Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Paavi Franciscus ja Castro

Tänään luin espanjankielisestä lehdestä, että eilen Kuuban presidentti Raúl Castro oli käynyt Vatikaanissa ja keskustellut noin tunnin verran Paavin kanssa.

Uutisesta mielenkiintoisinta olivat Castro hehkutukset. Juu, luet oikein. Castro kiitti vuolasti Paavia USA:n ja Kuuban hyvien suhteiden edistämisestä ja hehkutti, että jos Paavi Franciscus jatkaa samalla linjalla, myös hän voisi tulevaisuudessa rukoilla ja käydä taas kirkossa.

Koin itse sitä Kuubaa, jossa uskonto oli marginaalijuttu ja aikuisten lempikiroilu liittyi jumalaan.

Raúl Castron käyttäytymiselle on etsitty selityksiä. Yksi selityksistä on se, että Paavi Franciscus on sellainen ihminen, joka empatialla ja  iloisella olemuksella voittaa ihmisiä puolellensa.

Paavi vierailee Kuubassa tulevana syksynä (syyskuun lopussa) ja sekin voi vaikuttaa Raúl Castron asenteeseen Paavia kohtaan.

Tiedän, että Suomessakin nykyisellä paavilla on ihailijoita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voisiko yksinkertainen selitys olla kahtalainen: sekä Fanciscuksen talous- ja sosiaalipoliittinen linja että hänen intensiivinen liennytyspyrkimyksensä maailmanpolitiikassa?
Kun kyse on yhdestä maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä,eikö Raulin ole näinollen järkevää olla sekä väleissä että vieraanvarainen?

Käyttäjän amgs kuva

Varmasti on näinkin, kuten tulkitse. Sen lisäksi kirkollekin on tärkeää saada lisää jäseniä. Kuubassa kirkko on ollut kuin talvehtimassa, mutta ei kuollut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset