Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Mikä maahanmuuttokeskustelu?

Aika-ajoin Uuteen Suomeen ilmestyy blogikirjoituksia, joissa maahanmuuttovastainen henkilö esittää valmiita faktoja vaikkapa Ruotsin palavista ghetoista esimerkkinä epäonnistuneesta maahanmuutosta. Mielenkiintoista, että muka Suomen asioista hyvin huolestuneet kansalaiset pohtivat mieluummin Ruotsin asioita kuin kotimaan tilannetta. Yrittäisivät löytää rakentavia ratkaisuja Suomen ongelmille pohtimalla omien eikä naapureiden ongelmia, jos ongelmia Suomessa on.

Tietenkin väite ”Ruotsin epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta” on varoitus Suomeen kohdistuneesta ”vaarasta”. Toisin sanoen, koska Suomessa ei ole niitä ongelmia, niitä pitää lainata ulkomailta. Koska harva lukija ehtii perehtyä naapurimaan asioiden laitaan, niin monille se on ihan fakta. Onneksi noissa blogikirjoituksissa on ollut ainakin pari valveilla olevaa Suomen kansalaista oikaisemassa asioita.

Maahanmuuttovastainen on sellainen, joka on sitä mieltä, että nyt Suomen ei pidä ottaa yhtään maahanmuuttajaa niin työperäisestä kuin humanitaarisista syistä Suomeen tulevia. Tuskin maahanmuuttovastaiset tarkoittavat nyt sitä, ettei suomalaisen pidä mennä naimisin ulkomaalaisen kanssa ja saada ulkomaalaisen kanssa lapsia ja näin lisätä monikulttuurisuutta maahan. Toki, samat ”keskustelijat” sanovat, että Suomen syntyvyys hoituu myös ilman maahanmuuttajia.

Tuollaisista blogikirjoituksista sanotaan myös somessa, ettei kannata mennä keskustelemaan noiden maahanmuuttovastaisten kanssa, koska he eivät ole valmiita keskustelemaan. Heillä on valmiita mielipiteitä. Ja oikeassa ovatkin. Se on jo vanha juttu, että moni kokee nettipalstat ilmoitustauluina, joissa tarkoitus on vain kertoa, mitä mieltä on. Kuka kuvittelee, että maahanmuuttokeskustelu nettipalstoissa vie aina johonkin rakentavaan johtopäätökseen? Joskus onneksi näin on.

Monille blogi on palsta, johon julkaistaan omia näkemyksiä asioista. Näin on myös minun. Kirjoitan niille ihmisille, jotka jakavat ajatuksiani, toivoen, että joku kenties löytäisi jonkin muun tavan katsoa ympäröivää maailmaa. Olemme siis vapaita kirjoittelemaan ja lukemaan, mikä parhaiten meille sopii. Siksi näen erittäin kummallisina väitteet, ettei nyt pidä ”keskustella” ihmisten kanssa, joilla on valmiita näkemyksiä. Uuteen Suomeen tulee monenlaisia lukijoita ja mitä enemmän erilaisia näkemyksiä on vaikkapa oman blogin keskustelujonossa tai blogikirjoitusten välissä, sen monipuolisemmaksi asian käsittely muuttuu. Jos nyt ja kun omassa blogissani joku on kanssani eri mieltä, hän saa vapaasti olla. Eri asia on se, kun mennään henkilökohtaisuuksiin, kuten vaikkapa ”nyt sinulle on samantekevää raiskaukset ja meidän punaniskaisten halveksunta”. Tiedoksi, että vastustan molempia (raiskauksia ja halveksuntaa), mutta tuollainen argumenttitaso saisi joutua roskikseen.

Miksi nyt siis sensuroida itseään, koska muilla on valmiita ajatuksia? Monille ainut ratkaisu kaiken Suomen ongelmiin on nollata maahanmuutto! Kyllä, Suomessa on maahanmuuttovastaisuutta ja hyvä on, että se tulee esiin. Silloin on tärkeää, että on edes yksi rohkea, joka jaksaa esittää toisenlaisia mielipiteitä ja näkemyksiä. Tämä kiitoksena Petra Nyqvistille ja kaikille muille, jotka jaksavat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Olen ollut jo 1990-luvun lopulta asti hyvin kriittinen Suomen maahanmuuttopolitiikkaan sen jälkeen kun tutustuin ensimmäisiin maahanmuuttajiin ja kuuntelin heidän ongelmiaan. Suomessa moni maahanmuuttaja joutuu pulaan byrokratian rattaisiin vaikka työskentelisi ahkerasti ja hoitaisi asiansa hyvin. Yritysten perustaminen on vaikeaa, koulutusta vastaavan työn löytäminen usein mahdotonta. Maahanmuuttajille voitiin sanoa, ainakin aiemmin, aivan suoraan, että meidän yritykseen ei haluta palkata eri kulttuurista tulevia, koska he eivät välttämättä sopeudu ja työkaverit eivät ehkä pidä heistä.

Suomalainen järjestelmä passivoi maahanmuuttajat pois työelämästä. Moni ajautuu elämään yhteiskunnan ulkopuolella. Niitä, jotka yrittävät pärjätä työllä, ollaan jatkuvasti heittämässä pihalle Suomesta, jos heillä ei ole perhesiteitä täällä. En tajua miksi Suomessa ei pyritä kannustamaan maahanmuuttajia opiskelemaan kieltä ja tulemaan osaksi yhteiskuntaa. Ruotsissa se on onnistunut paljon paremmin vaikka ongelmia sielläkin on.

Näille maahanmuuttopolitiikan ongelmille ei tehdä juuri mitään vaikka hirveästi vaahdotaan maahanmuutosta suuntaan jos toiseen. Meillä ei olisi varaa rakentaa maahanmuuttajista uutta syrjäytyneiden luokkaa.

Käyttäjän amgs kuva

En muista milloin olisin lukenut Uudessa Suomessa tuollaisia kommentteja. Moni maahanmuuttaja ei edes jaksaa kertoa mitä kokee, koska julkisessa keskustelussa joutuu silmätikuksi ja ongelmia vähätellään. Samalla tavalla toimii myös moni suomalainen, joka tietää ongelmista, mutta vaikenee, koska muuten joutuu vihan kohteeksi. Olet rohkea, kun kirjoitat noin! Voi miettiä mihin suuntaan nettikeskustelu on mennyt, kun näin on tapahtunut.

Ja viimesestä kappaleesta kommentistasi sanoisin, että maahanmuuttovastaiselle toiminnalle olisi erittäin vahingollista, jos ongelmia ei olisi. Ehkä osittain siksi nyt esimerkiksi perussuomalaiset haluavat leikkauksia maahanmuuttorahoihin. Näin ainakin puoluesihteeri ja nuivan manifestin allekirjoittaja Slunga-Poutsalo on vaatinut: http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_puoluesiht...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Maahanmuutto on vahingollista niille maille joista muuttajat tulevat. Yleensä aktiivisin väki (nuoret) on niitä muuttajia.

Toisekseen maailman hätä ei tule autetuksi kun muutamille annetaan ikään kuin Lotto voitto kun heidät vastaanotetaan. Tuosta linkistä näkee mikä merkitys Suomeenkin tulijoilla on maailman hädän auttamiseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=H-CqJYzDSI8

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #9

Se riippuu maasta ja väestöstä, joka sieltä lähtee. Pitää myös muistaa, että moni lähtijä (kun hän työllistyy) pystyy lähettämään rahoja kotiin. Lähtömaissa talous voi olla niin huono, että rahalähetykset ulkomailta elvyttävät maan taloutta. Siirtolaisuus on niin moniulotteinen aihe, ettei vain yhdellä tavalla voi katsoa ja selittää sitä.

Toki, se on myös niin, että aktiivisimmat lähtijät ovat korkeasti koulutetut. Tänään kuuntelin radiosta, että Berlinin muuria rakennettiin myös siksi, että koulutetut itäsaksalaiset lähtivät länteen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Työn tekeminen on para keino integroitua uuteen kotimaahan. Tästä minulla on 24 vuoden omakohtainen kokemus. Ruotsissa tähän on välttävat mahdollisuudet. Suomen tilannetta en tunne.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Slussenin sillan alla brenkun vetäminen on paljon kivempaa!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #37

Sinulla on varmaan kokemusta tuosta toiminnasta. Itse en edes tiedä missä tuo mainitsemasi silta on!

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Suomalainen järjestelmä passivoi maahanmuuttajat pois työelämästä. Moni ajautuu elämään yhteiskunnan ulkopuolella."

Maan lakeja on noudatettava siitä huolimatta, se ei ole mikään syy vaikkapa rikollisuudelle. Rikollisuutta ei kukaan voi harjoittaa yhteiskunnan piikkiin, vastuu on AINA yksilöllä. Tämä on tärkeä asia tiedostaa jokaisen meistä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En ymmärrä, mistä keksit rikollisuuden. Tarkoitan yhteiskunnan ulkopuolella elämisellä sitä, että eletään ilman yhteyttä suomalaiseen yhteiskuntaan. Kielitaidoton ja työelämän ulkopuolella oleva maahanmuuttaja jää helposti hyvin yksin. Esimerkiksi pienten lasten äidit.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #7

Yhteiskunnan ulkopuolella eläminen on kiinteä osa suomalaista nyky-yhteiskuntaa. Toisille se on valinta, toisille taas ei, monille se on UNELMA. Riippuu vastaajasta.

"En ymmärrä, mistä keksit rikollisuuden."

Rikostilastoista.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Kuka kuvittelee, että maahanmuuttokeskustelu nettipalstoissa vie aina johonkin rakentavaan johtopäätökseen? Joskus onneksi näin on."

Aivan mahtavaa! Kerrothan toki, konkreettisien esimerkkien, toki lisääkin näistä rakentavista johtopäätöksistä.

Käyttäjän amgs kuva

Pertti Väänänen vastasi jo puolestani. Voit kysyä, että miten niin. Kaikki toimet, jotka vievät siihen, että ihminen tulee toimeen itse(opiskelemalla kieltä, ammatin tai oppimalla töissä) ovat rakentavia ehdotuksia.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

MUTTA miksi maahanmuuttajan nähdä tuo kaikki vaiva? kun rahaa, asunnot, ajokortit ja lastenvaunut saa vastikkeettomastikin (ilman palkkatyötä). Ei se, että siirtää fyysisen olemuksensa tänne Suomeen, tarkoita lainkaan sitä, että vaikkapa afrikkalainen maahantulija omaisi koskaan sen kapitalistisen ajatusmaailman mikä Suomessa liitetään työhön
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010091812370983_u...

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #10

"MUTTA miksi maahanmuuttajan nähdä tuo kaikki vaiva? kun rahaa, asunnot, ajokortit ja lastenvaunut saa vastikkeettomastikin (ilman palkkatyötä)."

Ne on ne faktat Halla-ahon blogista. Ilmeisesti kansanedustaja Kauma oli lukenut ne faktat lastenvaunuista Halla-ahon blogista. Niita faktoja on kumottu Espoon sosiaalijohtaja toimesta.

Huhuilla perustellaan niitä "suuria etuja", jotka maahanmuutajat saavat. Sakari Timonen on kirjoittanut omassa blogissa miten ne etuudet oikeasti menevät. Timonen on yksi rohkeista! Hän jatkaa kirjoittelua vaikka saa törkyviestejä:

http://yle.fi/uutiset/pakolaisten_sosiaalietuuksis...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #12

"Ne on ne faktat Halla-ahon blogista. Ilmeisesti kansanedustaja Kauma oli lukenut ne faktat lastenvaunuista Halla-ahon blogista. Niita faktoja on kumottu Espoon sosiaalijohtaja toimesta.

Huhuilla perustellaan niitä "suuria etuja", jotka maahanmuutajat saavat. Sakari Timonen on kirjoittanut omassa blogissa miten ne etuudet oikeasti menevät. Timonen on yksi rohkeista! Hän jatkaa kirjoittelua vaikka saa törkyviestejä:"

Espoon sosiaalijohtaja ei kertonutkaan ihan koko totuutta. Osatotuus ei ole koko totuus.

Tietoinen valinta kertoa sosiaalitoimesta valikoidusti on virkamiehelle valitettavaa, mutta kaikki toteavat vastaanottokyvyn ylittävän maahanmuuttopoliitikan olevan kestämätön tilanne ettei se kestä keskustelua.

Kysyin Sakari Timoselta, että esittää kohdan mikä estää mm. merkkifarkkujen ostamisen, mutta oikeustieteen kandidaatti ei sellaista löytänyt koska tiesi ettei sellaista ole olemassakaan.

Timonen on esittänyt paljon sellaista, joka ei kestä tarkastelua ja näitä dosentti Bäckmaneja riittää aiheessa kuin aiheessa.

Onnistunut maahanmuuttopolitiikka kestää keskustelua ja normaalia demokraattista prosessia, ja epäonnistunutta politiikkaa suojellaan kieltämällä keskustelua. Näin yksinkertaista asia loppupeleissä on. Käytös kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ad hominemia tai muita tapoja yrittää välttää keskustelua.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

12. Älä kompastu lastenvaunuihin, jätä se pois sitten listasta ja vastaa itse kysymykseen! ....miksi maahanmuuttajan nähdä tuo kaikki vaiva?

Käyttäjän amgs kuva

Ok. Laki on selkea sosiaalirahojen jakamisen suhteen. Tässä Sakari Timosen vastaus toisaalla: "Toimeentulotukilain 7 a §:n mukaan perusosalla katettaviin menoihin kuuluvat ravintomenot, vaatemenot, vähäiset terveydenhuoltomenot sekä henkilökohtaisesta ja kodin puhtaudesta, paikallisliikenteen käytöstä, sanomalehden tilauksesta, televisioluvasta, puhelimen käytöstä ja harrastus- ja virkistystoiminnasta aiheutuvat menot sekä vastaavat muut henkilön ja perheen jokapäiväiseen toimeentuloon kuuluvat menot. Perusosa myönnetään puhtaasti laskennallisin perustein ottamalla huomioon kaikki hakijan tulot ja menot. Laskelmat tehdään kaikille samoilla perusteilla eikä maahanmuuttajilla ole mitään eri taulukkoa.

Myös sitä ”harkinnavaraista tukea” eli täydentävää toimeentulotukea myönnetään kaikille samoilla perusteilla. Ne perusteet määräytyvät Toimeentulotukilain 7 c §:n mukaan näin:

Täydentävää toimeentulotukea myönnettäessä otetaan huomioon tarpeellisen suuruisina erityismenot, joita ovat:

1) lasten päivähoitomenot;

2) muut kuin 7 b §:ssä tarkoitetut asumisesta aiheutuvat menot; sekä

3) henkilön tai perheen erityisistä tarpeista tai olosuhteista johtuvat, toimeentulon turvaamiseksi tai itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi tarpeelliseksi harkitut menot.

Henkilön tai perheen erityisenä tarpeena tai olosuhteena voidaan pitää esimerkiksi pitkäaikaista toimeentulotuen saamista, pitkäaikaista tai vaikeaa sairautta sekä lasten harrastustoimintaan liittyviä erityisiä tarpeita.

Eipä puhuta laissa maahanmuuttajien saamista erityisetuuksista, joten niitä ei voi olla lain nojalla annetuissa kaupungin soveltamisoheissakaan.

...En ihmettele myöskään ilman tukia pärjäävien tietämättömyyttä. Eniten ihmettelen tällaisten urbaanitaroinoden uppoamista niihin, jotka itsekin saavat toimeentulotukea. He eivät aiheettomassa kateudessaan huomaa, että juuri heiltä itseltään tässä ollaan tukia leikkaamassa."

Timo Vaittinen, taidat itse uskoa urbaanilegendoihin, vaikka toisessa kommentissa vaadit ja olet oikeassa siinä, että lakia pitää kunnioitta. Alä jankuta, ole kiltti!

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Sosiaalituki -esitelmöinilläsi ei ole mitään merkitystä itse kysymyksen kanssa, eikä se minua edes kiinnosta, niistä inttäminen ei todella johda mihinkään, kuten Kau§ma-keskustelutkaan aikoinaan, joiden kiinnostavuusarvo oli sama pyöreä nolla.
Sovitaan, että suomalaiset ja maahanmuuttajat noudattavat samoja jakokoperuisteita, harkinnanvaraisia myöten.. ja pureudutaan turhan jauhamisen sijasta asiaan

Olennainen on siis edelleen tässä:

...MIKSI maahanmuuttajan nähdä tuo kaikki vaiva (opiskella kieli, ammatti, työ), mistä siihen kumpuaa motivaatio.
(Ja Mikä minä olisin heitä tuomitsemaan, jotka näin valitsevat)

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #15

Halu tulla toimeen itse ja menestyä. Monilla tulijalla on samat toiveet ja päämäärät kuin kuka tahansa kansalainen missä päin maailmaa tahansa. Sama motivaatio esimerkiksi Latinalaiseen Amerikaan ja muihin maihin lähtevillä espanjalaisilla on kuin latinoilla, jotka vielä viisi vuotta sitten lähtivät Espanjaan. Ihmisten välillä on suuria eroja jopa saman perheen sisällä. Latinoilla ja espanjalaisilla on se yhteinen kieli, joka editää asioita suuresti.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #17

Hyvä, nyt vastasit kysymykseen.

Ihmisten välillä on eroja kuten totesit. Aivan. Tämä siis selittääkin somaleiden työllisyysasteen mikä on ainoastaan hieman yli 20%? (tarkemman lukeman voin selvittää)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #19

Lisäys. Somalien työllisyysaste on 20,3%. Lähde Tlastokeskus (2012)
Suomi ei kuitenkaan erotu sanottavammin muista Pohjoismaista: Ruotsissa ja Tanskassa luvut ovat hyvin samanlaisia. Norjassa somalit työllistyvät paremmin, mutta sielläkin muihin maahanmuuttajaryhmiin verrattuna heikosti. Vertailun vuoksi: Nepalin ja Kenian kansalaiset työllistyvät kantaväestöäkin paremmin, joten ihon pigmenttiasteella ilmiötä on aivan turha yrittää selitellä, ts. rasistikortti ei kelpaa. Syy siis täytyy löytyä jostain ihan muualta. Onko vastaus siis yksinkertaisesti: Motivaatio. Mielestäni on.
Joidenkin mielestä erityisesti Suomessa myös somalien kuoliaaksihalaamisella olisi osuutta heidän heikkoon työllistymiseensä, mutta siihen en osaa ottaa tarkemmin kantaa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #26

Maahanmuutto on myös aivan muuta (ja paljon enemmän) kuin yhden ryhmän ilmiö ja siksi on liian helpoa keskittyä vain ja ainoastaan somaleiden ongelmiin.

Motivatioon vaikuttavat monet seikat, kuten ihmisen elämätilanne, päämäärät, lähtömaassa koetut asiat, ym. Ei voi siis vain ja ainoastaan katsoa, että koska ihmisellä ei ole motivaatiota, häntä pitää nollata. Palataan blogikirjoituksen aiheeseen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #29

En minä ketään nollaa, ihmisarvo on kaikilla vakio. Sillä onko ihminen työtön tai työllinen ei ole sen asian kanssa niin mitään merkitystä.

Jonas Hellgren

Etkö Ana osaa vastata kysymykseen vai etkö uskalla vastata. Vastasit aivan johonkin muuhun kuin sinulle esitetty kysymys, joka oli suurinpiirtein miksi vaivautua kun tarpeeksi saa ilmankin.

Vastauksen sijaan sinä copypeistaat jonkun toisen blogista pätkän lainsäädäntöä ja viranomaisten toimintaohjeita. Joka ei edes vastaa siihen väiteeseen mitä yrität (ja Sakari Timonen yrittää) näillä lainpätkillä esittää.

Se mitä laki ja ohjeet sanoo miten avustuksia PITÄISI jakaa ei ole sama asia kuin miten avustuksia TODELLISUUDESSA jaetaan. Näitä todellisia tietoja ei uskalleta julkaista vetoamalla salassapitovelvollisuuksiin etc.

Silloin joskus kun jotain pääsee vuotamaanjulkisuuteen, huomataan miten sosiaalivirastojen tyhjäntoimittajafeministit jakelevat veronmaksajien maksamia rahoja ilman minkäänlaista kontrollia pelkästä leimautumisen pelosta.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #22

Luet valikoidusti. Toki, ei voi vaatia lukijoilta ja kommentoijilta lukemaan ihan kaiken.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #23

Minä luen tarkasti. Sinä et joko ymmärrä lukemaasi tai tarkoituksellisesti kiertelet asiaa ja kieltäydyt vastaamasta sinulle esitettyyn erittäin yksinkertaiseen ja suoraan kysymykseen, siitä yksinkertaisesta syystä ettet pysty vastaamaan myöntämättä olevasi väärässä. Ja väärässä olemisen myöntäminen vaatii aivan liian paljon kanttia.
Surullista lähinnä.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #71

Kuten sanoin alempana. Ei ole pakko vastata, jos ei tahdo ja näköjään ne ihmiset, jotka sanovat, ettei kannata keskustella nuivien kanssa ovat ehkä sittenkin oikeassa.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #74

Ei ole pakko vastata, mutta ei sitten myöskään kannata syyttää toisia jos ei pidetä vakavasti otettavana keskustelijana. Saarnaajat ja propagandistit kuuluvat eri ryhmään.

Esa Niemi

Ana:
"Eipä puhuta laissa maahanmuuttajien saamista erityisetuuksista, joten niitä ei voi olla lain nojalla annetuissa kaupungin soveltamisoheissakaan.

...En ihmettele myöskään ilman tukia pärjäävien tietämättömyyttä. Eniten ihmettelen tällaisten urbaanitaroinoden uppoamista niihin, jotka itsekin saavat toimeentulotukea. He eivät aiheettomassa kateudessaan huomaa, että juuri heiltä itseltään tässä ollaan tukia leikkaamassa."

Timo Vaittinen, taidat itse uskoa urbaanilegendoihin, vaikka toisessa kommentissa vaadit ja olet oikeassa siinä, että lakia pitää kunnioitta. Alä jankuta, ole kiltti!"

Et selvästikään tunne toimeentulotukilakia tai sen soveltamisohjeita. Kopioit Sakari Timosen oman agendan blogia, joka sisältää osia näistä kokonaisuuksista, mutta paljon jää kertomattakin. Palasista rukataan kokonaisuus palvelemaan omia tarkoitusperiä ja kiinni jääminen on oven takana.

Toimeentulotuki on tarveharkintaista eikä yhdenvertaista, vaikka siihen etenkin kantasuomalaisten kohdalla pyritäänkin, jotta pysyttäisiin budjetissa. Perusosassakin pyritään samoihin kriteereihin, mutta tulojen, menojen ja varallisuuden arviointi ja hyväksyminen pitää sisällään paljon tarveharkintaa. Rahaa ei riitä kaikille ja kantaväestö ohjataan leipäjonoon ja kirkolle.

Jos väität jotain urbaanilegendaksi, niin sinulla kannattaa olla läksyt hyvin tehtynä. Älä solvaa keskustelukumppaneita vaillinnaisilla tiedoilla.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Näkisitkö sinä sen vaivan vai uskotko sinäkin Ayn Randin lailla että ihmiset ovat pohjimmiltaan vain oman edun tavoittelijoita?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Nyt olemme asian ytimessä! Tyhmimmän eväät syödään ensin.

Tapio Suhonen

Ongelma syntyy mm. siitä, että kriitikot ja "suvaitsevaiset" puhuvat eri asioista.
Mamua ei voi syyttää politiikasta mutta "suvaitsevaisten" ei myöskään pidä tulkita tapahtuneita tosiasioita yhteiskunnallisiksi virheiksi.
Syy ongelmiin ei ole yhteiskunnalinen an sich, kysymys on lopultakin mamusta itsestään.
Arvostuksen saamisessa kysymys on tekijän potentiaalissa, ei yhteikunnasta.
Jos muistat, minkälaista keskustelua käytiin mamuasioista 90-luvun lopulla, niin ymmärrät: Tuolloin vihreät vaahtosivat että Suomessa ei ole mitään kulttuuria - se on ulkomailla. Nyt ei enää puhuta niin.
Tuolloin kuitenkin julistettiin mamun oikeuksista suureen ääneen, mutta ei velvollisuuksista. Jos muistat ajankohtaisohjelman, jossa somali vaahtosi oikeudestaan kunnioitukseen suomalaisilta (jotta vastakunnioitusta voitaisiin edes ajatella) on ajan hengen tuote.
Kunnioitusta vaati siis henkilö, joka eli suomalaisten verorahoilla, antamatta itse mitään, paitsi vaatien kunnioitusta.
Se voi aiheuttaa närää...

Ana Maria, mieti tarkkaan: onko moraali ja pehmeä relativismi yhteensovitettuna mahdollista. Jos oivallat, ne kumoavat toisensa...
Kun Petrasta puhut, niin olet osittain oikeassa, fiksu nainen; mutta kuitenkin tendenssimäinen.

ps. Laitoin suvaitsevuuden lainausmerkkeihin siksi, että mielestäni se on hyperepäsuvaitsevaisuutta.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Tapio, kommentista! Petra oli tässä esimerkkinä, mutta se ei ollut ihan vahinko. Kirjoituksessa en sanonut mitään, mutta, kun argumenttina Petran argumentteja vastaan nostetaan lapsettomuuden esiin, minusta silloin kommentti joutuu roskikseen, koska sillä ei ole tekemistä aiheen kanssa. Kun luin sellaista, en voinut muuta kuin tuntea myötätuntoa Petraa kohtaa ja pehaksun sellaista argumentoinnin tapaa.

Tapio Suhonen

En tunne Petraa, mutta myötätuntoa toki voin tuntea: tuo lapsettomuusteema on minulle tuntematon...
Petra voisi olla varmasti hyvä äippä...

Tarkoitin vain, että kysymistä vastaan ei voi olla vääränlaista vastausta... tai jos on, niin silloin
kysymys on valehtelusta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ville Ylitalo komentoi tuolla ylempänä, "koulutusta vastaavan työn löytäminen usein mahdotonta"
Voisiko tämä johtua siitä, että ei vain ole niitä TÖITÄ? Usko myös, että kaikenlaisen työ löytäminen on vaikeaa, sillä "Suomesta häviää päivittäin 120 työpaikkaa, se tekee 43 800 työpaikkaa vuodessa. Lisäksi Suomessa on jo ennestään puoli miljoonaa työtöntä ja maahanmuuttajien määrä kasvaa muutenkin kovaa vauhtia"

Voisikohan mamujen työttömyys johtua siitä, ettei kantaväestölläkin on TYÖT kortilla?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Voisi johtua, jos tilanne ei olisi ollut sama tai jopa selvästi pahempi silloin hyvinä vuosina kun Suomessa puhuttiin vielä työvoimapulasta. Tarkastelin tuossa kommentissani tilannetta, joka on jatkunut samankaltaisena jo hyvin pitkään. Väittäisin tosin, että tilanne on pikku hiljaa parantumassa mielummin kuin menemässä huonompaan suuntaan. Nykyään monissa suomalaisissa yrityksissä on jo paljon maahanmuuttajia asiantuntijatehtävissä. Uskon, että tilanne kehittyy tästä eteenpäin myös parempaan suuntaan. Maahanmuuttajat eivät ole uhka vaan mahdollisuus.

Tuomas Järvilaki

Etenkin maahanmuuttajat, jotka eivät välttämättä rajoita syntyvyyttä.
Näin saamme vinoutuneen väestörakenteen korjaantumaan mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #32

Ihan tilastolliselta kannalta Suomen väestörakenteen ongelmiin ei voi enää vaikuttaa syntyvyydellä. Se aika meni jo.

Tuomas Järvilaki Vastaus kommenttiin #33

Ehkei lyhyellä tähtäimellä, mutta sanotaan 30v.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #34

Apua! Lestadiolaiset jyräävät meidät!

Tuomas Järvilaki Vastaus kommenttiin #35

Vaihdappas lestadiolaisten paikalle joku muu uskonto ja mieti uudelleen !
Huomaat huumorihakuisuudesta riippumatta syrjivän sävyn.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #36

Miten ihmeessä tuo voi olla syrjivää, vaikka siinä esiintyisi sanan muslimi.
Jos jotain pelkää, se ei ole syrjintää. Se on pelkoa. Kaksi täysin eri asiaa.
Pelko voi johtaa syrjintään, ja syrjintä voi johtaa pelkoon, mutta ne ovat edelleen eri asioita. Totalitaristisuvakkien uuskielen sisäänajon tarkoituksena hämärtää kansalaisten käsitystä siitä mitä sanat tarkoittavat. Orwell osui naulan kantaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #33

Tämä totta, meillä on 5 vuotta aikaa täyttää laivat ja pystyttää ilmasillat, sillä tarvitsemme 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä.

Se olisi taloudellinen itsemurha.

Syntyvyys on edelleen toimiva vaihtoehto jos tämä on vain taloudellisesti mahdollista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

"Maahanmuuttovastainen on sellainen, joka on sitä mieltä, että nyt Suomen ei pidä ottaa yhtään maahanmuuttajaa niin työperäisestä kuin humanitaarisista syistä Suomeen tulevia."

Määritelmäsi Ana saattaa olla aivan oikea. En vain itse ole törmännyt maahanmuuttajavastaisiin blogeihin. Maahanmuuttokriittisiä blogeja toki on paljonkin. Niissä tosin kritisoidaan yleensä maahanmuuttoPOLITIIKKAA, ei itse maahanmuuttajia.

Voisitko antaa muutaman esimerkin näistä MAAHANMUUTTAJAvastaisista blogeista, kun niihin yhtenään törmäät.

Miksi esim. Ruotsin "rajat auki"- maahanmuuttopolitiikan ongelmista ei saisi puhua? Eikö muiden maiden tekemistä virheistä tule ottaa oppia? Syy siihen, että niistä kirjoitetaan blogeissa johtuu siitä, että media harrastaa itsesensuuria, eikä uutisoi merkittävistäkään humanitäärisen maahanmuuton aiheuttamista ongelmista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ruotsi on Ruotsi ja ruotsalaiset ongelmat eivät noin vaan ole ajateltavissa että siirtyisivät Suomeen jos ainoastaan yhtä muuttujaa muutettaisiin eli maahanmuuton määrää.
Meillähän on oikeasti erittäin Suomispesifisiä ongelmia esim alkoholin liikakäyttö ja kaikki sen lieveilmiöt. Jos joku taho haluaa vetää kotiinpäin niin silloin se haluaa tarttua ongelmiin jotka ovat meidän ja muutenkin oikeita.
Ruotsissa on SD´tä kannatavissa piireissä omat salaliittomediat joihin siivilällä valitaan materiaalia joka antaa epäedullisen kuvan maan maahanmuuttajaväestöstä ja ennen kaikkea maan muslimeista. Se siis käyttää aivan samoja metodeja kuin klassinen antisemitismi, kohde on vaan vaihtunut tai saanut rinnalleen uuden viharyhmän.
On aivan selvä että ruotsalaisia rasistisivuja Suomeen siirtävä väki on aivan vastuutonta. Sehän aiheuttaa vaan oikean Suomen ongelmiin tarttuvan keskustelun lamaannuksen kun palstoja pommitetaan joillakin jonkun lähiön jonkun kadun ja jopa jonkun talon erityisfaktoilla joita ruotsalaiset rasistit ovat sivuilleen koonnut.
Onneksi silloin ei ollut nettinuivia kun suomalaiset erottuivat ruotsalaisista siis ennen kuin integroituivat Ruotsiin. Henkihän meiltä olisi mennyt.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

No yllätys. Rasisti siellä toinen täällä, salaliittomediat ja muslimeja. Eikö joskus voisi pysyä asialinjalla?

Kai nyt muiden maiden ongelmista saa puhua (ja viisas ottaa jopa oppia toisten tekemistä virheistä)? Mitä rasismia siinä on, että käännetään suomeksi muiden pohjoismaalaisten lehtien juttuja (koska oma mediamme ei niitä noteeraa), kuten esim. http://rahmispossu.net/ (okei kirjoitustyyli on humoristinen, mutta uutiset oikeita)?

Eikö esim. humanitäärisen maahanmuuton kustannuksista saa puhua olematta rasisti? Kuinka Sini sinun mielestäsi maahanmuuttopolitiikasta voi edes puhua kriittisesti olematta rasisti? Koittasit nyt ymmärtää, että kritiikin kohteena on harjoitettu POLITIIKKA, ei ihmiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Mä puhuin ruotsalaisista rasistisivuista joilta näitä seikkaperäisiä nippelitietoja haetaan. Älä pistä mun suuhun sellaista mitä mä en ole sanonut.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #41

Mitä sanoja nyt laitoin suuhusi?

En nyt tiedä mistä ruotsalaisista rasistisivustoista puhut, mutta eikö fakta ole fakta julkaisi sen kuka tahansa? Jos taas levitetään valheellista tietoa, niin se nyt taas on eri asia. En kyllä ole huomannut Uuden Suomen blogeissa esitetyn mitään valheellisia tietoja, joita olisi poimittu joltain mystisiltä rasistisivuilta.

Minua ei kiinnosta mielikuvat vaan faktat, eikä minua todellakaan kiinnosta lukea sen enempää oikean- kuin vasemmankaan ääripään propagandapläjäyksiä. Sellaisia en ole kyllä huomannut esiintyvän Uuden Suomen blogeissa, kuin joskus kommenttiosiossa. Siksi olikin mielestäni asiatonta ruveta puhumaan joistain ruotsalaisista rasisteista ja salaliittomedioista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Kuule ruotsalaisten valittujen palojen tyrkyttäminen suomalasille palstoille oli kyllä osa Anan antamaa aihetta. Se siitä asiattomuudesta. Aika hyvä että osut paikalle koulukirjaesimerkkinä nuivasta taktiikasta jossa aina onkin kyse jokaisen palstan täyttämisestä samoilla litanioilla.Miksi koneellistaa itsensä. Koneellistaminen on yksi propagandan keino.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #43

Ei Ana sanonut, että niitä asioita on kaivettu joltain ruotsalaisilta rasistisalaliittomedioilta, vaan, että aika-ajoin tulee blogeja, joissa Ruotsin maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisista keskustellaan.

Anan väite siitä, että Ruotsin humanitäärinen maahanmuuttopolitiikka olisi jotenkin hyvin onnistunutta ei pidä paikkaansa, ainakaan, jos mittarina pidetään sen aiheuttamia kustannuksia. Ruotsin feministihallituksen arvion mukaan 2014-2017 pelkästään kotouttamismenoihin menee 8,1 miljardia euroa (tämä ei pidä sisällään vastaanottokustannuksia, terveydenhoitoa, asuntotilannetta, jne.). Britannialle on kertynyt kustannuksia vuodesta 1995 lähtien EU:n ulkopuolelta tulevasta maahanmuutosta 120 miljardia puntaa enemmän, kuin tuloja. Ei meillä ole varaa tällaiseen. Nämä ovat vain taloudellisia rasitteita. Muista ongelmista ei nyt viitsisi edes enempää jauhaa. Et voi väittää, että maahanmuuttopolitiikka olisi onnistunut missä läntisessä EU-maassa (jos väität, niin anna esimerkki).

Vai koulukirjaesimerkki nuivasta taktiikasta. Ei kai faktojen kertominen ole mitään taktiikkaa? Jos minä olen mielestäsi nuiva, niin ei mikään ihme, että näet rasisteja joka kiven alla. Tiedän, että kanssasi on turhaa keskustella faktoista, koska vihasi erimieltä olevia kohtaan on liian suuri. Mieti kuitenkin joskus, että edistääkö keskustelua mitenkään, jos joka kerta rupeaa huutelemaan rasismia, kun kyseessä on maahanmuuttoPOLITIIKKA. Se on hyvin turhauttavaa ja osoittaa vain, että olet kykenemätön esittämään mitään argumentteja, joilla pystyisit osoittamaan olevasi oikeassa tai, että sinulla olisi mitään konkretiaa sanomasi takana, muuta kuin musta tuntuu.

Alunperin kysyin, että kuka Uudessa Suomessa niitä maahanmuuttajavastaisia blogeja kirjoittelee, kun en ole sellaisia nähnyt ja eikö muiden maiden ongelmista saa puhua? Tähän sinä rupesit sopertamaan jotain suomalaisten alkoholismista ja ruotsalaisista rasistisista salaliittomedioista. Tämä on hyvin tyypillinen esimerkki siitä, kuinka sinun edustama ääripää yrittää tukahduttaa keskustelun, kun ei ole esittää mitään konkreettista. Samaa tasoa, kuin sen toisen äärilaidan neekerit ulos "argumentit".

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #43

Sini, kaikella kunnioituksella. Kohtele meitä keskustelijoita asiallisesti ja kohteliaasti. Minäkin haluan uskoa sinun viestiisi ja jos se on tarkoitettu vuorovaikutukselliseksi keskusteluksi, niin varmasti mielelläsi vastaat kysymyksiin. Älä hauku niitä, jotka haluavat uskoa sinuun ja ovat kiinnostuneet sanomastasi jopa kysymysten muodossa.

Tuollainen latistaa tunnelmaa ja uskottavuuttasi. Esitän kaiken varalta disclaimerin, että tulen rauhan merkeissä ja tarkoitan tuon kaikella hyvällä sinua kohtaan. Uskon sinuun vakaasti ja haluan löytää ajatuksia taustaltasi, jotta minäkin voin kanssasi puhua havaitsemaasi rasismia ja salaliittoja vastaan. Jos minäkin puhun rasismista ja salaliitoista, niin minultakin kysytään perusteluja ja autat minua varmasti kun olemme kerran yhteisellä asialla.

Esa Niemi

Sini Lappalainen:
"Ruotsi on Ruotsi ja ruotsalaiset ongelmat eivät noin vaan ole ajateltavissa että siirtyisivät Suomeen jos ainoastaan yhtä muuttujaa muutettaisiin eli maahanmuuton määrää."

Mikä logiikka sinulla on tuossa taustalla? Mikä estäisi jos kokemukset ovat monissa maissa yhteneväisiä ja Suomen valtion rajat eivät ole immuuneja naapurimaan kokemuksille.

Sini Lappalainen:
"Meillähän on oikeasti erittäin Suomispesifisiä ongelmia esim alkoholin liikakäyttö ja kaikki sen lieveilmiöt. Jos joku taho haluaa vetää kotiinpäin niin silloin se haluaa tarttua ongelmiin jotka ovat meidän ja muutenkin oikeita."

Meillä on omia ongelmia ja meillä on miljardiluokan säästötalkoot edessä. On täysin järjetön ajatus laittaa suomalaiset kilpailemaan vähenevistä resursseista vastaanottokyvyn ylittävien maahanmuuttajien kanssa. Meillä ei ole rahaa hoitaa omiakaan sairaita, saatikkka että alkaisimme elättämään yhä suurempaa joukkoa ihmisiä. Tulot vähenevät ja menot kasvavat. Järjellä et varmastikaan osaa tuota minulle jäsennellä, vaan mahdollisesti tunteiden myrskyllä.

Sini Lappalainen
"Ruotsissa on SD´tä kannatavissa piireissä omat salaliittomediat joihin siivilällä valitaan materiaalia joka antaa epäedullisen kuvan maan maahanmuuttajaväestöstä ja ennen kaikkea maan muslimeista. Se siis käyttää aivan samoja metodeja kuin klassinen antisemitismi, kohde on vaan vaihtunut tai saanut rinnalleen uuden viharyhmän."

Salaliittoja... demoneja...

Onko kuva sitten väärä. Jos on, niin hyvä, että ottavat keskusteluun mukaan ja sitten ne on helppo osoittaa vääriksi. Jos sinä väität ettei Sauli Niinistö ei ole presidentti, niin minä voin osoittaa sinun olevan väärässä.

Reaalielämässä joudut vastaamaan esitettyihin seikkoihin. Ohittaminen tai solvaaminen kertoo vain ettet löydä perusteita kieltää huolen olevan aiheellista ja/tai perusteltua. Mitä enemmän välttelet keskustelua, niin sitä enemmän toteat aiheellisia perusteluja olevan.

Islam on kilpaileva yhteiskuntajärjestelmä ja Ruotsin lakien tilallekin on vaadittu sharia lakia kun Ruotsin lait eivät kelpaa. Muslimit ovat virallisesti irtisanoutuneet universaaleista ihmisoikeuksista ja tunnustavat Kairon julistuksen arvoja, eli shariaan perustuvia ihmisoikuksia. Kyllä minä näen länsimaiseen siviilisaatioon tottuneiden nostavan kulmakarvojaan tuossa kohdin.

Eikös natsi-Saksa ihaillut islamia ja Hitler itse kertoi islamisoituneen Saksan ja natsi-Saksan olevan voittamaton yhdistelmä. Hitler sai kunnianimenkin Abu Ali ja Abu Alin "Mein Kampf" on bestseller monissa muslimimaissa. Turkissakin tuo esiintyy shampoo mainoksessa.

http://www.youtube.com/watch?v=LLzxuiQtzqE

Sili Lappalainen:
"On aivan selvä että ruotsalaisia rasistisivuja Suomeen siirtävä väki on aivan vastuutonta. Sehän aiheuttaa vaan oikean Suomen ongelmiin tarttuvan keskustelun lamaannuksen kun palstoja pommitetaan joillakin jonkun lähiön jonkun kadun ja jopa jonkun talon erityisfaktoilla joita ruotsalaiset rasistit ovat sivuilleen koonnut."

Mitä sivuja tarkoitat ja mitä rasismia? Rotusortoa siis. Tuo on jäänyt minulta väliin. Kerro tarkemmin.

Sini Lappalainen:
"Onneksi silloin ei ollut nettinuivia kun suomalaiset erottuivat ruotsalaisista siis ennen kuin integroituivat Ruotsiin. Henkihän meiltä olisi mennyt."

Miten ihmeessä. Suomalaiset täyttivät vapaita työpaikkoja. Maahanmuuttoa on vaikea hallita työperäisenäkin kun suhdanteet voivat muuttua ja teollisuuden palvelukseen erikoistuneet eivät saa uusia töitä jos teollisuus vähenee tai kärsii. Määräaikaiset työn kestoon sidotut työluvat olisivat olleet kaikille win-win tilanne.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Suomi on uskomattoman rikas, siis todella rikas. Vihreiden aikaisemmat puheenjohtajat ovat lausuneet paikkansapitävät totuudet maahanmuutosta, koska he, jos kuka, tietävät nämä asiat. Entinen puheenjohtaja Tarja Cronberg paitsi, että halusi saada Suomeen paljon enemmän maahanmuuttajia, esitti, että Suomen tulee EU:n jäsenenä ottaa 50.000 espanjalaista nuorta opiskelemaan tai tekemän töitä. Tämä Suomen pitää tehdä solidaarisuudesta Espanjaa kohtaan, koska sillä ei mene niin hyvin kuin Suomella.

Vihreiden entinen puheenjohtaja Anni Sinnemäki esitti tyytymättömänä Suomen maahantulolukuihin, että kaikkia rajoituksia pitää helpottaa sekä useimmat poistaa. Näin yhtä useampi pääsisi Suomeen.

Suomessa on edistyksellisiä voimia, joiden vaikutusvalta on huomattava. Näinpä me pääsemme ottamaan maahamme yhä enemmän hätää ja kurjuutta kärsiviä ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Tuntuu pahalta, kun jotkut puhuvat resursseista ja veroista tässä yhteydessä. Onhan selvää, että hädänalaista autetaan maksoi mitä maksoi. Aivan omituiselta kuulostaa puheet esimerkiksi Helsingissä siitä, että maahanmuuttajat vievät kaupungin vuokra-asunnot kantasuomalaisten edestä. Kummallista puhetta. Totta kai hän saa, jolla on eniten tarvetta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ehdottomasti paras ja rakentavin ehdotus tähän asti! Turha sun niistä resursseista on yhtään murehtia, Jutta opetti että ulkomaista valtionvelkaa ottamalla Suomi maksaa vaikka koko maailman velat pois! Sama periaate maahanmuuttoon, niin ei rahat Suomen sossuista ihan heti pääse loppumaan, vaikka olis nopeastikin miljoonan tai parin 'työvoimareservi' valtiolla ylläpidettävänä.
No problem, rajat auki ja sassiin! Suomi kuuluu kaikille!!

Käyttäjän amgs kuva

Uhkakuvilla ja muka vitsi, vitseillä luodaan vastakkainasettelua. Tarkoituksena ajaa vain oman ideologian kannatuksen nousua. Yhteyskunnat eivät kehity kielteisillä ajatuksilla. Ennen, nyt ja tulevaisuudessa yhteistyöllä eri ihmisten välillä tarvitaan.

Esa Niemi

Ana Maria Gutierrez Sorainen:
"Maahanmuuttovastainen on sellainen, joka on sitä mieltä, että nyt Suomen ei pidä ottaa yhtään maahanmuuttajaa niin työperäisestä kuin humanitaarisista syistä Suomeen tulevia.

Tuskin maahanmuuttovastaiset tarkoittavat nyt sitä, ettei suomalaisen pidä mennä naimisin ulkomaalaisen kanssa ja saada ulkomaalaisen kanssa lapsia ja näin lisätä monikulttuurisuutta maahan. Toki, samat ”keskustelijat” sanovat, että Suomen syntyvyys hoituu myös ilman maahanmuuttajia."

Noin ehdottomiin tapauksiin en ole vielä törmännyt ja osaat varmasti antaa esimerkkejä kun sinä törmäät näihin useasti.

Muutoin, tiedä mitä sanoa. Suomessa on varmasti 5,45 miljoonaa mielipidettä maahanmuuttopolitiikasta tai vastaanottokyvystämme. Se on normaalia demokraattista prosessia ja nykyisessä valtiomuodossa ihmisillä on oikeus muodostaa mielipiteitä ja ilmaistakin näkemyksiään vastaanottokyvystä. Minä en osaa nähdä demokratiaa uhkana vaan mahdollisuutena. Suon kaikille oikeuden esittää mielipiteensä ja se on juuri demokratian tarkoitus ja edistyksellisten maiden resepti toimivaan yhteiskuntaan.

Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka, joka on win-win tilanne niin maahanmuuttajalle itselleenkin kuin vastaanottavalle yhteiskunnalle.

Onnistunut maahanmuuttopolitiikka kestää keskustelua eikä mene kumoon kovin herkästi. Onnistunut maahanmuuttopolitiikka kestää sitäkin jos ihmiset huolestuvat vastaanottokyvyn ylittämisestä tai muiden maiden kokemuksista. Vastaavasti kun jossain muotoa paheksut Ruotsin kokemusten huomioimista, niin osa keskustelijoista haluaa samanlaisia määriä vastaavaa maahanmuuttoa.

Itse en ole törmännyt sellaiseen vastaanottokyvyn ylittävän maahanmuuttopolitiikan kannattajaan, joka uskoisi siihen itsekään puhumattakaan, että osaisi rationaalisesti perustella sitä. Siksi olen menettänyt uskoani tuollaiseen politiikkaan ja hallittu maahanmuuttopolitiikka kuulostaa holtitonta politiikkaa järkevämmältä vaihtoehdolta.

Käyttäjän amgs kuva

En lähde jäkelemaan linkkejä muihin kirjoituksiin. Minulle riittää, että vaikkapa ne ihmiset, jotka ovat kirjoituksessani esitettyjen asioiden kanssa samaa mieltä tietävät. Kyllä moni on lukenut niitä Uudesta Suomesta. Voi toki leikkiä ymmärtämätöntä tai sokeaa! Ei ole pakko vastata kaiken maailman kysymyksiin tai edes reagoida kommenteihin, jos siltä se ei tunnu. Timo Soinin sanoin, vastailen vain omille. Se siitä avoimuudesta. Koska tämä palsta on vapaaehtoisesti pidetty ja en ole mukana puoluepolitiikassa, en menetä tai voita mitään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eli, kun et pysty vastaamaan vetoat samanmielisten kyllä tietävän. Miksi et opeta meitä, jotka eivät ole vielä löytäneet valoa ja vaeltavat voiman pimeällä puolella? Tietysti on inhottavaa, kun joku puhuu faktoista ja vielä osaa tehdä niistä perusteltuja johtopäätöksiä. Mielikuvat on niin paljon kivempia.

Esa Niemi

Ana Maria Gutierrez Sorainen:
"En lähde jäkelemaan linkkejä muihin kirjoituksiin. Minulle riittää, että vaikkapa ne ihmiset, jotka ovat kirjoituksessani esitettyjen asioiden kanssa samaa mieltä tietävät. Kyllä moni on lukenut niitä Uudesta Suomesta. Voi toki leikkiä ymmärtämätöntä tai sokeaa! Ei ole pakko vastata kaiken maailman kysymyksiin tai edes reagoida kommenteihin, jos siltä se ei tunnu. Timo Soinin sanoin, vastailen vain omille. Se siitä avoimuudesta. Koska tämä palsta on vapaaehtoisesti pidetty ja en ole mukana puoluepolitiikassa, en menetä tai voita mitään."

Ana, se onkin vain osoitus sivistyneisyydestä, hyvän keskustelutavan mukaista toiminnasta sekä keskustelukumppanien kunnioittamista. Ei kukaan pakota ketään sanomaan esim. kiitos tai anteeksi, ne kuuluvat vain hyviin tapoihin. Ei näissä mitata voittamista ei häviämistä, vaan hyviä tapoja. Fiksuna ihmisenä tiedät kyllä.

Kieltäytymällä hyvän keskustelutavan mukaisesta todistustaakasta sinulla on vain hävittävää ja se on luottamus. Ihmiset ovat luottaneet sinuun ja luottavat edelleen. Se syö palasia siitä rehdistä ja reilusta Ana Mariasta, jonka takia ihmiset kannusti sinua ja miksi kirjoituksiasi luetaan. Se on toki sinun valintasi, mutta ei sisintäsi ainakaan sellaisena, jollaisena joskus esittäydyit. Ehkä olen erehtynyt ja minulla oli väärä kuva tavastasi toimia. En kuitenkaan mielestäni tehnyt mitään väärää ja haluat varmasti itsekin linkkejä ihmisten esittämiin väitteisiin ja vastaavaa odotetaan sinultakin. Aivan normaalia vuorovaikutuksellisuutta.

Kyllä sinä vastaat, ja ihmisen käytös kertoo enemmän kuin tuhat sanaa tarinaa miksi ei tarvitsisi noudattaa hyviä tapoja sivistyneiden ihmisten kesken. Vastauksesi on ettet usko itsekään omiin juttuihisi tarpeeksi. Olet pohjimmiltasi samaa mieltä kuin mitä kirjoitin tuossa, mutta et voi syystä tai toisesta sitä ääneen tunnustaa. Joudut etsimään syitä välttyä kohtaamasta hetkeä, jolloin tunnustat aatteesi kuolleeksi. Vaikeneminen on toisinaan ihmisen voimakkain ääni siitä mitä pohjimmiltaan ajattelee. Ei sen ihmeempää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kysymysten esittäminen on tekniikka koukuttaa ihmisiä keskusteluun. Ylipäätään nuivat käyttävät kyseenalaisia metodeja ja hallintatekniikkoja.

Käyttäjän amgs kuva

Ja sen lisäksi keskusteluissa niiden mielestä aina joku voittaa tai ei. Ymmärrän, jos on kilpailemassa argumentteilla muiden kanssa, mutta muuten kukaan ei sanoisi mitään, koska aina olisi se mahdollisuus, että perustelunsaolisi jotenkin huono. Argumenttien arvostelu riippuulukijasta itse. Kun joku siis sanoo, etä Sini puhuu nyt pehmeitä, se on vain ja ainoastaan tuon väitteen kirjoittajan oma mielipide. Kuka on tarpeeksi fiksi nollamaan muita? Fiksu ihminen ei mene henkilökohtaisuuksiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minäkin luotan siihen että satunnaiset lukijat eivät mene siihen ansaan että se jolla on laajimmat linkkikokoelmat on jonkinlainen voittaja ja että sellaisella voitolla tai voitolla keskustelussa yleensäkään olisi mitään merkitystä. Siksi tykkään tällaisista blogeista missä ei poistetta edes jankkaavia tai muuten propagandistisia kommentteja tai kommenttirykelmiä. Koska äärioikeiston taktiikka on että ei mennä hallituksiin tekemään kompromisseja mutta otetaan yliote kansalaiskeskusteluissa hajaantumalla tykittämään kaikille auki oleville palstoille niin on hyvä että sen tekniikan käytännön sovellutukset myös näkyvät kuten tässä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tarkoitus ei ole voittaa mitään, vaan asioista avoimesti keskustelemalla huomaa myös erimieltä olevien asialliset pointit. Joskus se johtaa yhteisymmärrykseen, joskus jopa saattaa itse huomata olleensa "väärässä" ja toisen keskustelijan esittämien argumenttien olevan kestävämpiä, kuin omien. Ainakin minulle on käynyt näin. Kehoitan sinuakin miettimään hetken, että olisiko sen vastapuolen ajatuksissa sittenkin jotain järkeä, kun kaikki argumenttisi on kumottu, eikä todellisuus vastaakkaan omaa kuvitelmaasi.

Esa Niemi

"Ja sen lisäksi keskusteluissa niiden mielestä aina joku voittaa tai ei"

Minä taas toivon, että maahanmuuttajat voittavat, me voitamme ja kaikki voittavat. Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka, joka on win-win tilanne meille kaikille.

Minulle sopii vallan mainiosti, että sinä voitat koska silloin minäkin voitan.

Minulle kelvollisin ratkaisu on, että me voitamme, maahanmuuttajat voittavat, inhimillisyys voittaa, hyvinvointivaltio voittaa, lapsemme voittaa sekä heidän lapsensa. Häviäjien puolelle kelpuutan ihmiskauppiaat/ihmissalakuljettajat, laittomat asekauppiaat, epäinhimillisyys jne.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eli asioista ei saa keskustella. Kiitos kun myönsit tämän Sini. Keskustelu kuuluu demokratiaan, totalitarismissa se on tukahdutettu. Lue tue oma kommenttisi ajatuksella ja mieti kumpaa sinä oikeasti kannatat.

Esa Niemi

"Kysymysten esittäminen on tekniikka koukuttaa ihmisiä keskusteluun. Ylipäätään nuivat käyttävät kyseenalaisia metodeja ja hallintatekniikkoja."

Anteeksi mitä? En ihan pysy mukana tälläisessä, mutta olen toki uusi tällä palstalla.

Eikö kysyminen ole ihan normaalia. Minä olen ainakin oppinut elämässä paljon kun esitin koulussakin kysymyksiä.

Vaikea uskoa, että ihmiset eivät luonnostaa kysyisi kysymyksiä, vaikka ostaessaan tuotteita, oppiessaan, kuulleessaan toisen ihmisen ajatuksia. Tuskin siinä on mitään salaliittoa taustalla, vaan minun lähipiirissänikin ja kaikkialla kaikki ovat joskus esittäneet kysymyksiä. En oikeastaan tunne ketään, joka ei olisi esittänyt kysymyksiä elämänsä aikana.

Joku Uuden Suomen toimituksesta kehui keskusteluosioiden laatua kun esiinnytään omilla nimillä. Minulle jää hieman hämmentynyt olo enkä ymmärrä mistä näitä salaliittoja tulee moneen puheenvuoroon. Yksi taho esitti väitteitä ja lopulta hänen omat lähteet kumosivat esitetyt väitteet jne.

Minä uskon edelleenkin, että osaatte kertoa näkemyksistänne jos vain uskotte asiaanne. Ei maahanmuuttopolitiikan perusteleminen pitäisi mitään rakettitiedettä olla etenkin jos kannatatte vastaanottokyvyn ylittävää maahanmuuttopolitiikkaa hallitun politiikan sijaan. Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka ja minä käsitän, että pohdimme lähinnä vastaanottokyvyn määrää. Ei sen dramaattisempaa tai salaliittoisempaa.

Jonas Hellgren

Kysymyksiä esitetään lähinnä siksi, että tulisi esiin kirjoittajien perätömät väitteet, käytännössä törkeä valehtelu. Ei kannattaisi syyllistyä sellaiseen jos pelkää kiinnijäämistä niin paljon, ettei uskalla vastata suoriin kysymyksiin suorilla vastauksilla.

Tai sitten kannattaa opetella kirjoittamaan kuten esimerkiksi Reija Härkönen, joka valitsee sanansa todella taitavasti. Vaikutus tehdään adjektiiveilla ja adverbeillä, joten varsinaisesta valehtelusta on vaikea syyttää.
Vähän samaan tyyliin kuin vastapuolen Jussi Halla-Ahokin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset