Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Oppositiolle

Elämme konservatiivisessa ja oikeistolaisessa Suomessa. Sellainen hallitus on nyt luvassa. Onnittelut kaikille, jotka saivat toivomansa hallituksen. Tapahtui se mitä piti tapahtua. Nyt pitää vain odottaa, millaisia ratkaisuja ja tulevaisuutta rakennetaan.

Sellainen demokratia on, että on turha odottaa, että oppositio nyt kohtelisi vallassa olevia pehmein käsin ymmärtäen ja hyväksyen mukisematta mitä hallitus tekee. ja siksi oli ihan myönteistä katsoa televisiosta, kuinka demareiden Eero Heinäluoma kertoi keskustalaiselle Mauri Pekkariselle, että yhteikuntasopimuksen yritys on epäonnistunut.

Heinäluoma kuvaili Ylen A-studiossa ”yritystä yhteiskuntasopuun oikeaksi, mutta toteutusta onnettomaksi”.

– "Keskusta otti tämän homman yksin ilman, että oli edes sovittu, kuka muodostaa hallituksen sitten viime peleissä, Heinäluoma sanoi A-studiossa.

– Kolme keskustalaista kansanedustajaa, jotka eivät ole koskaan olleet missään tekemisissä työmarkkinayhteistyön kanssa, pantiin hoitamaan tätä hommaa, hän jatkaa.

Heinäluoma kuvailee Ylen A-studiossa ”yritystä yhteiskuntasopuun oikeaksi, mutta toteutusta onnettomaksi”.

Heinäluoma moittii keskustaa Ylen A-studion keskustelussa omin päin toimimisesta ja kokemattomuudesta työmarkkinaneuvotteluissa.

– Keskusta otti tämän homman yksin ilman, että oli edes sovittu, kuka muodostaa hallituksen sitten viime peleissä, Heinäluoma sanoi A-studiossa.

– Kolme keskustalaista kansanedustajaa, jotka eivät ole koskaan olleet missään tekemisissä työmarkkinayhteistyön kanssa, pantiin hoitamaan tätä hommaa, hän jatkaa.

Heinäluoman oppositiomatka alkoi ihan kuten piti. N'in myös Karl Hglundin ja Ville Niinist;n. Ihmettelisin, jos nyt oppositio hehkuttaisi uutta hallitusta! >D

Pekkarinen ei tiennyt televisiossa, että Sipilä oli jo ehtinyt sanoa, että sopeutustoimet ovat 10 miljardin luokkaa. Hups, pieni yllätys. vaalien aikana puhuttiin korkeintaan kuudesta miljardista. Jos jotakin voimme opposition ruohonjuurintasolla juhlia on se, että nyt on selkeät rajat oppositio- ja hallituspuolueiden välillä. Olisi vaikea kuvitella sellaista hallitusta jossa olisivat RKP ja perussuomalaiset. Demareillekin tekee vaihteeksi ihan hyvää olla oppositiossa.

Yhdessä Facebookin keskusteluketjussa yksi kansalainen kirjoitti: "10 000 000 000€ leikkauslistalla. Onneksi olkoon heille, jotka eivät tarvitse minkäänlaisia tukia, jotka pysyvät aina terveinä, ovat koulunsa käyneet ja eivät koskaan vanhene."

Hallitustyöskentelystä kannan huolta kuten moni muu muutamista seikoista. Huolet liittyvät tulevan hallituksen ympäristopolitiikkaan. Puhuihan yleisradiossa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen "vihreästä valheesta"! Toinen huoli on vähemmistöihin kohdistuva politiikka. Tuskin oppositiossa olevat ovat nyt toiveikkaina vaan odotettaan antaen hallitukselle työrauhaa, mutta opposition jämäkkyydellä.

Ei tarvitse olla samaa mieltä niiden kanssa, jotka nyt eivät siedä hallituksen muodostajien arvostelua. Opposition tehtävä on sellainen, muuten demokratia olisi heikkoa.

Terveisiä oppositiossa oleville ja hyvää äitienpäivää kaikille!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Kannattaisi vasemmistopuolueissa käydä ensin ne yt-neuvottelut ja jakaa lopputilit. Uikutuskin kannattaa aloittaa vasta sitten kun meillä on hallitus ja sillä ohjelma.

Käyttäjän amgs kuva

"Uikutus" on samoin kuin kitinä. Kielteiset ilmaisut siis. Opposition tehtävä on kitistää! Haluat kai, että hallitusta ylistiteäisiin! Emme onneksi ole totalitaarisessa järjestelmässä, vaikka yksioikoisessa Puheenvuorossa siltä se tuntuisi. :)

Kutsun ihan vilpittömästi oppositiopuolueiden jäsenet Uuteen Suomeen. Ei asioita paranetaan sillä, ettei pulmista puhuta. Puheenvuoro on vapaa mielipidepalsta kaikille!

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Eihän meillä vielä Ana ole mitään hallitusta, jota voitaisiin ylistää/suolata. Meillä on vain hallituksen raato tai toimitusministeristö tällä hetkellä.

Jos uudella hallituksella on samanlainen muniin ja munasarjoihin puhalteleva ote kuin edellisellä, niin ruoskitaan ja suolataan niitä täällä sitten oikein porukalla.

Oikein hyvää äitienpäivää sinulle.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #3

Hallituksen olemassaolosta olet ihan oikeassa. Nykytilanne on kuitenkin suuntaa antava. :) Nyt pitäisi tapahtua jotakin aivan erikoista, kuten se, että perussuomalaiset eivät sittenkään hyväksyisi Keskustan ehdotuksia ja näin hallitukseen kutsutaisiin vaikkapa vihreitä. Vihreät ovat olleen melko myönteistiä hallitusyhteistyöhön Kesksutan kanssa.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Uikutus ei ole sama asia kuin kitinä. Minulla on puolentoista vuoden ikäinen koira, joten olen oppinut tuntemaan nuo äänet. :)

Oppositio voi esittää asiansa monella tavalla. Uikuttamalla, kitisemällä, haukkumalla, murisemalla. Aina asian ja tilanteen mukaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt pitäisi tapahtua jotakin aivan erikoista, kuten se, että perussuomalaiset eivät sittenkään hyväksyisi Keskustan ehdotuksia ja näin hallitukseen kutsutaisiin vaikkapa vihreitä."

Tuo olisi todella erikoista, vihreät ja perussuomalaiset puhaltamassa samaan tuulimyllyyn.

Käyttäjän amgs kuva

Tarkoitin hallitusta ilman perusuomalaisia. Jos heille ei jostain syystä sopisi Keskustan ehdotuksia. Toki, silloin tarvitaisiin myös demareita. Kuten Juhani muistutti, hallituksen kokoonpano ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Nyt on menossa takinkääntöpäivät, ellei peräti tunnit. Ei mennyt kuin tunti ja vartti, kun tulevat hallituspuolueet pääsivät yhteisymmärrykseen taloustilanteesta. Ei kai parannuskeinostakaan kauaa tarvitse jauhaa. Tuskin Perussuomalaisilla on enää takkia käännettäväksi. Kaikki kelpaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Petyin kommenttiisi, etkö todella muuta saanut sanotuksi.
Odotin edes sinulta jotain järjellistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset