Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Felipe González, persona non grata Venezuelassa

 

Espanjan entinen pääministeri ja PSOE:n pääsihteeri Felipe Gozálezin piti matkustaa Venezuelaan toukokuun puolessavälissä puolustamaan vankilassa istuvia oppositiojohtajia.

Muutamia viikkoja sitten Espanjan parlamentti vaati Venezuelaa vapauttamaan kaikki oppositiojohtajat, jotka ovat yhä vangittuina.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on käyttänyt Espanjan parlamentin päätöksen jälkeen voimakkaita sanoja Espanjan hallitusta ja erityisesti pääministeriä Mariano Rajoyta kohtaan.

Maduro sanoo mm, että Rajoy on Venezuelan-vastaisen kampanjan johtaja ja on vallankaappausyrityksien takana. Venezuelassa ei ole ollut vallankaappausyrityksiä Nicolás Maduron hallintoa vastaan vaan mielenosoituksia!

Eilen Venezuela julisti Felipe Gonzalezin  ei-toivotuksi henkilöksi (persona non grata).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pidätkö eitoivotuksijulistamista oikeana ratkaisuna ?

Käyttäjän amgs kuva

Olen kirjoittanut Puheenvuoroon useita juttuja Venezuelan tilantessta. Protestit voimistuivat tammikussa ja helmikuussa ja maaliskuussa moni oppositiojohtaja joutui vankilaan. Venezuela Maduron johdolla on ajautunut itse paitsioon. Olen kriitisoinut myös Euroopan vasemmiston asennetta ihmisoikeusloukkauksia kohtaan. Vastaukseni on ehdottomasti EI.

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164460-venezu...

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apache...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset