Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Miksi jakaa ehdokkaiden vaalimainoksia?

  • Timon ja Paulan mainokset sopivat yhteen käteen, mutta Inkan mainos taipui. Inkalla on kuitenkin paljon asiaa.
    Timon ja Paulan mainokset sopivat yhteen käteen, mutta Inkan mainos taipui. Inkalla on kuitenkin paljon asiaa.

Äänestysaktiivisuus ei ole viime vuosina nousut yli 70 prosenttiin. Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2011 äänestysprosentti oli 70,5.

Ennakkoäänestys on alkanut myönteisissä merkeissä. Ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän äänestysprosentti oli 4,6, kun se neljä vuotta sitten oli 4,2. Hyvä.

Moni jaksaa käydä vaalikoneissa, mutta nykyisin vaalikoneita on niin paljon ja eri koneista saattaa tulla erilainen tulos ja se kuulemma hankaloittaa äänestyspäätöstä. Itse olen käynyt vain muutamissa vaalikoneissa. Olen käynyt muutamien ehdokkaiden nettisivuilla ja uskon, että niiden mielipiteiden kautta se oikea ehdokas löytyy.

Puolueista oli aluksi kolme joita olisin voinut äänestää. Nyt viime päivinä olen entistä enemmän keskittynyt seuramaan yhden puolueen kampanjan. En ole vielä, kuten moni muu äänestänyt, mutta ehdottomasti teen sen.

Edellisissä vaaleissa äänestyspäätös meni kotiin koska itse olin ehdolla. Silloin toivoin apua vaikkapa vaalimainosten jaossa. Halusin vain vähäsen auttaa muita ja otin yhteyttä yhteen ehdokkaaseen ja pyysin häntä lähettämään mainoksia. Mainokset tulivat samana päivänä!

Aikaisemmin olin saanut toisen puolueen ehdokkailta mainoksia jaettavaksi. Tänään lähdin luukuttamaan ehdokkaiden mainoksia. Mainokset olivat eri kokoisia ja lyhyeen kokemuksen perusteella voin sanoa, että parhaita ovat ne postikortin kokoisia.

Miksi jakelen muiden ihmisten vaalimainoksia? Koska moni jää kotiin ja ehkä postilaatikon mainosten perusteella joku innostuu etsimään tietoa ehdokkaista ja vaivautuu äänestyskoppiin. Vaalien järjestäminen maksaa monta euroa ja demokratian kannalta on ihan hyvä, jos ihminen vapaasti käyttää äänioikeutensa. Monissa maissa äänestäminen on muutamien etuoikeus tai pakko.

Joitakin uusmaalaisia ehdokkaita:

Paula Nordström (vihr)

Timo Harakka (sdp)

Inka Hopsu (vihr)

Jouni Linden (vas)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aktiivisuus on ihmiselle hyve!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset