaan kaikkia sen äärimmäisyyksiä myöten, mutta heidän tulee tehdä se omissa islaminuskoisissa maissaan, joissa eletään kyseisen uskonnon ja sen luoman kulttuurin mukaan. Mikä minä olen tuomitsemaan mitä muslimit tekevät vaikkapa Pakistanissa tai Egyptissä, koska he itse ovat yhteiskuntansa ja elämäntyylinsä sinne muovanneet..."
http://marialohela.fi/blogi/2008/02/10/ovatko-musl...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Kaleville vastauksesta! Tuo kappale kiteytää Lohelan suhtautumista muslimeihin. Muslimit saavat harrastaa uskontonsa Suomen rajojen ulkopuolella. Kuulemma joskus Lohela on kirjoittanut myös, että vääränvärisille miehille pitäisi asetta ulkonaliikusmiskiellon, mutta sitten Lohela poisti tekstinsä. Moni kuitenkin muistaa. Sanotaan, että Lohela kirjoitti silloin ja silloin, mutta noilla kirjoituksilla ja ehkä niiden takia häntä valitiin Turun valtuustoon. Nuo mielipiteet kai olivat jo silloin Halla-ahon tiedossa, koska hän suositteli julkisuudessa äänestämään Lohelaa. Samoin Timo Soini varmasti tiesi kenen kanssa hän oli tekemisissä. Miten siis uskovaisille perususomalaisille käy, että heidän joukossa on enemmän kuin yksi kansanedustaja, joska syrjii ihmisiä heidän uskontonsa perusteella?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Pitäisikö muslimien saada aloittaa sharialain toteuttaminen Suomessa uskonnonvapauden nimissä?

En olisi uskonut että näin pitkällä ollaan!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #14

Shariaa sovelletaan länsimaiseksi demokratiaksi yleensä luonnehditussa Israelissa, joten analyyttisempi asiaan perehtyminen lie paikallaan.
http://index.justice.gov.il/En/Units/ShariaCourts/...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #15

Lisäksi esim. Isossa Britanniassa on jo pitkään ollut juutalaisia tuomioistuimia joiden tehtävät ja oikeudet ovat samankaltaiset. Kumma kun niistä ei metelöidä, vaikka eroa ei juuri ole.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #19

Pauli, eroa on paljonkin. Juutalaisten tuomioistuimien lukumäärät on tiedossa. Käsittääkseni tapaukset dokumentoidaan. Shariaistuimien lukumäärää kun ei taas tiedetä, ei sijaintia, dokumentointia ei harrasteta, ei oikeusturvaa ja siellä käsitellään myös sinne kuulumattomia asioita.

Tuo sharia istuin on lähinnä osoitus ettei länsimaiset ihmisoikeudet ja laki kelpaa. Suomeen emme tarvitse sellaista minkään uskonnon tai ideologian osalta, vaan Suomen laki tulee kelvata tai sitten etsii maan, jossa voi toimia demokraattisesti säädetyn lain vastaisesti.

Islamilainen laki on vastoin meidän kaikkia ihmisoikeuskäsityksiä eikä sellaista voi täällä katsoa läpi sormien. Meidän velvollisuus on pitää ihmisoikeuksista ja oikeusturvasta kiinni, jopa suuren ja mahtavan islamin yhteiskuntajärjestelmän suhteen.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #160

Esität melkoisen määrän väitteitä ilman mitään todisteita. Nopeasti googlaamalla löysin tällaisen riippumattoman eli neutraalin artikkelin.
http://www.google.fi/url?q=https://fullfact.org/fa...

Sharia-tuomioistuimet eivät voi käsitellä rikosasioita vaan ne ovat sopimusasioita käsitteleviä välimiesoikeuksia. Niiden päätöksistä on aina mahdollista valittaa brittiläiseen tuomioistuimeen. Vastustatko mahdollisesti sopimusvapautta?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #181

Löysin myös artikkelin jossa vertaillaan uskonnollisia välitystuomioistuimia Britanniassa.
http://www.google.fi/url?q=http://greatbritishcomm...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #15

Kalevi, siksi Israelissa on sharian perhelaki käytössä kun länsimainen oikeuskäsitys tai universaalit ihmisoikeudet eivät käy muslimeille.

Israel ei tästä ole ominpäin päättänyt, vaan tuo sovittiin jo ennen Israelin perustamista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #159

Kyllä se on ollut myös tietoinen valinta Israelia perustettaessa.
http://www.adalah.org/uploads/oldfiles/Public/file...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #14
Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #9

Lohela: "... ja noudattaa Sharia-lakiaan kaikkia sen äärimmäisyyksiä myöten..."

Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin on vuonna 2003 tekemässään päätöksessä tullut siihen lopputulokseen, ettei Sharia-laki ole yhteensovitettavissa demokraattisten arvojen kanssa.

EIT (sivulla: 28) : "...sharia is incompatible with the fundamental principles of democracy, since principles such as pluralism in the political sphere and the constant evolution of public freedoms have no place in it and a regime based on sharia clearly diverges from Convention values..."

Itse en osaa sanoa, kuinka suuri merkitys Sharia lailla on muslimeille, mutta Lohelan kommentissa viitattiin juurikin Sharia lain noudattamiseen. Jos siis lähdemme oletuksesta, että Sharia lain noudattaminen liittyy muslimien harjoittamaan uskontoon, jonkin asteisten rajoitteiden asettaminen tuon uskonnon harjoittamiselle demokraattisessa maassa on ainakin EIT:n näkemyksen mukaan perusteltavissa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #25

Toni:
"Itse en osaa sanoa, kuinka suuri merkitys Sharia lailla on muslimeille, mutta Lohelan kommentissa viitattiin juurikin Sharia lain noudattamiseen."

Sharia laki on jumalallinen laki ja sillä on suuri merkitys muslimien elämässä. Kuinka moni muslimi on hyväksynyt profeetta Muhammadin kuvan piirtämisen?

Sharia laki kilpailee länsimaisen oikeuskäsityksen ja ihmisoikeusarvojemme kanssa.

Sharia laki kieltää mm. islamista luopumisen ja jos katsot ympärillesi, niin missään päin maailmaa ei ole kovin montaa ihmistä, jotka avoimesti omalla nimellään ja kasvoillaan kertovat luopuneensa islamista. Sharia lakia noudatetaan näin hyvin maailmalla.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Lohela on kyllä täysin väärässä hyväksyessään Sharia-lain äärimmäiset muodot islamilaisissa maissa. Ei esim. Saudi-Arabian tulkinta Sharia-laista (julkiset käsien katkomiset ja teloitukset, naisten asema jne.) ole mitenkään hyväksyttävissä.
Ei Sharia-lain julmuuksia pidä hyväksyä Suomessa eikä missään muuallakaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.K:"Lohelan mielestä islamia pitäisi saada harjoittaa vapaasti islamilaisissa maissa"

Haluaisitko itse siis estää heiltä uskontonsa harjoittamisen omissa maissaan?

Terveisin Kalervo Niementaus

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #163

En, mutta Lohelan kirjoitukseen sisältyy vähintään toive, ettei islamin uskoa harjoitettaisi Euroopassa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Suomeen jää aika vähän väkeä, jos kaikki Halla-ahon kanssa erimieliset lähtevät täältä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Jostain syystä en ole kokenut syrjintä, ei positiivista taika negatiivista.

Koen että minulla on täsmälleen samat oikeudet ja velvollisuudet kuten kantasuomalaiset.

Jokainen tänä muualta vapaaehtoisesti muuttanut, voi yhtä vapaaehtoisesti muuttaa pois jos ei miellytä.

En ymmärrä tätä vähemmistöjen oikeuksia vouhotusta.
Toisinaan olaan suomalaisempi kuin itse suomalaiset, ja sitten sopivassa kohdassa ollaan taas niin alkuperämaan edustajana ja kollektiivisesti muka syrjittynä vähemmistönä.

Minna Eerolainen

Sen lukemani Belgia/Kongo kommenttisi jälkeen en jaksa enkä halua ottaa enää muitakaan tuskan parauksiasi tosissani :(

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Vastasin utopistiseen ehdotukseen, yhtä utopistisella vastaehdotuksella.

Jari Leino

Minna Eerolainen esittää malliesimerkin "asiallisen suvaitsevaisesta" keskustelutyylistä hyökkäämällä "väärin" ajattelevan maahanmuuttajan kimppuun täysin asiaan kuulumattomalla ad hominem -kommentilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho alkaa menettää joukkojensa hallinnan. Jos asuu ulkomailla ei ole helppoa pysyä tilannetajuisena entisessä asuinympäristössä. Myöskään ei ole helppo uusia ilmaisuvälinearsenaaliaan niin että se vastaisi edes omaa muuttunutta maailmankuvaa.
Halla-ahon hahmo pienenee ja pienee ja pienen myrkyllissarkastisen kaapin rajat selkiintyvät kaapin loittonomisen myötä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sharia ei ole yhteensopiva Suomalaisen yhteiskunnan tai länsimaisen moraalikäsityksen kanssa. Siksi on oikein sanoa että shariaa toivovien muslimien kuuluu etsiä asuinvaltiotansa muualta.

Se ei ole rasismia vaan täysin looginen toteamus.

Käyttäjän amgs kuva

Lohelan kirjoituksessa ei puhuta vain sharia kannattavista muslimeista vaan ihan kaikista muslimeita yleistäen. Lohela siis syrjii kansalaisia uskontonsa takia.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Mikä ihme on muslimi, joka ei kannata sharia-lakia?
Minä kun olen luullut, että Sharia-laki on ihan sitä islamin ydintä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #63

Eivät kai kaikki juutalaisetkaan kannata mooseksen lain täyttä käyttöönottoa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

En tunne niin tarkasti muslimiyhteisöä, mutta saapiko yhteisöön kuuluva julkisesti vastustaa ja arvostella shariaa rankaisematta ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Heikkilä kirjoitti, ettei Sharia-laki ole yhteensopiva suomalaisen yhteiskunnan ja moraalikäsitysten kanssa. Niin, siihenhän kuuluu m.m. perheoikeuden osalta sovittelu. Eihän tokikaan meille sovi, että asioista sovitaan.

Toki siihen sisältyy myös ankaria rangaistuksia joissa pahoinpidellään ja tapetaan. Taitaa sellainen kuitenkin kuulua myös moniin länsimaisiin oikeuskäsityksiin. Onpa kaivettu esiin uuden oikeus- ja työministerimme aiempia lausuntoja kuolemantuomion puolesta.

Meidän oman oikeusjärjestyksemme ja -filosofiamme taustalla taitaa olla n.s. roomalainen oikeus. Siitä olemme saaneet monia hyviä asioita, m.m. syyttömyysolettaman ja molempien osapuolten kuuleminsn, mutta monet rangaistukset olivat suorastaan pöyristyttäviä ja kuvottavia. Olisiko meidän sen perusteella luovuttava koko roomalaisen oikeuden perinnöstä? Vai voimmeko siitä edelleenkin oppia? Ihan samoin kuin voisimme oppia Sharian sovittelukäytännöistä?

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Sharia-lakia laki ei todellakaan ole yhteensopiva edes perheoikeuden osalta suomalaisen yhteiskunnan lakien ja moraalikäsitysten kanssa.
Itse asiassa se ei ole yhteensopiva erityisesti perheoikeuden osalta, jossa se asettaa miehet ja naiset erilaiseen asemaan suhteessa avioeroon, perimisoikeuteen, huoltajuuteen jne. jne.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #57

Meidän lainkäyttömme ja oikeusfilosofiamme perustuu roomalaiseen oikeuteen. Siellä on kovinkin paljon miesten ja naisten, orjien ja vapaiden välistä eriarvoisuutta. Siitä huolimatta meille kelpaavat monet sen periaatteet. Samaten Sharia-laissa, vaikka perustuukin pitkälti kostavaan Hammurabin lakiin, on paljon oppimista meille. Etenkin perheoikeiden mutta myös rikoslain piiriin kuuluvasta sovittelusta voisimme oppia. Olemme ihan viime vuosina saaneet siitä jo esimakua tännekin mutta meillä on vielä paljon opittavaa sen suhteen.

Olen ymmärtänyt monien kiihkeän torjuvasti Islamiin ja Shariaan suhtautuvien kuitenkin haluavan oikeuskäyttöömme samoja kostamisen periaatteita joita Shariassa on Hammurabin silmienpuhkomisohjeiden peruna (n.s. talio-periaate eli "lex talionis"). Sama periaate löytyy toki myös kristinopista sillä onhan kirjoitettu Mooseksen kirjaamaksi m.m. " ... Mutta jos muuta vahinkoa tapahtuu, annettakoon henki hengestä, silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta, palovamma palovammasta, haava haavasta, ruhje ruhjeesta." (2.Moos.21:23-25). Myös roomalaisessa laissa on samoja talio-piirteitä.

Meidän humaanimpi, rehabilitoitumiseen pyrkivä tapamme ovat sekulaarin valistuksen tuomaa sivistystä. Niimpä olemme jo rikosseuraamusten tavoitteeksi saaneet kirjattua: "... tavoitteena on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano siten, että lisätään tuomittujen valmiuksia rikoksettomaan elämäntapaan sekä edistetään heidän elämänhallintaansa ja sijoittumistaan yhteiskuntaan." (953/2009 Laki rikosseuraamuslaitoksesta, 2§).

Toivonkin meidän olevan avoimia kaikelle mitä ympärillämme on niin, että voimme oppia heidän hyvistä menettelyistään kuin varoa heidän huonoja tapojaan. Onnettominta mitä voimme tehdä, on tuomita n.s. lapsi pesuveden mukana jos ihan kaikki ei kelpaakaan. Sillä tavalla meille ei jää mitään sillä kaikesta voimme kaivaa inhottavuuksia kun oikein rupeamme. Siis tutustukaamme, arvioikaamme ja oppikaamme sekä sen jälkeen soveltakaamme. Vain niin voiomme olla parempia tulevaisuudessa.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #123

Perheoikeudellinen sovittelu islamissa = kysytään paikallisen moskeijan imaamilta mitä sharia-laki asiasta sanoo.

Rikosoikeudellinen sovittelu islamissa = perheiden/klaanien päämiehet sopivat verirahasta.

Jos ei nyt sittenkään otettaisi näistä oppia.

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #123

Suomalainen lainkäyttö on kehittynyt nykyaikaan sopivaksi.
Muhamettilainen lainkäyttö kiskoo takaisin rautakauteen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Sharialain mukaan toimivat pankit kasvattavat suosioitaan länsimaissa. Sellaista voisi kokeilla meilläkin. Ei yksi lisävaihtoehto keneltäkään pois ole vaan päinvastoin.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Hiljattain meillä oli kohu jehovantodistajien omasta lainsäädännöstä. On kirjoiteltu myös paljon lestadiolaisten omista säännöistä sekä naisten asemasta siinä yhteisössä.

Pitäisikö todeta että antaa heidän pitää nämä vaihtoehtonsa, omat sisäiset lainsäädäntönsä. Sehän ei ole keneltäkään pois vaan pari vaihtoehtoa lisää.

Vastustan ehdottomasti uskonnon tuomista maallisten asioiden hoitamiseen, oli kyse politiikasta tai liike-elämästä. Uskonnon sekoittamisesta politiikkaan on pelkästään huonoja kokemuksia.

Uskonnolliset yhteisöt kääntyvät tällöin sisäänpäin eivätkä integroidu länsimaiseen ajattelutapaan ja moniarvoisuuteen.

Olen pohtinut monikulttuurisuus-käsitettä ja olen samaa mieltä kuin Bassam Tibi, joka sanoo että monikulttuurisuuden edistäminen ohjaa mm. muslimit elämään vain omassa yhteisössään. Heidän ei tarvitse integroitua eikä omaksua moniarvoisuutta joka on läntisen sivistyksen perusta. Lopulta muiden pitää joustaa näiden uskonnollisten ryhmien vaatimusten edessä ja tällöin luovumme länsimaisen sivistyksen peruspilareista.

Pitäisikin puhua mieluummin moniarvoisuudesta. Kun olet omaksunut länsimaisen moniarvoisuuden tällöin voit olla ateisti, muslimi, juutalainen, kristitty, hindu tai mikä tahansa.

Moniarvoisuudella tarkoitetaan ihmisoikeuksia kuten sananvapaus, uskonnonvapaus, sukupuolten ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvo sekä demokratian ja monien muiden meille itsestäänselvien arvojen hyväksymistä.

Bassam Tibi on muslimi joka haluaisi uudistaa islamia. Samaa ajattelua on ylläpitänyt Rotterdamin pormestari joka on myös muslimi. Hänen on sanonut että jos muslimit eivät suostu elämään länsimaisten arvojen mukaan, heidän tulee pakata laukkunsa ja häipyä Euroopasta.

Yksi Bassam Tibin haastatteluista:
http://www.spiegel.de/international/spiegel/interv...

Esa Niemi

Tomi Ketola:
"Sharialain mukaan toimivat pankit kasvattavat suosioitaan länsimaissa. Sellaista voisi kokeilla meilläkin. Ei yksi lisävaihtoehto keneltäkään pois ole vaan päinvastoin."

Miksi pitäisi kokeilla, koron kieltävä pankkitoiminta on liiketaloudellisesti kannattamatonta ja islamilaisista pankeista saaduilta rahoilla epäillään mm. olevan yhteyksiä myös terrorismin rahoittamiseen.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northame...

Suosion kasvaminen johtuu varmasti muslimipopulaation kasvusta.

Islamilainen talous on taloudellinen itsemurha ja sellaiset maat löytyvät maailman epäonnistuneimpien valtioiden listan kärkipäästä.

Käyttäjän LiisaLankinen kuva
Liisa Lankinen

Tämä nainen ja moni muukin persu kirjoittaa ja suosittaa sitä, että islaminuskoiset voivat siellä omassa maassaan toimia juuri niin kuin heitä huvittaa eli soveltaa mitä lie shariaansa ja tehdä mitä tahansa.

Tässä juuri on ihan oleellinen ero. Ei sivistynyt eurooppalainen, pohjoismaalaisesta puhumattakaan voi olla puuttumatta mihin tahansa ihmisoikeusrikkomukseen tapahtui se missä tahansa ja minkä tahansa paikallisen lain tai käytännön perusteella.

Kyllä ihmisten silpominen, hirttäminen, polttaminen, kivittäminen jne on aina rikos ja tuomittava teko tapahtui se sitten missä tahansa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Shariaa ei sovellettu Suomessa vuonna 2008 eikä sovelleta nytkään. Suomessa kuitenkin on moskeijoita, joissa arvattavasti käy uskontoaan harjoittavia muslimeita. Tähän uskonharjoittamiseen heillä on oikeus siinä missä muillakin.

Silpomisen lopettamisessa olisi tekemistä ilman muslimien olemassaoloakin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Juuri niin. Ymmärtääkseni Islam ei vaadi tyttöjen ympärileikkausta, vaan kyseessä on vanha afrikkalainen perinne. Yhdysvalloissa kristitytkin antavat ympärileikata poikalapsiaan. Uskonto sinänsä ei siis välttämättä ole silpomisen syy.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #90

Sari:
"Juuri niin. Ymmärtääkseni Islam ei vaadi tyttöjen ympärileikkausta, vaan kyseessä on vanha afrikkalainen perinne. Yhdysvalloissa kristitytkin antavat ympärileikata poikalapsiaan. Uskonto sinänsä ei siis välttämättä ole silpomisen syy."

Islam ei vaadi, mutta profeetta Muhammedin esimerkin mukaisesti tyttöjä silvotaan kunnioituksesta profeettaa kohtaan ja se on joko vapaaehtoista (mielummin silpoo kuin jättää silpomatta), kunnioituksesta tehtävää tai velvoittavaa. Tyttöjen silpominen levisi muslimien mukana alueille, joissa on muslimeja tai näiden läheisyydessä. USA:ssa on ympärileikattu poikia sen oletettujen terveysvaikutusten takia toisen maailmansodan jälkeen. Nyt kun näyttöä ei näytä olevan, niin ympärileikkausten määrät ovat vähentyneet.

"Historical religious views[edit]
The historical religious view of Islam, on FGM, varies with the school of Islamic jurisprudence:[21]

The Shafi'i school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be wajib (obligatory).[22]

The Hanbali school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be makrumah (honorable)
and strongly encouraged, to obligatory.[23]

The Maliki school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be sunnah (optional) and preferred.[23]

The Hanafi school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be sunnah (preferred).[23]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_on_fe...

ja

"The practice, which was maintained for thousands of years, was eventually incorporated into Islam and spread to other countries along with the religion, leading to the unfortunate assumption that it is a requirement for good Islamic practice."

Gruenbaum, Ellen, The female circumcision controversy: an anthropological perspective. Philadelphia, PA, University of Pennsylvania Press, 2001

Esa Niemi

Karo, höpö höpö, shariaa sovelletaan paljonkin muslimien keskuudessa päivittäin Suomessakin. Harva muslimi toimii sharia lain vastaisesti.

Uskontoa saa harjoittaa, mutta sharia laki on laki ja se on vieraan lainsäädännön noudattamista.

USA:ssa poikien ympärileikkaukset ovat vähentymään päin. Tyttöjä ei silvota kuin tietyissä piireissä lähinnä tämän "uskonnon" piirissä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos hallituspuolueiden kansanedustajia, ministereitä ja puhemiehiä kritisoiville näytettäisiin ovea niin olisi viime kaudella joutunut moni riekkuja pakkaamaan laukkunsa ja veks.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Muuten Singapore sallii moniavioisuuden muslimeille.

Pitäisikö muslimien moniavioisuus sallia Suomessakin, kun muutenkin sharialaille näyttää löytyvän kannatusta?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nyt kun on saatu sukupuolineutraali avioliittolaki niin mikä, ettei aleta valmistella lukumääräneutraalia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Moniavioisuus lienee seuraava askel homoliittolain hyväksymisen jälkeen?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #51

Minä käyttäisin mielummin termiä lukumääräneutraali sillä moniavioisuudella on sillee rajoittava klangi, että kyseessä olisi "yhden suhde moneen" s.o. yksi yhtä sukupuolta oleva olisi naimisissa useamman toista sukupuolta olevan kanssa. En rajoittaisi liittoa niin vaan ennalta määräämätön joukko ihmisiä, vähintään kuitenkin kaksi, voisi solmia keskenään avioliiton. Liittoon voisi liittyä uusia ihmisiä ja siitä voisi erota yksittäisiä ihmisiä. Avioliitto se olisi niin kauan kun mukana on vähintään kaksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #56

Oletko muuten ihan tosissasi?

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #56

Ja mikähän olisi ala-ikäraja? Ei kai lasten koskemattomuutta loukattaisi. Vastustan muuten, kuten luullakseni kaikki suomalaiset, lasten oikeuksien loukkaamista millään verukkeella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #93

Väänänen kysyy olenko lukumääräneutraalin avioliiton suhteen tosissani. Olen. Minusta ihmisten pitää mahdollisimman vapaasti saada päättää henkilökohtaisesta elämästään. Siihen minusta kuuluu päätösvalta myös perheen muodosta ja rakenteesta.

Skön kyselee lasten koskemattomuuden perään. En käsittääkseni ehdotellut mitään minkään suojaikärajojen suhteen, vai kuinka? Kyse on siis aikuisten, omasta elämästään päättämään kykenevien ihmisten oikeudesta itse päättää miten elämäänsä elävät ja keiden kanssa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Googlaa sana polyamoria. Ei siihen uskontoa vaadita.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ärsyttävä sanonta tuo "saunan taakse". Minun saunani takana on muutama halkopino ja tiettyjä työvälineitä. Private area!

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

AMGS kirjoittaa:

"Euroedustaja, perussuomalainen Jussi Halla-aho kehottaa omalla Facebook-seinällään muun muassa minua poistumaan Suomesta."

Voitaisiin vaikka muuttaa porukalla Halla-ahojen naapureiksi Brysseliin?

Käyttäjän amgs kuva

Hyvä ehdotus! Kiitos sinulle hereillä olemisesta!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Johan tässä jo aatelisvaakunoita olin pakkaamassa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #55

Pitää tuon Jussi Jalosen kanssa peruttaa niitä lippuja Brysseliin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten sinä ymmärrät tuon H-a:n viestin?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #64

Manu, onko muita kuin tuo yksi tekstin kuvassa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #65

Espanjanvesikoiran lisäksi monirotuinen ja lapinporokoira.

Artturi Kyrömies

Ana sitten meni ja otti Halla-ahon naamakirjapostauksen 105% vakavissaan. Taidettiinhan siinä mainita, että *jos* Suomi ei enää kelpaa, kun joku blogi seitsemän vuoden takaa, niin voi tehdä omia valintojaan.

Ja samasta mellastavat löytävät sieltä jotain piiloviestejä kannattajille.

Ettei vaan olis foliohattu vähän kireellä tänään?

Käyttäjän mariaani40 kuva
Mari Korhonen

Olisi paljon helpompaa, jos herra euroedustaja naamakirjaseinällään osoittaisi selkeästi ne postaukset, joita ei pidä ottaa niin tosissaan ja sitten taas ne, jotka ovat tosissaan otettavia.

Sitä kun jotenkin helposti tuppaa ajattelemaan, että tällaisessa hommassa toimiva ihminen kirjoittelisi vain asiaa julkisesti, mutta persut ovatkin tuoneet julkisissa ulostuloissaan ihan oman "yksi-risti-kaksi-ja-loput-peruutettu"-politiikan Suomeen.

Ilkka Huotari

No voi järkytyksen pöyristyksen kanahäkki.

Halla-aho kommentoi tätä:

"Useat suomalaiset somalijärjestöt ovat tänään lähettäneet hallituspuolueille yhteisen vetoomuksen siitä, että uuden hallituksen on irtisanouduttava rasismista ja vihapuheesta."

Mitä tähän olisi pitänyt sanoa? Pyytää anteeksi, että Suomi on tällainen? Vai seisoa sen takana, että Suomi on tällainen - kuten Halla-aho teki. Eli torjua kritiikki Maria Lohelan valintaa kohtaan.

Kritiikin torjuminenko on sama kuin että ei kestä kritiikkiä?

Käyttäjän amgs kuva

Pointti on se, että kansalaisjärjestäilläkin on oikeus sanoa kantansa ja koska
Abdirahim Husein oli se, joka julkaisi kannanoton muun muuassa Uudessa Suomessa Halla-aho meni kirjoittelemaan, kuten kirjoitti ja samalla se kommentti koski muita, joita Halla-aho ei siedä. Kukaan ei ole velvollinen tulkitsemaan asioita kuten Jussi Halla-aho haluaa. Halla-aho itse on ollut omilla kirjoituksilla ja mukavitseillä rakentamassa maahanmuuttovastaista ja rasistista ilmapiiriä. Ja nyt muka hän on se uhri. Tuo pikku Jussi voisi aikuistua nyt.

Ilkka Huotari

Halla-ahon jutuissa on tyylilaji joskus roisi. Saman asian voi varmasti sanoa diplomaattisemminkin.

Harmillista, jos yhteiskunta menee siihen, ettei minkäänlaista räiskyvämpää tyylilajia suvaita. Silloin onkin jotain pahasti pielessä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #71

Halla-aho sopisi mielestäni parhaiten Pahkasian toimittajaksi. Näin nuo hänen juttunsa voisi kuitata pahkasikahuumorina.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #74

Halla-ahohan tavallaan toimittaakin Pahkasikaa, jutut on vain totta.

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #71

Lakkaan äänestämästä Jussia, jos sortuu "diplomatiaan" tärähtäneistön kanssa, sikäli kuin enää mihinkään ehdolle asettuu.

Mauri Skön

AMGS, mitä mieltä olet, kun näin rasismista puhutaan, pitäisi tehdä Somalian bantujen hyväksi, joita somalit pitävät orjinaan vailla täysiä ihmisoikeuksia. Montako somalibantua on saanut suomesta turvaa? Entä montako orjuuttajaa? Pitäisikö alkaa kovistelemaan HUSUa, yhtä orjuuttajaklaanilaista? HUSUlta pyydän anteeksi, jos olen väärässä, ettei klaanisi ole tehnyt mitään orjuuden poistamiseksi. http://fi.wikipedia.org/wiki/Somalian_bantut

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

Muukalaispelkoa kaikkialla.

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

– Yoda

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikea arvioida pettikö Soinin arvostelukyky vai onko Lohelan nimityksen takana tarkoitus "nuoleskella" puolueen Halla-aholaisia, mutta varmaa on kuitenkin ettei Lohelan nimitys ainakaan eduskunnan arvovaltaa kasvata.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä olen täysin päinvastaista mieltä. Ana Marian tulee ehdottomasti pysyä Suomessa!

Ana Maria on hyvä esimerkki loistavasti kotoutuneesta maahanmuuttajasta. Ana on opiskellut kielemme täydellisesti, on yhteiskunnallisesti aktiivinen ja osallistuu yhteiskuntamme rakentamiseen.

Jos joku sanoo Analle, että tämän pitäisi muuttaa pois, voidaan samalla ajaa kaikki muualla syntyneet maastamme. Ja sitä ei mummoutuva yhteiskuntamme todellisuudessa kestä.

Käyttäjän amgs kuva

Sari, aioin poistaa tuon Uffin kommentti, mutta sitten myös kommentisi joituisi roskikseen eikä näin saisi käydä. Kuten varmasti sinä tiedät, koska sen verran olet lukenut juttujani, en kehuja kaipaa. mutta sanoit tämän niin hienosti, että en poista mitään vaikka kuinka joku Uffi haluaisi loukata.
Jokainen voisi miettiä tätät mitä sanoit: "Jos joku sanoo Analle, että tämän pitäisi muuttaa pois, voidaan samalla ajaa kaikki muualla syntyneet maastamme. Ja sitä ei mummoutuva yhteiskuntamme todellisuudessa kestä."

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ana, tämä on vastaus blogiin, ei tuohon idioottimaiseen vuodatukseen. Voit hyvin poistaa tuon asiattoman kommentin.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #85

Niin olikin! Ja Sari vielä tuosta viimeisestä lausesta kommentistasi, että moni suomalainen lähtisi mukana.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Sivistysvaltioon kuuluu, että vaikkapa Islamia kritisoidessaan ei joudu vankilaan tai kivitettäväksi, vaan voi jopa nousta puhemieheksi. On hienoa, että epäkohtien nostaminen pöydälle, ei tarkoita fatwaa Suomessa. Ei tarvitse mennä kuin Hollantiin, niin Islam-kriitikko saa elää loppuelämänsä turvamiehien kanssa.

Yhtä lailla voi kritisoida kristinuskoa, mutta harva meistä kristityistä pöyristyy kritiikistä kovinkaan jyrkästi.

Luin tuon Lohelan kirjoituksen 7 vuoden takaa, enkä ollut pöyristynyt. Valitettavasti siinä oli pari provosoivaa lausetta, johon pystyy takertumaan ja sehän riittää lopun asiallisen asian mitätöimiseen. Siinä puhuttiin lopussa Islamin tarpeesta päivittyä tähän päivään ja saman asian saa lukea esim. Hirsi Alin kirjoista.

Kun Lohela ei ole vielä ollut päivääkään puhemiehen nuijan ääressä, niin on vähän ennenaikaista haukkua häntä siinä tehtävässä lyttyyn.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Emmää muuta tiedä, mut Persujen puoluetoimistolla taputetaan karvaisia käsiä iloisena, koko netti on täynä juttua vaan persuista, onko niitä muita puolueita ollenkaan olemassa :)

Kekkonenkin aikanaan sanoi, ettei väliä mitä puhutaan kunhan puhutaan.

Mainostoimistoa ja rahaa puolueen mainontaan ei taida paljon tarvita.

Hauskaa tekstiä puolin ja toisin, joskaan ei paljonkaan villoja, puolin ja toisin.

Pääasia että lukemista riittää näin sadepäivänä :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toi Halla-Aho selvästi käyttää hyväkseen mainettaan, kun Halla-Aho sanoo sanan MUSTA!!!

Ei kestä ku hetki ni tääkin puheevuoro täyttyy Halla-Ahon kirjoituksista kauhistellen sanaa MUSTA!!

Kannattais koittaa tuota välinpitämättömyyttä välillä, eli toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, eihän jokaiseen lapsen itkuunkaan kannata heti reagoida.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Miten Lohelan valinta on sovittavissa hallitusohjelman kirjauksen kanssa, jonka mukaan rasismia ei sallita? Miten tämä on mahdollista?"

Rasismi ei ole synonyymi maahanmuuttokriittisyydelle, vaikka monet punavihreän ideologian omaavat muuta väittävätkin, myöskään äärioikeisto ei ole synonyymi maahanmuuttokriittisyydelle, vaikka hyvin hanakasti nämä kaksi asiaa yritetäänkin saada vedetyiksi yhteen sekä mediassa että ennakkoluulottomina, suvaitsevaisina ja niiin humanisteina itseään pitävien pikkumielissä. Tiedostavat ihmiset tämän kyllä ymmärtävät.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Otsikon voi kääntää myös muotoon "maahanmuuttaja, joka ei kestä kritiikkiä"...

Simo Pietiläinen

Arvelen että Lohelan valinnalla Soini tukahduttaa puolueen maahanmuuttovastaista siipeä. Halla- aho on Brysselissä kiemurtelemassa kun joutuu vastaamaan miksi uudrn hallituksen maahanmuuttopolitiikka ei juurikaan edellisistä.
Lohela panee suun suppuun ja katuu sanojaan hiljaisuudessa ja nauttii satumaisesta. onnestaan.
Möläyttelijästä valtion kakkoseksi. Ei varmaan uskonut unissaankaan.
Kun näemme tyylikkään rouvan hävittämässä entisiä puheitaan voimme todeta että ihminen voi kehittyä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Lohela on ollut neljä vuotta kansanedustajana ja onko hän ollut otsikoissa? Mikä möläyttelijä hän nyt on? Olen lukenut usaria 5 vuotta ja ensimmäistä kertaa törmäsin tuohon mörkö-tekstiin, joten on se nyt aika naftaliinista kaivettu.

Sampo Terho nousi ryhmyriksi. Hän kaiketi on myös nuiva, mutta hienovaraisempi ja rakentavampi persoona kuin esim. Halla-aho. Ryhmyri on aika näkyvässä asemassa, joten ei maahanmuuttokriitikoita ole lakaistu sivuun.

Nyt sitten kyhäämään blogia Sampo Terhosta. Eikös kaikki muut ole jo käyty läpi? Usari vähän uinuu, kun ei ole herännyt tähän nimitykseen....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuuluuko Sampo Terho kuivan manifestin allekirjoittajiin?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Heippa Ana! Oma velalla yliopistotutkintoni suorittaneena en esittänyt kritiikkiä vaan toivon, että ymmärretään myös meitä työväestön keskuudesta koulutuksen hankkineita. Meitä kun vielä sodan jälkeen syntyneissä eläkeläisissä on enemmistö. Kouluissa historian opetusta vähennetään. Se ei ole hyvä juttu missään yhteiskunnassa. Hyvinvointi on Suomessakin hankittu usean sukupolven kovalla työllä!
Poistit molemmat kommenttini.
Kriittiset kommentit tässäkään ketjussa eivät mielestäni ole aina kriittisiä vaan asenteellisia!

Marko Huttunen

Minusta on mukavaa että aina kun Halla-aho sanoo jotain, niin mitättömän pieni mutta oikein äänekäs kansanryhmä kiihottuu suorastaan hurmioon :) Arvon naiset, ilman teidän antirasistista ja antifasistista kiihottumistanne tämäkin keskustelupalsta olisi todella tylsä.

Ilman teitä persut eivät olisi koskaan nousseet marginaaliporukasta hallituspuolueeksi, ja Halla-ahokin näpertelisi tilastojaan kirkkoslaavin ohella yksin ja unohdettuna.

Ei muuta kuin pitkiä puita pesään, antifasistiset naiset, ja Suomi nousee!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Huttusen havaitsema asia on todellakin hieman n.s. kaksipiippuinen juttu. Jos vaikenemalla ohitetaan niin silloin kuvitellaan, että se on myöntymisen merkki ja jos taas puuttuu niin vaikeneminen olisi paras keino jättää omaan arvoonsa eli unohduksiin. Tekee kumminpäin tahansa niin aina on oltu erimieltä ihan väärin. Koskaan ei mene Persuleiden ja heitä puolustelevien mielestä oikein. Mutta onneksi meidän ei tarvitsekaan miellyttää heitä vaan saamme, ainakin toistaiseksi olla heidän kanssaan erimieltä.

Halla-ahon puheista näyttäisi hurmoituvan ihan muut kuin me suvakit, me äänekäs mutta pieni kansanryhmä. Lienee syytä huomata, että Huttunen korotti meidän kansanryhmäksi kansanryhmien joukkoon joten meihin kaltoin suhtautuminen täyttänee rikoslain tarkoittaman "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" tunnusmerkistön. Tämä onkin Huttuselta ihan uutta tulkintaa sillä siellä on aiemmin kansanryhmältä edellytetty "rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettava muu peruste". Vai osuisiko punaviheriäsuvakkisuus noihin rinnasteisiin muihin perusteisiin? Joka tapauksessa tunnen oloni heti turvallisemmaksi kiitos Huttusen.

Marko Huttunen

Kiitos kiitoksista Jorma :)

Viittaan siihen että sekä Suomessa persut kuin Ruotsissa SD ovat saaneet suurimman nosteensa antifasistien lähes raamatullisesta paatoksesta rasismin ja fasismin näkemisestä joka puolella. Suomessa tämä paatos on vielä suht asiallisissa mitoissa pääosin, mutta Ruotsissa antifasistinen öyhötys on mennyt beyond Pahkasika. Ja siksi SD vaan jatkaa nousuaan, koska todellisuus on jo liian kaukana antifasistien maalailemasta kuvasta.

Tammikuussa olin työkeikalla Fagerstassa ja kuuntelin radiosta jokapäiväistä antifasista ajankohtaisohjelmaa, haastateltavina nuori antifasistifeministi ja vanhempi juutalaisnainen. Aiheena mikäpä muukaan kuin äärioikeistolainen väkivalta ja antisemitismi. Puoli tuntia antifasisti räyhäsi äärioikeiston noususta, ruotsalaisten rasismista ja antisemitismistä. Ruotsin kansa oli mielestään oikeastaan läpimätä, suvaitsematon paskasakki jonka takia muslimit ja juutalaiset kärsivät vainoa. Natsit polttavat moskeijat (ns. rasistinen rasvakeitinpalo, ei rikosta) ja synagoogat (Malmössä silloin ajankohtainen,ei sitten ollut natsit asialla sielläkään vaan ei totuus saa haitata paatosta) ja vainoavat noin yleisesti kaikkia.
Ihan ohjelman loppupuolella juutalaisnainenkin sai sanoa sanasen, ja hänen mielestään natsit eivät ole syypää siihen miksi häntä pelottaa kaupungilla tai miehensä ei enää uskalla pitää kipaa. Se on ihan joku muu porukka jota joutuu jännittämään. Mainitsi ihan nimeltä jonkun kohderyhmän mutta en tohdi toistaa sitä tässä.
Kun näitä (aiheettomia) syytöksiä paskasakista aikansa kuuntelee niin juolahtaa mieleen helposti että ei se antifasistien vastapuoli nyt niin huonoa porukkaa voi olla, ja äänestäjä saattaa jo ihan turhautuneena jatkuvaan syyttelyyn äänestää "vääriin" ja antaa tukensa vaikkapa SD:lle tai persuille.
Tämmöistä logiikkaa hain.
Kaltoin suhtautuminen mihinkään kansanryhmään ei liene rikollista sinänsä, ja kiihottuminenhan on ihan kiva tunne, ainakin kun katsoo antifasistien reaktioita. Neuvostoliitossa toki oli pykälä 58, jonka perusteella sai tuomita oikeastaan kenet hyvänsä. Tämä on se suvaitsevainen utopia jolla väärinajattelijat vaimennetaan, mutta se juna meni jo.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #147

Huttunen kirjoitti: "Kaltoin suhtautuminen mihinkään kansanryhmään ei liene rikollista sinänsä, ja kiihottuminenhan on ihan kiva tunne, ainakin kun katsoo antifasistien reaktioita. "

Niin, meidän rikoslakimme määrittelee rikokset juristerisesti. Ne ovat rikoksiksi määriteltyjä tekoja tai niiden valmistelua ja vihapuhe rinnastetaan tekoon. Sen lisäksi on syytä pitää tuomittavana, paheksuttavana, ei-toivottuna, vältettävinä j.n.e. monia tekoja ja aikomuksia joita sinällään ei ole määritelty Rikoslaissa rikoksiksi ja joista tulee määrätä jokin rikosoikeudellinen seuraamus. On siis tilanteita, tapauksia, tekoja ja puheita joita voidaan käsitellä ihmisoikeuksiin kuuluvina kysymyksinä osana siviilioikeutta. Sen lisäksi on paljon asioita jotka ovat vain ihmisten välisiä hyviä tapoja ja etiittisiä kysymyksiä ja niiden rikkomukset ovat paheksuttavaa käytöstä. Tuollainen paheksunta on monasti tarpeen myös tuoda julki jotta paheksuttavaan käytökseen alentunut tajuaisi ottaa opikseen.

Kiihottumista on monenlaista ja niillä eri tavoilla paljon erilaisia seuraamuksia. Toki jonkin hyvän asian, kuten ihmisoikeuksien ja tasa-arvon sekä suvaitsevaisuuden edistämisestä voi myös jopa kiihottua ja joku jopa saattaa saada endorfiinierityksensä lisääntymään. Se olisi kuinkin hyvä erottaa pahoista asioista kuten ihmisten sortamisesta ja vihasta kiihottumisesta. Tosin yleensä lienee kyse pikemminkin kiihtymisestä eli joutumisesta kiihdyksiin, kiivastumisesta, tulistumisesta, suuttumisesta, vimmastumisesta, ärtymisestä, hermostumisesta tai leikillisesti ilmaistuna hiiltymisestä ja hikeentymisestä.

Eero Mattila

No voi jeesus. Perussuomalaisten pitäisi kysyä lupaa maahanmuuttajilta, ketä esittävät puhemieheksi. Se taitaa kuitenkin olla puolueen sisäinen asia, samoin kuin ministerivalinnat jne.
- Blogistin mielestä ilmeisesti jokainen maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva on rasisti. Stalinin oppien mukaan kun riittävän kauan valhetta toistaan siitä tulee tosi. Eli kun leimaa toisen rasistiksi niin rasistihan siitä tulee ennen pitkään. Tällainen on ala-arvoista. Ranskassa ja Tanskassa nähtiin mitä tapahtuu kun valtaväestö lähtee mukaan muukaisten masinoimaan pelotteluun. Jos alistuu tälle pelottelulle saa pelätä lopun ikäänsä. Kriitikot leimataan rasisteiksi. Pommit ja aseet paikkuu. Hetken päästä on turvamies joka kadun kulmassa. Tämä ilmiö liittyy maahanmuuttoon. Keskustelun rajoittaminen,johon tämäkin blogisti pyrkii liittyy vahvasti maahanmuuttoon. Yritetään etukäteen rajata mitä mieltä ihmisten pitäisi olla, millaisia kuvia saa katsella ettei joku loukkaannu toisella puolella maapalloa. Nämä ilmiöt ovat suomalaisille vieraita. Tällaisella mustamaalaamisella ei ole mitään tekemistä demokratian tai ihmisoikeuksien kanssa.
- Olen melko varma, että suomalaiset ennen pitkään heräävät tähän aiheettomaan rasisti-syyttelyyn ja tämäkin blogi kääntyy kirjoittajaansa vastaan.

Marko Huttunen

Vielä viitaten fundamentalistifeministeihin, Suomi koki menetyksen sillä saralla kun Tiina Rosenberg koettiin ilmeisesti hieman liian radikaaliksi Taideyliopiston johtoon ja sai kaikessa konsensuksessa ja dynamiikan hengessä potkut kesken kauden. Rosenberg palaakin takaisin Ruotsiin antifasismin esitaistelijaksi. Harmi kun hänellä on hieman liian fasistisia näkemyksiä sananvapaudesta ja feminismistä jopa Ruotsin feministeille, joten ei ole paluuta edes perustamaansa 3% kannatusta nauttivaan feministipuolueeseen.
Mutta veikkaampa että kun Rosenberg avaa sanaisen arkkunsa taas Ruotsissa niin SD:n kannatus nytkähtää taas prosentin-puolitoista ylöspäin. Ja valitettavasti persut taas lakastuu pitkässä juoksussa saman verran kun noinkin mainio vertailukohta todellisuuteen kuin Rosenberg katoaa meitä opastamasta eri medioista.
Halla-aho on melko kesyä kamaa verrattuna tuollaiseen kansankiihottajaan :)

Käyttäjän lkarppi kuva
Lauri Karppi

Ei Jussin viestissä kielletä ketään puhumasta, että tuo sinun sananvapausden nimissä loukkaantuminen menee ohi maalista.

Lisäksi noin suuri viha muita ihmisiä kohtaan (AMGS vihaa Halla-ahoa & Lohelaa) ei oikein toimi yhteen sen kanssa että väittää olevansa suvaitsevainen.

Käyttäjän amgs kuva

Kritiikkiä vallanpitäjia kohtaan on perussuomalaisten Suomessa vihaa! Ei ole kovin monta askelta totalitarismiin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Perussuomalaisten oikeutettu kritiikki, on automaattisesti rasismi, fasismi, natsismi, ihmisviha ym. joten tilanne on 1-1.

Keskustelu ei ole, huudetaan toistemme ohi, mutta käy tämä viihteestä ja olemme sille aika pois muusta pahanteosta.

Käyttäjän amgs kuva

Lohelan kommentti muslimeista, joka Kalevi siteerasi ylempänä on rasistinen, syrjivä. Sen sijaan maahanmuuttopolitiikan asiallinen kriitisoiminen on kriitikkiä. Puoluessasi Freddy on sellaisia kansanedustajia, jotka keskittyvät syrjiviin kannanottohin maahanmuuttajista, homoista, ym. Ilmeisesti Freddy haluaa puhua rasistisesti joutumatta vastuuseen sanomisista!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Se on Ana tulkinta, minä olen taas sitä mieltä että Lohelan kirjoitus vastaa todellisuutta.

Tehkööt islamilaisessa teknokraateissa mitä haluavat, ja täällä sopi olla ihmiseksi ilman erioikeuksia.

Jos tuo on rasistista sinun mielestä, se on sitten sinun ongelma.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Samaa mieltä Freddyn kanssa - tärkein haaste siinä, että pidetään Suomi Suomena, ja eletään Maassa maan tavalla, on lopulta poliitikoilla.

Käyttäjän amgs kuva

Se on perustuslailinen, ja Suomen kansalaisten, my;s muslimien, ongelma eikä vain minun. Suomessa on uskonnonvapaus ja perustuslain mukaan ketään ei saa syrjiä uskontonsa takia.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #156

Ei perustuslaissa ole millään tavalla mainittu että joillekin pitäisi antaa erioikeuksia uskonnon, etnisyyden taika seksuaalisen suuntautumisen takia.

Jehovan todistajat pistettiin vuosikaudet linnaan uskontonsa takia, koska he kieltäytyivät asevelvollisuudesta.
Joten samat oikeudet ja velvollisuudet, uskonnonvapaudesta huolimatta.

Esa Niemi

Ana Maria:
"Euroedustaja, perussuomalainen Jussi Halla-aho kehottaa omalla Facebook-seinällään muun muassa minua poistumaan Suomesta."

Kerrotko tarkemmin missä kohdin Halla-aho kehottaa mm. sinua poistumaan Suomesta, en löytänyt sellaista?

Käyttäjän amgs kuva

Tämä menee jo toistoksi, mutta kuten ylempänä jo totesin Jussi Halla-aho ei kehota vain somaleita lähtemän Suomesta vaan hän puhui muista aatelisista. Samalla hän laittoin linkin uutiseen, jossa kerrotaan kysymyksestäni sivistysvaltiosta Suomesta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Täyttyy myöntää että olet Ana hyvin suomalaistunut, jopa se että olet huolissaan mitä suomesta ja suomalaisista ajatellaan muualla.

Keskiverto Belgialainen viis veisaa mitä heistä ajatellaan ulkomailla, samoin ranskalainen, venäläinen, sveitsiläinen jne.

Esa Niemi

Ana Maria, niin paljon kuin olen sinua kehunut ja arvostanutkin, mutta ei tuossa ole mitään tolkkua. Eli Halla-aho ei ole kehottanut sinua tai ketään muutakaan poistumaan Suomesta. Kaikki on siis hyvin ja tuo tekee lähinnä lommon uskottavuuteesi jos tosissaan väität tuon olemaan poistumiskehotus.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #174

Uskottavuuteni halla-aholaisten silmissä ei minua huolestuta. Sen verran on tuon euroedustajan kommenttiketjuissa sanottu eikä vain minusta vaan myös muista kansalaisista ja maahanmuuttajista, että haukut tuosta porukusta vahvistavat käsityksiäni, että sittenkin olen oikealla linjalla.

Jari Leino

Maria Lohelan vuosien takaisten blogikirjoitusten tai Jussi Halla-ahon Facebook-postausten sijasta olisi ehkä hedelmällisempää keskustella siitä, millaisen Suomen meistä kukin haluaa.

Suomalaisen sivistysvaltion ja islamin välillä vallitsee selvä ristiriita. Paras todiste tästä on se, että muslimit (tataareja lukuunottamatta) kertovat meille Hesarissa ja Ylen kanavilla päivittäin, miten vaikeaa ja hankalaa heidän elämänsä Suomessa on.

Tähän on kaksi ratkaisumallia:
- muutetaan Suomi muslimien mielen mukaiseksi maaksi (=sharia, ISIS)
- lakataan muuttamasta Suomea, joka oli vielä 1980-luvulla yksi maailman onnistuneimmista hyvinvointi- ja sivistysvaltioista, ja kannustetaan sen sijaan niitä, jotka eivät halua elää suomalaisessa sivistysvaltiossa muuttamaan heille itselleen sopivampaan paikkaan.

Maailma on tällä hetkellä avoimempi ja vapaampi kuin koskaan. Ulkomaille muuttaminen on helpompaa kuin ikinä ennen. Maailma on täynnä upeita mahdollisuuksia. Jos joku haluaa elää sellaisessa maassa, jossa ihmiset ovat tummia ja tulisia, hänelle on tarjolla valtavasti vaihtoehtoja. Itse asiassa lähes kaikki muut maailman maat täyttävät tuon ehdon Suomea paremmin. Jos joku haluaa elää maassa, jossa eletään islamin mukaista elämää, hänellä on runsaasti valinnan varaa.

Jos minä haluan elää maassa, jossa puhutaan Suomea ja eletään suomalaisen kulttuurin mukaan ja jossa ihmiset näyttävät mieluiten elovenatytöiltä ja koskenlaskijapojilta, minulla ei ole kuin yksi vaihtoehto: Suomi. Minä haluaisin pitää sen Suomena.

Suomessa järjestettiin huhtikuun lopussa eduskuntavaalit, jossa Suomen kansalla oli mahdollisuus ottaa kantaa mm. näihin asioihin. Vaalien tuloksena meillä on hallitus, jota voisi luonnehtia konservatiiviseksi. Vaalien tuloksena eduskunnan puhemiehenä on Maria Lohela, joka voi hyvinkin olla muuttanut mielipiteitään ja joka varmasti jatkossa pitää suunsa supussa puhemiehen tehtäviensä ulkopuolella, mutta jonka ihmiset ovat äänestäneet eduskuntaan nimenomaan hänen aiemmin ilmaisemiensa mielipiteiden takia.

Suomen kansa on puhunut. Pulinat pois. Suomen ympärillä ei ole mitään Berliinin muuria tai muuta kommunistista aitaa. Täältä pääsee vapaasti lähtemään.

Jokaisella ihmisellä on oikeus ja velvollisuus etsiä maailmasta sellainen maa, jossa hänen on hyvä elää. (Maahan pääsy on toki ko. maan kansalaisten päätöksen varassa. Mutta useimmista maailman maista pääsee vapaasti lähtemään.)

Käyttäjän amgs kuva

Arvoisa kommentoija voi haluta ihan mitä tahansa, mutta hän on vain yksi kansalainen, kuten minä ja muiden joukossa. Meille muille käy sellainen Suomi, jossa puhutaan eri kieliä kuten satojen vuosien ajan on ollut ja jossa jokaiselle kansalaiselle löytyy paikansa.

"Vaalien tuloksena meillä on hallitus, jota voisi luonnehtia konservatiiviseksi." Ei vaalituloksena vaan hallituspääneuvottelijan tahdon mukaisesti Suomessa nyt on oikeistolainen ja konservatiivinen hallitus. Vaalitulosten mukaan se toinen puolue, joka piti olla mukana hallituksessa oli se ainut toinen voittajapuolue eli vihreät. Hallitusohjelma, tehtävien jako ja henkilövalinnan ovat syntyneet neuvottelujen tuloksena. Nyt jo nähdään, että perussuomalaisia äänestäneitä ovat olleet pettyneitä hallistusohjelman kirjauksiin, mutta eivät vain perussuomalaiset vaan myös keskustalaiset ovat olleet pettyneitä esimerkiksi perhepoliittisiin leikkauksiin.

Muuten, luin erostasi puheenjohtajan tehtävästä huonojen vaalitulosten takia. Teit oikein. Oi, jos kaikki puoluepuheenjohtajat olisivat yhtä suoraselkäisiä! Asiat riitelevät eivät ihmiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset